Şimdi Ara

Dost

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"İnsanın bütün hayatını mutluluk içinde geçirmesine yardım etmek üzere bilgeliğin bize sundukları arasında en önemlisi dost edinme yetisidir."

Epikuros'un arkadaşlarına düşkünlüğü o denli fazlaydı ki filozof, insanın asla yalnız başına yemek yememesini öneriyordu:

"Bir şey yiyip içmeden önce, ne yiyip içeceğinizi değil, kiminle yiyip içeceğinizi düşünün; çünkü yanında arkadaşı olmaksızın yemek yemek ancak bir aslana ya da kurda mahsustur."

Gerçek dostlar bizi toplumsal yaşamın sahte ölçütlerine göre değerlendirmezler; onların asıl ilgilendiği şey bizim kendi benliğimizdir. Bizim için duydukları sevgi, ideal ana-babaların çocuklarına duydukları sevgi gibidir, dış görünüşümüzden ya da toplumsal hiyerarşi içindeki konumumuzdan etkilenmez. Dolayısıyla, onların yanındayken eski püskü giysiler içinde dolaşmaktan ya da bu yıl çok az para kazandığımızı söylemekten çekinmeyiz.

Epikuros - Dostluk Anlayışı

Tek merak ettiğim şey şu; bu özelliklerde bir dostum var. Lakin yakın zamanda o evlenecek, haliyle evli barklı, sorumlulukları artmış bir insan olacak.Eskisi gibi sık sık görüşüp ortak yemek yiyemeyeceğiz, gezemeyeceğiz, gece geç saatlere kadar sohbet edemeyeceğiz. Bu durumda bu insan benim dostum olmaktan çıkmış mı olacak ? Birinin bize dost olabilmesi için aynı sosyal sınıf içinde mi olmamız gerek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramarine caeruleum -- 27 Mart 2012; 16:06:27 >

• dost kavramı bence eski de kaldı ki.
    tıpkı diger insan ilişkileri gibi.
    Teknolojiyle birlikte insanlardan birbirlerinden koptular bence.
    5.yy dost kavramıyla 21.yy dost kavramı arasında daglar kadar fark vardır sanırım.

dostum diyebilecegim kimse olmadı hayatımda..
    Yakın arkadaş demek daha dogru olur sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

Tek merak ettiğim şey şu; bu özelliklerde bir dostum var. Lakin yakın zamanda o evlenecek, haliyle evli barklı, sorumlulukları artmış bir insan olacak.Eskisi gibi sık sık görüşüp ortak yemek yiyemeyeceğiz, gezemeyeceğiz, gece geç saatlere kadar sohbet edemeyeceğiz. Bu durumda bu insan benim dostum olmaktan çıkmış mı olacak ? Birinin bize dost olabilmesi için aynı sosyal sınıf içinde mi olmamız gerek ?

epikuros çok güzel söylemiş sonuna kadar katılıyorum

senin soruna gelince dostunla eskisi kadar görüşemezsin ama yinede yılda birkaç gün bile olsa aynı samimiyeti sürdürebilirsin
    dostlarımın çoğu evlendi daha az görüşüyoruz ama bu samimiyetimizi azaltmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: momechikafute

dost kavramı bence eski de kaldı ki.
    tıpkı diger insan ilişkileri gibi.
    Teknolojiyle birlikte insanlardan birbirlerinden koptular bence.
    5.yy dost kavramıyla 21.yy dost kavramı arasında daglar kadar fark vardır sanırım.

dostum diyebilecegim kimse olmadı hayatımda..
    Yakın arkadaş demek daha dogru olur sanırım.

o kadar geriye gitmeye gerek yok bi 20 30 yıl geriye gitsek yeter.
  • Hocam konuyla alakasız olacak şimdiden özür diliyorum:

Konu açarken başlıkta kullandığınız "(((ABC)))"kalıbı konuya girme şevkimi kırıyor. Nedenini bilmiyorum, hatta söylediklerim saçma gelebilir ama durum böyle.

Sadece söyleyeyim dedim, dikkate alıp almamak sizin tercihiniz:)

İyi geceler..
  • Dost kalıbı eskide kaldı diyenler suçu kendilerinde aramaya başlasınlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk kızları ile evlenilmez...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.