Şimdi Ara

DOSTLARIM YARDIM EDİN :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar demin YGS Matematik soru çözeyim dedim. 40 tane hedefledim kendime. Konu temel kavramlar ve basamaklar konusu. Başladım çözmeye birer birer çözüyordum hepsini. Sonra bir soru geldi takılı kaldım. Önceki çözdüğüm soruların önemsiz olduğunu asıl çözülmesi gereken sorunun bu olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü yapamamıştım. Bu benim mükemmeliyetçiliğimden midir nedir anlamadım. Sonra bu 40 sorunun içinde boşlar ve bazı yanlışlar da çıktı. 40 soruyu ağlayarak bitirdim. Evet, YGS'ye yeni yeni başlıyordum ama bu kadarı da fazlaydı. Her yaptığım soruyu ezikledim ama her yapamadıklarımında asıl onların zaten beni istediğim yere taşayacağını düşündüm kendi kendime.

Bu sahne hep başıma geliyor. Ne zaman doğru dürüst ders çalışmaya başlasam hemen iyi anladığım bölümlerin low konular olduğunu, anlamakta zorlandığım bölümlerin ise hard olduğunu düşünmekteyim. Bu hard konuların üzerine gittiğimde ise içimden ''diğerleri çoktan anlamıştır.'' diye düşünüyorum. Yapamadığım sorularda da aynı şekilde. Nasıl bir yol izlemeliyim? Hedefim 5k fakat bu şimdilik kafamda hayal gibi gözüküyor. Birkaç deneme yapmaya çalıştım ama şu Sosyal bölümünden sonra matematiğe geldiğim de beynim o kadar oynuyor ki benimle. Bu yüzden birçok defa denemeyi yarıda bıraktım. Çünkü bir soruyu bile çözemediğimde hemen demoralize oluyorum. Belki de matematiğin mantığı budur ha. Ben kesin kanıtları sevdiğimdendir belki. O yüzden Mat2'de her zaman daha başarılı olmuşumdur.

Daha konu çalışmaya başlamadım ve örneğin bir konu bitirdiğimde kaç test çözmem gerektiğini bu testlerin hangi yayınlardan kaçıncı sayfalar olması gerektiğini bilmiyorum. Aileme köstek olmamak için de burda yazılanları ne yazıkki alamıyorum. Elimde kuzenimden kalma her sayısal dersten oluşan FEM beyaz konu anlatımlı kitapları var. Palme kimya var. Başka da birşey yok sanırım. Pergel Yayınları var onlar da çöp zaten.

Ortalama bir lisede okuyorum. Matematik notlarım hep iyidir. Diğer dersler de. Fakat bu sınav olayı farklı bir mevzu herhalde.

Her türlü tavsiyenizi bekliyorum. Gönüllü arkadaşlarla birlikte program tarzı birşey hazırlamayı çok isterim. Lütfen yapacaklarımı, ne yapmam gerektiğini söyleyin. Şimdiden teşekkürler.

• UP!
  • UP! Lütfen yardım arkadaşlar zor durumdayım.
  • Abi lütfen ya. Bir yardım istedik. Bir yardımcı olun kardeşinize.
  • UP!
  • Yukarı. Ben de ilgileniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Program hazırlayabiliriz ama şu an telefondayım istersen akşam mesaj atayım sana ?

• ilginç. psikolojik herhalde sorunun nasıl çözülür bilmiyorum fakat şunu söyleyeyim: ben şu ygs/lys sınavlarında mutlak bir "zor konu" kavramı olduğunu düşünmüyorum. bana göre matematigin en zor konusu permutasyon-kombinasyon-olasılık. başkasına göre kümelerdir belki. bunu aş önce kafanda. insan beyni olumlu komutlarla çalışır. kendini aşağılarsan yapamazsın.

• O çözemedigin soruyu yarına bırak.Yarın birdaha bak :D
  • wantscientist W kullanıcısına yanıt
    Soru çözerken milleti kafandan at, aleyhine olur her zaman.
    Çözemediğin bazı sorular zor değildir her zaman.
    Bazen kafan bi yere gider,gözden kaçırırsın çözemezsin.
    Çözerken demeyeceksin işte bak bunu yapamıyorum da bu zor,adamlar bu soruyla beni geçecek derken..işte o sıra zaman geçecek imtihanda.
    yapamayacağını düşünüyorsan çözümünü silip soruya tekrar dönersin.
    Tabii kendine verdiğin süreyi ÖSYM'nin verdiği süreden daha az tut.
    Ben de aynen senin gibi düşünüyordum.
    Hatta LYS'de bizzat aynısını çözdüğüm soruları yapamayınca diğer kolay sorulardan ve zamandan da yedim.11 yanlışım çıktı.
    Mat2 kasmaya bak.
    İstersen kardeşime söyleyip programını söyleyebildirtirim sana.
    Bugün Behzat hocanın tüm pi di ef'lerini çıkardı.
    Yarın başlayacak çözmeye.
    30k idi bu sene.Tıp için ve ilk 1000 için ve geçen sene kullanmadığı dershane hakkını bu sene kullanarak aşırı derecede çalışmayı planlıyor.

• Söyleyebilirsen güzel olur. Ayrıca UP!

• Ben kitap yardımında bulunabilirim

Buyrun umarım işinize yarar.Bugün birkaç eşya aldı kardeşim.Belki onlardan da almak istersiniz.Renkli kağıtlar ve dosyalar çalışma hevesini arttırır. DOSTLARIM YARDIM EDİN :(

• Sağol. Yararli paylasim

Dosyalarda BR'nin PDF'leri var.

• Gec o soruyu hemen yoksa 2015 gibi bir mat gelirse nanay nanay ayvayı yersiniz

• UP arkadaşlar

Bunlar da geçen sene çalıştığımız kitaplar :

• Cihandabir kullanıcısına yanıt
    Programlar güzel fakat matris determinant ce toplam çarpım kalktı

Rica ediyorum :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.