Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: irem_cafe

elimde bir adet yazıcı ile gelen orjinal kağıt var,sürücü ile gelen programı karıştırıyorum,olamazsa onunla bir daha çıktı alıcağım,

@dostum kertenkele
    yazıcı ile gelen iki tane a4 vardı ilk kafa hizalama desenini onlara yazdırmak gerekiyormuş galiba yazıcı kağıt isteyince ben normal a4 koydum içine onları sonradan gördüm köşeleri kesik duruyorlar hâlâ. ilk kafa hizalama desenini yazdırınca ağzım açık kalmıştı desenler o kadar düzgün ve ince ki o zaman dedim iyiki almışım yazıcıyı eski yazıcım da bütün desenler birbirine giriyordu karman çorman bişey oluyordu.
    deneme fotoğraflarını o a4 lere alırım birde o kağıtların türü ne bilen varmı çıktı kalitesine göre kağıt siparişi veririm sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 23 Ocak 2014; 23:08:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• irem_cafe kullanıcısına yanıt
    Evet hocam o orjinal foto kağıdına bebekli fotoyu basarsanız, aynı zamanda sizin için de elinizde kalibrasyon/karşılaştırma yapabileceğiniz bir malzeme olur. Muadil mürekkebe geçtiğinizde bir de o mürekkep ile basıp karışılaştırırsıznı aynı zamanda.
    Ama benim örnek baskı ile aynı olacağını dünkü yazımda görmüş olduk. 7 ve 6 serisi ararında teknik olarak fark yok.
  • chips kullanıcısına yanıt
    "Muadil mürekkebe geçtiğinizde bir de o mürekkep ile basıp karışılaştırırsıznı aynı zamanda."

az kaldı kardeş. yazıcının kendi kartuşlarını hiç kullanmadan sanırsam direk dolum kartuş ve cescesor mürekkep ile kullanmaya başlayacam. k.kartının dönmesini bekliyorum. alamadım henüz. bir türlü kuramadım şu yazıcıyı. kutusunda melül melül bakıyor bana. kullan abi beni diye. faydalan nimetlerimden dercesine duruyor kutusunda hala. :)
  • tarikkuscu T kullanıcısına yanıt
    Ben OCP mürekkeple İP7250'den alınmış örnekleri mx455'in dandik tarayıcısıyla 300 dpi'da alıp buraya koyuyorum. Belki bir fikir verir.
     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı)
     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 24 Ocak 2014; 22:10:23 >

• OCP Türkiye kullanıcısına yanıt
    benim tecrübem ocp mürekkep ile hp de iyi olmayınca ister istemez tereddütteyim. ama birisi derse ki al kardeşim kullan benim mürekkebimi masrafıda benden derse memnuniyetle kullanır denerim. ben son kullanıcıyım. üretici veya satıcıların kendi yazdırdığı ve paylaştığı resimler elbette fikir verebiliyor ama sonuçta her satıcı kendi malını övecek. kimse yoğurdum ekşi demeyecek.
    OCP mürekkep ile normal ofis çıktısı alıyorum. gri tonlu tablolar. resmen gri renkler kahverengi çıkıyor. geçtim resim basmayı. nasıl güveneyim ki şimdi canon mürekkebinde aynı olmayacağına. lütfen darılmayınız ve yanlış anlamayınız. isteyene yazıcımla beraber mürekkepleri tüm kargo masrafı bana ait olmak üzere gönderip denettirebilirim. herkes kendi gözüyle görür. bir ofis çıktısında gri renkler neden kahverengi çıkar ki. bu bariz bi yanlıştır. resmen bi hatadır. ve emin olun ki cescesor mürekkeple hiç böyle sorunlar yaşamadım. ne cescesorun ortağıyım ne savunucusuyum. paramı ödeyip aldığım başka bir malın daha iyi olduğunu denedim ve gördüm. cescesor ne bana numune yolladı ne ekstradan bi indirim yaptı. ama bariz şekilde daha iyiydi.

kimsede bu söylediklerimden darılıp gücenmesin. bu yazdıklarımdan da ocp kötü sanmasın kimse. bana göre değildi sadece. beni memnun etmedi. aldığım mürekkepler elimde kaldı sadece. ama sorun değil. 3e 5 e baksaydım evlerim katlarım olurdu.

saygı ve selamlar.

• ocp mürekkeple ilgili iyi bir yoruma denk gelemedim nedense bir türlü hep şikayet hep şikayet. bir tek onlar kendilerini övüyor.

• Merhaba,

Bende evde arada bir lazım olan çıktıları almak için yazıcı alıyım dedim ama araştırınca kafam karıştı dolan kartuş işi baya ilerlemiş anlaşılan :) alacağım yazıcı fotoğrafta yazsın arada bir diyorum..

Sizce aşağıdaki model nasıldır ?

Canon MG6450BK

Hepsiburada fiyatı 199TL diğer yerlere göre fiyatı çok uygun geldi diğer heryerde 300 üstü..

Çıktı çözünürlüğü En fazla 4800¹ x 1200 dpi bu sıradan bir kullanıcı için çok farkeder mi? Birde Canonun kendi sitesinde sondaki BK yazısı yok bu farklı bir model olabilir mi yada sadece rengi siyah olduğunu mu belli ediyor..

Yardımcı olursanız sevinirim..

• kartpostal K kullanıcısına yanıt
    Hemen al, fotoğraf baskısında da oldukça başarılı bir cihazdır. BK kafanızı karıştırmasın bildiğimiz 6450 bu. Bu fiyata alıp dolabilen kartuşlarla yolunuza devam edersiniz.
  • Burada sadece OCP mürekkeple aldığım fotoğraf baskılarını fikir vermesi açısından paylaştım. HP'de karşılaştığın sorunu anlamak için üşenmeyip 2.el 8500 yazıcı alıp test de yaptım ve sonucu burada paylaştım. Forumda OCP hakkında "renk sapması" şehir efsanesi olmuş. Bize de elden geldiğince farklı modellerle test baskıları alıp burada yayınlamak düşüyor. Sizin Hp'de yaşadığınız sorunu çözmek de boynumuzun borcudur, unutmuş değilim.
  • tarıkkuscu deneyip gördüğünü yazmış. bende değişik konularda denk gelip okuduğumu yazdım gerçekten iyi olabilir ocp mürekkep ama benim tercihim cescesor olacak. Kimse yoğurdum Ekşi demez

Not Ekşi yoğurt tatlı yoğurt dan iyidir doğal olduğunu gösterir.

25TLhediye çeki ve 25 TL puan kullandım 150Tl'ye geldi bana bu fiyata iyi bir yazıcı aldım heralde demo kartuşlar bitincede dolan kartuş alırım..

Teşekkür ederim..
    Hocam yanlış anlamayın amacım gereksiz muhalefet etmek değil ama burda konuştuğumuz cihaz 6 kartuşlu. Daha doğrusu gri kartuşu olan bir yazıcı.
    Sİzin baskı aldığınız cihaz 5 kartuşlu; siyah 2 tane dir MG serisinde olduğu gibi: biri normal baskı biri foto baskıları için.
    Özetle gri kartuşu olan MG 6xxx veya MG 7xxx serisinden numune çıktılar olmadığı için, bu yazıcıları kullananlar için doğru bir örnek olmayacaktır.

Diğer taraftan OCP mürekkeplerinin renk uyumu olarak değerlendirecek olursak ise, sitedeki diğer yazıcı örneklerden daha iyi ancak yine geliştirilmesi gereken "maviye çalan" renk sorunu az da olsa var. Gri renklerde bu daha çok belli oluyor.

OCP nin Alman malı olması nedeniyle beklentim daha yüksekti. Ama başka konularda alınan örnek baskılarda o kadar renk sapması vardı ki, Alman malı olması hiç de cezbedici gelmedi artık. Hatta ben gerçekten Almany da üretildiinden bile şüphe etmeye başladım. Bir ALman displininden ve mükemmelliyetçiliğinden çok uzak bir profil çiziyor çünkü.

Yaptığınız işe saygım sonsuz, sonuçta ekmeğinizi bu işten kazanıyorsunuz. Emek verip burada paylaşımlarda bulunuyorsuz. Teşekkür ederiz. Ama ne zamanki OCP mürekkepleri "Alman malı" gibi sonuç verirse, ben şahsen o zaman OCP ye yönelmeye başlayacağım.

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: kartpostal

Merhaba,

Bende evde arada bir lazım olan çıktıları almak için yazıcı alıyım dedim ama araştırınca kafam karıştı dolan kartuş işi baya ilerlemiş anlaşılan :) alacağım yazıcı fotoğrafta yazsın arada bir diyorum..

Sizce aşağıdaki model nasıldır ?

Canon MG6450BK

Hepsiburada fiyatı 199TL diğer yerlere göre fiyatı çok uygun geldi diğer heryerde 300 üstü..

Çıktı çözünürlüğü En fazla 4800¹ x 1200 dpi bu sıradan bir kullanıcı için çok farkeder mi? Birde Canonun kendi sitesinde sondaki BK yazısı yok bu farklı bir model olabilir mi yada sadece rengi siyah olduğunu mu belli ediyor..

Yardımcı olursanız sevinirim..

Hocam bu yazıcı görüntü itibari ile bizimkilerin dokunmatik olmayanı yani tuşlu olanı gibi duruyor. Ama dediğim gibi sadece görüntü itibar ile diyorum çünkü baskı ünitesi hakkında hiç bilgim yok. Dİgitalversus sitesinden bir bakın bizimkiler gibi aynı mı, tek fark sadece tuşlar mı diye. Eğer öyle ise çok çok iyi bir fiyat. 200 tl ye bizimki gibi bir yazıcı bedavadan biraz fazla diyebilirim :).
    Sİparişi de vermişsiniz, güle güle kullanın. Cİhaz gelince burada örnek baskı görmek isteriz.

Eğer aynı baskı ünitesine sahipse bu cihaz, eşe dosta kaçırmayın alın diicem. 200 tl olmasına çok şaşırdım.

• MG6450 de gri kartuş yokmuş, merak ettim dayanamadım baktım :)

Neyse bir baskı alın geldiğinde bir görelim, gri kartuş yok diye kalitesiz çıktı alacak diye bir kaide yok. Eğer sonuç iyi ise her türlü çevremize tavsiye edilebilir bu fiyata.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

MG6450 de gri kartuş yokmuş, merak ettim dayanamadım baktım :)

Neyse bir baskı alın geldiğinde bir görelim, gri kartuş yok diye kalitesiz çıktı alacak diye bir kaide yok. Eğer sonuç iyi ise her türlü çevremize tavsiye edilebilir bu fiyata.

Teşekkür ederim,

Evet bunda 5 kartuş var diğer modellerle fiyat farkı çok olduğu için bunu tercih ettim Hepsiburada haricinde her yerde 300 üstüydü fiyat iyi gibi geldi bana. Benim için en önemlisi wireles ve airprint özelliğiydi yanında birde fotoğraf yazıcı almış oldum :) Geldiğinde denerim burdan paylaşırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartpostal -- 26 Ocak 2014; 19:06:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Hocam yanlış anlamayın amacım gereksiz muhalefet etmek değil ama burda konuştuğumuz cihaz 6 kartuşlu. Daha doğrusu gri kartuşu olan bir yazıcı.
    Sİzin baskı aldığınız cihaz 5 kartuşlu; siyah 2 tane dir MG serisinde olduğu gibi: biri normal baskı biri foto baskıları için.
    Özetle gri kartuşu olan MG 6xxx veya MG 7xxx serisinden numune çıktılar olmadığı için, bu yazıcıları kullananlar için doğru bir örnek olmayacaktır.

Diğer taraftan OCP mürekkeplerinin renk uyumu olarak değerlendirecek olursak ise, sitedeki diğer yazıcı örneklerden daha iyi ancak yine geliştirilmesi gereken "maviye çalan" renk sorunu az da olsa var. Gri renklerde bu daha çok belli oluyor.

OCP nin Alman malı olması nedeniyle beklentim daha yüksekti. Ama başka konularda alınan örnek baskılarda o kadar renk sapması vardı ki, Alman malı olması hiç de cezbedici gelmedi artık. Hatta ben gerçekten Almany da üretildiinden bile şüphe etmeye başladım. Bir ALman displininden ve mükemmelliyetçiliğinden çok uzak bir profil çiziyor çünkü.

Yaptığınız işe saygım sonsuz, sonuçta ekmeğinizi bu işten kazanıyorsunuz. Emek verip burada paylaşımlarda bulunuyorsuz. Teşekkür ederiz. Ama ne zamanki OCP mürekkepleri "Alman malı" gibi sonuç verirse, ben şahsen o zaman OCP ye yönelmeye başlayacağım.

Saygılarımla

Aynen kardeşim. Bir alman olduğunu kanıtlamalı ocp.

• kartpostal K kullanıcısına yanıt
    Bende çok baktım bu yazıcıya hb den. Ama baskı çözünürlüğü ve 6 kartuş lu olması hasebiyle gözümü karartıp mg7150 aldım. Sizin aldığınız cihazda bana göre 10 numara. Güzel günlerde kullanın.
  • chips kullanıcısına yanıt
    <Hocam yanlış anlamayın amacım gereksiz muhalefet etmek değil ama burda konuştuğumuz cihaz 6 kartuşlu. Daha doğrusu gri kartuşu olan bir yazıcı.
    <Sİzin baskı aldığınız cihaz 5 kartuşlu; siyah 2 tane dir MG serisinde olduğu gibi: biri normal baskı biri foto baskıları için.
    <Özetle gri kartuşu olan MG 6xxx veya MG 7xxx serisinden numune çıktılar olmadığı için, bu yazıcıları kullananlar için doğru bir örnek olmayacaktır.

Samimiyetinizden hiç süphe etmediğim için yanlış anlaşılacak bir durum yok sayın chips. Tarık Bey'in kullanacağı cihazla 7250 aynı mürekkepleri kullandığı için bu paylaşımı yaptım. Bu arada 6 kartuşlu Canon serisi de aynı kodlu mürekkepleri kullandığı için (gri hariç) lüzumsuz bir paylaşım olduğunu düşünmüyorum.

<Diğer taraftan OCP mürekkeplerinin renk uyumu olarak değerlendirecek olursak ise, sitedeki diğer yazıcı örneklerden daha iyi ancak yine geliştirilmesi gereken "maviye <çalan" renk sorunu az da olsa var. Gri renklerde bu daha çok belli oluyor.

Fotoğraftan benden daha iyi anladığınızı kabul ederek sormak istiyorum;
    Paylaştığım fotoğraf çıktılarının en sonundaki kartelaya dikkat ederseniz orada ince ayarla gri tonlamaların nasıl farklılaştığını göreceksiniz. OCP'de renk gamutu açısından sıkıntı yok, ince ayar yaparak istediğiniz tonda sonuç alabiliyorsunuz. Mavi çalıyorsa maviyi kısarak sorunu çözebilirsiniz. Canon'un foto basma menüsünde bu ince ayarlar ve renk kartelasını basma opsiyonu var.

<OCP nin Alman malı olması nedeniyle beklentim daha yüksekti. Ama başka konularda alınan örnek baskılarda o kadar renk sapması vardı ki, Alman malı olması hiç de <cezbedici gelmedi artık. Hatta ben gerçekten Almany da üretildiinden bile şüphe etmeye başladım. Bir ALman displininden ve mükemmelliyetçiliğinden çok uzak bir profil <çiziyor çünkü.

OCP'den beklentinizi yüksek tutmanız memnuniyet verici. Renk sapması konusunda üstte bir şeyler söyledim ama belki en önemlisi şu ki;
    OCP OEM üreticilerinin muadil mürekkebini üretirken legal sınırlar içinde kalmaya özen gösterir. Bu, şu anlama geliyor. Orijinal ürünlerdeki mevcut patent haklarını ihlal etmeden ve insan sağlığını da hesaba katarak orjinale en yakın sonucu almak. Uzakdoğuda menşeli üreticilerin ve yurdumuzda bu ürünleri ithal eden, satan kuruluşların böyle bir kaygısı olduğuna ihtimal vermek takdir edersiniz ki çok zordur. Denemesi çok kolay, herhangi bir ithalatçıdan satışını yaptığı mürekkebin msds'lerini isteyin. Normalde deklare etmek zorunda olduğu bu belgeleri ısrarla vermek istemeyecektir. Hadi ürünün kaynağı bilinmesin diye böyle davrandığını düşünelim, hiç olmazsa üretici adını gizleyip muhtevası ve insan sağlığı açısından tehlike sınıfını gözteren doneleri paylaşsınlar. Ona da yanaşmayacaklardır. Piyasada çok populer olan pek çok ürünün insan sağlığını nasıl tehdit ettiğini bir bilseniz mürekkep alırken 2 kere daha düşünürdünüz.

<Yaptığınız işe saygım sonsuz, sonuçta ekmeğinizi bu işten kazanıyorsunuz. Emek verip burada paylaşımlarda bulunuyorsuz. Teşekkür ederiz. Ama ne zamanki OCP <mürekkepleri "Alman malı" gibi sonuç verirse, ben şahsen o zaman OCP ye yönelmeye başlayacağım.

Son kullanıcı olarak alacağınız ürün hakkında bilgi sahibi olup beklentilerinizi en üst seviyede tutmak en doğal hakkınızdır. Bilinçli tüketiciden rahatsız olan satıcı uzun vadede kalıcı olmaz zaten. O yüzden hassasiyetiniz bizi rahatsız değil bilakis memnun ediyor. Dediğim gibi OCP ve diğerlerini MSDS'leri üzerinden incelerseniz kimin Alman ekolünden olduğuna hakkıyla karar vereceksiniz.

<Saygılarımla

Saygı bizden, düşüncelerinizi açık yüreklilikle paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim.

• zamanında OCP satan BüyüK bir firmanın yanlış politikaları yüzünden OCP'nin hakettiğinden daha fazla negatif bir ön kabule maruz kaldığını düşünüyorum.
  • chungkingexpress C kullanıcısına yanıt
    ön yargıları kırmak atomu parçalamaktan daha zormuş, bir de atomu parçalarken etrafa saçmadan :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.