Şimdi Ara

Doom 3 Nasıl Buluyorsunuz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Millet artık çığırından çıkmış.Galiba artık oyuncular milletin zevkine göre oyun beğeniyor.

Oyuna gelince Doom 3 ID software'ın şahaserinden birisi bana göre.Zamanına göre grafikleri aşırı derecede iyi olup hala grafikleri bana göre iyidir.Ancak eğlencesine hiç bir şey demem.Mutlaka denenmesi lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 31 Ocak 2009; 11:16:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FadeToßlack

Millet artık çığırından çıkmış.Galiba artık oyuncular milletin zevkine göre oyun beğeniyor.

Oyuna gelince Doom 3 ID software'ın şahaserinden birisi bana göre.Zamanına göre grafikleri aşırı derecede iyi olup hala grafikleri bana göre iyidir.Ancak eğlencesine hiç bir şey demem.Mutlaka denenmesi lazım...

Eğlence açısından eğlenceli ama aynı mekanlar neredeyse hep karanlık mekanlar ve gördüğümüz aynı canavarlar..
  • İnternetten buldum.
  • ya arkadaşlar yapmayın etmeyin 5 sene önce cıkmış bir oyun oynadım bitirdim bile cok güzeldi o zamana göre grafikleri ,o zamanlar hangi ekran kartlarıyla adam gibi oynanıyorduki ztn şimdiki crysis gibiydi yanlış hatırlamıyorsam
  • Yılına göre en iyi grafikli oyun.Ama oyun ilerleyiş bakımından monoton olduğu için sıkıyo belli bi süre sonra kapalı mekanlar felan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: QuanoM

Bence kendin önce bir oyna. ID oyunları atmosferi yüzünden ayrı bir hayran kitlesine sahip. Ne kadar oyunlarıyla grafiksel devrimler yaratsalar da oyunun diğer özellikleri ID oyunlarını özel kılar. (Valve, Blizzard, Quantic Dream vs. gibi saygın firmalar için de geçerli) Öyle bir özelliğini seversin ki oyunun; diğer hatalarını görmezden gelir keyfini çıkarmaya bakarsın. Bir de bakarsın ki oyun bitmiş. Gerçekten zevk alacağın eserleri görebilmek istiyorsan sadece grafik kalitesiyle hiçbir oyuna önyargılı bakmamalısın.

Şimdi bana dersen ki;

Hangi FPS? -Half Life derim. Ancak kendine has olmasından dolayı Quake ve Doom serilerini de oynarım. Onlardan aldığım haz farklıdır.
    Hangi RPG? -Baldur's Gate derim. Ancak Elder Scrolls serisini de oynarım.
    Hangi TPS? -Max Payne derim. Ancak Gears of War da oynarım.

Umarım anlatabilmişimdir.

BURAYA başkabişey yazmaya gerekyokkı içimden gecenlerı ozetlemiş arkadasım

• Dükkanlarda satılıyor. Oraya gidince bulabiliyorum. Çok zor değil açık konuşmak gerekirse.

Espiri kötü ama aklıma ilk o geldi başlığı okuyunca.
  • bence zaman kaybı denilebilir...sürekli kendini tekrar ediyo oyun
  • Bana göre şu ana kadar oynadığım en iyi fps
  • quote:

Orjinalden alıntı: NIKEmRe

ya arkadaşlar yapmayın etmeyin 5 sene önce cıkmış bir oyun oynadım bitirdim bile cok güzeldi o zamana göre grafikleri ,o zamanlar hangi ekran kartlarıyla adam gibi oynanıyorduki ztn şimdiki crysis gibiydi yanlış hatırlamıyorsam

o zamanlar grafik olarak crysisten daha büyük yankı uyandırmıştı ben iyi hatırlıyorum.bu bi de half life 2. çığır açtılar. yapılmayan şeyleri yaptılar hep. crysisin de büyük yankı uyandırmasındaki sebep buydu.
    doom 3 zamanına göre gerçekten süper bir oyundu. bana kalırsa oyun belli bir yerden sonra bitmeliydi. (yaklaşık 100 de 60 ı falan ) konu daha fazla komplike olmalıydı. ve şu abidik gubidik yaratıklardan biraz çıkmalıydı olay. şahsen ciddi bir bakış doom 3 ü çok daha iyi bir yere koyardı benim için.mesela şu uçan kafalara uçan yaratıklara füze atan iskeletorlara falan sinir olmuştum. diğerleri yine elle tutulur yaratıklardı.hani şu şeytan olayına girmeseler. konuya ciddi baksalar iyi olurdu açıkçası. sadece genetik mutasyon gibi bir konuyu ele alabilirlerdi. ki o yaratıkların da çoğu aslında specimen diye geçiyor. yani deney ürünü gibi birşey.
    dediğimi anlayan oldu mu bilmem ama şöyle özetleyeyim. dediğim şeyi stalker shadow of chernobyl yapmıştır. doğru biraz farklı kulvardalar ama o tam istediğim gibiydi bu konuda

• Doom 3'ü şöyle buluyoruz; nasıl buluyoruz. Gece yatmadan önce bi dişimizi çekip yastığın altına koyuyoruz, sabah kalktığımızda yastığın altında Doom 3 buluyoruz...
  • bazı arkadaşlar grafikler kötü demiş.oyun 2004 yılında cıktı beyler.ve çıktıgı zamanlar en iyi grafiğe sahip oyunlardan birisiydi.hakkını yemeyin.

nasıl bir oyun oldugunu da söyliyim;vakit geçirmek için oyun istiyorsan sana bir parça yardımcı olabilir korku oyunu yapmaya çalışmış fakat gece vakti ışıklar sönük oynamama ragmen pek bir fayda etmedi.hep aynı tarz canavarlar cıkmasına ragmen bence hiçde vasat bir oyun değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NIKEmRe

ztn şimdiki crysis gibiydi yanlış hatırlamıyorsam

o kadar da değil. o zamanın sistemlerini o derece rezil duruma düşürmüyordu. abartmayalım

doom3'teki belirgin olan tek şey, düşük grafik belleği olunca kapı geçişlerinde sıkıcı teklemeler meydana gelebilmesiydi. zaten video ram mantığı biraz farklı bir oyundu, opengl'nin de etkisiyle. onun haricinde, o zamanın iyi bir kartıyla gayet rahat oynuyordun.

1280x1024 - very high - 16x af - aa kapalı gibi bir ayarda dahi, gtx 280 gibi bir kartla 60+ fps oynayışını sunmaktan çok çok uzak crysis nere (ki 280, crysis çıktığında ortalarda yoktu bile[280'den 8-9 ay önce çıktı crysis]. en iyi kart 8800 ultra'ydı o sıralar), doom 3 nere.

ki bu crysis'in cpu ihtiyacı da bir değişiktir. farklı bir konumu var bu açıdan.

bunun haricinde, doom 3 zamanına göre çok iyi grafiklere sahip, şuanki şartlarda da iyi grafiklere, en azından hoş ışık oyunlarına sahip bir oyundur.
    soft shadow'un olmaması en büyük göze batan yanı(zamanına göre normal elbette. ama her durumda göze batıyor, gölgeleri çirkin gözüküyor). soft shadow da olabilse, bir de plastik gibi suratlar düzgün yapılsa (ki hl2'nin tokat attığı bir alandır, gerçekçilik açısından. gerçekçi görüntü olarak baktığımızda hl2 her alanda tokatlar zaten.) şahane olcaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth tyranus -- 1 Şubat 2009; 13:44:24 >

• Bence bu crysis türkçe olmasaydı bu kadar çok övmezdik oyunu.
  • Bu oyun ilk çıktığında o zamanın nvidia 6800 ultraları ile full oynanabiliyordu düşünün o zamanın crysis i gibiydi ve ağzımız açık oynardık.Bence hala şimdi oynanabilen bir oyundur ki ben hala mafia yı oynarım.Bu tarz oyunların ruhu var gibidir her zaman oynattırır kendini ve asıl kendini tekrar tekrar oynatabilen oyunlar başarılıdır,grafik,oynanabilirlik vs.. şeyler oyunu başarılı yapmaz.

Doom3 geldi geçti bakalım doom4 neler yapacak.
  • Severek oynamıştım. Ancak beni rahatsız eden tek bir tarafı vardı o da çevik yaratıkların çeşitli olmaması. Oyunda beni zorlayan iki tane vardı isimlerini hatırlamıyorum. Bir tanesi ilk karşılaştığımız olanı bir tanesi de uçan ateş topu şeklinde kafaydı. Onlar da zorlamıyordu ama diğerlerinden fazla zorluyordu sadece.

Herşey rağmen şimdi kursam yine oynarım.
  • soran arkadaş oyna kardeş sürükleyiciliği bitiriyor adamı :)
  • sen fallout 3 ü nasıl buluyorsunuz diyen arkdaş değil misin?
  • efsanevi doom ! bilmiyorum orjinal cd sini aldınız mı ama ben dün akşam topladığım yen sistemimi kurar kurmaz doom 3 ü yükledim ve gece 00:00 dan 04:00 a kadar oynadım.Bir de oyundan maksimum keyif almak için diyor kutunun arkasında ışıkları kapatın sesi açın başlayın.bana baya bi etkileyici geldi oyun belki büyük ekrandan kaynaklanıyordur ama bence güzel oyun 8 veriyorum...
  • Yorumların çoğu kopardı beni..DOOM'dan bahsediyoruz arkadaşlar yılına göre en iyi grafikler sunan Far Cry ve Half Life'a rağmen..Gündüz vakti oynamama rağmen korkudan tir tir titreden İD yapımı muhteşem bir oyun..John Carmack yapmış ötesi var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.