Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende çarşamba akşamı günü vermiştim mg6450 modelinin siparişini cuma günü sabahtan geldi. Bu model 5 Kartuşlu ve 2 siyah(biri pigment) kartuş bulundurmakta. Normal A4 kağıda bastığım fotoğraflar çok mat göründü gözüme(daha önceki yazıcım hp1610 la karşılaştırınca) fakat fotoğraf kağıdı ile baskı aldığımda gayet güzel bir baskı aldığımı düşünüyorum. Orjinal kartuşlar bittikten sonra dolan kartuşa geçeceğim. Şimdiden daha sonra karşılaştırabilmek adına(orjinal kartuşlar hazır dolu iken :) ) yanında gelen 4"x6" canon photo glossy 2 275g/m^2 lik kağıda baskı aldım.Ve tarattım onuda buraya ekliyeyim. Yanlız tararken bir ayar gözüme çarptı flu alan vs ile ilgili onu özellikle kapattım bu tür özelliklere dikkat etmemiz lazım sanırım tararken diğer arkadaşlara da bilgi olsun. 600 dpi da tararattım. Normal göründüğünden bariz mat gözüküyor taramada açıkçası bunu da söylemeden geçemiyeceğim.
     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı)
    Ayrıca bir konuyu merak ediyorum dolan kartuş aldığımızda içerisinde sünger bulunmakta dolayısıyla arkadan farklı bir markanın mürekkebini koyup test etme şansımız varmı yani bi cessesordan aldık bir işte ocp den bi bursa kartuştan vs bunları aynı haznade deneme şansımız var mı, varsa bu süngeri nasıl temizleyeceğiz? eğer böyle bir imkanımız varsa zaten firmaların örnek gönderme konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum.Hem kendi mürekkeplerini diğer firmalarla karşılaştırma hemde varsa eksiklerini ton sorunlarını (gerekli tonlama örnek sayfalarını da yazdırırız) görmelerine yarar diye düşünüyorum. Herkesin kafasındaki soru işareti de kaybolmuş olur.

Yine aynı uygulamayı gri kartuş kullanan 6 kartuşlu cihaz kullanıcılarımız dan biri zaman ayırıp yapmak isterse o kişiyede aynı şekilde yardımcı olunur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkmon -- 27 Ocak 2014; 20:23:49 >

• renkler güzel. asıl değinmek istediğim konu sizin tarayıcıda da kumlanma olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kafamda ilk etapta sadece siyah beyaz bir yazıcı almak olduğu için çokta göz karartmıyım dedim fiyatta iyi olunca bunu aldım ne zaman fotoğraf basarım onuda bilmiyorum ama gerçekten fotoğrafçılarınkine yakın bişeyler çıkarsa ortaya tüm arşivimi basmak isterim
  • ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Yeni yazıcınız hayırlı olsun merak ettiğim birşey var cevaplarsanız sevinirim.. Bu yazıcıda otomatik açılma ve diske doğrudan baskı özelliği var mı ? Yani yazıcı kapalıyken airprintten bişey yazdıracağımızda otomatik açılıyor mu ?
  • @kartpostal

Öncelikle teşekkür ederim. Cihaz tamamen kapalıyken (Düğmesinden kapatırsanız) tüm bağlantısını kesiyor wifi ile bu nedenle kapalıyken yok fakat cihazı açık bırakınca belli bir süre sonra bekleme moduna giriyor ekranını kapatıyor. Bu durumda istediğiniz zaman kullanabiliyorsunuz. Aynı şey sayılır aslında bu denenle. Diske doğruda baskı özelliği maalesef yok ip serisinden bir modelde görmüştüm sanırım fakat onunda tarama ve fotokopi özelliği yoktu.O nedenle tercih etmedim.

@dostum kertenkele

evet kumlanma var gibi ama nedenini çözemedim o dediğim ayarı açınca flu vs diyen biraz azalıyor gibi geldi. Birde fotoğraf kağıdının parlamasından yapabileceğini düşünüyorum birazda parlak olması nedeniyle . Açıkcası benim için çok önemli değil ama aşağı 1 resim daha ekliyorum bunda dediğim ayarı açtım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkmon -- 27 Ocak 2014; 23:57:47 >

• ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Standby moduna geçiyorsa sevindim diğerini meraktan sormuştum zaten en son ne zaman dvd kullandığımı hatırlamıyorum :)
  • bu üzeri yazılabilir cd dvd nerden bulunur pek lazım olmazda sormak istedim yinede aile çocuk için ilerde seyretmeye anı Videosu Resim falan atarız belki mg7150 denemek için 200 gram a4 ü kestim cd ye göre 3 tane çıktı cd nin üzerine yapıştırdim baskı aldım hoşuma gitti güzel oldu ama biraz uğraşmak lazım kesmek için bu tür disk lerin fiyatı Nedir.

• @dostum kertenkele
    Fiyat farkı yok sayılır. Printable DVD /CD/Bluray olarak ararsanız birçok seçene çıkar karşınıza.

@kartpostal
    DVD üzerine etiketler va aslında tabiki daha uğraştırıcı vs ama arada sırada iş görecek bir durum.
  • Sİz cd ye yazım diyene kadar unutmuş gitmiştim. Bende geçenlerde 2 DVD çektim ama asetat kalem ile yazdım. Hiç aklıma gelmedi bu özelliği kullanmak. AKşama CD ye yazım deneyeyim, çok merak ettim şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

bu üzeri yazılabilir cd dvd nerden bulunur pek lazım olmazda sormak istedim yinede aile çocuk için ilerde seyretmeye anı Videosu Resim falan atarız belki mg7150 denemek için 200 gram a4 ü kestim cd ye göre 3 tane çıktı cd nin üzerine yapıştırdim baskı aldım hoşuma gitti güzel oldu ama biraz uğraşmak lazım kesmek için bu tür disk lerin fiyatı Nedir.

Bu arada bizim makinelerde her tür cd ye yazım mümkün. Kullanmadığıma bakmayın, aldığımda araştırmıştım. :D
  • Hocam bizim makinelerde her tür CD ye yazım mümkün biliyorum. Akşama printable özelliği olmayan 2 DVD ye yazım deneyip sonucu paylaşırım.
  • chips kullanıcısına yanıt
    @chips
    Açıkcası mümkün olsada kurumama gibi bir durum sorun çıkarabilir printable c lerin üzeri sanki daha emici bir yüzeyle kaplı fotoğraf kağıdı gibi Gerçi yazılsada yazılmasada benim yazıcımın uyumlu özelliği yok malesef :) benim etiktete çıktı alıp yapıştırmam lazım 7250 kullanan arkadaşlar adına yinede merak ediyoum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkmon -- 28 Ocak 2014; 17:02:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

quote:

Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

bu üzeri yazılabilir cd dvd nerden bulunur pek lazım olmazda sormak istedim yinede aile çocuk için ilerde seyretmeye anı Videosu Resim falan atarız belki mg7150 denemek için 200 gram a4 ü kestim cd ye göre 3 tane çıktı cd nin üzerine yapıştırdim baskı aldım hoşuma gitti güzel oldu ama biraz uğraşmak lazım kesmek için bu tür disk lerin fiyatı Nedir.

Bu arada bizim makinelerde her tür cd ye yazım mümkün. Kullanmadığıma bakmayın, aldığımda araştırmıştım. :D

her türlü cd derken üzeri yazılı olan cd lerde oluyor mu. üzerindeki yazılar kapanıyor mu yazıcının püskürttüğü mürekkeple kuruma sorunu olmasın. şeye benzemesin bu fotoğraf kağıdının arka yüzünü kullanmak gibi denemiştim ilk yazıcımı aldığım da kağıt mürekkebi emmemişti haliyle, mürekkep birbirine karışıp her yere bulaşmıştı :-D

• Akşam misafir vardı dememe zaman kalmadı. Bende maxell boş cd var onlara deneyecektim. Printable degil ama Yüzey mat ve emer diye dusundum. 6350 bizdeki model yani 7xxx serisi ile ayni. Deneyince hersey ortaya cikacak, simdi hersey tahmin

• elimde princo cd vardı denedim bence siz denemeyin boşuna normal cd üzerinde ki yüzey mürekkebi emmediği için soluk duruyor resim dokununca mürekkep elinizide yapışıyor örnekte parmak izimi görürsünüz mürekkep kurusa bile soluk görünür resim ayrıca cd nin kendi yazıları daha bir belli ediyor kendini
    en iyisi ya yazılabilir cd alacaz ki zamanında ucuz buldugum için 50 şerli birer paket cd ve dvd almıştım hâlâ duruyorlar onlar dururken tekrar disk e para veremem. Yada Teknosa dan bir paket (100 tane) 200 gram a4 alıp (15 tl) cd ye göre kesip (1 a4=3 disk) diskin üzerine yapıştıracaz tabi bu işi ticari amaçla yapmayacaksak .

• Elinize sağlık. bendeki CD nin yüzeyi mat. Belki durum farklı olabilir diye ümit ediyorum. Princo lar parlak yüzey oluyor malum. Hem de bu işlevi bir kullanmış olayım :)
    Cd ye kağıt yapıştırmak sağlıklı bir yöntem değil, tavsiye etmem. Yapıştırılan kağıt ve tutkal CD nin balansını bozuyor. Aynı aracın tekerinin balansını düşünün. Ağrılık merkezini dengelemeniz mümkün olmayacağı için, sarsıntı, ses ve daha ilerde cd sürücünün arızalanması anlamına gelir bu. Ayrıca kağıt ister istemez toz zerrecikleri üzerttiğinden, optik göz de tozlanıyor. Asetat kullanın, kağıttan kat kat iyidir.
  • güzel Türkiyem de böyle bilinçli kullanıcılar olduğunu bilmek gerçekten umut verici. kimi insan malına hiç kıymet vermezken. @chips kardeşimin cdnin oluşturacağı balansı düşünüp malının zarar görebileceğini düşünüyor olması gerçekten müthiş. artık insanımız daha bilinçli.

bu arada kendimi kobay seçtim. ve bugün dolan kartuşların siparişini verdim cescesordan. mürekkep de aldım. hafta sonuna kadar sadece cescesor mürekkep ile testimi yapıp burada paylaşımı yapacağım. OCP Ahmet beyde telefonla beni arayarak numune mürekkep göndereceğini ve onu da test etmemi istediğini belirtti. bakalım nasıl sonuçlar çıkacak.

fikirlerinize ihtiyacım var. sonuçta bir dolan kartuş seti aldım. ama bu kartuşlarda önce cescesor sonra ocp mürekkepleri deneyeceğim. iki mürekkep illaki birbirine karışacak. bununla ilgili fikirleriniz nedir. ilk dolduracağım mürekkebi bi şekilde bitene kadar ya kullanacağım yada şiringayla içinden tekrar çekeceğim. ama illaki süngerde mürekkep kalacak. diğer mürekkebi doldurduğumda süngerde kalanla karışmış olacak. buda sağlıklı bir karşılaştırma yapmamı engelleyecek. ama sanıyorum ki yoğun kartuş temizleme ile eski mürekkebin tamamen tükenip yeni mürekkebin baskı kafasından geleceğini ümit ediyorum. özel bir öneriniz varsa lütfen yazarsanız çok iyi olur.

Sayın @dolankartus.com.tr hakkınızı helal ediniz. cescesordan özel bi indirim alarak aldığım için sizden sipariş veremedim. ama bu testin sizinde aynı ürünleri satıyor olmanız nedeniyle sizin içinde faydalı olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikkuscu -- 29 Ocak 2014; 17:40:03 >

• @tarikkuscu
    bende aynı soruyu sordum aslında birkaç mesaj önce ama konu kumlanmaydı vs derken unutuldu. Aslında vakumlamak iyi bir çözüm olabilir fakat vakumlamak için uyumlu aparat ne şekilde bulunabilir diye kalıyoruz bu seferde. Süngerdeki mürekkebin büyük miktarda azalmasıda 0 a yaklaşmasıda baskı kafasını olumsuz etkilecektir. Yine kartuş temizleme sıvıları var fakat bunlarda kullanım sonrası vakumlanarak boaltılıyor. Kesin bir yol bulunsa iyi olacak.Yine olay vakum aparatı bulmaya kalıyor onuda google bey amcamıza aratınca hiç uyumlusunu göremedim (Sadece depo görevi gördüğünden dolayı olmaması da anormal değil aslında)
  • balans olayı bana pek mantıklı gelmedi sonuçta ben kağıdı tam disk e göre yuvarlak kesiyorum ve yer yerinden yapışıyor diske, kağıt ağırlığı disk in her tarafına eşit dağılıyor kağıt incecik bişey zaten ağırlığından ne olacak
    toz üretme ye gelince sunta mı bu kağıttan parçalar kopsun sadece kağıt görüntüyü bozar oda kendim için yapacağım için önemli değil.

• Balans olayını şu şekilde düşünmek lazım yavaş dönen bir parçada aşırı bir balans yada salınım meydana getirmesede 5-6000 devirlere çıkan (cd için ) balans çok ciddi fark ettirebilir.Kağıt parçaları da daha doğrusu çok küşük kağıt parçaçıkları lifleri optik okuyucu gözüne yapışarak sorun çıkartabilme ihtimali herzaman var.heleki içine yapışkan özelliği olan birşey kullarak yapıştırıyoruz.He ihtimali düşüktür fakat sorumluluk kullanıcıya aittir diye not düşmek olsun.

Son olarak eğer böle a4 e vs yerine cd dvd için üretilen stickerlardan alıp yapıştırmak daha iyi olucaktır hiç olmazsa a4 ten. Direk cd üzerine yazma özelliği bulunmayan cihazlarda.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.