Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence A4 heba etmeyin. 10x15 yeterlidir. Genelde o şekilde alındı burda çıktılar, daha sağlıklı olur hem karşılaştırma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Bence A4 heba etmeyin. 10x15 yeterlidir. Genelde o şekilde alındı burda çıktılar, daha sağlıklı olur hem karşılaştırma.

10x15 ler hp advanced 250 gram 15 tl 100 adet. A4 te 200 gram hp everyday 100 tanesi 15 tl a4 e baskı yapınca kalitesi epey düşük tü eski yazıcı da. geçen düğün resimlerini fotokopi ile ekran üzerinden büyüterek a4 e bastım yüksek kalitede sonuçlara inanamadım müthiş çıktı yazıcı dan yazıcıya büyük fark ediyor muş gördüm.

ben a4 leri alırken asıl amacım kağıdı 4 e bölüp 10x15 yapıp baskı almaktı zaten kağıdın kalitesi düşük birde eski yazıcı iki kartuşlu dandik bişey resimler hiç iyi çıkmamıştı bunun için de kağıtlar elimde kalmıştı şimdi değerlendirebilirim onları da 4 e bölünce tanesi 3.75 kuruşa geliyor 10x15 kağıdın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 1 Ocak 2014; 16:51:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

forumdaki 3 resmin bulabidiğim en kalitelilerini telefona indirdim canon mg7150 ile yüksek kalitede yazdırıp (10x15) 600dpi de taradım ve konuya yüklüyorum yazdırırken kenarlıkısız yazdırmayı seçtiğim için kenarlardan biraz kırptı

kartuşlar yazıcı ile gelen orjinal kartuşlardır dolan kartuş ve mürekkep alınca aynı işlemleri tekrarlayıp karşılaştırma yapmak için buraya yüklerim

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı)

Hocam bu resimler sizin cihazdan çıkmış olan resimler mi? Evet is Sağdaki bebekli resim sanki orjinal resme yani basılmadan pc ortamındaki orjinal dosyaya benziyor.

Ortadaki resim evet o bir baskı.

Ama soldaki resim de dolankartuşun paylaştığı resmin aynısı.

Yoksa ben mi yanlış anladım sizi. Daha yayınlamadınız mı baskıları?

• Hayır efendim tamamen kendim 250 gram lık hp hp advanced kağıda yüksek kalitede bastırıp 600 dpi de yaratıp yükledim konuya dijital leri direk yükleyerek neden sizi ve kendimi kandirayim ki.

• quote:

Hayır efendim tamamen kendim 250 gram lık hp hp advanced kağıda yüksek kalitede bastırıp 600 dpi de yaratıp yükledim konuya dijital leri direk yükleyerek neden sizi ve kendimi kandirayim ki.

Hocam kandırmak demedim. Upload yaparken kaynak dosyayı yüklemiş olabilirsiniz, ki bunlar çok görülen yanlışlıklar.
    Bir de siz satıcımısınız ki kandırdığınızı düşüneyim. Herhangi bir ticari kaygınız olsa neyse, benim gibi son kullanıcısınız. Niye öyle bir ithamda bulunulsun ki.
  • sn. dostum kertenkele ayrıca yanlışlık olduğunu düşünmek çok normal, çünkü paylaştığjınız soldaki resimde dolankartuş yazıyor. Ortadaki resim ise daha flu. O zaman yine bir yablışlık var. Demekki orjinal dosyadan yazdırmamışsınız Basılmış ve taranmış resimleri yazdırmışsınız. Değilse dolankartuş yazmamalı
    Şimdi daha net oldu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 2 Ocak 2014; 9:51:57 >
  • quote:

sn. dostum kertenkele ayrıca yanlışlık olduğunu düşünmek çok normal, çünkü paylaştığjınız soldaki resimde dolankartuş yazıyor. Ortadaki resim ise daha flu. O zaman yine bir yablışlık var. Demekki orjinal dosyadan yazdırmamışsınız Basılmış ve taranmış resimleri yazdırmışsınız. Değilse dolankartuş yazmamalı
    Şimdi daha net oldu mu

dosyaları yüklemeden önce isimlerini değiştirmiş tim eminim doğru dosyaları yüklediğim den bugün tekrar yüklerim yaratıp, benide tereddüt te bırakınız şimdi

• quote:

quote:

sn. dostum kertenkele ayrıca yanlışlık olduğunu düşünmek çok normal, çünkü paylaştığjınız soldaki resimde dolankartuş yazıyor. Ortadaki resim ise daha flu. O zaman yine bir yablışlık var. Demekki orjinal dosyadan yazdırmamışsınız Basılmış ve taranmış resimleri yazdırmışsınız. Değilse dolankartuş yazmamalı
    Şimdi daha net oldu mu

dosyaları yüklemeden önce isimlerini değiştirmiş tim eminim doğru dosyaları yüklediğim den bugün tekrar yüklerim yaratıp, benide tereddüt te bırakınız şimdi

Ok şimdiden teşekkürler. Benim dediğim gibi çıkacak kesin, kaynak dosyalar yüklenmiş. Bu da içinizde şüphe kalmasın diye:
    http://www.dpreview.com/PrinterReviews/1107allinoneprinters/images/Testphoto.jpg

Tıklayıp açın bu orjinal dosyayı bir de sizin yükeldiğinizi açın. En küçük bir değişiklik yok

• Bugün ( 03.01.2014 Cuma ) itibariyle forumdan @Lockheed rumuzlu Cihan beye verdiğimiz Canon MG7150BK 6 kartuşlu Canon yazıcıdan aldığımız baskı örneklerini de paylaşıyorum. Baskı alırken kullandığımız kartuş, mürekkep ve fotoğraf kağıtları kendi ürünlerimizdir. Canon'un 6 renkli yazıcıları için ve özellikle GRİ renk muadil mürekkep ve kartuş konusunda aklında soru işareti olan arkadaşlara fikir verebileceği kanısındayım...

BASKI ALINAN YAZICI : Canon Pixma MG7150BK 6 Kartuşlu Yazıcı ( PB - B - C - M - Y - GY )

3 adet baskı örneğinden birincisi iPhone 5 ile çekilmiş fotoğraftır. İkincisi Canon MG7150BK yazıcının kendisi ile taratılmıştır. Üçüncüsü ise Epson PX720WD ile taratılmıştır.

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı)

• quote:

Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

Bugün ( 03.01.2014 Cuma ) itibariyle forumdan @Lockheed rumuzlu Cihan beye verdiğimiz Canon MG7150BK 6 kartuşlu Canon yazıcıdan aldığımız baskı örneklerini de paylaşıyorum. Baskı alırken kullandığımız kartuş, mürekkep ve fotoğraf kağıtları kendi ürünlerimizdir. Canon'un 6 renkli yazıcıları için ve özellikle GRİ renk muadil mürekkep ve kartuş konusunda aklında soru işareti olan arkadaşlara fikir verebileceği kanısındayım...

BASKI ALINAN YAZICI : Canon Pixma MG7150BK 6 Kartuşlu Yazıcı ( PB - B - C - M - Y - GY )

3 adet baskı örneğinden birincisi iPhone 5 ile çekilmiş fotoğraftır. İkincisi Canon MG7150BK yazıcının kendisi ile taratılmıştır. Üçüncüsü ise Epson PX720WD ile taratılmıştır.

Supermis orjinal kartuşlarım biter bitmez alırım dolankartus arkadaştan.

• benim yazıcının tarama özelliğini çözemedim tam galiba yukardaki fotolar da aynı yazıcı ile alınmış ve taranmış benimkiler den daha kaliteli taranmışlar. taratılan fotoları nasıl pc ye atıyoruz. nasıl oluyorsa bir kalite kaybı oluyor benimkiler de.

• canon un google play da programı var, Wifi üzerinden fotoğraf yazdırıp veya dosyaları telefona taratabiliyoruz. direk galeriden fotoğraf seçip paylaşma seçeneğinden de yazdırma var kağıt Boyutu kayıt çeşidi ve kopya sayısını secebiliyoruz kenarlıklı kenarlıkısız seçeneği de var baskı kalitesi seçeneği yok. Program ingilizce ama basit, yanlız yazdırılan fotoğrafı gidip odadaki yazıcı dan birinin getirmesi lazım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 4 Ocak 2014; 1:47:45 >
  • quote:

benim yazıcının tarama özelliğini çözemedim tam galiba yukardaki fotolar da aynı yazıcı ile alınmış ve taranmış benimkiler den daha kaliteli taranmışlar. taratılan fotoları nasıl pc ye atıyoruz. nasıl oluyorsa bir kalite kaybı oluyor benimkiler de.

Evet ben de 600 dpi da taratmama rağmen, burada diğer üylerin tarattığı kaliteyş yakalayamadım. Bir kumlama oluyor. Bir özür mü yoksa yanlışca biz ayarı mı beceremediğimizden bilmiyorum Bir ara vakit bulursam kurcalayacağım.

Bu arada siz yazdırdığınız fotoları paylaşacaktınız, halen beklemedeğiz. Kumlamaya takılmayın bence direkt burada yayınlayın. Benim paylaşımda sonuçta aynı.
  • fotografları tekrar taratıp yükledim orjinalleri daha net görünüyor bu arada.

forumdaki 3 resmin bulabidiğim en kalitelilerini telefona indirdim canon mg7150 ile yüksek kalitede yazdırıp (10x15) 600dpi de taradım aynı yazıcı olmasına rağmen tarama sonucu bir kumlanma var benimkiler de. konuya yüklüyorum yazdırırken kenarlıkısız yazdırmayı seçtiğim için kenarlardan biraz kırptı

kartuşlar yazıcı ile gelen orjinal kartuşlardır dolan kartuş ve mürekkep alınca aynı işlemleri tekrarlayıp karşılaştırma yapmak için buraya yüklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 5 Ocak 2014; 3:21:10 >

• Arkadaşlar bende geçen gün, gold pc de bir tane kalmış olan mg5450 yi satın aldım.
    305 tl ve finansbank puanla yazıcı 220 tl ye geldi
    orjinal kartuşları takmadım. kutudan bile çıkarmadım. Dolan kartuş ve mürekkep almayı düşünüyorum.

pgi 550 cli551 kartuş sıkıntsı yaşayacağımı zannetmiyorum. Bir çok yerde oto resetli 5 kartuşlu setler var.

Ama mürekkep konusunda tereddütlerim var .
    CANON ChromaLife100+2 mürekkebini kullanan mg5450 yazıcı için hangi mürekkebi tavsiye edersiniz.

cescesor da ne yazıkki CANON ChromaLife100+2 müekkep yok. CANON ChromaLife100+ bu yazıcıya uymaz galiba.
    photoink mürekkeplerin hangisi ChromaLife100+2 özelliğine sahip bilmiyorum.

yardımcı olursanız sevinirim
    şimdiden teşekkürler...
  • ChromaLife100+2 ve ChromaLife100+ arasındaki farkı merak ediyordum öğrenmiş oluruz cevap veren olursa. yanlış mürekkep almayalim sonra.

• cescesorda ChromaLife100+2 var ama sitede gözükmüyor. Alırken 550-551 serisi derseniz uygun mürekkebi göndereceklerdir. Aradaki farkı bende bilmiyorum ve daha alışveriş yapmadım, denemedim. Orjinal kartuşlarımdan cyan geçen gün mürekkep uyarsı verdi ondan sonra 13*18 lik fotolardan 50 tane çıkarttım halen çıkartıyorum ve hiçbir sorun gözükmüyor, ne iş bende anlamadım :)
  • cescesor a sordum, canon mg7150 için chromalife 100+2 mürekkep kullanmam gerektiğini söyledi ellerinde varmış ama siteye eklenmemiş henüz chromalife 100+ nın da yazıcı da kullanılabileceği fakat renk olarak kaliteli sonuç alamazsınız diyor. dolankartus un fikri nedir mürekkep konusunda acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 10 Ocak 2014; 14:18:17 >
  • Ben daha önce burada mürekkeplerimiz ile alınmış çıktıları paylaşmıştım. ChromaLife100+2 mürekkepler bizim stoklarımızda var. Forumda mürekkepleri kullanan arkadaşlarda var. Baskı alıp foruma ekledim ki; kafalardaki soru işaretleri kalksın diye ama hala mürekkep hakkında fikir soruyorsunuz.

Arkadaşlar ben sattığım üründen mesulum X bir markanın ki nasıldır bilemem, onlarda foruma baskı örneklerini koyarlar ise kıyas yapabiliriz. Veya o firmalardan alan kullanıcılar varsa onlarda eklesin foruma karşılaştıralım kalitesini.

Buraya sizi kandırmak için başka bir yazıcıdan baskı alıp koyacak değiliz. Kartuşların kalitesini merak ettiniz, onların da resimlerini koydum. Burada daha önce de söyledim mürekkepte sorun yok diye ; kafalarınızda soru işaretleri vardı onları da baskı örneklerini koyarak gidermeye çalıştım. Fakat hala X mürekkepler nasıldır diye soruyorsunuz. Daha 2-3 mesaj önce baskı örneklerini koydum sizin için CANON CHROMALİFE100+2 ile basılan resimler. Kıyası, kriteri siz yapacaksınız artık. Mürekkepte stoklarımızda vardır, aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz... Bilgilerinize sunarım...

http://dolankartus.com.tr/index.php?route=product/category&path=60_159

• Bu arada vatan computer %30 indirim var mg7150 350 civarında hafta sonu fiyatı...100+2 mürekkep konusunda bilgikendirdiginiz için sağolun .başka kullanıcılar test yaptıysa gorebilirmiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavlakcekirge -- 10 Ocak 2014; 15:15:02 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.