Şimdi Ara

Donanım Haberde Küfür Nedeni İle Savcılığa Şikayet (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
7
Favori
24.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
137 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Yalnız burada ne kadar çok fabrika ve tarım arazisi olduğunu bilmiyorsun herhalde. Adana 'nın ne kadar büyük olduğunu da bilmezsin şimdi bundan sonra sebze meyve ayakkabı kıyafet araba alırken Adanada mı üretildi diye komplekse girersin dikkat et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (1) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.

(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

(4) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır.

Haksız tahrik

(1) Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hallerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.

İnternet üzerinden olduğu için muhtemelen alenen olur. Üst sınırdan ceza yese 24 ay de. 4'te 1 artır 30 ay. Haksız tahriktende minimum olsa 24 ay olur yine. Ama ilk suçu olduğu için muhtemelen hükmün açıklanması geriye bırakılır.

Zaten bu dediklerim maksimum şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de başta size hak vermiştim sonra ss e bakınca "buna mı alındın yani" dedim.

• Yazıcıdan çıkarmışsın galiba, hiç inandırıcı değil. He bir de savcıya kadar gitmez bu kağıt sekreteri hı-hı ilgilendik der bununla kalırsın. Abi hadi ya, adam iletide sansürlü küfür etti diye savcılığa şikayet mi? Ne burası İsveç filan mı, lol.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

evet beyan ederim . kimseye hakaret etmiyorum,fikrimi beyan ediyorum. küfür ederse sonucuna katlanır. terbiyesizliğin lüzumu yok. beğenmezsen engeller geçersin.
    Su almam dediğinde bütün adanayı sahtekar ettin sen!

Adanalı değilim hiç gitmedim, adanalı arkadaşımda yok ancak olaya çift taraflı bakacaksın..

Umarım o kişi de sana karşı dava açar, yolunu yiyip sefil kalmaz..

Ben görüşümü beyan ederim bana kimse birşey diyemez, yok öyle bir dünya.. küfürbaz değilim küfrüde sevmem, buradada savunmuyorum yanlış anlaşılmasın, ancak hani o şişenin kapağını tam bir sıkmak lazımya işte aynı o hesap..

• Senin yaptığın hiç etik değil dostum. Adamın memleketini resmen aşağılamışsın. Ben olsam onun yazdığından fazlasını söylerdim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Bu forumda sövmeden, aşağılamadan kendisini ifade edemeyen bir sürü eleman var. Böyle yapıyorlar çünkü aileden başlamak üzere aldıkları eğitim bu, yetiştikleri ortam bu. yani kapasite bu.
    Senin gibi düşünmüyor, yazmıyor, oy atmıyor vs.vs. Söv gitsin, egonu tatmin et. Ama aslında ne kadar zavallı olduklarının farkında değiller.
    Çok doğru yazmışsın hocam takdir ettim. Bilirsin bende zaman zaman seninle uğraşırdım "ekonomi profesörü" diye ne kadar boşmuş yaptığım iş onu anladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlperAK

Senin yaptığın hiç etik değil dostum. Adamın memleketini resmen aşağılamışsın. Ben olsam onun yazdığından fazlasını söylerdim..
    Evet, ancak aşağılama ve küfür bir tutulamaz.

Bu arkadaş büyük ihtimalle hiçbir ceza almayacaktır. Tahrik sayılacaktır.

• İlla savcılığamı gitmek gerek. Online bi şekilde olması lazım bu işlerin. Anca öyle düzelir. Kim uğraşçak savcı mahkeme avukat...
  • 1.si Adana'dan su bile almam diyerek sadece adamı değil memleketini de aşağılamışsın, bu fikir beyan etmek falan olmuyor üstü kapalı da olsa düpedüz aşağılama oluyor.

2.si ''sen kaşınmışsın'' diyerek karşı tarafı ağır tahrik etmişsin, bu ''kaşınmışsın'' kelimesini ne amaçla söylediniz çok merak ediyorum, açıkçası ortada durduk yere bir sövme, ağır hakaret falan olsa size hak verebilirdim ama şu diyalogtan sonra bence en az siz daha çok haksızsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

nesi hakaret? o memleketten birşey almam. bitti gitti. otomobil bölümüne bak .ankaradan,konyadan araba alınmaz hepsi dolandırıcı şeklinde hiç yoksa 50 mesaj vardır. o zaman o memleketliler herkese sövsün saysın var mı böyle birşey ? benim ki bir isnat da içermiyor. benim tercihim benim kararım.

Alıntıları Göster
    Hala "nesi hakaret" diyor yahu tutturmuşsun bir hakaret de hakaret! Yahu aşağılamışsın işte sen de Adana'yı, küçümsemişsin. İlla hakaret mi olması lazım senin dediğin şeyin suç olması için! Tövbe ya'rabbi tövbe tövbe... Dünden beri tutturmuşsun millete "durduk yere sana ana bacı sövsem ne olur" gibisinden. Israrla sövmekten bahsediyorsun, ana bacı girişmekten bahsediyorsun da gösterdiğin mesajda bunların hiçbiri yok. Adam senin ailene, dini değerlerine vs. sövmemiş bu yüzden de bir şey çıkması imkansız, çıksa da çift taraflı suç var.

Haksızsın işte, konu açıp hava atayım demişsin ama rezil olduğunla kaldın. Üstüne bir de o adamı hedef gösterip hala suç işliyorsun benden söylemesi.

Ayrıca birisi şu mesajdaki adamı da konuya davet etsin bence. Kendisi abartılı şekilde şu an hedef gösterilmeye çalışılıyor bu da suç "bence", ortada tahrik var. Onun da savunmasını dinleyelim o halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 21 Aralık 2018; 17:55:31 >

• Kamuya malolmuş bir kişilik değilseniz. Kamuyu fikir ve düşüncelerinizle, yaptığınız işle etki edecek bir konum değilseniz şikayetinizin bir geçerliliği olmayabilir. Bunlar olsa bile s git yazısından sizin tahmin ettiğiniz bir anlamda çıkmayabilir. Her şeyi geçtim yukarıda bahsettiğim tüzellere sahip olsanız bile s git diyen birini şikayet ettiğinizde olumsuz yanıt alırsınız. Kişisel bir hakarette edilmemiş. Savcılık vs yerine sadece foruma şikayet etmeliydiniz. Ne yazık ki yargı mekaniği sizin düşündüğünüz şekilde çalışmıyor. Açık ve karşı tarafa psikolojik şiddet uygulayacak şekilde küfür edilmediği sürece bu şikayetiniz davaya dönmez. İddaaname olarak kalır. Karşı taraftan sesli bir şekilde s git diyerek ne demek istedin diye teyit alınır ve olay kapanır. Konu başlığında ben de gerçekten ağır küfürler içeren bir mesaj bekledim ama öyle de değilmiş. Uzun lafın kısası inşallah hedeflediğiniz şekilde sonuçlanır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bende ne demiş sandım görende derki aile değerlerinize,inancınıza falan hakaret etmiş heralde. Ne var yani bunda? Sizde adanalıları aşağılamışssınız oda sizi dava etmeli bence, dava ederse ceza alacak olan o değil siz olursunuz . Bu ülkede adam öldürüp 2 sene dahi ceza almayan insanlar varken gerçekten böyle gereksiz bir şey için bir kişinin ceza alanileceğini gerçekten düşünüyor musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 21 Aralık 2018; 18:31:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leandrejose kullanıcısına yanıt
    Sanılanın aksine tek amaç ders vermek.insanlar kendilerine çeki düzen versinler.

• Kardeş ben polisim ve sana şunu açıkça söylim bundan bir Bk çıkmaz, savcı buna g**yle güler

• quote:

Orijinalden alıntı: Ada Türk

Kardeş ben polisim ve sana şunu açıkça söylim bundan bir Bk çıkmaz, savcı buna g**yle güler
    savcıdan savcıya değişiyor galiba. Ben twitterdan devlet adamlarına küfür eden bir akrabam hakkında şuç duyurusu yapmıştım cami temizleme cezası verdiler 1 hafta
  • Kendi kendine internetten bakarak yazdigi cok belli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında gerçekten ortada küfür olmuş olsaydı faydalı ve yol gösterici bir konu olurdu. Fakat saçma bir şikayet sebebi ve işsizlik ve boş vakit içerikli bir şeyden fazlası değil. Sen Adana' ya öyle dersen kusura bakma ama ne cevap almayı bekliyordun?
  • Ben de küfür etmiş zannettim ciddi ciddi. Ortada bir hakaret göremiyorum. Ama aşırı alıngan, yıkık ve hanım hanım bir kız görüyorum.

Adam akıllı küfür etse neyse de, şunun için bu yapılan cidden saçma..

Edit: Yedirememiş demeyi unuttum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 21 Aralık 2018; 18:56:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Go Hard Or Go Home

Adana otogarında mola verildiğinde başı belaya gitmesin diye otobüsten inmeye korkan adamlar Adanaya laf atar olmuş su bile almazmış taşına toprağına kurban ol sen ağzına sağlık iyi yapıştırmış lafı

Hocam Adana'ya bazen yolum düşüyor. Mersin'de uzman çavuşum. Adana cidden pis yer, belimizde silah cüzdanımızda kimlik olduğu halde sorun yaşamamak için görmezden geldiğimiz şeyler oluyor. Otogar esnafından tut dolmuş ve taksiciler bile cins. Asker polisi severiz ayağına yatarlar ama sömürmek için sadece. Bak iyi insanlar da vardır mutlaka, hepsini bir tutmuyorum tabi ama dışarıdan gelen biri olarak hafızalarda hiç iyi intiba bırakmıyor Adana. Memleketindir seversin laf ettirmezsin anlarım ama eleştiriye de açık olun biraz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.