Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkür ederim bende 7150 yi uygun buldum hafta sonu vatan da 390.-tl idi geç gittim yorum da alamadığım için almadım hafta sonu gene düşerse fiyat almayı düşünüyorum.
  • eston E kullanıcısına yanıt
    yazdığınız modellere göre fotoğraf baskı kalitesi konusunda bir sıralama yapacak olursak ;
    1) 7150 - 6350
    2) 5450
    3) 5550 - 6450

olur. hepsi 550-551 kartuşları kullanıyor. 7150 ve 6350 6 renk diğerleri 5 renk kullanıyor. piyasada dolan kartuşlarıda uyumlu mürekkebide var. bencede bütçe müsaitse 7150 veya 6350 doğru tercih olacaktır. epsonun türkiyede fotoğraf yazıcısı piyasasından çekilmesi enayiliğinden sonra (L800 dışında) alınabilecek en iyi foto yazıcılar bu ikisi an itibariyle.

tarayıcı ve fotokopi ihtiyacı yoksa sadece baskı yapsın fotoğrafıda güzel bassın yeterli derseniz canon pixma ip7250 çok daha uygun fiyatlı bir alternatif olacaktır ama çok fonksiyonlu olmadığını unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chungkingexpress -- 7 Nisan 2014; 11:06:35 >
  • teşekkür ederim gayet güzel açıklamışsınız yazdıklarınız doğrultusunda 7150 gibi düşünüyorum herhalde gri renk te sorun var onuda dolduğu kadar kullanıp sonrada çözülene kadar orjinal ile devam edebilirim haftada en fazla 10 çıktı alacağım,o da foto değil , foto hiç bugüne kadar kullanmadım heves var denemek istediğim için bu tarz makinalara yönlendim mono laserden bıktım. 6350 makina gezdiğim yerlerde hiç görmedim 6450 var hep

birde epson L355 inceledim ama bazı sohbetlerde nazik bir makina olduğu yazıyor,birde mürekkep taşıyan borular az kullanma ile tıkanırsa diye tereddüt ettim
  • eston E kullanıcısına yanıt
    rica ederim
    hayır gri renkte sorun yok dolan kartuşuda mürekkebide var gri rengin. az kullanma demişsiniz ama tam olarak ne kadar aralıklarla baskı almanız icap edecek 1 ayı aşkın kullanmama durumu söz konusu olursa sadece L355 değil bütün mürekkep püskürtmeli makineler sorun çıkartır 7150'de dahil tabii. L355'in bu anlamda diğerlerinden daha riskli olması söz konusu değil zaten mürekkep kartuşta yahut hortumda kurumaz yazdırma kafasında kurur buda her mürekkep püskürtmeli yazıcı için geçerli bir durum eğer mürekkep püskürtmeli tercih edecekseniz size naçizane tavsiyem en kötü bir haftayı geçirmeden 1 tane bile olsa renkli bir çıktı almaya gayret gösterin bu şekilde kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idoer

seçebileceğiniz en iyi makinelerden biri 7150 olur. Ben yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ortalama 700 foto çıktısı aldım , çok çok güzel sonuçlar aldım. Şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Orjinal kartuşlarının mürekkepleri bitince cescesordan aldığım mürekkepleri ilave ettim kartuşa ve halen kullanıyorum. Bu kartuşlar çöp olana kadar öyle devam edeceğim. Kolay dolan kartuşları piyasada mevcut ve fiyatları ortalama 130 TL dir. Ancak ben daha almadım çünkü ihtiyaç duymadım.

Merhabalar..
    kartuşları neresinden dolduruyorsunuz?
    Muadil mürekkepler orjinal gibi sonuçlar veriyor mu?
    kağıt marka ve türü için tavsiyede bulunur musunuz?
    Teşekkür ederim.
  • poyrazzi P kullanıcısına yanıt
    Kartuşun üst kısmını( sanırım barkodun altı oluyor) kızgın iğne ile deldim.Youtubede videoları var bakarsanız öğrenirsiniz. Cescesordan aldığım mürekkepleri kullanıyorum, açıkçası orjinali ile arasında fark göremedim, foto kağıdını da cescesordan alıyorum advenced ve premium karışık kullandım, çok iyi sonuçlar aldım.Başka marka foto kağıdı ve mürekkep kullanmadım, daha iyi sonuçlar verebilecek başka marka mürekkep kağıt ve mürekkep varsa kullanan arkadaşlar deneyimlerini burdan yazsalar güzel olur.
  • chungkingexpress C kullanıcısına yanıt
    tam olarak anladım teşekkür ederim
  • arkadaşlar ebayda PGI-500 CLI-551 boş kartuşlar çok uygun fiyata satılıyor daha önce alanınız ya da tavsiye edeceğiniz bir satıcı var mı?
    ayrıca oto-reset çiplerden alsak orijinal kartuşa takabilir miyiz? sünger kısmından dolum yapmaya kalksak ne olur?

• Evet orjinal kartuşları dodurmanın birçok yöntemi var. Bu arada Sn poyrazzi ye teşekkürler.
    Bu yöntemlerin yanında youtube da birçok farklı yöntem de var. Elbette onlar için özel aparat almak gerekiyor, ama diyeceğim şudur: Orjinal kartuşlar her şekilde doldurmaya müsait. (Orjinal kartuşların ağına kapatılmış olarak gelen turuncu renkli kapak ları atmamanızı öneririm. Dolum sırasında sızma olmaması için gerekli.)
    Kolay dolan kartuşlardan farkı şeffaf olmaması, oto reset atmaması ve kendinden kolay aç kapa tapasına sahip olmaması. Eğer bir tapa uydurabilirseniz alın işte size kolay dolan kartuş.
    Şeffaf olmaması da sorun değil. Kartuş bittiği zaman şırıngayı kartuşun aldığı ml miktarında doldurun. Böylece kartuşu zaten fullemiş olacaksınız.
    Son olarak ne kaldı: Çip reset. Arada bir makine mürekkep hatası verince resetleyin tamamdır. O da sorun oluyor ise çip reseter alınabilir. Aynı ilde olanlar bu konuda daha şanslı olacaktır. Ortak kullanabilirler.

• quote:

seçebileceğiniz en iyi makinelerden biri 7150 olur. Ben yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ortalama 700 foto çıktısı aldım , çok çok güzel sonuçlar aldım. Şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Orjinal kartuşlarının mürekkepleri bitince cescesordan aldığım mürekkepleri ilave ettim kartuşa ve halen kullanıyorum. Bu kartuşlar çöp olana kadar öyle devam edeceğim. Kolay dolan kartuşları piyasada mevcut ve fiyatları ortalama 130 TL dir. Ancak ben daha almadım çünkü ihtiyaç duymadım.

7150'nin tarayıcı çıktıları için kumlu deniyor. Siz böyle bir tecrübe yaşadınızmı?
  • bahokan B kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben beğendim tarayıcı ama daha önce hiç tarayıcı kullanmamıştım, kıyaslayacak bir bilgim yok. Şu kadarını söyleyeyim foto taratıp çıktı aldım, orjinal foto ile arasında fark yoktu..
  • quote:

Açıkçası ben beğendim tarayıcı ama daha önce hiç tarayıcı kullanmamıştım, kıyaslayacak bir bilgim yok. Şu kadarını söyleyeyim foto taratıp çıktı aldım, orjinal foto ile arasında fark yoktu..

Bilgilendirme için çok teşekkürler.
  • (Orjinal kartuşların ağına kapatılmış olarak gelen turuncu renkli kapak ları atmamanızı öneririm. Dolum sırasında sızma olmaması için gerekli.)
    Keşke daha önce yazsaymışsınız, yani ben atmadan evvel..:))

Bakalım silgiyle çözebilecek miyim sızdırmazlık olayını? sanırım olur. @ilkmon kardeşe fikir için sonsuz teşekkürler.

siz dolumu gerçekleştirmiş birisi olarak. şematik bir anlatım yapsanız da biz yeniler de olaya vakıf olsak çok güzel olmaz mı?

hatta Konya'da olduğunuzu anımsıyorum hemşeriysek ne güzel değilsek de Konyaya geldiğimde(5 saat sonra) bana anlatsanız ben de hazırlarım.

saygılar.
  • tembeladam T kullanıcısına yanıt
    Hocam Konya dayım evet. Şematik anlatım için foto çekmek ve açıklama yapmak lazım, vaktim olursa yapabilirim. Değilse bir ara fotosuz dolum için ayrıntılı bir yazı hazırlayabilirim.
  • Yazıcı almayı düşünüyorum. Canon MG6450 dikkatimi çekti. Yer durumundan dolayı wi-fi ve sınav kağıdı vs. basacağımdan çift taraflı baskı önemli.

Bunların yanında kolay dolum yapılmaya uygun olması, kısa sürede elimde kalmayacak olması lazım. Bu noktada MG6450 nasıl bir tercih olur?

Yoğun baskı alınmayacak.
  • Buradaki birçok kişinin yazıcıyı alma sebebi ve kullanım hedefi ile aynı bahsettiğiniz kriterler.
    Burada bahsettiğimiz 6xxx ve 7xxx serisi cihazlar, ister 5 kartuşlu ister 6 kartuslu olsun, kartuşları tapaları çıkarılarak doldurulabiliyor. Bu dolum işi için uretilmemelerine rağmen çok az bi uğraş ile dolum kolayca yapılabiliyor.
    Eğer daha pratik olsun dersenis, piyasada kolay dolum kartuşları var ama 100 tl civari olan parayı vermeye değmez. Biraz bu konu icindeki paylasimlari okumanizi oneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L@civert

Yazıcı almayı düşünüyorum. Canon MG6450 dikkatimi çekti. Yer durumundan dolayı wi-fi ve sınav kağıdı vs. basacağımdan çift taraflı baskı önemli.

Bunların yanında kolay dolum yapılmaya uygun olması, kısa sürede elimde kalmayacak olması lazım. Bu noktada MG6450 nasıl bir tercih olur?

Yoğun baskı alınmayacak.

Mg7150 var bende otomatik çift taraflı baskı ve Wifi var. Kolay Dolum dan kastınız piyasadaki 150 tl ye yakın kolay dolum Kartuşları ise onlar çok kolay doldurulabiliyor kartuşu çıkart tıpasını aç enjektör ile mürekkebi bas kapat tıpayı tak yazıcıyı şeffaf oldukları için ne kadar dolduğu görülüyor ve her çıkarıp takmada mürekkep seviye algılayıcı sıfırlanıyor mürekkebi doldurup takınca yazıcı sanki yeni kartuş takılmış gibi algılıyor.

Bizim yaptığımız da orjinal Kartuşları dolum yapmak bunlar şeffaf değil mürekkep miktarı görülmüyor ve nezaman biteceği bilinmiyor göz kararı ama ucuz iş görür fazla çıktı almak istemiyorsanız deneyin derim orjinal Kartuşları kullanmayı bir kez doldurun epey gider zaten içindeki mürekkep.

Bu arada dediğiniz yazıcı da işinizi görür fazlasıyla 5 kartuş var onda galiba nasıl olsa foto basmayacaksınız benimkin de 6 kartuş var fazladan bir gri renk foto için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 15 Nisan 2014; 18:14:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevaplarınız için teşekkür ederim. Dün gold un sitesinde 310 yazıyordu, galiba yanlışlıkla olacak ki 370'e çıkarmışlar MG6450 yi. Kaçırdık o fırsatı, peki MG6XXX, MG7XXX, (yada bir ihtimal MG5XXX) arasından hangisi tercih edilebilir MX serisiyle aralarında ne fark var? Kronik problemi var mı bu serilerin?

Yalnız videosunu izledim de MG7150 nin online özellikleri çok hoş görünüyor. MG6450'de de dışarıdayken çıktı alma şansımız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L@civert

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Dün gold un sitesinde 310 yazıyordu, galiba yanlışlıkla olacak ki 370'e çıkarmışlar MG6450 yi. Kaçırdık o fırsatı, peki MG6XXX, MG7XXX, (yada bir ihtimal MG5XXX) arasından hangisi tercih edilebilir MX serisiyle aralarında ne fark var? Kronik problemi var mı bu serilerin?

Yalnız videosunu izledim de MG7150 nin online özellikleri çok hoş görünüyor. MG6450'de de dışarıdayken çıktı alma şansımız var mı?

Mail sistemini kurarak dışarıdayken çıktı alınabilir diye düşünüyorum. Aslında bir kurup denemek lazım ama aıkçası dışarıdayken çıktı almak bilmiyorum ne kadar işlevsel olur :)
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.