Bildirim
Donanım Haber Türkçüler Otağı(600+ Türkçü Bu Otağıda) (19. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: ANTİ BUG
Benimde anne tarafı Erzurumlu ve gürcü kökenli,nasıl olurda gürcülük var diye dışlanma yaşadı o arkadaş anlamış değilim.
maalesef -
AtaTÜRKÇÜYÜM ekle kardeş. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!! -
quote:
Orijinalden alıntı: Demreci
AtaTÜRKÇÜYÜM ekle kardeş. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
Hoşgeldin arkadaşım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En az bin yıllık Orhun Yazıtlar'ındaki Türkçeye ve bugün kullandığımız Türkçe'ye bakın bazı ileri! zekalar Türklerin 1923'te yoktan var olduğunu savunuyor ya onlar iyi okusun
Üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türk bodun iliŋin törüŋün kim artatı udaçı erti[72] Üstte gök basmasa, altta yer delinmese, Türk milleti, ilini, töreni kim bozabilecekti?[72]
Üstte gök basmasa, altta yer delinmese, Türk milleti, ilini, töreni kim bozabilecekti
Bunça törüg kazganıp inim Kül Tigin özi ança kergek boldı. Kaŋım kagan uçdukda inim Kül Tigin yiti yaşda kaltı.[73]
Bunca töreyi kazanıp küçük kardeşim Kül Tigin kendisi öylece vefat etti. Babam kağan uçtuğunda küçük kardeşim Kül Tigin yedi yaşında kaldı.[73] -
quote:
Orijinalden alıntı: Demreci
AtaTÜRKÇÜYÜM ekle kardeş. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
Eklisin zaten kardeşim ilk mesaja bakarsan görürsün.
.
.
.
73-.:YILDIZGEZEN:.
74-Demreci
75-S.Geomatik
.
.
. -
Yeni açtığım konuyu irdelerseniz sevinirim arkadaşlar
http://forum.donanimhaber.com/m_66779988/tm.htm -
Bende eski bir Türkçü Turancıyım.. Fakat türkcüturancı gibi bir forumda selamün aleyküm dememim ardından, Türkçe konuş, dilimizin arapça bir selamlaşma şekline ihtiyacı yok dediler. o gün bugündür her hangi bir taraf(sağ-sol) tutmam. Bu mesajıda yanlış anlamazsanız sevinirim. Umarım hâlâ Türkçülüğü adamlık, kabadayılık sanan yoktur... -
Türkçü Otağının bir üyesi olarak otak kardeşlerime Oktan Keleş in DERUNİ DEVLET - KUTSAL HALI kitabını tavsiye ediyorum
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=631791&sa=121295467
Arka Kapak:
Bir Meczubun şeytanı tedirgin edecek rüyası devam ediyor...
Dabbet-ül Arz nedir? Şekli nasıl olacak? İnsanlık nasıl bir değişime uğrayacak?
16’lar kimdir? Görevleri nedir, nasıl seçilirler?
Deruni Devlet nedir?
Turk kimdir? Hz. Adem’den beri Türk Milletinin varlığı nasıl devam etmiştir?
Türk Bayrağı nasıl doğmuştur?
Hz. Hızır’ın gerçek adı nedir? Tarihte bilinen bazı kişiler gerçekte Hz. Hızır mı?
Oğuz Kağan Teşkilatı nasıl çalışıyor?
Kutsal Halı’nın sırrı. Zeugma’da Da Vinci’nin sırrı.
Voynich el yazmaları çözülüyor.
Pandora’nın odasında neler oldu?
İstanbul’un fethi ile ilgili sır.
İstanbul’un manyetik kapıları nasıl açıldı?
Ve daha birçok konu Oktan Keleş tarafından açıklanıyor. Türkler tekrar tarih sahnesinde oyun kurucu olarak yer alıyor. Bu büyük müjdenin manasını, bu kitapta bulacaksınız.
"Şeytanı tedirgin eden şifreler ilk kez çözülüyor. "
-
Çeçen asıllı olarak imzada Çeçenistan bayrağını görmemek beni gerçekten üzdü , ekleyebilirsin. -
Selam herkese.
Öncelikle bu konuyu pek tasvip etmiyorum, nedense bir ayrım yapıyormuşuz gibi geliyor. Sanki bıraksak, herkes kendini ayıracakmış, ben Çeçenim, ben Dağıstan Türküyüm, şudur budur gibi kopmalar oluşacakmış sanıyorum. Ama bunun korkudan ibaret olduğunu düşünüp, asıl soruma geliyorum.
Diyorum ki, yaşayan Türk Lehçelerini forumda yaşatmaya çalışalım. Eğer bilenlerimiz varsa, Azeri Türkçesini, Özbek Türkçesini vs. diğer lehçeleri öğretse ?
Ya da, öğretemese de, mesela en kolay öğrenilebilen Azeri Lehçesidir, (ayrıca en çok kullanılan o ve kolay bulunur) 1 haftada sökebilirmiş insanlar, bi yerlerden öğrenmeyi denesek? -
ekle kardeşim onur şeref ve haysiyet duyarım -
quote:
Orijinalden alıntı: pxcnsRy
Çeçen asıllı olarak imzada Çeçenistan bayrağını görmemek beni gerçekten üzdü , ekleyebilirsin.
imzadaki bayrak tekrar gozden gecirilebilir, hosgeldin kardesim.
biz Turk soyu buyuk bir aileyiz boy boy kol kol uzayip gitmisiz lakin kardesimizi kardes biliriz.
din mezhep farketmez Soyu Turk olanla kan bagimiz var, kan bagina hurmetimiz var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekle Dostum :) -
quote:
Orijinalden alıntı: pxcnsRy
Çeçen asıllı olarak imzada Çeçenistan bayrağını görmemek beni gerçekten üzdü , ekleyebilirsin.
Eklendin kardeşim.
İstediğiniz bayrakları yazın ben ekleyeyim.
Buyur kardeşim imzanda kullanabilirsin -->/>
quote:
Orijinalden alıntı: D1Z0
Selam herkese.
Öncelikle bu konuyu pek tasvip etmiyorum, nedense bir ayrım yapıyormuşuz gibi geliyor. Sanki bıraksak, herkes kendini ayıracakmış, ben Çeçenim, ben Dağıstan Türküyüm, şudur budur gibi kopmalar oluşacakmış sanıyorum. Ama bunun korkudan ibaret olduğunu düşünüp, asıl soruma geliyorum.
Diyorum ki, yaşayan Türk Lehçelerini forumda yaşatmaya çalışalım. Eğer bilenlerimiz varsa, Azeri Türkçesini, Özbek Türkçesini vs. diğer lehçeleri öğretse ?
Ya da, öğretemese de, mesela en kolay öğrenilebilen Azeri Lehçesidir, (ayrıca en çok kullanılan o ve kolay bulunur) 1 haftada sökebilirmiş insanlar, bi yerlerden öğrenmeyi denesek?
Merhabalar şunu belirteyim ki burası ayrışma değil birleşme konusudur.Tüm Türkçü kardeşlerimizi bir araya toplamaya çalışıyoruz.Türkler şu an ayrı ayrı vatanlarda yaşıyorlar herkes de yaşadığı yeri belirtiyor bu Ben Osmaniyelim ben Adanalıyım gibi bir durum
Azerbaycan Türkçesi bilen varsa bende öğrenmek isterim.
quote:
Orijinalden alıntı: Zornocu3169
ekle kardeşim onur şeref ve haysiyet duyarım
Eklendin.
Not:Kullanıcı adını değiştirirsen sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: memeti
imzadaki bayrak tekrar gozden gecirilebilir, hosgeldin kardesim.
biz Turk soyu buyuk bir aileyiz boy boy kol kol uzayip gitmisiz lakin kardesimizi kardes biliriz.
din mezhep farketmez Soyu Turk olanla kan bagimiz var, kan bagina hurmetimiz var.
Bayrak hakkındaki fikirlerinizi söylerseniz değiştirebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Ertrknz
Ekle Dostum :)
Ekledim kardeşim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kimyacı_~_Na2SO4
Bende eski bir Türkçü Turancıyım.. Fakat türkcüturancı gibi bir forumda selamün aleyküm dememim ardından, Türkçe konuş, dilimizin arapça bir selamlaşma şekline ihtiyacı yok dediler. o gün bugündür her hangi bir taraf(sağ-sol) tutmam. Bu mesajıda yanlış anlamazsanız sevinirim. Umarım hâlâ Türkçülüğü adamlık, kabadayılık sanan yoktur...
Onlar resmen otla boku karıştırmış kardeşim.Zaten biz Türkçüler ne sağı ne soluz.Türküz Türkçüyüz Türk kalıcaz amacımız birbirimizi Türklük ile ilgili bilgilendirmek.Hiç bi siyasi partiye mensup değiliz (aramızda partici olanlar var olabilir) -
quote:
Orijinalden alıntı: Yeni Türkü
Türkçülükle, Irkçılık arasında fark var mı bilmiyorum. Herhangi bir milletten bir insana sadece o millet olduğu için düşmanlık beslemem, hatta bazılarını o milletten olduğu için severim bile. Milliyetçilik veya Türkçülük veya Irkçılık politik görüşüm değildir. Ama Türkçü insanlardanda rahatsızlık duymam. Benim için Kürtte Türkte İngilizde Yahudi de Katolikte birdir.
Milliyetçi Parti Türk-İslamcı ise bana gelmez. Ümmetçiliği sevmem. Ama bu benim Türk Kültünü, Türk Müziğini, Türk Örf Adetini, Yaşama Biçimini, Efsanelerini ve Gerçeklerini sevmeme engel değil. Başka kültürleride severim, ama kendiminkini de severim. Bu beni şimdi Türkçü yapar mı? Bilmiyorum.
Yani forumda bu konuda yazdığımı görüp bundan rahatsız olan arkadaşalr varsa, kimse merak etmesin Irkçı değilim. Ama Irkçı olmadığım için Türk kültürünü sevmemem gerekir gibi bir durumda yok. Kımız içmek Kopuz dinlemek At Binmek benim için hem eğlence, hem kültürel merakın tatmini, hemde atalarımı daha yakından tanıma fırsatıdır. Diyelim ki atalarım orta asyadan gelmiyor. Gene çok büyük mesele değil, kanıma baktırmayamı gideceğim genetik sürüklenmesini bulmak için? Diyelim ki 10 kuşak önceden arabım veya rusum, veya macarım, benim için çok önemi yok. Ben eski insanların, yani daha genel olarak atalarımızın yaşantısını tanımış olacağım. Rusyada at sürülmüyor muydu? Steplerde koşturmuyorlarmıydı at sırtında? Arapların süvarileri veya deve binicileri yokmuydu? Asıl haz o insanlara empati yapabilmek belki de, ve o insanlar kendi dedelerinin dedeleri ve dedelerimizin dedelerinin arkadaş çevresi ise, bu ayrı bir yakınlık sağlıyor.
Ben savaş karşıtı bir insanım, pasifist denebilir. Ben seküler bakış açısına sahibim ve müslüman değilim. Otağın genel yapısına aykırı gelebilir. Ama zaten bence önemli olan farklı düşüncede insanların bir arada bulunması ve birbirlerinin güzel yanlarını örnek alırken olumsuz yanlarını almamalarıdır. Kutuplaşma, farklılaşma, ötekileşme düşmanlık doğurur.
Şimdi asıl soru geliyor:
Ne gerek var düşmanlığa?
Forumda bulunmasından rahatsızlık duymadığım bir konudur. Emek gösterenlere teşekkürler.
sayın yeni türkü.çok güzel yazmışsınız.birçok şeyi farkına varmamı sağladı.türkçü olmak ırkçılık mı ben de kararsızım.galiba dozu tutturmak gerekiyor.eğer türk olup olmamayı birer kutup olarak görürsek ırkçılığa kaçar.ama dedelerimizin örf adetlerini araştırıp sempati duyup,türk milleti olarak başka milletlere zarar vermeden ilerlemeyi medeniyetimizi geliştirmeyi ülkü edinirsek bu ırkçılık olmaz.
açıkçası ben bu grubtan rahatsızlık duyuyordum.çünkü milliyetçi olarak gördüğüm tipler genelde aşırıya kaçar.amacı diğer ülkelerin toprağını almaktır dünyaya hakim olmaktır.en sağlıklısı taraftarlık yapmak değil sevmektir.memeti nickli arkadaşın güzel yorumları türkçülere karşı olan önyargılarımı kırdı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: herdogan80
...
Benide Yazarmısın listeye :)
bu arada güzel bir resim buldum imza olarak kullanabilirsiniz
/> -
Yaz -
quote:
Orijinalden alıntı: medenii
quote:
Orijinalden alıntı: Yeni Türkü
Türkçülükle, Irkçılık arasında fark var mı bilmiyorum. Herhangi bir milletten bir insana sadece o millet olduğu için düşmanlık beslemem, hatta bazılarını o milletten olduğu için severim bile. Milliyetçilik veya Türkçülük veya Irkçılık politik görüşüm değildir. Ama Türkçü insanlardanda rahatsızlık duymam. Benim için Kürtte Türkte İngilizde Yahudi de Katolikte birdir.
Milliyetçi Parti Türk-İslamcı ise bana gelmez. Ümmetçiliği sevmem. Ama bu benim Türk Kültünü, Türk Müziğini, Türk Örf Adetini, Yaşama Biçimini, Efsanelerini ve Gerçeklerini sevmeme engel değil. Başka kültürleride severim, ama kendiminkini de severim. Bu beni şimdi Türkçü yapar mı? Bilmiyorum.
Yani forumda bu konuda yazdığımı görüp bundan rahatsız olan arkadaşalr varsa, kimse merak etmesin Irkçı değilim. Ama Irkçı olmadığım için Türk kültürünü sevmemem gerekir gibi bir durumda yok. Kımız içmek Kopuz dinlemek At Binmek benim için hem eğlence, hem kültürel merakın tatmini, hemde atalarımı daha yakından tanıma fırsatıdır. Diyelim ki atalarım orta asyadan gelmiyor. Gene çok büyük mesele değil, kanıma baktırmayamı gideceğim genetik sürüklenmesini bulmak için? Diyelim ki 10 kuşak önceden arabım veya rusum, veya macarım, benim için çok önemi yok. Ben eski insanların, yani daha genel olarak atalarımızın yaşantısını tanımış olacağım. Rusyada at sürülmüyor muydu? Steplerde koşturmuyorlarmıydı at sırtında? Arapların süvarileri veya deve binicileri yokmuydu? Asıl haz o insanlara empati yapabilmek belki de, ve o insanlar kendi dedelerinin dedeleri ve dedelerimizin dedelerinin arkadaş çevresi ise, bu ayrı bir yakınlık sağlıyor.
Ben savaş karşıtı bir insanım, pasifist denebilir. Ben seküler bakış açısına sahibim ve müslüman değilim. Otağın genel yapısına aykırı gelebilir. Ama zaten bence önemli olan farklı düşüncede insanların bir arada bulunması ve birbirlerinin güzel yanlarını örnek alırken olumsuz yanlarını almamalarıdır. Kutuplaşma, farklılaşma, ötekileşme düşmanlık doğurur.
Şimdi asıl soru geliyor:
Ne gerek var düşmanlığa?
Forumda bulunmasından rahatsızlık duymadığım bir konudur. Emek gösterenlere teşekkürler.
sayın yeni türkü.çok güzel yazmışsınız.birçok şeyi farkına varmamı sağladı.türkçü olmak ırkçılık mı ben de kararsızım.galiba dozu tutturmak gerekiyor.eğer türk olup olmamayı birer kutup olarak görürsek ırkçılığa kaçar.ama dedelerimizin örf adetlerini araştırıp sempati duyup,türk milleti olarak başka milletlere zarar vermeden ilerlemeyi medeniyetimizi geliştirmeyi ülkü edinirsek bu ırkçılık olmaz.
açıkçası ben bu grubtan rahatsızlık duyuyordum.çünkü milliyetçi olarak gördüğüm tipler genelde aşırıya kaçar.amacı diğer ülkelerin toprağını almaktır dünyaya hakim olmaktır.en sağlıklısı taraftarlık yapmak değil sevmektir.memeti nickli arkadaşın güzel yorumları türkçülere karşı olan önyargılarımı kırdı.
eyvallah sevgılı dostum,
bızım çıkıs noktamız, ortak paydamız, amacımız,aracımız sevgıdır. BIZ SEVIYORUZ, NASIL ANAMIZI BABAMIZI EVLADIMIZI SEVDIGIMIZ GIBI TOPRAGIMIZI BAYRAGIMIZI MILLETIMIZI SEVIYORUZ.
HER NEKADAR HAYAT SARTLARI BU MEMLEKETTE AGIRDA OLSA, HER NEKADAR GUNLUK HAYATIMIZ OLUMSUZLUK DOLUDA OLSA SEVIYORUZ, KANIMIZDA VAR. KAN CEKIYOR.
amacımız ayrıstırmak, ayırmak, grupculuk yapmak, bolmek, kafatascılık degıl.
BIZ SEVDIGIMIZE HOSGORULUYUZ. DINI VE MEZHEBI NE OLURSA OLSUN GELSIN BIZE YETERKI BIZDEN OLSUN, BIZIMLE AYNI SEYLERDEN HEYECAN DUYSUN, SEVINSIN, KEDERLENSIN.
BIZCE TURKCULUK YADA TURKLUK NE MHP NIN NE TURKCULERIN NE ATSIZCILARIN NEDE BILMEMNELERIN TEKELINDE DEĞİL.
KIMIN TEKELINDE BILIYORMUSUNUZ, TANRININ LUTFU OLAN ATATURKUN DEDIGI GIBI
NE MUTLU TURKUM DIYENE nın.
kalbı ile hıssedenın bu bence.
HOSGELDIN ARAMIZA.
İbrahımın yakılacagı devasa atese su tasıyan karınca mısalı
basarılı olamasakta Tanrı safımızı bılsın yeter.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X