Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

tarayıcı kalitesi iyi değil diye yazıcıyı komple kötülemek garip biraz 350 tl ye göre çok güzel baskılar veriyor bana kalırsa resim taramak her zaman kullanılacak birşey değil. geçenlerde düğün resmini taradım tekrar bastım büyüterek pc ye atmadan fotokopi çeker gibi hatta orjinal resim a4 ten biraz ufakti a5 oluyor galiba stüdyo da çekilmiş Son derece profesyonel kağıda basılmış resmi 200 gram a4 e yüksek kalite ayarında aynı kalitede bastı diyebilirim şaşırıp kaldım iyiki de almışım

Ben çıktıda kendimde gördüğüm için söyledim olmayabilir diye ama dikkatimi çekti bu fotoğrafta zaten (elimdeki orjinalde bebeğin suratında) o koyu pikseller var. Kağıtları temin ettim bakalım inş vakit bulduğum an bişeyler yapmaya çalışacağım ;)

edit:Renkleri bir türlü ayarlayamadım yanlız o nokta sorununa çözümü (gözle gördüğüm) kağıt turunu pro olarak seçtiğimde baskı kalitesini en yükseğe getirerek çözdüm.Geriye kaldı ton ayarı;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkmon -- 24 Şubat 2014; 16:12:36 >

• Çok küçük renk ayarı ile orjinalden daha iyi olduğuna inandığım renkler elde ettigimi düşünüyorum. (maksimum C -1 M -2 Y +2) Son örneği taratmadım taratmayada gerek duymuyorum aslına bakarsanız çok alakasız oluyor bilgisayar ekranında taranan renkler. Fotoğrafçıdan aldığınız çıktı ile ayırt etmeniz neredeyse imkansız.

Önceki mesajımda belirttiğim gibi fotoğrafta gördüğüm noktalanmalar baskı kalitesini ve kağıt seçimini değiştirince kayboldu. Taramada da o kadar gözükmüyor(Gren düzeltmeyi açınca hiç gözükmemekte.) Fotoğraf çıktısı için doğru ayarlarda iyi sonuç veren bir hepsi bir arada makine olduğunu düşünüyorum şuan. İnceleme yapmak istiyordum biraz uzun bir konu boyunca fakat bunun için yetkin değilim bir ara müsait zamanda taramaları paylaşacağım inş.
  • ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler
  • Dün gece cescesor un sitesine üye girişi yaptım Sepetime mürekkep ve fotoğraf kağıdı ekledim satın almak üzereyken site gitti bıraz bekledim düzeldi üye girişi kısmında ibrahim isimli biri ile giriş yapıldığını gördüm çıkış yaptım kendi mail ve şifremi girdim şimdide üye girişi yapabilmek için hesabinizin onaylanması gerektiğini söylüyor bana bu ne saçma sapan site. Çevrimiçi bilgi alma kısmından soruyorum bunu cevap veren yok

Site yenilenmiş yeniden üye oldum cevap alamayınca bide çevrimiçi, dışarda gibi seçenekleri var canlı desteğin cevap vermeyince orda olsan ne olur. cescesor da hersey dolar üzerinden hesaplamaya başlamış kargo 1 tl iken 1$ olmuş.

6 renk mg7150 uyumlu dolan kartuş ta 130.75 tl olmuş 118 di fiyatı neyseki euro ile hesaplamadilar fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 2 Mart 2014; 19:29:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne oluyor bu dolan kartuş fiyatlarına önce cescesor şimdi dolan kartuş cescesor a pahali derken dolankartus aldı başını gitti 141.69 olmuş 6 tane plastik çipli mürekkep haznesi.

• Nihayet yazıcının kartuşlarını doldurdum.

Orjinal kartuşları doldurdum. Dolan kartuş almadım. Mürekkep olarak photoink kullandım.

Malum siyah olan iki kartuş var. Birisi kalın diğeri renkli kartuşların genişliği ile aynı.
    Ayrıca Photoink mürekkebinin iki siyah şişesinden birinde "photoblack" yazıyordu. Kalın olan kartuşun yazılı çıktılarda kullanıldığını tahmin ederek normal siyahı doldurdum. Photoblack yazan mürekkebin normal genişlikteki siyah kartuş için olduğunu tahmin ediyorum. İnşallah doğrudur.

Dolum işlemi için tepelerindeki karekodu yuvarlak biçimde maket bıçağı ile kolayca aldım. Kartuşun tıpası ortaya çıktı. Sonra incecik bir vida ile tıpaya vidaladım. O vidayı pense ile çekince tirbişon gibi çıkıverdi

Kalın olan kartuşa 10 ml ve diğer kartuşlara 5 ml mürekkep enjekte ettim. Bunu yaparken oldukça yavaş yapmaya çalıştım. Sonra tıpaları taktım ve bir de siyah elektik bantını uygun ölçüde kesip garanti olsun diye tıpanın olduğu yere yapıştırdım.

Deneme çıktısı aldım ve Allaha şükür çalıştı. Sonra fotoğraf yazıdrdım onu da yaptı.

Burda daha önce aldığım bir örnek foto vardı (bebekli olan). Onu orjinal mürekkep ile kullanmıştım. Şimdi de elimdeki son glossy foto kağıdına muadil mürekkep ile baskı yapıp farkı deneyeceğim. Çıktıyı alınca yine bilgi veririm buradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 14 Mart 2014; 9:14:22 >

• chips kullanıcısına yanıt
    ben tıpayı kızgın bir iğne ile deldim, şırınga girişi kadar bir delik açtım. Siyah mürekkebi doğru doldurmuşsunuz, bende ilkinde doğru doldurmuştum ikincisinde yanlış doldurdum, çıkarttığım fotolarda siyah tonu kapkara oluyordu, daha sonra mürekkebi şırınga ile geri çekip doğru mürekkep ilave ettim, birkaç çıktıdan sonra normale döndü renkler.

Ben cescesordan mürekkep almıştım, orjinal mürekkepler ile arasında bir fark görmedim, eğer aldığınız mürekkeplerden yeterince verim alamazsanız cescesor mürekkeplerini deneyin derim.
    Reset işlemi yapma şansınız yok (eğer benim gibi üst kata yazıcı kurup aşağı doğru kağıdı salmasını sağlamadıysanız pek sorun olmaz) ama yinde bir süre sonra bu can sıkabilir. Ama bu şekilde kullanıma bi engel yok. Küçük dezavantajları olsa da bir çeşit çözüm (heleki fiyatlardaki artış düşünülürse ...)
  • idoer kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için.
    Kızgın iğne ile delmek ve tıpa ile uğraşmamak aslında daha kolay. benimkisi biraz garanticilik olmuş. Aslında bir tıpa olarak bişey uydurabilsek çok güzel olacak.
    Bu numune mürekkep bitince cescessor alabilirim.
  • ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıt için.
    Yazıcı neredeyse elimizin altında. O yüzden kartuş değiştir uyarısı verdiğinde OK ye basmak sorun oluyor. Dolayısı ile evet 120 tl lik bir çözüm

Diğer taraftan otomatik açılış komutunu iptal ettim. Hani yazıcı kapalıyken siz çıktı gönderince otomatik açılıyor ya.. O özellik bir nevi yarı açık yarı stand by konumu diye iptal ettim. Yazıcıyı kullanacağımızda kendimiz açıyoruz.
    Merhaba,

Orijinal kartuşlar dolum yapılarak kullanılabilir; ancak orijinal kartuşlar bir süre sonra deformasyona uğrar ve ilk günkü performansı alamazsınız. Kartuşların değiştirilmesi gerekir.
  • [CESCESOR]ilhan [ kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkür ederim. Ancak orjinal kartuşun deformasyona uğrayıp muadil kolay dolan kartuşun deformasyona uğramaması mantıklı görünmüyor. Neticede kartuşta püskürtme ucu yok. Yalnızca plastik, çip ve sünger.
    Merhaba,

Muadil (dolabilen) kartuşlar da mutlaka deformasyona uğramaktadır. Bu çok doğru. Ancak süngerleri orijinaline göre daha dayanıklıdır. Ayrıca CESCESOR kartuş gövdesine 1 yıl garanti vermektedir.
  • [CESCESOR]ilhan [ kullanıcısına yanıt
    Çip bozulmadığı sürece deformormasyon olmayacktır. Eğer o plastik deforme olursa zaten yazıcı da ömrünü tamamlanmış demektir.

• Orjinal Kartuşlar tamamen iptal olana kadar kullanmaya devam edeceğim hele Son dolan kartuş setlerine gelen zamdan sonra sanki plastik hazne Çip ve sünger değilde çeyrek altın, almam gerekirse de bulabildiğim en ucuz firmadan alırım nede olsa hepsi Made in prc. Kartuşlara verilmesi gereken garanti süresi 2 yıl olması gerekmez mi yasal olarak.

Bildiğim büyük kartuşun hacmi 22 diğerlerinin hacmi 11 er gram dır.

Nedir bu bizim esnaftaki dolar sevgisi anlamadım ki yakında mahalle bakkalı bile sakızı dolar kuru üzerinden satacak çok seviyorsanız doları yurt dışına gidin bu güne kadar tl iş görüyordu da şimdi ne oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 25 Mart 2014; 12:14:09 >
  • CESCESOR %70 e varan indirim kampanyasini 1 yila yakin bir sure devam ettirmis uygun fiyatlar sunmustur. Maalesef dovizdeki dalgalanmalar fiyatlarin dolar olarak belirlenmesini mecbur birakmistir. Fiyat karsilastirmalari yapildiginda fiyatlarin piyasaya gore uygun oldugu da gorulecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [CESCESOR]ilhan

CESCESOR %70 e varan indirim kampanyasini 1 yila yakin bir sure devam ettirmis uygun fiyatlar sunmustur. Maalesef dovizdeki dalgalanmalar fiyatlarin dolar olarak belirlenmesini mecbur birakmistir. Fiyat karsilastirmalari yapildiginda fiyatlarin piyasaya gore uygun oldugu da gorulecektir.

şuan bende dolan kartuş alma arefesindeyim ve sizdede bursadada fiyatlar aynı , ben 1811 - 1814 serisi set alacağım hala hangi kartuş daha iyidir karar veremedim
  • Photoink mürekkebi ile çıktı aldım. Sonuç Maşallah gayet başarılı.
    Ama şunu gözarde etmemek gerek:
    -Göstergeye göre renkli kartuşlar tam bitmemişti. Ben elime alıp çalkaladığımda hiç bir sıvı sesi gelmedi ama süngerinde boya vardır tahmin ediyorum. Dolayısıyla belki önceki mürekkebin az da olsa etkisi olabilir.
    -Photoblack kartuşunu hiç doldurmadım çünkü salladığımda içinde daha mürekkep olduğunu farkettim.
    Yukarıdaki kriterler temelinde sonuç tatminkar. Ama photoblak dolsurunca ve ikinci renki kartuş doldurunca nasıl olacak göreceğiz.
    Şayet sadece photoblack ten sonra renklerde kayma olursa, onu orjinal alıp, diğerlerini muadil doldurmayı düşünüyorum. Yani bir kartuşa paraya kıyarak (ojinal alarak) diğerlerini muadil doluma devam. Kesin bilgi değildir. Zaman içinde kesin sonuçlar belli olacaktır.
  • chungkingexpress C kullanıcısına yanıt
    üstat selamlar , pixma MG serisindeki 7150- 6350 - 6450 - 5450 -5550 makinalar 550/551 mürekepleri kullanıyor 5350 bulamazsak yazdığım makinalara dolan kartuş problem olurmu bulabilirmiyiz, henüz yazıcı almadım mono laser samsung kullanıyordum eskidi geç açılıyor arada renkli baskı yada foto basayım diye düşünüyorum ev kullanıcısıyım,akıl veriniz lütfen
  • eston E kullanıcısına yanıt
    seçebileceğiniz en iyi makinelerden biri 7150 olur. Ben yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ortalama 700 foto çıktısı aldım , çok çok güzel sonuçlar aldım. Şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Orjinal kartuşlarının mürekkepleri bitince cescesordan aldığım mürekkepleri ilave ettim kartuşa ve halen kullanıyorum. Bu kartuşlar çöp olana kadar öyle devam edeceğim. Kolay dolan kartuşları piyasada mevcut ve fiyatları ortalama 130 TL dir. Ancak ben daha almadım çünkü ihtiyaç duymadım.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.