Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilkmon

Dolan kartuşu aldığınız firma ile iletişime geçin çip değişimini sağlasınlar sizin için herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız boş olarak görsede. @xray47lb

Reset atabilirmiyim kartuşa boş görmesini engellemek için

Cvp in teşekkürler. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam otomatik olarak reset atmıyorsa belki çipin üstündeki bırakılmış fazladan 2 pini birbirine değdirerek reset atabilirsiniz tabi sadece ihtimal bu. Bunun dışında malesef boş görmesini engelliyecek bir şansımız yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkmon

Hocam otomatik olarak reset atmıyorsa belki çipin üstündeki bırakılmış fazladan 2 pini birbirine değdirerek reset atabilirsiniz tabi sadece ihtimal bu. Bunun dışında malesef boş görmesini engelliyecek bir şansımız yok.

Hocam yardımlarınız için teşekkürler. ..

• xray47lb X kullanıcısına yanıt
    yazıcı kartuş bitti uyarısı vermeden çip resetlenmez yazıcı kartuş bitti uyarısı verdiğinde çıkarıp yeniden takmanız resetlenmesi için yeterli olacaktır kartuşlarınız oto reset ise tabi 525 - 526 kartuşlar çok uzun zamandır çipleri oto reset satılıyor sizinkide oto reset olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme

yazıcı kartuş bitti uyarısı vermeden çip resetlenmez yazıcı kartuş bitti uyarısı verdiğinde çıkarıp yeniden takmanız resetlenmesi için yeterli olacaktır kartuşlarınız oto reset ise tabi 525 - 526 kartuşlar çok uzun zamandır çipleri oto reset satılıyor sizinkide oto reset olsa gerek.

Benimkiler otomatik reset fakat ne kadar sök tak yapsamda genede boş gösteriyor fakat kartuş dolu.]

• xray47lb X kullanıcısına yanıt
    fakat buna rağmen baskı alabiliyorsanız o zaman stop tuşuna basılı tutarak kartuş sorgulamayı devre dışı bırakmış olmanız lazım. Eğer böyle ise yazıcı seviye takip etmediği için çıkarıp takarak resetlenmiyor olabilir
  • Kartuş sorgulamayı devre dışı bırakmadım zaten nasıl bırakılır bilmiyordum benim sadece 1 tane siyah renkte sıkıntı var belki bu yüzden çıktı alabiliyorumdur.
    ayrıca kartuş sorgulamayı devre dışı bıraksam ileride herhangi bir sorun yaşarmıyım...
    desteğiniz için teşekkürler hocam..

• Herkese Merhabalar,
    Ben de Canon MG7550 alarak ilk defa foto-printer sahibi oldum. Orjinal mürekkebi bitmeden önce dolan kartuş ve yedek mürekkebimi hazır etmek istiyorum. Ancak mürekkeplerle ilgili konular oldukça eski ve özellikle kullanıcılar arasında bir ortak payda oluşmamış. Bu durum halen böyle mi? Mürekkep piyasasında şu iyidir, şu kadar zamandır kullanıyorum diyebilen var mı? Yoksa hepsi aynı mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtkoca

Herkese Merhabalar,
    Ben de Canon MG7550 alarak ilk defa foto-printer sahibi oldum. Orjinal mürekkebi bitmeden önce dolan kartuş ve yedek mürekkebimi hazır etmek istiyorum. Ancak mürekkeplerle ilgili konular oldukça eski ve özellikle kullanıcılar arasında bir ortak payda oluşmamış. Bu durum halen böyle mi? Mürekkep piyasasında şu iyidir, şu kadar zamandır kullanıyorum diyebilen var mı? Yoksa hepsi aynı mı?

çokça verdiğimiz bir ürün. link aşağıda

http://www.sanalpazar.com/Canon-Mg7550-Kolay-Dolan-Kartus-Set-6x100-Ml-Murekkep__isp42083914

• Kullanıcılardan da yorum gelirse daha güzel olur.

• mtkoca M kullanıcısına yanıt
    Hocam ortak payda oluşmadı çünkü:
    her kullanıcı farklı marka muadil mürekkep kullanıyor. Diğerinin nasıl olduğunu kendi dahil bilmiyor. Bunun tek yolu foto kağıdına herkesin aynı resmi bastırıp burada paylaşması. Bir ara bunu yaptık, ben dahil birkaç kişi paylaştık ancak sonra konunun ateşi söndü :) ve kaldı. Geçmiş resimler size ışık tutacaktır.
  • Photoink marka mürekkep ve dolan kartuşla ilk denemeleri bastım. Canon orjinal mürekkebine göre renkler soğuk ve cansız kalıyor. Baskıdan önce renk sıcaklığı, parlaklık ve doygunluk ayarlarıyla biraz oynayarak orjinaline ( Windows pc görüntüsü) yaklaştı ama tonlarda açık Farklılıklar mevcut. Orjinal Mürekkep baskıları fazlaca kırmızı tonlu olduğundan ekran görüntüsünü baz alarak baktığımda eh işte idare eder diyebilirim. Mac görüntüsü ile baskı karşılaştırmasının daha doğru olacağını tahmin ediyorum ama fırsat bulamadım. Bu hafta denemelere devam edeceğim. Firmanın e-ticaret sistemi iyi fakat paketlemede sıkıntı var. Gri mürekkebi akıntı yapmış. Bunu tahmin ettiklerinden farklı şişede gelen gri Mürekkep bir de poşete konmuş. Arayıp sorduğumda az satıldığı için büyük şişeden bölüyoruz Türk işi bu kadar oluyor dendi. Akıtmaz bir şişeleme bu kadar zor olmasa gerek. Biraz özensiz davranılmış. Ayrıca iki siyah renkte aynı Mürekkep sanırım. Birine sonradan pigment black diye bir etiket eklenmiş. Ayrıca dolu gelen kartuşların alt kapağını açmamla birlikte damlamaya başladı. Kargo paketini, kartuş kapaklarını açarken dikkat edin yoksa ilk baskıları benim gibi parmak uçlarınıza alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkoca -- 16 Haziran 2015; 0:03:37 >

• Sizlerden ses çıkmayınca cescesor kolay dolum seti siparişi verdim. Karşılaştırmaları kendim yapacağım. Yeterli sayıda ve farklı boyutlarda çıktı aldıktan sonra paylaşacağım.

Cescessor sonuçlarını merakla bekliyoruz. Burda daha önce Cescessor deneyen oldu mu hatırlamıyorum (Düzeltme: tarıkkuscu çok ayrıntılı olarak paylaşmıştı, unutmuşum, özür diliyorum kendisinden, emeğini unutmuş gibi olduk). Karşılaştırma için orjinal mürekkeple bastığınız bir fotoyu mutlaka koyun ki farkı daha rahat görme şansı olsun. Yoksa da önemli değil tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 30 Haziran 2015; 10:45:36 >
  • chips kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın şu ara pek vaktim yok yazdırmaya taramaya felan ama kısaca Özet geçeyim. Yaptığım 8-10 farklı fotoğraf tipi baskısının ardından cescesor mürekkeplerinin orijinale oldukça yakın sonuçlar verdiğini söyleyebilirim. Net seçimimi şöyle belirteyim: satılık 6 renk photo ink 100 ml ve az kullanılmış dolu kartuşları. Umarım aydınlatıcı olmuştur.

Cescessordan hem mürekkep hem kartuş mu aldınız? Ayrı ayrı fiyatları yazar mısınız?

Bu arada demekki Cescessor a geçmek lazım. Ama foto eklemeden aksyon yapmicam. Sizden foto bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 28 Haziran 2015; 22:33:31 >
    Hocam ikinci sayfada yer alan ve ben dahil birkaç kişinin çıktı alıp tarama yaparak paylaştığı standart resim şudur:
    http://www.dpreview.com/PrinterReviews/1107allinoneprinters/images/Testphoto.jpg

2. sayfadan itibaren örnekler mevcut. Bir de sizin çıktıları görürsek Canon MG serisi kullanıcılarının hangi muadil mürekkep kullanacağı sonuçlanmış olur.
  • 10x15 hp advance fotoğraf kağıdına yazdırıp 600 dpi tarattım.
    Orijinal mürekkebe çok yakın sonuç çıkmış.
    Hata olmaması açısından soruyorum:
    - Bu baskıyı yaparken tamamen cescessor mu mürekkep mi vardı?
    - Hiç orijinal mürekkep takılı mıydı?
    - Daha önce photoink kullandınız, acaba kartuşta yada kanallarda eski mürekkep var mıydı?

Yanıta göre bi takım da ben alıcam?

Bu arda geçen de sordum:
    Cescessor mürekkep ve kartuş (ayrı ayrı) neye mal oldu?
  • chips kullanıcısına yanıt
    evet tamamen cescesor mürekkep vardı. Herhalde aynı kartuşlarda 20. baskı felandır. Zaten orijinal mürekkebimde bir kaç renk tükendi. maliyet olarakta 60ml.lik şişelerle 130 küsürlü bir rakama geldi.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.