Şimdi Ara

Donanım Haber Türkçüler Otağı(600+ Türkçü Bu Otağıda) (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.686
Cevap
90
Favori
162.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • --"Tanri nasip eder, ömrüm vefa ederse; Musul, Kerkük ve Adalari geri alacagim. Selanik de dahil Bati Trakya'yi Türkiye hudutlari içine katacagim ! Atatürk ( "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünü saptiranlara ithaf olunur)

--"Istanbul'da çikan bir gazeteyi Kasgar'da ki Türk de anlayacaktir." Atatürk

--"Türkiye Türklerindir." Atatürk

--"Kanini tasiyandan baskasina inanma!" Atatürk

--"Dünya yüzünde, Türkten daha büyük,ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlik tarihinde görülmemistir." Atatürk

--"Birgün, ressamlar Türk'ün simasini kaybederlerse, yildirimi alsinlar, yapiversinler." Atatürk

Hayattaki yegane üstünlügüm, Türk dogmaktir! Muhterem milletime sunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetistirerek basinin üstüne kadar çikaracagi adamlarin kanindaki, vicdanindaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin." Atatürk

• quote:

Orijinalden alıntı: YoungAnıL

quote:

Orijinalden alıntı: orseras

Bence imza,YoungAnıL kardeşin imzasındaki TÜRK olmalı.YoungAnıL kardeş nasıl yapılacağını bilmediğim için yardımına ihtiyacım var.Yardımcı olur musun bana?

http://www.kuzeyipekyolu.com/ceviri.htm

Teşekkür ederim ama ben zaten bilgisayarda kendim çeviriyi yapabiliyorum.Ben imzandaki gibi olmasını istemiştim.Zira daha hoş duruyor.Video için de çok teşekkür ediyorum kendi adıma.Muhteşem!

• orseras,
    Bende birkaç tane font ve harflerin png dosyaları var.
    Eğer istersen sana göndermek isterim. Eğer fotoşop ile ilgili
    soruyorsan o konuda da yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ISIS

orseras,

İlginiz için teşekkür ederim.Zahmet olmazsa gönderirseniz sevinirim.Fontları merak ettim doğrusu.
  • Eklerseniz, seviniriz :)
  • http://tvarsivi.com/player.php?y=7&z=2012-10-31%2023:40:00

DUNKU OTEKI GUNDEM PROGRAMININ KONUGU NAMIK KEMAL ZEYBEK IDI , KONU TURK DESTANLARI VE TURKLERIN TARIHI, OTAKTAKI HERKESIN IZLEMESINI ONERIRIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Garozi

http://tvarsivi.com/player.php?y=7&z=2012-10-31%2023:40:00

DUNKU OTEKI GUNDEM PROGRAMININ KONUGU NAMIK KEMAL ZEYBEK IDI , KONU TURK DESTANLARI VE TURKLERIN TARIHI, OTAKTAKI HERKESIN IZLEMESINI ONERIRIM

Güzel bir programdı.Namık Kemal Zeybek'in,Atatürk'ün Güneş Dil Teorisi çalışmasını anlatırken tüylerimin diken diken olmasını sağlayan bir konuya değindi.Atatürk'ün ölümünden sonra bu teori için görevlendirdiği kişiye sorulan ''bu teoriye ne oldu'' sorusu üzerine ''güneş öldü,teori bitti'' diye cevap vermesi bir anda beynimde yıldırımların çakmasına sebep oldu.Atatürk'ün ve o dönemin Türkçü isimlerinin bu davaya verdikleri ve vermeye çalıştıklarını öğrendikçe,duydukça bugüne lanet ediyorum.Atatürk gibi Türkçü birisinin kurduğu ve kimliği Türk olan bir devletin bu çizgiden nasıl koptuğuna anlam veremiyorum.Aynı şekilde Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Türkçü çizgiden kopup kendini SOL düşünceye hapsettiğine inanamıyorum.Yüzyılların köhnemiş zihniyetine meydan okuyarak ortaya çıkarılan bu unutulmuş büyük Türk uygarlığının bugün anayasadan çıkarılması gereken bir kavram muamelesi görmesine lanet ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasimgurel

otağın imzasını nasıl kendi imzamız yapıyoruz_?

İlk mesajda kodu kullanacaksın

quote:

Orijinalden alıntı: ÖncüTürk

Ben Türkçüyüm ekle beni kardeş. Bu arada Çeçenler için söylüyorum, Çeçenlerin Türklüğü tam bir muamma. Birileri müslüman oldukları için Türk sayıldılar diyor, birileri Avar Türklerinden geldiler diyor, birileri Urartulardan geldiler diyor. Ağzı olan konuşuyor neyi bileceğimizi bilemiyoruz.

Ekledim kardeşim

quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

http://www.youtube.com/watch?v=qwEnAGzOIaQ

benide eklerseniz şeref duyarım.bu şarkıda en sevdiğim. sizinle paylaşmak istedim.

Ekledim şarkıyı da ilk mesaja ekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: jaywalker78

benide eklerseniz sevinirim.

Eklendiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

Niye reis yakmıyor muyum?

Şaka biryana seviyorum ve fena alışmışım.

Şu Uygur Türkleri'ni işgalci Çinliler resmen katlediyor. (Ciddi ciddi katliam) Artık şes çıkarmak gerekiyor. Yıllardır neler neler çekiyorlar. Hele Çinlilerin mübarek Ramazan'da Müslüman Uygur Türkleri'ne yaptıkları. Camii'leri bile yasaklıyorlar.

Bu arada biz Türkler her ezilen mazlum halkın (Milleti, dini fark etmez. Her ezilenin) yanında olmalıyız. Türkistan'a da yardım etmeliyiz, Çeçenistan'a da, Filistin'e de, Arakan'a da.

Haklısın ama şu an başımızda olanlar Türkçülüğe değil Ümmetçiliğe önem verdikleri için Suriye,Filistin için çabalarken Ezilen TÜRK kardeşlerimiz için hiç bir çalışma yapmıyor hatta Zalim Çinlilerle kucaklaşıyorlar!

quote:

Orijinalden alıntı: carnage2

Benim Türkçülüğe ilgim vardı bir aralar ama ümmetçiliği ve muhafazkarlığı ön plana çıkaranlar yüzünden kendi kafama göre takılıyorum...

Seni de aramızda görmek isteriz.

Herkesin görüşü aynı ama bu otağı üyeleri için her şeyden önce TÜRKÇÜLÜK gelir.

quote:

Orijinalden alıntı: emreatess

Biz; 40 kişiyle Çin sarayını basan, korkusundan Çin Seddi yaptırılan, 12 dakikada savaş bitiren, topraklarında güneş batmamış, 3 kıta 7 denize hükmetmiş, İstanbul'u feth eden Sultan Mehmet'in torunu, Cumhuriyeti kuran Ulu Önderin evlatları, Dini bütün, Vatanı bütün, Namı ulu, Soyu ulu, İslamin yüz akı olan "TÜRKLERİZ" ekle benide

Ekledim.

Ne Mutlu Türküm Diyene!

quote:

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

--"Tanri nasip eder, ömrüm vefa ederse; Musul, Kerkük ve Adalari geri alacagim. Selanik de dahil Bati Trakya'yi Türkiye hudutlari içine katacagim ! Atatürk ( "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünü saptiranlara ithaf olunur)

--"Istanbul'da çikan bir gazeteyi Kasgar'da ki Türk de anlayacaktir." Atatürk

--"Türkiye Türklerindir." Atatürk

--"Kanini tasiyandan baskasina inanma!" Atatürk

--"Dünya yüzünde, Türkten daha büyük,ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlik tarihinde görülmemistir." Atatürk

--"Birgün, ressamlar Türk'ün simasini kaybederlerse, yildirimi alsinlar, yapiversinler." Atatürk

Hayattaki yegane üstünlügüm, Türk dogmaktir! Muhterem milletime sunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetistirerek basinin üstüne kadar çikaracagi adamlarin kanindaki, vicdanindaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin." Atatürk

Sözleri ilk mesaja ekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: emq53

Eklerseniz, seviniriz :)

Ekledim.

quote:

Orijinalden alıntı: ISIS

orseras,

İSİS dostum burada paylaşırsan herkes yararlanabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Garozi

http://tvarsivi.com/player.php?y=7&z=2012-10-31%2023:40:00

İlk mesaja ekliyorum.

• @herdogan80, önerine uydum.

http://tiotiotio.orgfree.com/turkic.zip
    adresindeki zip dosyasında birkaç font ve harflerin png dosyaları var.
    İlgilenen arkadaşlar yukarıdaki adresten indirebilir.
  • hepimizin imzası bir olsul. Dilde, fikirde işte birlik. 'Gaspıralı'
  • Tanrı Türk'ü korusun
  • Ekle hocam.

• Dukhalardan sonra özellikle Türkiye Türkleri'nin nasıl asimile olduğunu görebiliyoruz.
    hiç alakamız bile yok adamlarla yahu:(

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

Dukhalardan sonra özellikle Türkiye Türkleri'nin nasıl asimile olduğunu görebiliyoruz.

buna asimile derken hata yapıyorsunuz gibime geliyor.
    Zira antropologların kabul ettiği benimde mesleğim itibari ile bilimsel yaklaştığım konular ışığında, yaşanılan toprağın florasının bile insan fizyolojisi üzerinde etkisi olduğunu lütfen göz ardı etmeyiniz..

Selam ve saygılarımla,

Kendi öz yurdumuzda biz miyiz garip ?
    Bizi kenar köşelere atmaya calisanlar utansın.
    Eğilmiyor diye, kurdu hor görüp,
    İti el üstünde tutan amerikan usaklari utansın !..
    Not: (orijinalinden küçük tadilatlı alıntıdır)
  • quote:

Orijinalden alıntı: turakmug

quote:

Dukhalardan sonra özellikle Türkiye Türkleri'nin nasıl asimile olduğunu görebiliyoruz.

Zira antropologların kabul ettiği benimde mesleğim itibari ile bilimsel yaklaştığım konular ışığında, yaşanılan toprağın florasının bile insan fizyolojisi üzerinde etkisi olduğunu lütfen göz ardı etmeyiniz..

Selam ve saygılarımla,

asimile olmak kültürel değerlerini kaybetmek, dış görünüşü yitirmek değil mi?
    biz tamamen batılı olmuşuz baksana.Şuan ki Türkiye Türkleri'nin tamamının soyunda batılı kanı vardır.
    Öz Türk'üm diye gezen arkadaşlar var ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 4 Kasım 2012; 23:40:31 >

• Öz-Türk
    Başlı başına bir muammadır
    Ve bence
    En kolay açıklaması
    Cumhuriyet kurulunca
    Moda olmasıdır
    Ortaokulda okurken
    Rahmetli dedem anlatırdı
    Soyadı kanunu çıkınca
    Zaptiyeoğlu soyadını almış
    Köyümüzde lakabımızmış
    Sonra değiştirmiş,hayıflanırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: turakmug

quote:

Selam ve saygılarımla,

Çevresel şartların 1000-2000 yıl gibi bir sürede insan fenotipini değiştireceğini sanmıyorum. En basitinden İskandinavyada Laponlarla diğer Germen kavimleri aynı ortamda bin yıllardır yaşıyorlar ama fenotipler tamamen farklı(ki belli oranda karışmalar olmasına rağmen). Abd zencileri, hatta ortadoğu fenotipi taşıyan Aşkenaziler bile örnek verilebilir.

• sayın burakutus:
    maalesef siizinle birebir aynı düşünemiyorum. Son 30 yıldır toplumumuzda boy ortalamasının bile arttığı farklılaştığı, çok bariz ortada iken...

Hiç uzağa gitmeden kendimden örnek vereyim. bizlerin çocukluk yıllarında tükettiği meyva çeşidi ile günümüz gençlerinin tükettiği meyvalar arasında çeşit olarak nerdeyse 2 katı farklılık var. bizler muzu yılbaşlarında görürken şimdi benim torun her hafta 1 kilo tüketiyor. benim oğlumun boyu benden 6 cm uzun torunun boyuda daha şimdiden babasından 1 cm uzun. tahminen 6-7 cm daha uzayacaktır.çünkü henüz daha çocuk sayılabilcek yaşta.

Tüketilen gıdaların direkt beden üzerinde etkileri kolaylıkla görülebilir. örneğin dağlarında bolca kekik olan yörelerde yaylım metodu ile yetiştirilen hayvanların eti kekik kokarken besihanede fabrika yemi ile beslenen hayvanın etinde bu nefaseti görmek imkansızdır.

(alınan gıdaların çeşitliliği kadar hazır gıdaların muhteviyatındaki hormanal faktörleri de gözden uzak tutmamak icap eder)

Deniz suyundaki iyot ve güneşten alınan d vitaminin etkilerini de göz önüne alırsanız bedensel farklılıkların nedenlerine daha kolay ulaşılabilir.

1000 senenin farklılaşma için yeterli olmadığını belirtmişsiniz.. polonyada bilmem bulundunuz mu ? daha 2.dünya savaşı yıllarında polonyadan gelerek istanbula yerleşmiş insanlara şöyle bir bakınız.. ardından da polonyadaki yahudi topluluklarını düşününüz.. aradaki farkın sadece 60 senedeki etkilerini gözlemleyebilirsiniz.

Amacımız kim haklı tartışması çıkarmak değil. Zaten fiziksel değişimlerin çok önemli olmadığını düşünenlerdenim. ama son olarak macaristanda yapılmış genetik araştirmalar neticesinde macar toplumunun kazakistanda yaşayan toplum ile neredeyse bire bir aynı özellikler gösteren genetik yapı içinde oldukları bilimsel olarak ispatlandı. Aynı araştırmada kullanılan denekler arasında tüm asya insanları olduğu gibi kürdler ve ermenilerde vardı. ermeniler ile kürdlerde birbirine en yakın iki topluluğu oluşturdular. bir kısım kürdlerde arap gen yapısı daha fazla görüldü. iranda yaşayan insanların fiziksel olarak benzerliklerine karşın birbirinden uzak gen yapıları tespit edildi. israilde yerleşik yahudiler ile asya da yada avrupa da yaşayan yahudi dinine mensup insanların uzak yakın hiç bir ilgileri olmadığı ortaya konuldu. özbekistan buhara kenti malumunuz olduğu üzere yahudi topluluğudur. özbekistan buhara ile ile diğer yerleşim bölgleri arasında hiç bir fark olmadığı kanıtlandı.oysa daha 1 ay kadar önce sohbet ettiğim buharalı bir aile "kendilerinin yahudi diğer özbeklerin ise arap ırkına benzer bir topluluk olduğu"nu söylüyordu. ırk ile dinin farklarını anlatmaya çalışmama, yakutistan daki Türklerin yahudi dinine mensup olduklarını belirtmeme karşın sanırım ikna olmadılar yada işlerine gelmedi.

Bütün bunları neden yazdığımı düşünüyor olabilirsiniz.. bir çok insan yahudiliğin aynı zamanda ırka dayalı olduğunu savunur. Oysa bu çok ama çok büyük bir yalandır. Din ile ırkın karıştırılmaması gerektiğine vurgu yapmak amacı ile bu bilgileri yazdım.

Sanırım konu epeyce dağıldı. Bir başka zaman daha net rakamsal veriler bilimsel tanımlamalar ile bu gen araştırmaları hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Saygılarımla..

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.