Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende sipariş ediyorum o zaman :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Bende sipariş ediyorum o zaman :)

bende cescesor seti almıstım bir kac ay önce gördüklerimi söyle yazayım.

- Mürekkepte renk kayması yok, dogru renkleri veriyor, bir kac aylık kullanımda tıkanma yapmadı fakat solma direnci düsük gibi geldi bana. HP 200gr gündelik kagıtta acıkta duvara asılı 2 ayda %10 civarında solma oldu. Aynı kagıda ocp ile bastıgım resimler cercevede durmakta 1 sene gecti aynı canlılıkta. (cercevenin etkisi olabilir)

- Yeni nesil kartuslarını basarılı bulmadım. Mürekkep haznesi genis ama kafaya oturan uc kısımları iyi yapılmamıs sızdırma yapabiliyor. Kapatma tıpaları da cok sıkı degil. Kısaca püskürtme uclarında fazla mürekkep birikmesi oluyor dikkatli olmak gerek. Birde mürekkep azaldıkca samandıralı olmasına ragmen kartuslar uyarı filan vermiyor.

• meco M kullanıcısına yanıt
    kartuş konusunda haklı olabilirsiniz. zira photoink kartuşları orijinal olarak tanımlarken (Premium services - buluta tarama vs. hizmetlerde sorun çıkarmadı) cescesor kartuşunu yan sanayii olarak tanımladı. kartuş değişikliğini bir kere daha yaparak tarama işlemini tekrarladım sonuç aynı. Fakat yazdırma işlemnde herhangi bir sorun yaşanmıyor. Firma ile temasa geçmek lazım sanırım. Sanırım chip ile alakalı bir sorun var. Photoinkten aldığım dolu gelen kartuşları nasıl temizlerim. etrafı batırmadan temizlememenin bir yolu var mı?
  • photoink kartuslarının fotosunu koyarmısınız? birde kartuşu niye temizlemek istiyorsunuz ki?
  • meco M kullanıcısına yanıt
    photoink kartuşların içinde photoink mürekkep var da ondan temizlemek istiyorum. boşaltıp temizlemeden cescesor mürekkebi nasıl kullancağım?
  • bence temizlemeye gerek yok üstüne diger mürekkebi doldurun zaten bir kac dolumdan sonra eskisi neredeyse yok olmus olur. Aksi durumda su ile yıkamak zorundasınız fakat kartusu acamazsınız o sebeple suyu bir uctan verip bir uctan cıkartıcaksınız ki bu cok uzun sürer. Hadi bunu yaptınız bu seferde kurutması daha da uzun sürer birde üstüne ekleyeceginiz her mürekkep sulu olur.

Temizlemektense direkt üstüne doldurmak daha mantıklı gibi.

ek olarak: eger cescesorun kartuslarından memnunsanız sadece kartus ciplerini degistirebilirsiniz (renklere dikkat ederek). böylece yine istediginizi elde etmis olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 1 Temmuz 2015; 11:07:11 >
  • 6*100ml. Photoink mürekkeplerime talip olan var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Go print - cescesor-photoink mürekkep lerden üçünü de kullanmış biri olarak bir kaç şey yazayim.

Photoink ink siyah pigmenti berbat. photoink öyle cansız ki siyahlar iğrenç direk photoinki çöpe dök.

Goprint renkler canlı fakat gri tonları tam veremiyor.

Cescesor belkide en iyisi. Ama Magenta boyası sorunlu aşırı kırmızı ton basıyor fotoğrafa. ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavlakcekirge

Go print - cescesor-photoink mürekkep lerden üçünü de kullanmış biri olarak bir kaç şey yazayim.

Photoink ink siyah pigmenti berbat. photoink öyle cansız ki siyahlar iğrenç direk photoinki çöpe dök.

Goprint renkler canlı fakat gri tonları tam veremiyor.

Cescesor belkide en iyisi. Ama Magenta boyası sorunlu aşırı kırmızı ton basıyor fotoğrafa. ...

eger yazıcınız canon marka ise kırmızıyı daha yogun alırsınız cünkü japonlar öyle seviyormus.
  • http://www.aliexpress.com/item/free-shipping-PGI-550-CLI551refillable-ink-cartridge-for-canon-PIXMA-iP7250-MX925-MG5450-MG5550-MG6450-printer/1895425430.html burda bu kartuşlar çok ucuz. Türkiyede 100 küsür TLye satıyorar bu kartuşları. Bunları kullanan var mı arkadaşlar? Gerçi ben 1,5 yıldır orjinal kartuşları dolduruyorum sürekli, şimdiye kadar sorun çıkmadı ama bundan sipariş versek mi acaba?
  • idoer kullanıcısına yanıt
    Bu 5 li olan set, aliexpreste bu fiyatlara satılıyor evet.
    Çok olmasada muadil kartuş kullanan kişilerde sızıntı sorunu okumuştum. O yüzden orjinalleri doldurmaya devam etmeye karar verdim. Ama dikkat edilmesi gereken kesinlikle kartuşları doldurmayı ihmal etmemek. Bu yazıcının kafası için en büyük tehlike, boş kartuş ile yazdırmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

MX serisi daha çok standart baskı için tasarlanmış ve faks çözellikleri içeren cihazlardır. Hedef kitle iş yeri kullanımı.
    MG serisi daha çok foto baskı için tasarlanmış cihazlardır. Hedef kitle ev kullanımı.

MX serisi yazıcılar hacim olarak daha büyük ölçülere sahiptir.
    MG serisi yazıcılar hacim olarak daha küçük ölçülerdedir.

MX serisinde kartuşlarda püskürtme ucu da var.
    MG serisinde pükürtme ucu yazıcı kafasındadır. Kartuş yalnızca tank görevi görmektedir.

MX serisinde kolay dolum kartuşu satın almak isterseniz sıkıntı yaşarsınız. Ama eğer hiç kolay dolum kartuşa ihtiyacınız olmas ise ve yanlızca orjinal kartuşları bahstettiğimiz metodlar ile kullanmak isterseniz, herhangi bir sıkıntı yok. MG serisinde multimedia özellikleri daha gelişmiş. Örn. Bulut, mail v.s. ortamları üzerinden foto baskı yapılabilir.

Bu özelliklerin yanında
    Orjinal kartuş kullanmayacaklar için, yalnızca dolum açısından değerlendirmek şartıyla;
    MX serisinin +ları:
    Püskürme ucu bozulduğunda kartuşu değiştirmek yeterli.

MX serisinin -leri:
    Kolay dolum kartuş bulmak çok zor, hatta Türkiye'de ben muadil MX serisi muadil kartuş satan görmedim. Çözüm: Sürekli mürekkep beslemeli tank kullanmak, orjinal kartuşa dolum yapmak.

MG serisinin +ları:
    Kolay dolum kartuşlar piyasada mevcut. Yeni oldukları için şu anda fiyatları yüksek ancak fiyatların ileride düşeceği tahmin edilmektedir. Orjinal kartuşların dolumu için kartuş gövdesini delmeye gerek yok. Karekod altındaki lastik tapa ince bir vida ile çıkarılabilir veya kızgın iğne ile delinebilir.

MG serisinin -leri:
    Püskürtme ucu bozulduğunda servis desteği almak zorundasınız.

Netice itibari ile foto baskı mı yoksa iş yerinde kullanım mı ona karar vermeniz daha iyi olur sizin için. Boyut önemli mi, dolap içinde mi duracak, yer sıkıntısı var mı onları da değerlendirmek lazım. Dolum işi her ikisinde de bir şekilde mümkün.

Şu an yazıcı alacak olsam ve iş yerimde kullanmam gerekse idi, faks ihtiyacım olmasaydı yine MG den şaşmazdım. Çünkü foto baskıyı da yapabilmenin avantajını yaşamak isterdim.

süper ve detaylı açıklama için teşekkürler

• mtkoca M kullanıcısına yanıt
    hocam mg7550 için şuanki düşünceleriniz nedir?
    mg7550 ile epson l365 arasında kaldım
  • 7150 de Uzun zamandır Cescesor mürekkebini kullanıyorum kendi orjinal kartuşlarını doldurarak şunu belirtmek isterim foto çıktıları orjinal mürekkebe o kadar yakın ki farkı anlamak için çoook dikkatli bakmanız lazım uzaktan bakılarak anlaşılacak bir şey degil bastırıp kendi tarayıcısı ile yaratıp buraya koyduğumuz fotolar düşük kalite çıkıyor buda renk açısından tam foto kalitesini göstermiyor sorun tarayıcı da değil pc deki kendi programında yada Windows ta kaliteyi düşürüyor geçen gün kardeşimin vesikalık fotoğrafını çoğaltmak istedim fotoyu taratıp pc ye attım sonra vesikalık prıgramında yanyana yazdırdım piksel piksel çıktı 4 fotoyu yan yana koyup direkt fotokopi çektim 250 gram kağıda sonuç orjinal i ile aynı hiç fark yok hatta dokunmatik menüsünde yüzde olarak küçültünce bile kalite aynı çıkıyor kardeşim o fotoğraflar ile tofaş a iş başvurısunda bulundu askerliğini tecil ettirdi hiç sorun olmadı.

• evde zaten mono krom bir yazıcı var. benim için Wifi önemli.... 5 mobil cihaz var
    . hem siyah beyaz hem renkli çıktı alırım.. aradada foto başarım diyorum.. ayda en fazla ,100 sayfa... mg serisi uygun diyorsunuz yani.. Teşekkürler

• Millet yılda bir girip konuya bakıyor herhalde

Şu aralar mg 7150 yazıcımı Wifi üzerinde Android telefonumdan çıktı alamıyorum yazıcının Wifi açık modeme bağlı telefon daki program bir türlü yazıcıyı bulamıyor iki program var ikiside aynı foto basmak çok kolay oluyordu telden pc iken uğraşmaya gerek yoktu.

• merhabalar, benim kullandığım yazıcı mg 5550. 1 yıl kadar oldu satın alalı. 7-8 aydır dolabilen oto reset kartuş kullanıyorum. En son ağustos başında kullanmıştım bir sorun yoktu. Dün yazıcıdan döküm aldığımda siyah renkleri ikili gibi bastı. Püskürtme ucu denetim desenini yazdırdığımda PGBK daki çizgiler çift çıkıyor. Solda PGBK yazan yerde çift basıyor. Çizgilerde kesiklik yok sadece çift. Temizleme ve derin temizleme yaptım fakat sorun düzelmedi. Sizce ne olmuş olabilir? Bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umit35izm

merhabalar, benim kullandığım yazıcı mg 5550. 1 yıl kadar oldu satın alalı. 7-8 aydır dolabilen oto reset kartuş kullanıyorum. En son ağustos başında kullanmıştım bir sorun yoktu. Dün yazıcıdan döküm aldığımda siyah renkleri ikili gibi bastı. Püskürtme ucu denetim desenini yazdırdığımda PGBK daki çizgiler çift çıkıyor. Solda PGBK yazan yerde çift basıyor. Çizgilerde kesiklik yok sadece çift. Temizleme ve derin temizleme yaptım fakat sorun düzelmedi. Sizce ne olmuş olabilir? Bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
    Kafa hizalama bozulmuş.

Kartuşları çıkart tekrar tak düzelmez se ayarlar dan kafa hizalama desenini yazdır sonrada ordaki yönlendirmeleri takip et yazılan desendeki hata oranını hangi desen daha bozuk falan soracak inşallah düzelir sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 1 Ekim 2015; 2:29:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umit35izm

merhabalar, benim kullandığım yazıcı mg 5550. 1 yıl kadar oldu satın alalı. 7-8 aydır dolabilen oto reset kartuş kullanıyorum. En son ağustos başında kullanmıştım bir sorun yoktu. Dün yazıcıdan döküm aldığımda siyah renkleri ikili gibi bastı. Püskürtme ucu denetim desenini yazdırdığımda PGBK daki çizgiler çift çıkıyor. Solda PGBK yazan yerde çift basıyor. Çizgilerde kesiklik yok sadece çift. Temizleme ve derin temizleme yaptım fakat sorun düzelmedi. Sizce ne olmuş olabilir? Bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Acaba tıkanıklık olabilir mi? En az 5x5 bir siyah kare yapın paint te ve bastırın. Bakalım nasıl basacak. Eğer beyaz çizgiler var ise tıkanıklık olma ihtimali yüksek.
  • Merhaba
    Bitmeyen kartuşlu Canon MG3150 Yazıcım dün itibariyle kaput oldu ne yaptıysam kurtaramadım ve servis 220 TL para istedi düzeltmek için.
    Ben de yeni bir yazıcı arıyorum. Aradığım özellikler:
    1- %95 siyah renk günlük ortalama 50 sayfa basılacak.
    2- Dolumu kolay. Boruları kolay kolay hava yapmayan.
    3- İnce fatura kağıdına baskı yapabilen.
    4- İçindeki atık deposunun temizliği kolay yapılabilen.
    5- Yazılım ile counterı resetlenebilen.

Bir inkjet çok fonksiyonlu yazıcı arıyorum.
    Tavsiyeleriniz nelerdir?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcmstar -- 1 Ekim 2015; 14:38:13 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.