Şimdi Ara

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Okuyanlar/Okumayı Düşünenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
137
Cevap
4
Favori
93.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fen edebiyat fakültesi düşünüyorum. Coğrafyayı sevmem. Tarihi severim ama 4 senelik üniversite okuyacak kadar değil. Bunların arasında en çok edebiyatı seviyorum. Ve edebiyat okumayı düşünüyorum. ama internette biraz araştırma yaptım. Herkes bir kötüleme çabası içersinde. Sonunda formasyon alma hakkı olduğu için ben durumun çokta kötü olmadığını düşünüyorum.

Bu bölümü okuyanlar veya okumak isteyenler bu bölüm hakkında biraz bilgilendirme yaparsa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Okumak: Bilmen Gerekenler

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde eğitim almayı düşünüyor musun? Bu bölüm hakkında merak ettiklerini öğrenmene yardımcı olacak bu kapsamlı rehbere göz at.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü okumak, Türk dili, edebiyatı ve kültürüne derinlemesine bir anlayış kazanmak isteyenler için mantıklı bir tercihtir. Bölüm, dilbilim, edebiyat tarihi, eleştiri ve yaratıcı yazma gibi alanlarda dersler sunar.

Türk Dili ve Edebiyatı okuyanlar, edebiyatın gücünü eleştirel düşünme, analitik beceriler ve iletişim becerilerini geliştirmek için kullanmayı öğrenirler. Ayrıca Türk dilinin yapısı, tarihi ve kullanım biçimleri hakkında bilgi sahibi olurlar.

Bölüm mezunları, eğitim, yayıncılık, gazetecilik, pazarlama ve kültür yönetimi gibi çeşitli sektörlerde kariyer fırsatlarına sahip olurlar. Türkçe öğretmenliği, edebiyat eleştirmenliği ve yazarlık gibi alanlarda yüksek lisans veya doktora dereceleriyle kariyerlerini ilerletebilirler.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Girenlerin Yorumları

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuyanlar, genellikle bölümün akademik zorluğundan ancak aynı zamanda sağladığı bilgi ve becerilerden olumlu bir şekilde bahsederler. Bölümün, edebiyat?? sevgiyi derinleştirdiğine ve çeşitli sektörlerde kariyer için sağlam bir temel sağladığına inanırlar.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Okumak İçin Tavsiyeler

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde başarılı olmak için aşağıdaki tavsiyeleri göz önünde bulundurmalısın:

• Edebiyata güçlü bir ilgi ve merak olması
    • İyi okuma ve yazma becerileri
    • Analitik ve eleştirel düşünme yetenekleri
    • Türk diline aşinalık
    • Araştırma ve öğrenme isteği

Türk Dili ve Edebiyatı okumak, edebiyat ve dil üzerine derinlemesine bir bilgi edinmek isteyenler için ödüllendirici bir deneyim olabilir. Bölümün sunduğu beceriler ve kariyer fırsatlarını dikkatlice değerlendirerek, bu alanın senin için doğru olup olmadığına karar verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Dark is the Sunlight kullanıcısına yanıt
    Okuması en zor bölümlerden biridir ve formasyon için de bir puan ortalaması gerekiyor onun için 4 sene boyunca kafanı dersten kaldırmadan anca bitebilirsin. Formasyonu alıncada öğretmen olmak bir hayli zordur.

Ama tamamen sana bağlı. İş imkanını insan kendi yaratır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapotec06

Okuması en zor bölümlerden biridir ve formasyon için de bir puan ortalaması gerekiyor onun için 4 sene boyunca kafanı dersten kaldırmadan anca bitebilirsin. Formasyonu alıncada öğretmen olmak bir hayli zordur.

Herkes çok zor bir bölüm diyor ama üniversiteden üniversiteye fark vardır diye düşünüyorum. Bir de Açıköğretimden de okunuyormuş. Açıköğretimden okuyunca formasyon alınabiliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

quote:

Orijinalden alıntı: zapotec06

Herkes çok zor bir bölüm diyor ama üniversiteden üniversiteye fark vardır diye düşünüyorum. Bir de Açıköğretimden de okunuyormuş. Açıköğretimden okuyunca formasyon alınabiliyor mu ?

Alıntıları Göster
    Pek ilgilenen yok sanırım.

• Dark is the Sunlight kullanıcısına yanıt
    Bütün üniversitelerden aynı diplomayı alıyorsun sonuçta, edebiyatta üniversite farkı olacağını sanmıyorum. Açıköğretimde formasyon olduğunu sanmıyorum.
  • merhaba ben Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniğini 3. sınıfa kadar okudum daha sonra bıraktım.Bölümün zor olup olmadığını merak ediyorsunuz sanırım eğer gerçekten seviyorsan zor bir bölüm değil eğlenceli bile sayılabilir benim eğitim fakültesiydi fakat bölüm okuyan arkadaşlarımdan pek bir farkımız yoktu neyse gelgelim ben bu yıl tekrar edebiyat okumaya karar verdım fakat puanların feci yükseleceğini duydum bu ciddi anlamda kafama takıldı gerçekten böyle birşey söz konusu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amêlıe

merhaba ben Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniğini 3. sınıfa kadar okudum daha sonra bıraktım.Bölümün zor olup olmadığını merak ediyorsunuz sanırım eğer gerçekten seviyorsan zor bir bölüm değil eğlenceli bile sayılabilir benim eğitim fakültesiydi fakat bölüm okuyan arkadaşlarımdan pek bir farkımız yoktu neyse gelgelim ben bu yıl tekrar edebiyat okumaya karar verdım fakat puanların feci yükseleceğini duydum bu ciddi anlamda kafama takıldı gerçekten böyle birşey söz konusu mu?

Geçen sene formasyon yoktu bu sene geri geldi ve bu yüzden puanlar biraz artabilir.Ama üniversitesine göre değişir diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

merhaba ben Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniğini 3. sınıfa kadar okudum daha sonra bıraktım.Bölümün zor olup olmadığını merak ediyorsunuz sanırım eğer gerçekten seviyorsan zor bir bölüm değil eğlenceli bile sayılabilir benim eğitim fakültesiydi fakat bölüm okuyan arkadaşlarımdan pek bir farkımız yoktu neyse gelgelim ben bu yıl tekrar edebiyat okumaya karar verdım fakat puanların feci yükseleceğini duydum bu ciddi anlamda kafama takıldı gerçekten böyle birşey söz konusu mu?

Geçen sene formasyon yoktu bu sene geri geldi ve bu yüzden puanlar biraz artabilir.Ama üniversitesine göre değişir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    hocam kazana bilcen tek yer edebiyat bölümüyse mecbur git ama başka alternatifin varsa yakma kendini hatta hiçbir öğretmenlık bölümüne girip harcama hayatını bol şanslar.

• amêlıe A kullanıcısına yanıt
    3. sınıfa kadar okudun ve şimdi geri girmeye karar verdin öylemi ?
  • Ben mecbur kaldığım için bıraktım hayat sürprizlerle doluymuş nitekim bunu öğrendim.Baktım 100 150 puanlık bir düşüş var.Düşünmekten kafayı yiyeceğim sistemi çokta bilmiyorum ekli 345 alırım dıye düşünüyorum bu puanla herhangi bir yerin edebiyatına yerleşebilir miyim sizce?
  • quote:

Ben mecbur kaldığım için bıraktım hayat sürprizlerle doluymuş nitekim bunu öğrendim.Baktım 100 150 puanlık bir düşüş var.Düşünmekten kafayı yiyeceğim sistemi çokta bilmiyorum ekli 345 alırım dıye düşünüyorum bu puanla herhangi bir yerin edebiyatına yerleşebilir miyim sizce?

345le elbet bir yere girersin. Zaten bu konuya gelen mesaj sayısına bakıcak olursak insanlar da edebiyat okumaya çok da niyetli değil gibi gözüküyor.
  • quote:

quote:

Ben mecbur kaldığım için bıraktım hayat sürprizlerle doluymuş nitekim bunu öğrendim.Baktım 100 150 puanlık bir düşüş var.Düşünmekten kafayı yiyeceğim sistemi çokta bilmiyorum ekli 345 alırım dıye düşünüyorum bu puanla herhangi bir yerin edebiyatına yerleşebilir miyim sizce?

345le elbet bir yere girersin. Zaten bu konuya gelen mesaj sayısına bakıcak olursak insanlar da edebiyat okumaya çok da niyetli değil gibi gözüküyor.

Alıntıları Göster
    bende düşünüyorum aslında herkes zor diyor kütüphanelerde sürekli araştırma falan yapmak zorundaymışsın falan filan

• quote:

quote:

hocam 340 la yerlesirsinde genel olarak o puanı yapan coğrafya yada tarihe yönelir ve üc asagı bes yukarı yerlesır olmazsa edebiyata giriyorlar zaten ama zevkli üni isteyen zaten atar kapağı tarihe coğrafyaya falan

birde gecen sene formasyon yoktu bu sene geldi giremeye bilirizde oda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikann -- 22 Haziran 2013; 17:51:13 >

• 340 ile coğrafyaya bölümüne yerleşmek biraz zor gibi tarih zaten hiç sevmem ben edebiyatı seviyorum,sinema tv ve gazetecılıkte iyi fakat puanları cok yuksek benım ıcın en azından, hıc calısmadım cunku bakalım hayrlısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amêlıe -- 22 Haziran 2013; 23:26:17 >
  • quote:

340 ile coğrafyaya bölümüne yerleşmek biraz zor gibi tarih zaten hiç sevmem ben edebiyatı seviyorum,sinema tv ve gazetecılıkte iyi fakat puanları cok yuksek benım ıcın en azından, hıc calısmadım cunku bakalım hayrlısı...
    up
  • quote:

up

Alıntıları Göster
    Osmanlıca falan öğreniyorsun mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kırmızı.

Osmanlıca falan öğreniyorsun mesela

Alıntıları Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    mesela osmangazi üniversitesi 359binle 219 puanla kapatmış bu sıralama en fazla ne kadar yükselebilir ki 1 yıl 150bin kişi yükselir mi
  • quote:

Alıntıları Göster
    puanlar altüst olacak eğitim fakültelerini kapattıkları için sözelciler ne yapacaklar mecburen coğrafya edebiyata yüklenecekler 360ın altında edb alan okul olmayacak gibi geliyor coğrafyada öyle geçen yıl puan yetiyordu formasyon yüzünden girmedim şimdi sap gibi kaldm
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.