Merhaba arkadaşlar
Geçenlerde ofis bilgisayarımda yanlış bir işlemde dosya uzantılarını değiştiren ve dosyayı bozan bir fidye virüsü yedim. Ransomware deniyor sanırım adına.
Çoğu dosyamın telafisi var ama muhasebe programımın database dosyasını bozdu şerefsiz.
yaptığım araştırmalarda bu virüs sadece dosyaların başına şifreleme attığını okudum.
Bunun üzerine aşağıdaki web sitesinden fdb yani firebird database dosyalarımı görüntüledim ve sanırım sorunu tespit ettim. Elimde 2022 yılının çalışan dosyası vardı.
Doğru database
Hacklenen database
Gördüğünüz gibi haklenen database dosyasındaki ilk üç satır bu dosyaların yazılım tarafından doğru şekilde okunmasını engelliyor.
Bu bozuk verileri silip dosyaları bana gönderebilecek yazılımcı arkadaş varsa ve bu dosyalar çalışırsa kendisine para ödülü verilecekitir.
Lütfen desteklerinizi bekliyorum. Yapabilecek arkadaşların mesaj atmasını rica ederim.
Paranla rezil oluyorsun derler ya tam öyle bir durum yaşadım. 3-5 kuruş daha ucuz oyun alalım diye www.epinkolik.com adlı siteden Fifa 23 aldım xbox için.
Parayı yolluyorsun falan o zamana kadar iletişim süper..
Sonra hesabı bir kaç gün geciktirmeler falan.. Whatsapp mesajlarına dönmemeler..
Görsen sanki bana EA GAMES, STEAM gibi oyun sağlayıcı.. Milletten çaldıkları, yan hesapları size kakalamaya çalışıyorlar.
Neyse hasbelkader hesap bilgilerini aldık bu sefer yan hesap olunca sürekli ekran süresi kısıtlaması, hesabın başka kişiler tarafından ortak olması nedeniyle kullanılamaması durumları falan..
İşin özü başta da belirttiğim gibi paramla rezil oldum. Adam gibi oyunu satın alıp oynayacağım.
Siz siz olun bunlar gibi sahtekarlara paranızı kaptırmayın. 3-5 kuruş daha verip orijinal alın geçin.
İletişim için kullandığı numara bu: 0 551 641 31 52
Aşağıda da tavırları hakkında birkaç örnek ss var. Nasıl kişilerle muhatap olduğunuzu görün diye buraya bırakıyorum.
Bu fiyata dediği de 400 TL.. Oyun zaten 699'a satıldı kaç gün.
CORONA NEDENİYLE EVDEN ÇALIŞMA VPN KURUMUMU
|
130.000 TL'ye hangi SUV
|
Ankara - Marmaris Güzergah Tavsiye
2 sandisk ssd Raid 0 Performans Sorunu
|
Artık Sıktınız!!!
|
Şirkete Araç Kiralamak mı Satın Almak mı?
|
Rekabetçi de Ruslardan kurtulmak!
|
LG Tv yi aldık ama nasıl kurulum yaptıracağız?
|
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. Fuzuli |
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. Fuzuli www.ithalizni.com |
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.895
İkinci El Bölümü Mesajları: 72
Konularının görüntülenme sayısı: 53.233 (Bu ay: 903)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 699 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic