Şimdi Ara

Dostlar bi yardım... .NET nedir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar.... Biraz yardıma ihtiyacım var.. Staj yaptığım yerde sana sql tablolarını vereceğiz .NET ile web üzerinden listeleteceksin dediler...
    Şimdi ben bunu nasıl yapacağım... Bi de bu .NET nedir??? Ayrıca bi dil mi bu?? ASP.NET falan duydum da ayrıca .NET var mı bilmiyoru....
    Yardımcı olursanız çok sevinirimmmm...... Şimdiden teşekkürler....

• Visual Basic den gayet rahat yapabilirsin.
    c# aspx sayfası oluşturucan.
    viewdata grid mi ne vardı onu eklicen sourca sql göstericen kod yazmana bile nerdeyse gerek kalmıcak
  • evet herşeyi sürükle bırak ile yapabilirsin sadece verileri listeleteceksen eger :)
    .Net bir platform'dur asp.net'te web tarafıdır, c# vb.net j# delphi.net gibi bir çok dilin .net versiyonu vardır.
    ama microsoft c# ,vb.net ve j# üzerinde yoğunlaşmış ve piyasada da c# ve vb.net daha çok kullanıyor .net dilleri arasında.
    www.csharpnedir.com buradan .net ve c# hakkında çok yeterli bilgiler vardır.
  • Yani benim işim C#'la mı şimdi...??(yada visual basic J#) Visual studio 2005 ile çalışsam olur sanırım öyle mi... Ya C# değil .NET dediler ben de şaşırdım...
    Nasıl yapabileceğimi bulabilir miyim csharpnedir.com'dan acaba...?
    Peki Asp.net ile yapabileceğim bişeyi C# yada visual basic ile yapabilir miyim? Bana hangisi lazım yada daha kullanışlı olur....???
  • quote:

Orjinalden alıntı: k.o.r

Yani benim işim C#'la mı şimdi...??(yada visual basic J#) Visual studio 2005 ile çalışsam olur sanırım öyle mi... Ya C# değil .NET dediler ben de şaşırdım...
    Nasıl yapabileceğimi bulabilir miyim csharpnedir.com'dan acaba...?
    Peki Asp.net ile yapabileceğim bişeyi C# yada visual basic ile yapabilir miyim? Bana hangisi lazım yada daha kullanışlı olur....???

Dil olmadan Asp.Net ile hiçbirşey yapamazsın. C# dilini kullanarak, .net platformunun web tarafında uygulama geliştireceksin.

.Net platformunda, iki form var, 1.windows form,2.web from, birbirlerine çok benzerler ama web form işleyişi farklıdır, araçları farklıdır.

Sen öncelikle C# ile ado.net(veri ile işlem yapma) konularını araştır, daha sonra bunu asp.net de tasarlar yaparsın.

• .net platformunun en özemli özelliği VB, c#, j# ... vs dillerinden birini bilmenin yeterli olması değil mi zaten ?

zaten proje ekranınnda yeni proje dediğimizde visual basic altında web dediğimizde sağda asp.net de geliyor (c# için de aynı şey var tabi). Onu seçip yeni bir proje oluşturacaksınız. sonra datagrid kullanarak neredeyse kod bile yazmadan (ben bu özelliği sevmiyorum) verileri listeletebilirsiz...

Ancak makinenizde test edebilir ancak yayılarken yazdığınız framework versiyonunu iis yüklenen server'a da yüklemelisiniz. yoksa framework (3.5 var şu an) olmadan iis asp.net kodlarınızı yorumlayamaz.

Yani farklı dilleri ben kullanıcılar ortak bir platform kullanıyor ve yazılan kodlar framework (javanın JVM'i gibi düşünebilirsiniz) ile yorumlanacak ara bir koda dönüştürülüyor.

YANLIŞIM VARSA ARKDAŞLAR DÜZELTSİN. BU KONUDA PEK BİLGİLİ OLMADIĞIMI SÖYLEYEBİLİRİM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 17 Temmuz 2008; 11:03:55 >

• ucu açık cümle kurmuşlar sql cümlelerinden bahsettiyse büyük ihtimal asp.net ile iş göreceksin
    nesnel tabanlı ise vb.net veya c#

öte yandan web services denilen özelliği de kullanabilirsin bunu sayesinde vb.net de yazdıklarını browser üzerinden sergileyebilirsin
    yani vb kodlarıyla asp ki zaten çok ciddi bir fark yok
    fakat c# ile web services kullanılıyormu orasını bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: orcnd

ucu açık cümle kurmuşlar sql cümlelerinden bahsettiyse büyük ihtimal asp.net ile iş göreceksin
    nesnel tabanlı ise vb.net veya c#

öte yandan web services denilen özelliği de kullanabilirsin bunu sayesinde vb.net de yazdıklarını browser üzerinden sergileyebilirsin
    yani vb kodlarıyla asp ki zaten çok ciddi bir fark yok
    fakat c# ile web services kullanılıyormu orasını bilmiyorum

C# ile web service kullanır tabiki, zaten web serice denilen şey xml tabanlı bilgi döndürür, sadece bunu yorumlayıp, çıktı alabilmek iş. Asp dili diye birşey yok arkadaşlar, Asp,Asp.Net bir platform, siz Asp sitenizi vb script dili ile yazarsınız. Asp.Net ise C#,j#,c++.net,vb.net vss... diller ile yazılır.
  • Yardımıcı olan herkese çok teşekkür ederim. Sorunum halloldu gibi.. Yani biraz daha açıklattım şu işi ve biraz daha anlaşılır oldu benim için. Şimdi Asp.net öğrenmeye çalışıyorum. Onun üzerine bi proje hazırlıycam..

Yardımlarınızı eksik etmeyin dostlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.