Şimdi Ara

Donanımhaber Antifeminizm Kulubü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Bunu da ekle konuya tam olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çipetpet. -- 1 Temmuz 2017; 15:12:43 >
  • kavinx kullanıcısına yanıt
    Ama feminizm erkeklere değil kadınlara odaklanıyor. Konusu da forumda açılmıştı, feminizmi sadece kadın erkek eşitliğinden ibaret görenler bir de maskülizm akımına göz atsınlar. Bu işin bir de erkek için çalışan tarafı da var yani.
    Sosyal anlamda kadın erkek eşitliğini savunuyor olmak, kesinlikle beraberinde feminist olmayı da getirmiyor. İkisi aynı şeyler değil. Bence bu, insanın sosyal sorunlarda izlediği öncelik sırasıyla alakalı bir meseledir. Kadınların erkeklerle bazı konularda eşit konuma getirilmesini belki de dünyadaki en önemli problem olarak görenler feminizm için çalışabilir ancak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

quote:

Orijinalden alıntı: InScienceWeTrust

quote:

Orijinalden alıntı: kavinx

Feminizmi ergen kızlardan duyup kötülüyorsunuz.

Feminizmde erkeklere karşıtlık yok. Eşitlik isteği var sadece. Tabi sevgilisi ayrılınca erkekleri kötülemeye çalışan ergen kızlar feministim deyince işler karışıyor

Kadın erkek eşit olamaz.Hiçbir zaman da olamayacaktır.Belli yerlere gelmiş kadınlara ve erkeklere bakarsınız erkeklerin çoğu alanda baskın olduğu görülecektir.İstisna kadınlar kaideyi bozmayacaktır.Evrimsel süreçten ve felsefi olarak bakarsak da kadınlar erkeklerle eşit görülmemiştir tarih boyunca feminizm boş bir uğraş olarak kalacaktır kanaatimce

Bu kafaya da hayranım.Neymiş hep önemli insanlar erkeklerden çıkıyornuş.Bunun sebebi erkeklerin üstünlüğü değil ki.Bunun sebebi erkeklerin tarih boyunca kadınları hep ev işi yapmakta,üreme yapmakta kullanması.

Ben de erkeğim ama braz objektif bakın.Ya ortaçağda kadın bilimle uğraşsa cadı deyip yakacaklar kadın nasıl bilim yapsın

Yapan yapıyor güzel kardeşim.Marie Curie de bir kadındı.Ama radyumu buldu.Eee ev işi yapmıyormuydu bu kadın acaba.Hiç kılıf uydurmasın kimse.Şuan kadınlara o kadar imkan tanınıyor.Var mı bir gelişme?Yok.Olmayacak da zaten .Evrimsel olarak kadının toplumdaki yerini incelerseniz daha rahat anlarsınız

• LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Öncelik meselesi doğru fakat feminizm çok geniş bir alandır sadece kadınlar içindir denilemez, benim bahsettiğim bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çipetpet.

Bunu da ekle konuya tam olsun

Bu kadar net anlatılabilirdi.Bu videodan sonra artık bir şey söylemezsiniz umarım

• Üye alımı olursa ekle.

Sağda solda görmekten iyice irite oldum bu kelimeye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kavinx kullanıcısına yanıt
    Sadece kadınlar içindir hocam. Herkes yanlış biliyor bunu. Kendine feminist diyenlerin çoğu bile yanlış biliyor bunu. Bir feminist tabii ki erkekler için de çalışabilir ama bunu yaparsa feminist olduğu için değildir bu. Yani ideolojisinin desteklemediği, ama aynı zamanda da yasaklamadığı da bir şey yapmış olur. Bir Atatürkçünün makarna yemesi gibi bir şey yani. Ne desteklenmiyor, ne reddediliyor.
    Feminizm kadının şuan toplumsal açıdan erkekten aşağı olduğunu, ama böyle olmaması gerektiğini ve kadının statüsünün artırılıp erkekle eşit hale getirilmesi gerektiğini söyler. Erkekler için çalışılması adına herhangi bir doktrini yoktur.
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Benim içinde bulunduğum hiçbir grupta bu mevcut değil. Daha çok aktif olarak kadınlar için çalışılsa da bambaşka konular da ele alınıyor, çıkış noktası farklıdır sonradan genişlemiştir bu yelpaze belki bunu bilemem.. ama topluluklarda dediğim görüş uygulanıyor, önemli olan da bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack-White

quote:

Orijinalden alıntı: Pippi Uzunçorap

noldu? zoruna mı gitti?

Zoruma giden bir durum yok. Feminizmi erkek düşmanlığı zanneden, erkek olduğu için kendini üstün gören bireylerle dolu bir forumda çok da garipsenecek bir konu değil aslında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feminizm Türkiye'de erkek karşıtlığı,nefreti üzerine yürütülüyor.Bende hoşlanmıyorum feministlerden.
    Feministlerin yaptıkları eylemlerde ki pankartlara ya da sosyal medya mesajlarına bakın direkt erkek düşmanlığı üzerine söylemler,yazılar var.
    Geçen bir yazı gördüm.Feministler"Erkek bebekler anne sütü ile değil mamayla beslensin diyor".Amaç kadının sömürülmesini engellemekmiş.Mantığa bak.İşte bunların asıl yüzü bu.
    Ama işte kendilerini masum göstermek için eşitlik derler.

Birde bunların "bayan" değil "kadın" diyeceksin diyen modeli var.
    Bayan kelimesi saygı,hitap sözüdür neyinden rahatsız oluyorlarsa anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vega

Feminizm Türkiye'de erkek karşıtlığı,nefreti üzerine yürütülüyor.Bende hoşlanmıyorum feministlerden.
    Feministlerin yaptıkları eylemlerde ki pankartlara ya da sosyal medya mesajlarına bakın direkt erkek düşmanlığı üzerine söylemler,yazılar var.
    Geçen bir yazı gördüm.Feministler"Erkek bebekler anne sütü ile değil mamayla beslensin diyor".Amaç kadının sömürülmesini engellemekmiş.Mantığa bak.İşte bunların asıl yüzü bu.
    Ama işte kendilerini masum göstermek için eşitlik derler.

Birde bunların "bayan" değil "kadın" diyeceksin diyen modeli var.
    Bayan kelimesi saygı,hitap sözüdür neyinden rahatsız oluyorlarsa anlamıyorum.

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.