Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kimse sattığını kötü demez bizde en iyisini sattığımız iddiasındayız elbette. en doğru yorumu kullanıcılar yapacaktır. bizim sattıklarımız cescesorun sattıklarıyla aynı kartuşlar. forumda bu kartuşlarla ilgili fazlaca yorum var . şimdiye kadar bu kartuşlardan hiç bir olumsuz geri dönüş almadık. bursa kartuş hangi kartuşları satıyor bilmiyorum ama alibabadan alınan kartuşlarla kıyasladığımda ilk göze çarpan süngersiz haznenin bizim sattıklarımızdan daha küçük olduğu. malzeme farkı ve tasarım kendini belli ediyor zaten ama ne yalan söyleyeyim süngerin kalitesini belirleyen unsurların ne olduğu konusunda bilgi sahibi değilim. bizim için belirleyici olan müşterilerimizin geri dönüşleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı malzeme -- 30 Ağustos 2014; 16:22:12 >
  • Gecen hafta cescesor dan aldığım kolay dolum seti ve mürekkep ile baski yaptım cok memnunum gerek foto baski gerek dosya ofis baskısı bence iyi. Kartuslari doldurdum 500 sayfa A4 standart cikti aldim tez icin. Yazici bana misin demedi. Hic bir renk atması cizgi dolms falan yok. Cescesor un premium foto kagidinida denedim rovi 300 gram parlak ve satin sonuçlar cok iyi . Testleri tarayip yollayacagim.

Bendeki makina Canon mg5450 Kartuslar pgi 550 cli 551 5 kartuş

Birde şöyle bir sorum olacak.
    Kuşe kagida hızlı çıkış alacak bir yazıcı arıyorum. Epson 700 serisi yada üstü nasıl olur. Neden Epson . Çünkü kuşe ve Bristol kağıda uygun mürekkep sadece bu yazıcı da başarılı. Ayrıca a3 çıkış alması tercihimdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cavlakcekirge C kullanıcısına yanıt
    A3 için WF7015-7515-7525 maximum A4 basabiliyor olsada bu tarz işler için daha ideal olan makine B310 veya B510. epson 700'den kastınız xp700 ise uzak durun derim dolabilenleri çok sorunlu. vede aynı canon 550-551'ler gibi dolan kartuşları süngerli kuşe mürekkebiyle verim vermeme ihtimali yüksek.
  • Hocam B serisi çok pahali 3000 tk falan. 7515 işimi görür fakat piyasada yok gibi. Şimdi hocam 7015 nasil .
    Birde bu 7000 serisi dakikada 25 30 çıktı verebiliyormu. Bu yazıcıların kullandığı mürekkep pigment tabanli degil dimi . Bu yuzden fotoğraf baskilari Canon mg54 64 71 serileri kadar iyi değil. Zaten aradigim fotograf baski kalitesinden ziyade kuşe ve biristole baski . 200 gr mat kuşeye de basmasi gerek. Mürekkep doldurma yöntemi dolan çipli Kartuslar gibi pratikmi.

7015 7515'in tek fonksiyonlu olanıdır tarayıcı ve fotokopi özelliği yoktur sadece baskı yapar hızları aynıdır. ikiside standart modda düz kağıda siyah 14-15 civarı renkli 8-9 civarı baskı verir. 25-30 baskı rakamlarına epson wf45xx serisi yaklaşır. hp pro x serisi ise 50'nin üstüne çıkabiliyor.

tam aksine epsonun 4 renkli yazıcıları pigment bazlı durabrite mürekkep kullanır. 6 renkli fotoğraf yazıcıları dye bazlı claria mürekkep kullanır. canonlarda normal siyah pigment bazlı, photo black dahil renkli kartuşlar dye bazlı mürekkep kullanır pigment mürekkep fotoğraf baskısı için ideal değildir fotoğraf baskısında canlı ve parlak baskıları dye bazlı mürekkep verir. 4 renkli epsonların fotoğraf baskısı zayıf olduğu doğrudur ama 6 renk kullanan epsonların fotoğraf baskı kalitesi canonun bahsi geçen yazıcılarına nal toplatır

kuşe baskısı yapmak için kuşe mürekkebi kullanmanız gerek pigment veya bazlı herhangi bir mürekkep kuşe kağıdına yapışmaz .

7015'in otoreset kartuşları son derece sorunsuz çalışan güzel ürünlerdir pek sıkıntı çıkarmaz.

• Hocam beni aydinlattin. Teşekkürler.

Piyasada yazıcı yok gibi birşey. Anlaşılan ikinci el epson 7515 bulmaya çalışacağım. 7515 de kuşe murekkebi problem cikariyor mu. Yani dolan kartuşu once pigment mürekkep ile doldurdum bitirdim diyelim. Bittikten sonra kuşe murekkebi koymak kartuslara zarar verir mi ? Canon mg serisine kuşe mürekkep koyup denedinizmi hiç. Kartuslari sünger li olan modellerde kuşe Mürekkepleri sonuç vermiyor demiştinuz galiba.

Merhabalar;
    Canon 550-551 kartuşlar için OCP'nin üretmiş olduğu muadil mürekkeplerle kuşe kağıda baskı alabilirsiniz.
    http://www.sarfet.com/canon-pgi-550-cli-551-kartus-murekkep-seti-ocp-6x100gr

5 kartuş için set
    http://www.sarfet.com/canon-pgi-550-cli-551-kartus-murekkep-seti-ocp-5x100gr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 1 Eylül 2014; 13:37:23 >

• Tesekkurler ocp. Mürekkepleriniz dye bazlı degil o zaman. Bu murekkebiniz ile hem fotoğraf hemde kuşe kağıt baskısını yapabiliyor musunuz.
    Dedigim gibi sizin murekebbide alsam. Kartuslarim sungerli ve dye bazli boya ile dolu. Üzerine duzin mürekkebi nasıl koyacagim. Ikinci bir kokay dolum kartuş alacağım galiba

Rica ederim cavlakcekirge.
    Canon 550-551 kartuş uyumlu OCP mürekkepler dye bazlı olup, kuşe zeminde orjinal mürekkebin yapamadığını yapıyor.
    Orjinalden daha iyi demem doğru olmaz ama kuşe kağıda sorunsuz baskı alabiliyorsunuz. Yalnız bu mürekkebi kullanılmış bir kartuşa doldurmadan önce sağlam bir temizlik yapmak gerekiyor. Süngeri solusyonla tamamen temizleyip OCP ile doldurarak aynı seti kullanabilirsiniz. Garantili olması açısından mümkünse sıfır kartuşla başlamak daha uygun olur. Tekrar edeyim bu mürekkepler 550-551 kartuşun muadil mürekkebi ve foto baskıları mükemmel, aynı zamanda kuşeye de basabiliyor.
  • Okula alacağım yazıcı icin bir çözüm bulmaliyim. Epson un A3 çıkış alabileceğim tankli sistemleri konusunda fikriniz nedir. Dedigim gibi oncelik fotoğraf baskısı degil. Birazcik hiz ve dolabilen sistem.

Hiç kullanmadım ama Brother MFC J6710DW için olumlu şeyler duyuyorum hep. Dolabilen kartuş hacmi de fena değil.
  • Teşekkürler bilgiler için Brother MFC J6710DW nin youtube da kolay dolan kartuşlarini izledim. Yani acayip bir sey kartuş makinanın dışına tasmis . Acaba bu xxl kartuş la bu makina kac sayfa a4 renkli basar .bilen arkadasimiz varmı

• Ben de MG5550 aldım. Almak isteyenler hızlıal.com'a baksın. Ben 254 tl'ye aldım. Puan, çek vs bana daha da ucuza geldi. Sitede şu an beyazı var, 259 tl. D&R'de de MG6450 var, 299 tl.

Şimdilik cihazdan memnunum. Kartuşlar bitince ben de dolan kartuşlara geçmeyi düşünüyorum.

• Konu yerlerde sürünüyor hatta ölmüş bitmiş de ağlayanı yok :-D

• MG2150 için muadil kartuş yokmu Türkiyede ?

Bunu buldum sadece ama amazon.co.uk..Tekrar doldurulabiliyormu bunlar ?

http://www.amazon.co.uk/MULTIPACK-PG-540XL-CL-541XL-Cartridges-Compatible/dp/B00NEJQT8Q/ref=lh_ni_t?ie=UTF8&psc=1&smid=A3GQJKUOGYJKT9#customerReviews
  • Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    MG2150 nin kartuşunu tam olarak bilmiyorum. Tahminimce bizimkilerle aynıdır; MG serisi olduğu varsayımıyla yazıyorum.
    Ben ve buradaki birkaç kişi kartuşu delerek doldurduk. O şekilde de kullanmaya devam ediyoruz.
    Siz de youtube dan dolum videolarına bakın. Zorlanmadan yapılabiliyor.
  • Kafa tıkanması garanti kapsamına girer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuriye-33

canon ve canon ürünlerimi bir daha asla nedeni canon urunlerinin arkasında duran güvenilir bir firma değil.

mg7150 yazıcı satın aldım içinden çıkan kartuş takımıyla kulandım basılan fotoğraflar da renk doğruluğu yok net basmıyor bulanık çıkıyor tüm kağıt türleriyle denedim epson xp600 le basılan resimi mg 7150 le bastığınızda aynı kağıda fotoları yan yana koyun ve orj resimlede karşılaştırın canon nun bulanık net basmayan renk geşileri kötü dandik bir bakıne olduğunu test edin kendiniz görün.

15 gun sonra kartuşlar pikment siyah hiç basmamaya diğer dye renklilerde çizgili basmaya başladı daha içinden çıkan setup kartuşarı bunlar mürekkep seviyesi yarıda servisi aradım sordum kafa arızalıdır dediler garanti dışı kalır makine 340tl masrafı vardediler, püskürtme ucu temimizle temizle mürekkep bitti düzelmedi yazıcı elimde patladı mürekkep aldım zaten garati dişi dedikleri için doldurdum çizgili kartuşcular kasa temizleme solisyı-onuyla temizledi düzeldi 4 drenk dye olan pikmet olan biraz çizgiliydi 1 ay sonra kafa tamamen arıza yaptı meş hur B200 kafa öldü hata kodu.

canonlarda kafanın kolay söküle biliyor olması bakın youtube zaten kafanın ömrünün kısa olduğunu gösteriyo zaten toplam 1500 sayfa yazıcı öldü. işin üçkağdı piyasada kafa 250 tl canon 350tl satıyo yeni tüketici kanunu 6 ay içinde arıza yaparsa ayıplıysa iade değşim filan diyo canon işin kolayını bulmuş garanti dişı bırak fazla para iste üste çık.

siz siz olun termal kafa kulanan yazıcılar satın almayın araştırırken şunu buldum okuyun.

http://www.aldertech.com/blog/piezoelectric-print-heads-vs-thermal-print-heads/

canon kafalar termal kafadır isitarak mürekkep püskürtür renk ğeçişleri serttir net foto basmaz kafa üretim maliyeti düşüktür renk dğgrulugu yoktur mürekkepleri kalitesizdir 2 kartuşlu kafa kartuşun üzerinde bulunan modellerle 5-6 kartuşlu kafa yazıcıda olan modellerin hepsitermal aynı şekilde üretilen kafadır damla boyutu ve çöz değişsede ömürleri kıssa para tuzağıdır.

epson xp600 le karşılaştırıldığında plastik kalitesi dandik tarayıcı fonk siyonları kısıtlı yazdırma fonsiyonları kısıtlı eksik renk tonlarını elle ayarlasan imaj garend denen şaçma programı da elle renk profili yazdır ma şeçeneğği yok vs vs kağıdı düzgün çekmez yanlarda1mm boşluk kalır düz kağdı tekrar koysan 2-3 kagaıt çeker beş para etmez bir makine bozulduda kurtuldum yoksa deli eder adamı.

enson ççp kamoyununa attım açtılar presi çatır çutur kırıldı aldılar götürdüler çöpüler.

bende yakkacaktımda çok düman çıkıyor.
    canon fire

@browser90

• nuriye-33 kullanıcısına yanıt
    Yaşadıklarınıza üzüldüm.
    Şayet orijinal mürekkep ile bu sorunu yaşamışsanız firmaya yazıklar olsun.
    Ancak dolum mürekkep ile bunu yaşamışsanız, ki buradaki beyanı kanıtlamak bizim açımızdan imkansız, o zaman hak talep edemezsiniz. Her firma, ancak kendi yedek parçası kullanıldığında garanti verir ki bunun mantığını tartışmaya gerek yoktur.

Diğer taraftan renk geçişleri gibi konulardaki eleştirilerinize katılmıyorum.
    Konuda da yazdığım gibi, yazıcılar konusunda mükemmel karşılaştırma ve incelemeler yapan bir sitede, MG 6xxx ile ilgili çok iyi yorumlar ve deneme çıktıları vardı. Epson ın aynı fiyattaki modelleri yanından bile geçemiyordu.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Kafanın termal olduğunu zaten biliyordum. Yine forumda okuduğum kadarıyla bu tıkalı olan kafanın muadil kolay dolum kartuşuyla açıldığı iddia ediliyordu. Benim de setup kartuşlarım bitti, bugün kolay dolum kartuşu alıcam. Bakalım bir renk testi yapıcam daha önce aldığım baskıyla kıyaslarım.

Ayrıca fotoğraf kalitesinin mürekkep ve yazıcıdan çok kağıtla alakalı olduğunu pek çok yerde okudum diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi browser90 -- 3 Şubat 2015; 8:11:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.