Şimdi Ara

Donnie Darko filminden birşey anlayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
3
Favori
35.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün gece filmi izledim. Dedikleri gibi varmış. Kafam çorba oldu. Paralel evrenler olayını falan anladım da nasıl
    ikinci motor düşüşte öldü
    mesela veya birçok şey anlayan biri ufaktan özet geçse sevinirim.
    İlk defa kafamı bu kadar karıştıran bir film izledim. Filmi anlamadım diye oy da veremiyorum

• ikinci motor diye bişey yok :D seviglisini kurtarmak için onunla tanışmamak en iyisi diye düşündü bi şekilde motorun düştüğü zamana döndü odasından çıkmadı böylece kız kurtulmuş oldu kapiş ?
  • Kısa bir yorum..

İzleyeni karamsarlığa iten ve bir özelliği olmayan.. Sadece izleyeni "vay be ne konu işlemişler" deyip subjektif,objektif
    muhabbetlerine kadar gidip izleyenin kendini çok akıllı ve ayrıcalıklı hissetmesini sağlayan bir film.. Aslında hiçbir şey anlatmıyor..

Yani "herşey bir boşluktur... Dalarsan kaybolursun" mesajı!..
  • Bu filmin açıklaması vardı bi sitede ama nerde bilmiyorum. İzledikten sonra okumuştum.

Buldum
    http://www.otekisinema.com/?p=115
    Fena değil bu yazı. Gerçi filmin gizemleri hakkında pek bi açıklama yok burada da. Güzel bir yazı.

Web sitesi de yapıldığı sene ödül almıştı sanırım
    http://www.donniedarkofilm.com/

Gretchen: “Donnie Darko”? Bu ne çeşit bir isim böyle? süper kahraman gibi bir şey sanırım.

Donnie: Sana olmadığımı düşündüren şey ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 20 Mayıs 2009; 11:30:23 >

• Sağlam bir filmdir. İnsanın beynini gıdıklar. Filmdeki her tipleme üzerinde düşünmek gerek.
    Aslında filmde zamanda yolculuk diye bir şey yok, olay tamamen hayallerden ibaret.
    zamanda geri gidip acıyı çıkarıp yerine güzeli koymak hayalidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Bu filmin açıklaması vardı bi sitede ama nerde bilmiyorum. İzledikten sonra okumuştum.

Buldum
    http://www.otekisinema.com/?p=115
    Fena değil bu yazı. Gerçi filmin gizemleri hakkında pek bi açıklama yok burada da. Güzel bir yazı.

Web sitesi de yapıldığı sene ödül almıştı sanırım
    http://www.donniedarkofilm.com/

Gretchen: “Donnie Darko”? Bu ne çeşit bir isim böyle? süper kahraman gibi bir şey sanırım.

Donnie: Sana olmadığımı düşündüren şey ne?

O yazıda filmin hikayesini anlatıyor.Pek işime yaradığı söylenemez

Siteleri güzelmiş :)

O konuşma da güzel ama benim en çok beğendiğim

Donnie: Neden o aptal tavşan kıyafetini giyiyorsun ?
    Frank: Peki sen neden o aptal insan kıyafetini giyiyorsun ?

Çok hoşuma gitti.

@nodar tam olarak katılmıyorum ki irdelenirse altından çok şeyler kalkacak bir film.

Filmi izlerken o kadar beynim karışmış ki geçmişe neden gittiğini bile anlayamamışım

@Taner abi valla zamanda yolculuk benim inandığım üzere olabilecek birşey. Ama ışık hızına ulaşmak ve ulaştıktan sonra insanın sağlam kalması önemli. Bir yazıda okuduğuma göre uzaydaki solucan delikleri insanların kontolü altındaymış (nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok ama )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 20 Mayıs 2009; 11:53:21 >

• Filmin sonuna kadar bir şey anlaşılmıyor,sonu geliyor hem filmi anlıyorsun hem anlamıyorsun.Öyle acaip bir film.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1. izleyişte çoğu kimse tam anlayamamiştir bu filmi 2. kez izle
  • quote:

Orjinalden alıntı: smd

O konuşma da güzel ama benim en çok beğendiğim

Donnie: Neden o aptal tavşan kıyafetini giyiyorsun ?
    Frank: Peki sen neden o aptal insan kıyafetini giyiyorsun ?

evet benimde en beğendiğim söz oydu
  • millete kişisel iletilik söz vermekten başka işe yaramamış film.
  • Şaka maka hayatımda izlediğim en dengesiz film. İzlerken aha anladı diyorum bi bakıyorum anlamamışım

Bu olay en son Fight Club'ta olmuştu ama bu derece değildi yav gene anlamıştım sonunda
  • Bu filmi geçen 2.kez izlediğimde birçok şey çıkardım.Ama sanırım çok uçtum.
    1-Filmin başında Donnie yolun ortasında bisikleti yanında kalkıyor, gökyüzüne bakıyor ve sırıtıyor.Bence burada birşey olmalı, boş bir sahne değil.Benim buradan anladığım Donnie küçük bir döngü içinde, yani daha önce time travel yapmış havası var, demek kızı kurtaramamış ve geri dönmüş.Bunu nasıl destekleyebiliriz, Donnie'nin sadece bir ses değil de Frank'i direk tavşan kostumü içinde görmesi.
    2-Roberta Sparrow sürekli bir mektup bekliyor ve bu mektup Donnie'den olacak(Gretchen ezilmeden hemen önce alıyor Donnie'nin mektubunu hatta).İşin ilginci Roberta Donnie'nin kulağına 'her canlı yalnız ölür'gibi birşey diyor önceki sahnelerin birinde.Demek Roberta herşeyin farkında ve Donnie'ye 'e be oğlum motorun altında kal kendin öl, kızı kurtar ya da bırak kız ölsün sen yaşa' mesajı veriyor.Demek Roberta Donnie'nin kendinden yardım alacağını ve soruları olduğunu biliyor.Ben (burada çok uçmuş olabilirim) Donnie'nin ilk kurtuluşu Roberta sayesinde diye düşünüyorum, çünkü Roberta da time travel işinin içinde.
    3-
    quote:

Teğet Evrendeki yolculuklarından uyanınca genellikle rüyalarındaki deneyimleri tam olarak unutamadıkları , çoğunun hatırlamadığı ,yolculuklarını hatırlayanların, genelde yaptıkları kötü şeylerden pişmanlık duydukları ama bunlar rüyalarının derinliklerine olduğundan ve son olarakda kayıp dünyadan kalan somut olan tek şey Artifact (uçak motoru ) yazar.
    Filmin sonunda frank 'in gözünü tutması , çirkef hocanın dehşete kapılması , jim 'in ağlması vs vs..

4-What's the point of living if you don't have a d.ck (Şirinler muhabbeti) :D

• quote:

Orjinalden alıntı: orgulas

Bu filmi geçen 2.kez izlediğimde birçok şey çıkardım.Ama sanırım çok uçtum.
    1-Filmin başında Donnie yolun ortasında bisikleti yanında kalkıyor, gökyüzüne bakıyor ve sırıtıyor.Bence burada birşey olmalı, boş bir sahne değil.Benim buradan anladığım Donnie küçük bir döngü içinde, yani daha önce time travel yapmış havası var, demek kızı kurtaramamış ve geri dönmüş.Bunu nasıl destekleyebiliriz, Donnie'nin sadece bir ses değil de Frank'i direk tavşan kostumü içinde görmesi.
    2-Roberta Sparrow sürekli bir mektup bekliyor ve bu mektup Donnie'den olacak(Gretchen ezilmeden hemen önce alıyor Donnie'nin mektubunu hatta).İşin ilginci Roberta Donnie'nin kulağına 'her canlı yalnız ölür'gibi birşey diyor önceki sahnelerin birinde.Demek Roberta herşeyin farkında ve Donnie'ye 'e be oğlum motorun altında kal kendin öl, kızı kurtar ya da bırak kız ölsün sen yaşa' mesajı veriyor.Demek Roberta Donnie'nin kendinden yardım alacağını ve soruları olduğunu biliyor.Ben (burada çok uçmuş olabilirim) Donnie'nin ilk kurtuluşu Roberta sayesinde diye düşünüyorum, çünkü Roberta da time travel işinin içinde.
    3-
    quote:

Teğet Evrendeki yolculuklarından uyanınca genellikle rüyalarındaki deneyimleri tam olarak unutamadıkları , çoğunun hatırlamadığı ,yolculuklarını hatırlayanların, genelde yaptıkları kötü şeylerden pişmanlık duydukları ama bunlar rüyalarının derinliklerine olduğundan ve son olarakda kayıp dünyadan kalan somut olan tek şey Artifact (uçak motoru ) yazar.
    Filmin sonunda frank 'in gözünü tutması , çirkef hocanın dehşete kapılması , jim 'in ağlması vs vs..

evet o muhabbet iyiydi
    Aslında bana da döngüde gibi geldi. Bir şekilde o döngüyü kırması gerekiyor. Aynı Lost'taki olay gibi. Aslında Lost'la bağlıyabilir biraz bu konuyu da

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: orgulas

Bu filmi geçen 2.kez izlediğimde birçok şey çıkardım.Ama sanırım çok uçtum.
    3-
    quote:

evet o muhabbet iyiydi
    Aslında bana da döngüde gibi geldi. Bir şekilde o döngüyü kırması gerekiyor. Aynı Lost'taki olay gibi. Aslında Lost'la bağlıyabilir biraz bu konuyu da

Lost izlemediğimden bilemiyeceğim ama Butterfly Effecti'in zaman yolculuklu versiyonu diyebiliriz

• S.Darko yu izledinizmi

Yapım:2009 ~ ABD
    Tür:Bilim Kurgu, Dram, Gizem, Suç
    Yönetmen:Chris Fisher
    Senaryo:Nathan Atkins

Donnie Darkonun; ölümünden 7 yıl sonra ablası Samantha Darkonun başından geçenler anlatılıyor.

Düşen bir meteor Samantha'yı etkiler ve mental açıdan Donnie'nin durumuna gelir. Bu esnada ailesiyle ilgili bazı gerçekleri de öğrenir ve olaylar gelişir.
  • Samantha Donnie'nin ablası değil kardeşiydi. Elizabeth'ti ablası.
    Çıktımı ki bu bakmak gerek
  • quote:

Samantha Donnie'nin ablası değil kardeşiydi. Elizabeth'ti ablası.

evet çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 20 Mayıs 2009; 14:52:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

quote:

Samantha Donnie'nin ablası değil kardeşiydi. Elizabeth'ti ablası.

evet çıktı

Yazmayı unutmuşum buldum diye. Çekiyorum.

• 20 dakika daha uzun olan Donnie Darko The Directors Cut versiyonunu izlerseniz daha anlaşılır olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: X@ndeR

20 dakika daha uzun olan Donnie Darko The Directors Cut versiyonunu izlerseniz daha anlaşılır olur.

Orjinal DVD üstüde Director's Cut yazıyor ama
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.