Şimdi Ara

Hayatımda İkinci Defa Bir Filmden Bir Şey Anlamadım Donnie Darko

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Donnie Darko filmini izledim filmden bir şey anlamadım arkadaşlar ilk anlamadığım filmde The Shining idi ama onu daha sonradan izlediğimde anlamıştım.

Donnie Darko filmi hakkında bir kaç sorum var izlemeyenler için spoiler olarak yazıyorum.

1-Filmin sonunda nasıl kıza bakarak zamanda geriye döndü.
    2-Darko niye kendini bilerek öldürdü oradan kaçmadı.
    3-Neden Darko ölünce her şey düzeldi.
    4-Frank'ı Darko mu yaratmış o da normal insanmış filmin sonunda gösteriyor hatta Frank'a ne oldu Darko ölünce.

Cevaplarsanız sevinirim cahil kalmayayım.

• duruyor izlemedim daha
  • Sanırım yönetmen bunları izleyicinin hayal gücüne bırakmış. Ben de anlamamıştım.
  • şimdi tam hatırlayamıyorum ama filmin konusunda bunlar hep konuşuldu o konuyu bulursan daha çok yardımcı olur sana, aklımda kaldığı kadar yanıtlayım :

1-zamanda geri dönmesine neden olan hortumdu(kasırga) zaten lisedeki hocasından biri ile zamanda yolculuk muhabbeti yapıyor
    2-kendini ölüme bırakması da yaşadıkları kötü şeyleri tekrar yaşamak istememesiydi sanırım
    3-ölmeseydi diğerlerine zarar vereceğini düşünüdü sanırım
    4- o tavşanı donnie kendi hayal dünyasında yaratıyor ilk başta ama parti mi ne oluyordu orda aynı tavşan kostümlü birini görüyor o gerçek hatta o kişinin de tavşan sembolünü heryere çizdiği falan anlaşılıyordu sanırım

dediğim gibi tam hatırlamıyorum, hatırladığım kadarıyla böyleydi, tabi filmin genel havası önemli olan sistemin bozuklukları okuldaki tek düze eğitim,insanlara seçim hakkı verilmemesi vs.

• FİLMİ İZLEMEYENLER BURDAN SONRASINI OKUMASIN
    Biraz karışık olacak.
    Biz şuanda gerçek evrende yaşıyoruz ve hiçbirşei değiştiremeyiz fakat bazı olaylarda, kazalarda alternatif bir dünya(evren) olan Tanjant Evreni oluşmaktadır. Filme Donnie'nin evine düşen uçak motoruyla başlıyoruz uçak motoru gerçek dünyada 2 ekimde düşmüştür o anda Tanjant evreni daha yeni oluşmuştur (Gerçek dünya ile tanjant evreni arasında 28 gün 6 saat 42 dakika 12 saniye kadar fark vardır) uçak motoru gerçek dünyada 2 ekimde düşerken tanjant evreni daha yeni oluşmaya başladığını söyledik yani tanjant evreni 30 ekimde sonlanacak Donnie ' nin dünyanın sonundan bahsetmesi budur. 28 gün sonra tanjant evreni sonlanacaktır. Filmde Donnie Gretchen' ın ölümünden kendisini sorumlu tutmaktadır ve o uçak motorunun evine düşmesi anında kendisi ölseydi Gretchen hayatta olacaktı diye bir mantık geliştiriyor.Tanjant evreninde"Yaşayan Alıcı" Donnie'dir (Genellikle olayın yaşandığı yere en yakın kişi). Frank ise "Manipule Ölü". Donnie Tanjant evrenini sonlandırmak için Frank ' i tamamlayıcı olarak seçer.Frank bütün film boyunca Donnie'ye tuzaklar hazırlar. Frank Donnie'e okula su bastırtmasını söyler ve bu şekilde Gretchen ile tanışır. Konferansçı sapık adamın olduğu salonu yakar ve bu şekilde Donnie'nin kız kardeşinin okuldaki gösterisinde görevli olan menapoz karı sapık adamın suçsuzluğu için kolları sıvamasıyla Donnie'nin annesi görevli olarak gider.Donnie bu tanjant evrenini daha önceden tekrarlamıştır fakat başarılı olamamıştır peki bunu nereden anlayabiliriz ? Donnie sinema salonunda Frank e gözüne ne olduğunun sorar belliki frank daha önceki tanjant evreninden gelmektedir ve donnie bu duruma gülümser.Gretchen Donnie ye Donnie Darko'da nedir süper kahraman gibi birşey ? Donnie ise sana olmadığımı düşündüren nedir diye cevap verir.Tanjant evrenindeki yaşayan alıcıların telepinesis güçleri vardır (düşünce ile cisimleri oynatabilmek)Filmde dikkat ederseniz telepinesis güçlerini kullandığını görürsünüz. okula su bastırttığı gece yatağında uyurken kendini biranda okulda görür ve olay bittiğinde yatağında aynı pozisyonda aytarken görürsünüzDonnie tanjant evrenini tamamlayamamasıyla defalarca tanjant evreni başlar ve sonlanır bu sefer ise olaya Gretchen, Roberta Sparrow u dahil ederek bunu başarır.
    Ve gerçek dünyada gretchen ile hi tanışmazlar ve onu kurtarmak için kendisini feda eder.

alıntıdır. bende bunu okuduktan sonra anladm

• Bu film zaman kaybından öte bir şey değil. Bir şey anlaşılsın veya anlaşılmasın.
  • Anlaşılabilir bir paralel evren filmi istiyorsan Source code yi kesinlikle önerebilirim.:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Bu film zaman kaybından öte bir şey değil. Bir şey anlaşılsın veya anlaşılmasın.

Katılıyorum. Finali dışında %100 klişe kokuyor, klasik ergen tavırları, kızla buluşmalar, asi genç...

Ben bunu Good Will Hunting'de görmüş bulunmaktayım. Gerçi onda ergen değildi ama tavırları aynı Will Hunting gibi. Zeki bir çocuk, hocalarına ders veriyor, onları yola getiriyor, düzene karşı gelip özgürlük yaratıyor.

Bir de tavşan öyle süper kahraman falan değil, bildiğin insan çıkıyor sonunda.

Ne gerek vardı ki böyle maymunluklara ? Finalinde "hadi be" dedim ama böyle biten finaller gördüm açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokě -- 29 Ağustos 2011; 10:41:15 >

• Filme garip anlamlar yükleyip durmayın. Filmi izlemeyenler daha sonrasını okumasın.

Donnie Darko şizofrendi, şizofreni hastası olan kişi de kendine başka bir evren, bir dünya yaratır. Bu film tamamen şizofreni ve kaderle ilgili bir filmdir. Filmin sonunda Donnie'nin ölmesinin nedeni de kaderden kurtuluşun olmadığını anlatmaktır. Başka hiçbir mânâsının olduğunu sanmıyorum. Zaten gereksiz de bir filmdi.
  • Daha bu filmi yeni izledim ama fena değilmiş bence pekte zaman kaybı değil.
  • Lost Highway'i izle o zaman dostum
  • Zaman kaybı değil zaten bence de oldukça güzel bir film fakat anlamamıştım yorumları okuyunca anladım.
  • Bu filmi hatırlamak bile istemiyorum. Karanlık ve boş filmdi bence. Anlamazsanda bir şey kaybetmezsin.
  • Tek değilmişim
  • Bütünüyle düşününce zaman kaybı düşünmeye bile gerek yok.. Çocuk filmimi yoksa derin bir konuyumu işliyorlar, adamlar ikisini karıştırmışlar.. Çocukca senaryo..
  • 2 kez izlemek lazım. bende birşey anlamamıştım, uzun süre önce izledim.
  • Yorumlara rağmen bence kötü bir film değil.
  • Donnie Darko neki Eraserhead daha fena

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakartalbesiktas42 -- 21 Eylül 2011; 15:57:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Bu film zaman kaybından öte bir şey değil. Bir şey anlaşılsın veya anlaşılmasın.

Katılıyorum. Finali dışında %100 klişe kokuyor, klasik ergen tavırları, kızla buluşmalar, asi genç...

Ben bunu Good Will Hunting'de görmüş bulunmaktayım. Gerçi onda ergen değildi ama tavırları aynı Will Hunting gibi. Zeki bir çocuk, hocalarına ders veriyor, onları yola getiriyor, düzene karşı gelip özgürlük yaratıyor.

Bir de tavşan öyle süper kahraman falan değil, bildiğin insan çıkıyor sonunda.

Ne gerek vardı ki böyle maymunluklara ? Finalinde "hadi be" dedim ama böyle biten finaller gördüm açıkçası.

nasıl bir bakış açısı bu ya?
    lord of the rings izleyince klasik orc tavırları vurup kırıyorlar falan mı diyorsun?

• ---SPOİLER---

adam zamanda bugda kalmış konusu bu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.