Amerika Birleşik Devletleri'nde sağlık kongresindeki konu "H1N1" virüsü olmuştur. "H1N1" virüsünün normal griplerin aksine bahar ve yaz aylarında yayılmaya başlamış olması daha endişe durumunu daha da artırmıştır. Grip mevsiminin de yaklaştığı bugünlerde bu virüsün daha da yaygınlaşması beklenmektedir.
Asıl soru gelecekte bu durumun büyük çaplı bir salgına dönüşmemesi için ne yapmalıyız.
Doktorlar ve sağlık çalışanları her salgında olduğu etkin dezenfekte konusunda görüş birliğindeler. Bu eylemler düzenli olarak en az 15 saniye buyunca ellerin yıkanmasını içeriyor. Ayrıca "domuz gribinin" yoğun olduğu yerlere seyahat etmemeyi de önermekteler.
Büyük ölçekli kamu yerlerinin ve işletmlerin sanitize edilemesi büyük önem taşımaktadır. Sanitasyon sırasında kullanılan kimyalların geride bıraktığı artıklar da büyük risk taşımaktadır.
Geleneksel kimysal temizleyicilerin son derece dikkatli kullanılması gerekir. Çünkü birçoğu geride kanserojen artıklar bırakmaktadır. En etkin ve zararsız yöntem ise yüksek konsantrasyonda ozon kullanmaktır. Ozon hem doğal hem de çok etkin bir dezenfektandır. Kullanıldıktan sonra geride bir artık bırakmaz kendiliğinden oksijene dönüşür.
Son zamanlarda yapılan araştırmalar ozon uygulamasının "H1N1" virüsü üzerinde de etikili olduğunu göstermektedir. Ayrıca ozon geçmişte de test edilmiş ve birçok bakteri ve virüs üzerinde %99 oranında etikili olduğu görülmüştür.
Ozon dünya genelinde içme sularının temizlenmesinde, şişelenmiş suların sterilizasyonunda, gıda depolamada, et, tavuk ve sebzelerin raf ömürünü artırmak için kullanılmaktadır.
Sonuç olarak ozon geleneksel kimyasal temizleyicilere göre daha çevre dostu bir yaklaşımı içermektedir.
* Evlerde; kokuların giderilmesinde, mutfaklarda sebze ve meyve yıkanmasında, * Otel ve ofislerde; ortam dezenfeksiyonu, sigara dumanı ve kokuların giderilmesinde, * Suların dezenfeksiyonunda, hijyen gerektiren yerlerde ozonlu su ile yıkamalarda, * Koku giderimi ve dezenfeksiyon gerektiren yerlerde güvenle kullanılabilir.
Ozon; kokuları giderir, mantar, bakteri ve virüsleri öldürür, suyunuzu berraklaştırır.
Suya Ozon Verilmesi :
Sebze, meyve, et ve balık gibi yiyecek maddelerinin Ozonlu su ile yıkanması;
Yiyecekler üzerinde bulunan her türlü kimyasal, tarım ilacı, mikrop gibi sağlık için tehlikeli olabilecek etmenlerin yok edilmesini sağlar.
Ozonlu su; yaraların temizlenmesi, mantar ve ayak kokusunun giderilmesini sağlar.
Ayrıca su dolu kaba koyacağınız biberon, bardak gibi hijyen gerektiren malzemeleri ozonlamakla sterilize edebilirsiniz.
Havaya Ozon Verilmesi :
Ortamdaki mikropların öldürülmesini, sigara kokusu, yemek kokusu (soğan,balık vs.) ve istenmeyen kötü kokuların giderilmesini sağlar.