Şimdi Ara

Donma problemi ve arkasından gelen sorunlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. ben 2 hafta önce bilgisayarda donma problemi yaşamaya başladım(ekran aynen kalıyor mouse ve klavye çalışmıyor). restart atınca düzeliyordu. İlk başlarda virüs sandım. sonra bi baktım bizim ev alttan ısınmalı bilgisayar cayır cayır yanıyor. sonra kasanın altına köpük koydum ve yan kapağı açık bıraktım 1 gün sorun çıkarmadı. Fakat daha sonra tekrar sorun çıkartmaya devam etti. ölmeden önce 3 kezde bilgisayar açılırken cpu ayarları güvenli moda alındı devamsa F1'e bas veya DEL ile bios a gir diyordu. biosa girdim baktım sorun yoktu. işlemci ısısı ve anakart ısısı düşük(40 derecenin altında ki ilk donmalardan sonrada açtığımda 47 dercenin üstünde değillerdi).
    Şu anda bilgisayar ölü. elimdeki epoxun ultra serisi amd için anakartı var. üzerinde led ile hata kodları veriyor. Şu anda bilgisayar hiç açılmıyor ve FF hatası veriyor. FF hatası kitapçığına göre bios sorunu. Biosu hem jumper ile hemde pilini çıkararak resetlemeye çalıştım ama düzelmedi. sonra ramlerimi çıkardım teker teker denedim yine omadı (elimde 2 tane ddr400 kingston chipsetli kingston ram var üzerinde de altın kaplamalı soğutuculardan) güç kaynağım TT480watt. işlemci 3200+amd64bit. işlemciye filan baktım yanma gibi bir sorun gözükmüyor. ayrıca anakartın üzerinde işlemci ve chipsetin çalışıp çalışmadığını gösteren 2 tane led var ikiside çalışıyor diye gösteriyor. ekran kartının fanı filan dönüyor. tabi fanının dönemsi çalıştığı anlamına gelirmi onu bilemem(fan gücünü ekran kartından aldığı için en azından elektrik alıyor gibi duruyor). hdd lerden ses geliyor. zaten çalışmasalar hdd ler sorunu burda değil bir ekran sonra boot disk bulamadım diye vermesi gekir gibime geliyor. anakartın üstünde ve diğer bileşenerde herhangi bir yanık koku vs. gibi şeyler bulamadım.
    şu anda ankaradayım bilgisayar bursada. bilgisayarı bozuk bırakıp ankaraya LES sınavına girdim. gidince tüm parçaları arkadaşın bilgisayarında teker teker denemeye çalışıcam.

Ama ustalara sorum bu anlattıklarımdan sorun ne olabilir , nere(ler)de olabilir?

Tüm cevaplar ve yorumlar için şimdiden teşekkürler...

Kerem Atik

• ilk once ekran kartini gozden gecir onboard olarak bir dene, sonra ram'ler. olmazsa maalesef islemci veya anakart zarar gordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir Garip Ping Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.