Şimdi Ara

4. Evre akciğer kanseri ve pankreas kanseri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
2
Favori
25.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba böyle bir konunun konu dışındaki ilk konum olmasını ben de istemezdim ama hayat işte. Bugün dedeme 4. evre akciğer kanseri ve pankreas kanseri teşhisi konuldu. İlk başta akciğer kanseriydi. Sonra pankreas çıktı ama kanser metastaz yapmamış ikisi de farklı kanserler neyse doktorlar daha ağır bir kemoterapi verebiliriz demiş ama dedem yaşlı bayağı 76 yaşında. Ve kemoterapi versek de çok bir şey değişmeyecek iyileşme ihtimali yok denmiş. Çevresinde böyle tanıdığı olup iyileşen uzun yaşayan oldu mu acaba? Ya da alternatif tedavilerin uygulandığı iyi geldiği oldu mu? Lütfen dalga geçmeyin gerçekten çok hassas olduğum bir konu ve moralim oldukça bozuk. Csb değil. Yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• burdakilerin saçmalamasına bakma.moral tamam iyi bişeyde 4. evre kanser demek metastaz yapmış demek.yani 4. evre kanseri duayla moralle filan yenmek olmuyor malesef.bundan sonra kemoterapide dedene eziyet olur birsürü yan etkisi var.bence yapmak istediği içinde ukde olan şeyler varsa onları yapsın.geçmiş olsun
    Rabbim şifa versin İnşallahn

Canım babamı 6 ay önce 64 yaşında aynı hastalıktan kaybettik. Zayıfladığı için hastaneye götürdük, şekerinin 600 e çıktığını söylediler ki öncesinde şeker hastalığı yoktu. Sonrasında 10 gün kadar yatırdılar ve pankreas kanseri olduğunu söylediler. Yıkıldık. Taburcu oldu, bir hafta kadar evde ilaç tedavisi gördü. Sarılığının aşırı ilerlemesi sonucu tekrar hastaneye yatırıldı ve 1 ay kadar daha hastanede kaldı. Doktorlar maalesef bu kanserin en ölümcül kanser olduğunu ve bu hastaların 6 ay kadar yaşayabildiğini söylediler ama babam 2,5 ayda vefat etti :( Hastanede son günlerinde köye gitmek istediği söyledi, son atımlık tâkati ile uçakla memlekete götürdük ve 1 hafta orada hasret giderip vefat etti. Götürmediğimiz doktor, uygulamadığımız ilaç (benzer hastalara danışarak), etmediğimiz dua kalmadı. Ama olmadı...

Kemoterapiden başka çare olmadığını bildirdi doktorlar. Fakat bu kanser illeti ülkemizde o kadar çok yayılmış kı yolu onkolojiye düşmeyen anlamaz. Yatan hasta için 25 gün sonrasına sıra verdiler. Babam da günden güne düşmeye başlamıştı, kemoterapi günü geldiğinde de işe yaramayacağı için daha fazla acı çekmemesi için yaptırmadık.

Çok zor bir durum. Yönetici pozisyonunda çalışıyordum, her köşede ağlıyordum, arkadaşların karşısında hatta patronun karşısında. Sonunda işi bırakıp babamın yanında oldum, son günlerinde sarıldık ağladık, şakalaştık, iyi olacaksın dedik. Ama olmadı :(
  • Allah şifa versin. Bu noktada doktorlara harfien uymaktan başka bir yol tavsiye edilemez. Tabii moral desteği çok ama çok önemli. Bu hastalık yenilemez değil yeter ki doğru müdahale edilsin.
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    doktor da kemoterapi alıp almamayı bize bıraktı iyileşme ihtimali yok demiş bu yüzden belki başka bir çaresi vardır diye araştırıyorum, teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.

• Allah yardımcısı olsun. Kanser hastası bir tanıdığım çok iyi bir şekilde bakıldı ve moral desteği çok aldı şuan durumu çok iyi. Kontrollere gidiyor. Allah şifa versin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amin çok teşekkür ederim. Umarım iyileşir sizin hastanız da.

• burdakilerin saçmalamasına bakma.moral tamam iyi bişeyde 4. evre kanser demek metastaz yapmış demek.yani 4. evre kanseri duayla moralle filan yenmek olmuyor malesef.bundan sonra kemoterapide dedene eziyet olur birsürü yan etkisi var.bence yapmak istediği içinde ukde olan şeyler varsa onları yapsın.geçmiş olsun
  • haqueim H kullanıcısına yanıt
    Evet farkındayım haklısınız ama Allah'tan ümit kesilmez. İnsan umudunu yitirince bitiyor zaten biz de umudumuzu yitirmek istemiyoruz o yüzden minik ihtimaller arıyoruz. Teşekkürler yine de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenf kanseri oldum herhalde
    5 yıl önce açıldı
    Karaciğer Kanseri (yardım)
    11 yıl önce açıldı
    Kolonoskopi ve Kolon Kanseri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniüye75

Evet farkındayım haklısınız ama Allah'tan ümit kesilmez. İnsan umudunu yitirince bitiyor zaten biz de umudumuzu yitirmek istemiyoruz o yüzden minik ihtimaller arıyoruz. Teşekkürler yine de.
    Şikayet neydi? Ve de gündelik işler için enerjisi ne durumda?
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Şu an ben yanında değilim o yüzden çok bir fikrim yok ama annemden öğrendiğim kadarıyla hali iyi şu an birkaç kür kemoterapi almıştı ve aldığında halsizleşiyor mide bulantısı vs gibi kemoterapi almadan önce de zayıftı 55 kilo civarındaydı şu an 45 kiloya düştü. Hafıza kayıpları var bir miktar eskiyi hatırlıyor ama yeni şeyleri unutuyor tekrar tekrar soruyor. İlk başta nefes alamıyorum sürekli öksürüyorum diye yatmıştı hastaneye 4 ay falan oluyor. İşte kemoterapi alınca akciğer kanseri %30 oranında iyileşme göstermiş. Ama pankreas çıktı şimdi bir de. Bilmiyoruz kusura bakmayın çok toparlayarak konuşamadım ama inanın moralim çok bozuk.

• Babam pankreas kanseriydi. Zor bir hastalik. Allahtan umut kesilmez ama siz aci cekmemesi icin dua edin ve doktorlara da acı cekmemesi icin neler yapilmasi gerektigini sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmir-ankara İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, öyle yapacağız galiba. Galiba babanız rahmetli oldu, eğer öyleyse başınız sağolsun sizin de.

• yeniüye75 kullanıcısına yanıt
    Büyüğümsünüz sanırsam. Öncelikle geçmiş olsun. Benim de dedem 4. Evre kanserdi ve metastaz yapmıştı mesaneden başlayıp deriye ardından akciğere, karaciğere ve beyine bulaştı 80 yaşında kaybettim ben de dedemi 2017 ekim 7 sinde. Durumu kabullenmenizi ve şuanda sakin ve normal halinizi muhafaza etmenizi, ona kesinlikle söylenmemesini eğer biliyorsa böyle bi durum yok gibi devam edin lütfen, ona her anı güzel yaşatın ona mutluluğu hissettirin lütfen, çok üzgünüm cidden.
    Ayrıca beni haberdar edin bu durumdan tüm kalbimle iyileşmesini diliyorum, zaten iyileşme göstermiş demişsiniz bu çok iyi birşey, görünce yazmak istedim hemen üzgünüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan154 -- 8 Mayıs 2018; 17:22:47 >
  • kaan154 kullanıcısına yanıt
    Başınız sağolsun sizin de. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bize de daha bugün ilk kez söylediler tam olarak ne olduğunu bu yüzden şoku atlatamıyorum hala çünkü hep iyileşme umudumuz vardı ve şimdi hiç ihtimal yok demeleri biraz üzdü tabi. Ama onun için olabildiğince metanetli olmaya çalışacağız. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için haber ederim elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniüye75 -- 8 Mayıs 2018; 17:24:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniüye75

Teşekkürler, öyle yapacağız galiba. Galiba babanız rahmetli oldu, eğer öyleyse başınız sağolsun sizin de.
    Evet 2014 eylulde tsehis kondu. Gecen mart 1 debvefat etti. Son 7 ayi cok zor gecti malesef

• izmir-ankara İ kullanıcısına yanıt
    Anladım başınız sağolsun sizin de tekrardan mekanı cennet olsun.

• Pankreas kanseri en tehlikelisi dostum ve 4. evrede bence çok geç.
  • Dostum verebileceğim tavsiyem yok maalesef. Allah yardımcınız olsun, başka doktorlara da danışabilirsiniz.
  • Çok zor karar bu ama almasa sanki intihara terketmis gibi bir Durum olacak alsa da kemoterapi çok zor birşey ama ben olsam bunun tedavisi buysa alsın derim siz tohumu saçın bitmezse toprak utansın hesabı....

• tabikide yaşam süresi için belli tıbbi kriterler var ancak bu az yaşar çok yaşar olayı herkeste olmuyor. bakmışsınız 10 yıl daha yasamız. Allah uzun ömür versin

• Insanlar neden durup dururken kanser olur anlayamıyorum şunun nedenini bulamadılar gitti hep varsayimlar başka hiçbir gelişme yok

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.