Şimdi Ara

Doom oyunu şeklinde Captcha geliştirildi: Geçmek için canavarları öldürmeniz gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doom oyunu şeklinde Captcha geliştirildi: Geçmek için canavarları öldürmeniz gerekiyor

Resimlerde sürekli trafik ışıkları ve otobüs bulmaktan bıktınız mı? İspanyol geliştirici Mikel Camps Ortez'in bir çözümü var. DOOM oyunu şeklinde bir Captcha testi.

Ayrıca Bkz.Samsung, yayınladığı reklamlarla iPhone 12 Pro Max'in kamerasıyla dalga geçti

Geliştirici, herkesi sitesine bu yeni ve eğlenceli Captcha testini yüklemeye davet ediyor. Robot olmadığınızı kanıtlamak için, birkaç saniye içinde belirli sayıda canavarı öldürmeniz gerekiyor. Neyse ki canavarlar oyuncuya saldırarak işi güçleştirmiyorlar. Ancak belli bir zaman içerisinde bu görevle başa çıkmalısınız.

Captcha testlerinden bıkmış olanlara

Web sitesi geliştiricileri, Captcha'da geçmek için öldürülmesi gerekli olan düşman sayısını belirleyebiliyor, geri sayımın görüntüsünü değiştirebiliyor ve müziği açabiliyorlar.

İlginç bir şekilde bu Captcha'da, orijinal oyunda olduğu gibi, IDDQD hile kodu çalışıyor ve canavarları öldürmeden testi geçmenizi sağlıyor. Doom Captcha testinden geçmek istiyorsanız, buraya tıklayarak demo sayfasına gidebilirsiniz.

Kaynak:https://www.producthunt.com/posts/doom-captcha

• Doom ama duvar dokuları Windows 95 ekran koruyucusu

• İyi yönde gelişime örnek.

• bunların tek amacı var daha fazla zaman kaybettirmek

• Hackerler yüzünden heryer Captcha doldu. Yok baca olan resmi tıkla, yok 3+5 kaç eder, yok puzzleyi doğru yere kaydır. Şimdi de doom, ilerde DNA şemamızı isteyecekler bu gidişle.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • captcha terörü devam ediyor. toplamda milyonlarca ssat bu captcha lar ıçözmek için harcanıyor.

• captcha kitap, sokak numarası, adres, obje tanımlama vb bir sürü işlerde kullanılıyor. Bu ne için kullanılacak?

• alısabiliyorsanız arama motoru olarak duckduckgo kullanın... ben alısamıyorum ne yazık ki.. ayrıca windows pisligine geçtigimde, sürekli captcha bombardımanına maruz kalıyorum.. halbuki antivirüs yazılımı da yüklü ve sürekli güncelleniyor.. buna rağmen bir şeyler bulasmıs ki, paso captcha sorup duruyor google arama motoru.. ne bulasmıs çözemiyorum da.. chrome'daki tüm uzantıları falan devre dısı bıraktım, antivirüsle tarattım yine de ilginç bir sekilde 3 aramada bir captcha soruyor.. linux'da problem yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 25 Mayıs 2021; 20:49:27 >
  • Bide kolsuzun biri doğrulamayı geçemiyecek

• Fortune 4 kullanıcısına yanıt

virus ile alakalı değil, Google'nın mallığı..

opera yada vpn kullanıyor musun ? genelde bunlar sebep oluyor.. google son iki haftadır gerçekten can sıkmaya başladı.. vitirualbox kullanıyorsun kapatınca pc'deki sertifikaları kabul etmiyor.. ne google'a ne de youtube'ye giriyor.. vpn açıyorsun 5 tane captcha soruyor..

duckduckgo istediğim sonuçları veremiyor, yandex deniyorum %70 idare ediyor (yandex özellikle bazı sonuçları göstermiyor yada çok aşağılara indiriyor.. ).. Bu gidişle Google servislerinden sadece youtubeyi kullanacağım..

linux şu oyun işine bir çare bulsa pc'ye windows yükleyeni öpeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

virus ile alakalı değil, Google'nın mallığı..

opera yada vpn kullanıyor musun ? genelde bunlar sebep oluyor.. google son iki haftadır gerçekten can sıkmaya başladı.. vitirualbox kullanıyorsun kapatınca pc'deki sertifikaları kabul etmiyor.. ne google'a ne de youtube'ye giriyor.. vpn açıyorsun 5 tane captcha soruyor..

duckduckgo istediğim sonuçları veremiyor, yandex deniyorum %70 idare ediyor (yandex özellikle bazı sonuçları göstermiyor yada çok aşağılara indiriyor.. ).. Bu gidişle Google servislerinden sadece youtubeyi kullanacağım..

linux şu oyun işine bir çare bulsa pc'ye windows yükleyeni öpeyim

vpn kapalı şekilde arama yapıyorum. hem linux'da, hem de windows'da chrome ve firefox yüklü. google'dan windowsla arama yapınca, dakka başı captcha var, linux'dan arama yapınca captcha yok.. ben de anlamadım olayı.. windows'da ki browser extensionlardan da kaynaklanıyor olabilir belki extensionları kaldırıp bir denemem lazım belkide..

oyun olayı linux kullanmaya engel değil. yani windows'u sadece oyun oynayacağımız zaman bootlayıp, tekrar linux'a dönebiliriz. maksat windowsla internette gezinmemek ve virüs yememek icin program yüklememek sadece oyun amaclı bootlanacak bir windows'un hack ve virüs sorununa sebep olacağını düsünmüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 27 Mayıs 2021; 16:23:2 >

şuan bende öyle kullanıyorum bilgisayarı.. az önce eşim aradı linux'e girmiş niye böyle oldu diyor xd grup ekranını anlayamamış :D

valla hocam captha sorunu genelde vpn kullanınca çıkıyor.. tarayıcı önbelliğini ve çerezleri kaldırıp deneyin birde .. dns kullanıyorsanız farklı bir dns deneyin.. pc temiz ise başka türlü çıkmaz

• quote:

şuan bende öyle kullanıyorum bilgisayarı.. az önce eşim aradı linux'e girmiş niye böyle oldu diyor xd grup ekranını anlayamamış :D

valla hocam captha sorunu genelde vpn kullanınca çıkıyor.. tarayıcı önbelliğini ve çerezleri kaldırıp deneyin birde .. dns kullanıyorsanız farklı bir dns deneyin.. pc temiz ise başka türlü çıkmaz

Yani normalde söylediğiniz gibi durumlarda çıkar ama benim Window$ virüslü de olabilir.. Ben Arch Linux'dan cok memnunum gercekten. Bilgisayarda fisek gibi calısıyor hızı boot süresi falan mükemmel... Farkı şöyle izah edeyim.. Sanki bilgisayara 8 GB ram eklemis ve i3 cpu'dan i5'e falan gecmis gibiyim.. Fark o kadar büyük yani.. Window$ bilgisayarı tosbağaya ceviriyor.. Yeni kurulumda Arch'a yakın performansı var ama birkac program birkac sey yükleyince hemen ağırlaşıyor ve sapıtmaya başlıyor.. Arch ise sürekli aynı hızda.. Desktop olarak, sadeliği sevdiğim için Xfce kullanıyorum. Bu sekliyle hicbir OS'a değişmem.. Diğer dağıtımlar da Window$'dan cok daha iyi ama bu dağıtımı kullanmayanların kaybı büyük bence.. Doom oyunu şeklinde Captcha geliştirildi: Geçmek için canavarları öldürmeniz gerekiyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 27 Mayıs 2021; 18:0:24 >

valla hocam ben 4-5 yıl önce mint kullanıyordum geçen ay hangi dağıtım diye virtualbox 7-8 dağıtım denedim.. yine mint (cinnamon) ve manjaro (kde) hoşuma gitti... ancak 4-5 yıl önce laptop'ta fişek gibi çalışan mint; şu an evdeki masaüstü pc'de windows7'den kötü halde çalışıyor.. geçerek açılış süresi gerek (1-1,5 dk), programların açılma süresi(5-6 sn) felaket derecede yavaş... virtualbox'tan kötü performans sergiliyor..

sistemim; xeon5450, r7 240, 4 gb ram, 240gb ssd Doom oyunu şeklinde Captcha geliştirildi: Geçmek için canavarları öldürmeniz gerekiyor şu sıralar yoğun olduğumdan bakamadım sorun neden kaynaklı ?

çoğu kullanıcının aksine arch tabanlı linux'e alışamadım.. manjaro bile bazen zorluyor beni

edit denediklerim:

Doom oyunu şeklinde Captcha geliştirildi: Geçmek için canavarları öldürmeniz gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 27 Mayıs 2021; 18:10:25 >

• quote:

valla hocam ben 4-5 yıl önce mint kullanıyordum geçen ay hangi dağıtım diye virtualbox 7-8 dağıtım denedim.. yine mint (cinnamon) ve manjaro (kde) hoşuma gitti... ancak 4-5 yıl önce laptop'ta fişek gibi çalışan mint; şu an evdeki masaüstü pc'de windows7'den kötü halde çalışıyor.. geçerek açılış süresi gerek (1-1,5 dk), programların açılma süresi(5-6 sn) felaket derecede yavaş... virtualbox'tan kötü performans sergiliyor..

sistemim; xeon5450, r7 240, 4 gb ram, 240gb ssd  şu sıralar yoğun olduğumdan bakamadım sorun neden kaynaklı ?

çoğu kullanıcının aksine arch tabanlı linux'e alışamadım.. manjaro bile bazen zorluyor beni

edit denediklerim:

Hocam Ubuntu tabanlı Linux dağıtımları, bir yığın lüzumsuz servis ve paket içeriyor. O tarz dağıtımlarla performans almak mümkün olmadığı için, çok sade, yani sadece gereken paketleri içeren bir linux dağıtımı kullanmamamız gerekir. Arch Linux, direkt olarak komut satırından kurulumla, daha kurulum aşamasında, her türlü özelleştirmeyi yapma ve lüzumsuz paket yüklememe imkanı sunuyor.

Manjaro'da Arch tabanlı bir dağıtım ama lüzumsuz bloatware yüklüyor.. Üstelik bloatware'leri kaldırmaya falan çalışınca sistem göçebiliyor..

Bence problem Linux Mint'in kendisinden kaynaklanıyor. Mesela Ubuntu'yu en minimal şekilde, 74 MB'lik iso'dan, tasksel aracı kullanmadan, önce base system, sonra apt ile bile kurdugumda, sonradan neofetchle bakınca, tonla paket görüyorum.. Yani adamların base systemi bile hafif değil..

Ayrıca KDE ağır bir masaüstü ve light desktoplara göre tabii ki biraz daha yavaş çalışır.. Ben KDE'yi tavsiye etmem. En azından Manjaro Xfce deneyin derim.. Bloatware olsa bile Mint'den iyidir bence..

Yüklü olarak gelen programlar konusunda haklısınız, ancak bu hali bile win'den hızlı olması gerekir diye düşünüyorum.. Wirtualboxta 2 gb ram verdiğim halde gayet hızlıydı.. Düzeltemez isem hafta sonu arch denerim.. Kurulumu biraz zor diye hatırlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bloatware diyorsunda işe yarar gerekli şeyler onlar... arch kullanırım diyenlere arch nasıl kuruluyor videosu izletmeli...

• Üstüme caps atın yaratıcı valla

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.