Şimdi Ara

Donnie Darko filminden birşey anlayan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
35.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux

quote:

Orijinalden alıntı: nodar

Kısa bir yorum..

İzleyeni karamsarlığa iten ve bir özelliği olmayan.. Sadece izleyeni "vay be ne konu işlemişler" deyip subjektif,objektif
    muhabbetlerine kadar gidip izleyenin kendini çok akıllı ve ayrıcalıklı hissetmesini sağlayan bir film.. Aslında hiçbir şey anlatmıyor..

Yani "herşey bir boşluktur... Dalarsan kaybolursun" mesajı!..

arkadaş olayı iyi özetlemiş... ''çok önemli bir mesaj veriyorda, ben anlamıyorum''
    yok öyle birşey...

Aslında konuda yok, bu tarz o kadar film izledim gerçekten de içlerinden en kötüsü. Tavsiye etmem..

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal_07

quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux

quote:

Orijinalden alıntı: nodar

Kısa bir yorum..

İzleyeni karamsarlığa iten ve bir özelliği olmayan.. Sadece izleyeni "vay be ne konu işlemişler" deyip subjektif,objektif
    muhabbetlerine kadar gidip izleyenin kendini çok akıllı ve ayrıcalıklı hissetmesini sağlayan bir film.. Aslında hiçbir şey anlatmıyor..

Yani "herşey bir boşluktur... Dalarsan kaybolursun" mesajı!..

arkadaş olayı iyi özetlemiş... ''çok önemli bir mesaj veriyorda, ben anlamıyorum''
    yok öyle birşey...

Aslında konuda yok, bu tarz o kadar film izledim gerçekten de içlerinden en kötüsü. Tavsiye etmem..

Arkadasa katılıyorum berbat bir film bencede. Surpriz sonlu ve zamanda yolculukla ilgili cok film izledim lost dizisini de yeni bitirdim ve üzerine bu film hic sarmadi

Super 8 izleyen varmi acaba j.j. abrams ve spielberg yapmis guxel ve ilginç olabilir:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar benim anlamadığım tek konu şu frank kim ?
    nereden geliyo ve neden donnieye tuzak hazırlıyo amacı ne yani ? Ve filmin sonunda kostümü kağıt üzerinde tasarlamış olması falan kafamı karıştırdı yani sıradan bi insan mı bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lying -- 26 Ocak 2014; 22:10:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lying

arkadaşlar benim anlamadığım tek konu şu frank kim ? nereden geliyo ve neden donnieye tuzak hazırlıyo amacı ne yani ? Ve filmin sonunda kostümü kağıt üzerinde tasarlamış olması falan kafamı karıştırdı yani sıradan bi insan mı bu ?

Filmi izleyeli çok oldu o yüzden tam hatırlamıyorum ama izlerken şöyle düşünmüştüm

Tavşan kostümünün içindeki Donnie
  • Cinéma kullanıcısına yanıt
    Frank kim o zaman ?
  • quote:

Frank kim o zaman ?

Takma ad gibi bisey olabilir.

• Filmi ikinci izleyişimde çözdüm ve bu yorumu benim gibi filmi izlemekte geç kalmış sonunda bazı şeyleri oturtamayıp sonucunda forma ulaşıp bu yorumu okuyacaklar için yazıyorum.

Frank kim yani tavşanımız ? Frank bence;

Sıradan biri. Şöyleki donnie darko bi zaman döngüsü içerisinde. Zamanda geri dönüş yaptığında bilinçaltına kazınan bi figür var. Bu figür ablasıyla verdiği partiye gelen sıradan bir insan olan tavşan kostümlü frank. Bilinçaltına kazınma sebebinin frank olması ise frankın donnieye sevgilisini ezerek yaşattığı acı. Yani aslında frank başlangıçta tamamiyle halüsinasyon (bölüm 9 olması lazım yaşayan alıcının telekinezi yeteneği ve halüsünasyon görmesi)... En son bölüm hariç sevgilisini ezdiği bölümde frank gerçek. Bu döngü tekrar tekrar yaşandığı için aslında bi önceki döngüde frankın gözüne ne yaptığını hatırlıyo(silahla vurması) ve gülerek soruyo franka gözüne ne oldu diye. Hatta yine bi önceki zaman yolculuğundan frankın birini öldüreceğini hatırlayarak psikoloğuna söylüyo. (şanslı kişinin sevgilisi olduğunu hatırlayamıyo tabiki). Sonuç olarak donnie bazen geçmişteki döngülerinde neler yaptığını hatırlıyo ve frankı unutamamasının sebebi yaşattğı acı

Şimdi gelelim filmin açıklamasına. Biliyorum yeterince açıklama mevut ama ben olabildiğince anlaşılır ve öz bir açıklama yapmaya çalışıcam;

Stephen hawking abimiz diyoki uzay 4 boyutludur ve her boyutta mutlaka çatlaklıklar oluşur(filmde uzaydaki yani 4. boyuttaki çatlağı solucan deliği temsil ediyor). Bizim 3 boyutlu cisimlerde örneğin bilardo topu olsun gözle göremesek bile çok küçük boyutlara inildiğinde yüzeyindeki çatlaklıkları görebiliriz diyor. İşte uzayda böyledir atomlardan hatta atomları oluşturan en küçük parçalarda 4. boyut için çatlaklıklar her an oluşup yok olduğunu söylüyor. Yıllar sonra insanların bu çatlakları trilyonlarca kez büyütüp kullanarak zamanda yolculuk yapabileceğini iddia ediyor. Gelelim filmle bağlantısına bir uçak kazası oluyor ve bu uçaktan düşen motor film gereği solucan deliği ile zamanda bir yolculuk yapıyor(bu aslında kitaba göre yıllardır olan bişey eski çağlarda bu yolculuğu yapan metal parçasının okun ucu vb. olduğunu filmde söylüyor). İşte kilit noktası burası zamanda yolculuk yapması paralel evreni yaratıyor. (Source code filmiylede bir benzerlik var gibi). Donnie darkonun kahraman olmasının sebebi ise zamanda yolculuk yapan bu metal parçasının çok yakınına hatta odasına düşmesi(bilmem kaçıncı bölümde diyor bunu). Eğer ki uçak geldiği evren geri gönderilemezse paralel evren kara deliğe dönüşerek kendini yok ediyor(bu kısımda hatam olabilir).Sonucunda donnie bunu başaramayacağını anlıyor ve bunun bir döngü olduğunu farkediyor. Bizim izlediğimiz döngüde bunu farkediyor ve bu yüzden hiç uyanmamayı tercih ederek sonucunda ölümüne gülüyor yorumunu yapabiliriz . İzlediğimiz filmde yaşanan olaylar paralel evrende yaşanan olaylar. Paralel evren yok olunca paralel evrendeki herkes gerçek evrende uyanıyor ve gördükleri kabustan çok etkilendiğini ağlamalarından fark edilebiliyor. Son kısım ise can alıcı donnienin sevgilisi sanki donnie'yi bir yerden hatırlar gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lying -- 29 Ocak 2014; 13:49:33 >

• İmdb top 250 dahil birçok film izlemiş biri olarak filme puanım 10/6.filmin negatif yönü ağır işlemesi. Ama merak ettiriyor ve sonunu bekliyorsunuz.Ayrıca filmin bi türü yok.korku, bilim kurgu, fantastik, drama, aksiyon bile var biraz.

• Sonu kafa karıştıran esrarengiz film tarzında Fight clup vs.Ama açıkcası sonunu yönetmenin bile tam anladığından emin değilim donnie ne ayak

• Donnie nin odasına motor düşdüyünde parallel evren oluşmuşdu sanırım.Donnie bu evrene ait olmadığı için psikolojik sorumları vardı.Sonra da öbür evrene geri döndü sanırım.Odasına düşen motor annesinin los angelesden dpndüyündeki uçağın motoruydu qaliba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiizfh -- 23 Nisan 2015; 13:26:59 >
  • Acayip severim bu filmi ya. 2-3 kere izlemiş olmama rağmen doyamadığım ender filmlerdendir
  • quote:

Filmi ikinci izleyişimde çözdüm ve bu yorumu benim gibi filmi izlemekte geç kalmış sonunda bazı şeyleri oturtamayıp sonucunda forma ulaşıp bu yorumu okuyacaklar için yazıyorum.

Frank kim yani tavşanımız ? Frank bence;

Sıradan biri. Şöyleki donnie darko bi zaman döngüsü içerisinde. Zamanda geri dönüş yaptığında bilinçaltına kazınan bi figür var. Bu figür ablasıyla verdiği partiye gelen sıradan bir insan olan tavşan kostümlü frank. Bilinçaltına kazınma sebebinin frank olması ise frankın donnieye sevgilisini ezerek yaşattığı acı. Yani aslında frank başlangıçta tamamiyle halüsinasyon (bölüm 9 olması lazım yaşayan alıcının telekinezi yeteneği ve halüsünasyon görmesi)... En son bölüm hariç sevgilisini ezdiği bölümde frank gerçek. Bu döngü tekrar tekrar yaşandığı için aslında bi önceki döngüde frankın gözüne ne yaptığını hatırlıyo(silahla vurması) ve gülerek soruyo franka gözüne ne oldu diye. Hatta yine bi önceki zaman yolculuğundan frankın birini öldüreceğini hatırlayarak psikoloğuna söylüyo. (şanslı kişinin sevgilisi olduğunu hatırlayamıyo tabiki). Sonuç olarak donnie bazen geçmişteki döngülerinde neler yaptığını hatırlıyo ve frankı unutamamasının sebebi yaşattğı acı

Şimdi gelelim filmin açıklamasına. Biliyorum yeterince açıklama mevut ama ben olabildiğince anlaşılır ve öz bir açıklama yapmaya çalışıcam;

Stephen hawking abimiz diyoki uzay 4 boyutludur ve her boyutta mutlaka çatlaklıklar oluşur(filmde uzaydaki yani 4. boyuttaki çatlağı solucan deliği temsil ediyor). Bizim 3 boyutlu cisimlerde örneğin bilardo topu olsun gözle göremesek bile çok küçük boyutlara inildiğinde yüzeyindeki çatlaklıkları görebiliriz diyor. İşte uzayda böyledir atomlardan hatta atomları oluşturan en küçük parçalarda 4. boyut için çatlaklıklar her an oluşup yok olduğunu söylüyor. Yıllar sonra insanların bu çatlakları trilyonlarca kez büyütüp kullanarak zamanda yolculuk yapabileceğini iddia ediyor. Gelelim filmle bağlantısına bir uçak kazası oluyor ve bu uçaktan düşen motor film gereği solucan deliği ile zamanda bir yolculuk yapıyor(bu aslında kitaba göre yıllardır olan bişey eski çağlarda bu yolculuğu yapan metal parçasının okun ucu vb. olduğunu filmde söylüyor). İşte kilit noktası burası zamanda yolculuk yapması paralel evreni yaratıyor. (Source code filmiylede bir benzerlik var gibi). Donnie darkonun kahraman olmasının sebebi ise zamanda yolculuk yapan bu metal parçasının çok yakınına hatta odasına düşmesi(bilmem kaçıncı bölümde diyor bunu). Eğer ki uçak geldiği evren geri gönderilemezse paralel evren kara deliğe dönüşerek kendini yok ediyor(bu kısımda hatam olabilir).Sonucunda donnie bunu başaramayacağını anlıyor ve bunun bir döngü olduğunu farkediyor. Bizim izlediğimiz döngüde bunu farkediyor ve bu yüzden hiç uyanmamayı tercih ederek sonucunda ölümüne gülüyor yorumunu yapabiliriz . İzlediğimiz filmde yaşanan olaylar paralel evrende yaşanan olaylar. Paralel evren yok olunca paralel evrendeki herkes gerçek evrende uyanıyor ve gördükleri kabustan çok etkilendiğini ağlamalarından fark edilebiliyor. Son kısım ise can alıcı donnienin sevgilisi sanki donnie'yi bir yerden hatırlar gibi...

yani diyosunki uçağın motoru donnie darko'nun odasına düştükten sonra zaman geriye geldi ve paralel evren oluştu sürekli gördüğü tavşan paralel evren oluşmadan önce ateş ettiği frank adında birisi

• quote:

arkadaşlar benim anlamadığım tek konu şu frank kim ?
    nereden geliyo ve neden donnieye tuzak hazırlıyo amacı ne yani ? Ve filmin sonunda kostümü kağıt üzerinde tasarlamış olması falan kafamı karıştırdı yani sıradan bi insan mı bu ?

Frank, Elizabeth' in (Donnie' nin ablası) erkek arkadaşı. Cadılar Bayramı partisinde ablası bir ara Frank'i gören oldu mu diye sorar. Hatta uçak motoru düşmeden hemen önceki sahnede ablası kapıdan girince dışarıdan gelen Frank in arabasının korna sesini duyabilirsiniz.
  • İzlemek istediğim filmlerden. Bu yaz izleyip yorumlarım.

• Frank tamamen donie darkonun hayal ürünü bir karakter yani halisülasyon. Uçak solucan deliğinden geçip geçmişe gidince donie geçmiş ve gelecek arasında bağlantı kurulup bundan etkileniyor. Aslında burda 3 tane evren var. Uçak hiç solucan deliğine girmese motor düşmeyecek, donie yaşayacak sonra kız arkadaşı frank tarafından ezilip öldürülecek oda frankı öldürecek. Normal olaylar dizisi böyle. Ancak motor solucan deliğinden geçiyor ve düşüyor işte normal zaman akışı değişiyor.o zaman alternatif iki farklı evren oluşuyor. Birincisinde Donie motorun düşmesiyle ölüyor aslında olmaması gereken birşey gerçekleşmiş oluyor. Filmin sonu. Ancak diğer insanlar gerçek zaman akışı değiştiği için etkileniyorlar ve garip hissediyorlar.
    Diğerinde ise bizim filmde gördüğümüz olaylar oluyor. Donie solucan deliği etkisiyle gelecek hakkında bişeyler görüyor. Aslında normal zaman akışındaki hayatına benzer şeyler yaşıyor. Olacak olan ne ise oluyor hiçbirşeyi değiştiremiyor. Değiştirmek için uğraşsada hayali tavşan karakteri onu kaderine sürüklüyor ve herşey aynı oluyor. Filmin sonunda Donie iki farklı ihtmalli evreni birşekilde hissediyor ve öldüğü evrende kalmayı seçiyor. İkinci evrende yok oluyor.

• mahsumm M kullanıcısına yanıt
    1. cevabın = donnie o havada süzülen solucan deliği zımbırtısını anlıyor ve öğreniyor yani donnie

2. cevabın = tavşan kostümlü frank direk donnie yi kurtarmasa kendisi olgunlaşıp o hale gelemez hatta donnie ye gidip bağlantı kuracak hale bile gelemez yani olay zinciri için donnie yi kurtarıp olması gerektiği gibi yönlendirmeliydi hatta çoğu şey zaten olmuştu tavşan donni gibi bir insan değil aynı ruhun birçok yerde görünmesi muhtemelen her bir sahnede görülen tavşan elbiseli franklar bazısı çok yaşlı bazısı oldukça genç

donni tavşan elbiseli adamın gözüne bıçak sokuyodu mesela ama daha önce donnie ye maskesini çıkarmıştı tavşan adam donni sormuştu gözüne ne oldu diye sen yaptın demişti tavşan frank

filmin sonlarında görünen donnin öldürdüğü frank genç ve cahil filmin başlarında görünen frank ise oldukça olgun

ayrıca türkçe seslendirme yapanlar heralde maskeden ötürü sesi boğuk oluyomuş diyerek tavşan kostumlü frankın sesini normal insan sesi gibi seslendrimişler ama ingilzice orjinal halini dinlersen frank in maske kafasındayken ki sesi şeytani bir robotik ses

frank aslında şeytanı donni ise insanoğlunu temsil ediyor filmin verdiği mesaj aslında çok daha derin ve farklı
    bu bunnu gibi holywod filmlerini kim yaptırrı kim finanse eder kim yazar ? illumunati masonlar peki onlar kime bağlıdır ?
    evet şeytan şeytan ile iletişime geçer ona kurbanlar sunar emirlerini büyücü kabalacıalr ile alır uygularlar

bu filmde şeytan bir mesaj vermiş evet ben bunu anladım ama bunu anlayabilenlere vermiş anlaşılan
    filmi izleyip oalyı anlamıyan adamlara değil yani sizler 3.4. kez de izleseniz anlamadıysanız boşverin
    günlük hayatınıza devam edin belliki bu film benmi gibi adamlara bişiyler anlatmak için yapılmış sizlik bişey yok

hem anlayıpta napıcaksın ki yahu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yarım_yağlı_içme_sütü

1. cevabın = donnie o havada süzülen solucan deliği zımbırtısını anlıyor ve öğreniyor yani donnie

2. cevabın = tavşan kostümlü frank direk donnie yi kurtarmasa kendisi olgunlaşıp o hale gelemez hatta donnie ye gidip bağlantı kuracak hale bile gelemez yani olay zinciri için donnie yi kurtarıp olması gerektiği gibi yönlendirmeliydi hatta çoğu şey zaten olmuştu tavşan donni gibi bir insan değil aynı ruhun birçok yerde görünmesi muhtemelen her bir sahnede görülen tavşan elbiseli franklar bazısı çok yaşlı bazısı oldukça genç

donni tavşan elbiseli adamın gözüne bıçak sokuyodu mesela ama daha önce donnie ye maskesini çıkarmıştı tavşan adam donni sormuştu gözüne ne oldu diye sen yaptın demişti tavşan frank

filmin sonlarında görünen donnin öldürdüğü frank genç ve cahil filmin başlarında görünen frank ise oldukça olgun

ayrıca türkçe seslendirme yapanlar heralde maskeden ötürü sesi boğuk oluyomuş diyerek tavşan kostumlü frankın sesini normal insan sesi gibi seslendrimişler ama ingilzice orjinal halini dinlersen frank in maske kafasındayken ki sesi şeytani bir robotik ses

frank aslında şeytanı donni ise insanoğlunu temsil ediyor filmin verdiği mesaj aslında çok daha derin ve farklı
    bu bunnu gibi holywod filmlerini kim yaptırrı kim finanse eder kim yazar ? illumunati masonlar peki onlar kime bağlıdır ?
    evet şeytan şeytan ile iletişime geçer ona kurbanlar sunar emirlerini büyücü kabalacıalr ile alır uygularlar

bu filmde şeytan bir mesaj vermiş evet ben bunu anladım ama bunu anlayabilenlere vermiş anlaşılan
    filmi izleyip oalyı anlamıyan adamlara değil yani sizler 3.4. kez de izleseniz anlamadıysanız boşverin
    günlük hayatınıza devam edin belliki bu film benmi gibi adamlara bişiyler anlatmak için yapılmış sizlik bişey yok

1 yıldır bu cevapları vermek içinmi bekliyordun neden hortlattın konuyu

bende ilk izlediğimde anlamamıştım çok kopuktu aklımda. 2.izlediğimde uyumuştum. film hepten çöpe gitti bende yani anlamadım dolayısıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: Görkem !

quote:

bende ilk izlediğimde anlamamıştım çok kopuktu aklımda. 2.izlediğimde uyumuştum. film hepten çöpe gitti bende yani anlamadım dolayısıyla

maksat insanların zihninni şey etmek anlatabiliyomuyum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Görkem !

quote:

maksat insanların zihninni şey etmek anlatabiliyomuyum

valla hocam sizin nickinde dediğinizden alta kalır yanı yok

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.