Şimdi Ara

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Okuyanlar/Okumayı Düşünenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
4
Favori
93.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

quote:

Orijinalden alıntı: zapotec06

Okuması en zor bölümlerden biridir ve formasyon için de bir puan ortalaması gerekiyor onun için 4 sene boyunca kafanı dersten kaldırmadan anca bitebilirsin. Formasyonu alıncada öğretmen olmak bir hayli zordur.

Ama tamamen sana bağlı. İş imkanını insan kendi yaratır.

Herkes çok zor bir bölüm diyor ama üniversiteden üniversiteye fark vardır diye düşünüyorum. Bir de Açıköğretimden de okunuyormuş. Açıköğretimden okuyunca formasyon alınabiliyor mu ?

açıköğretimden formasyon alınıyor.
  • osmanlıca denen bi ders var bilmem farkında mısınız ??

okuması yazması çok zormuş.. arap alfabesiyle türkçe okuyorsun,turkce yazıyorsun..sonra diplomatika dersi var.el yazmalarını okuyorsun..daha doğrusu okumaya çalışıyorsun..herkes bi heves yazıyor ama tarihle edebiyatı okula başladıktan sonra neyın ne oldugunu göruyorlar..
    gidip bi sene daha hazırlanın.illede edebiyat tarih okuyacaksanız gidin dtcf,istanbul,koç,boğaziçi gibi kaliteli yerlerde okuyun.kırıkkale tarih yada edebiyat yazma dusuncenız olmasın..küçük illlerden bahsediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: *burç*

Her iş alanında olduğu gibi bu bölümde kendini geliştirmene bağlı.Dersanede edebiyat öğretmenim vardı Saati 150 liradan ders veriyordu.Gıdım boş zamanı da yoktu.Ki taş çatlasın 26-27 yaşında.İlk iki yılda özel dersten kazandığımla yarı ev parası biriktirdim demişti.Aklını kullanmaya bağlı bence.Öğretmende olsan güncelleyeceksin kendini.

edebiyattan özel ders alınır mı? ciddi soruyorum. ben edebiyatı okuyarak ezberleyerek çalışıyorum ve tanıdığım herkeste böyle yapıyor.
  • beyler bende fen edebiyattan psikoloji bölümünü okuyup formasyon alıp rehber öğretmen olmak istiyorumda çokmu zor bu formasyon işi ya bide aklım karıştı ben adanadayım çukurova üniversitesinde formasyon eğitimine baktığım zaman türk edebiyatı ingiliz edebiyatı tarih... var ama psikoloji yok bu formasyon her meslek için ayrımı açılıyor anlayamadım ya
  • Her zamanki gibi lysden sonra edebiyat isteyenlerin sayısı arttı.

• sizce bu sene puanları düşer mi artar mı ?
  • Allah yardımcınız olsun arkadaşlar onca emek verilip okunuyor sonra işsiz kalmak çok zor olur edebiyat iyi tarih kötü diye duymuştum bilmem araştırın girin pişman olmayın ben galiba 3.seneye kaldım ne bileyim kaderki kader bendeki
  • Benim ts 2 370-80 arasi gelcek okuldanda 41 obp.okuyayimmi edebiyat sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: sulo1996

Benim ts 2 370-80 arasi gelcek okuldanda 41 obp.okuyayimmi edebiyat sizce

okuma hacı 380 puan kars türkçe öğretmenliği oku. yerinde olsam yani o kadar puan alsam orayı okurdum
  • melbur44 M kullanıcısına yanıt
    Kardes alaymi ediyosun anlayamadim.

• quote:

Kardes alaymi ediyosun anlayamadim.

kardeşim puanlara baksana 380 türkçe öğretmenliği en son kars kafkas üniversitesi almış ne alay etmesi
  • ham 380 demiş galiba obp ile birlikte 421 olursa ege üniversitesi türkçe öğretmenliği oku formasyon vb derdin olmaz en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakara619

ham 380 demiş galiba obp ile birlikte 421 olursa ege üniversitesi türkçe öğretmenliği oku formasyon vb derdin olmaz en azından

Peki turkce ogretmenligimi yoksa gazetecilik mi ?

• kesinlikle türkçe öğretmenliğini oku derim.Bide edebiyat bölümü 5 sene mi 4 sene mi ?
  • Türkiye istatistik kurumunun verilerine göre Türkiye'de mezun olunup en çok işsizi bulunan bölüm gazetecilik evet idealist insanlar için uygun bölüm ama oraya giden insanların yarısından fazlası sadece üniversite okumak için okuyor o bölümü.Şöyle söyleyeyim aç gözlülük olarak algılama hedefin yukarıdaysa 2-3 bin lira beni kesmez diyorsan oku derim Türkçe Öğretmenliğinde biraz gayret gösterirsen atanırsın hayatın boyunca o işin garanti olur devlet kapısı sonuçta her ay günü geldiğinde paran yatar ama özel sektörde bu paranın yarısınıda alabilirsin 10 katınıda senin kapasitene bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakara619

Türkiye istatistik kurumunun verilerine göre Türkiye'de mezun olunup en çok işsizi bulunan bölüm gazetecilik evet idealist insanlar için uygun bölüm ama oraya giden insanların yarısından fazlası sadece üniversite okumak için okuyor o bölümü.Şöyle söyleyeyim aç gözlülük olarak algılama hedefin yukarıdaysa 2-3 bin lira beni kesmez diyorsan oku derim Türkçe Öğretmenliğinde biraz gayret gösterirsen atanırsın hayatın boyunca o işin garanti olur devlet kapısı sonuçta her ay günü geldiğinde paran yatar ama özel sektörde bu paranın yarısınıda alabilirsin 10 katınıda senin kapasitene bağlı

Atanmasinin zor olmasi canimi sıkıyor.ortalama kac sene atanmasi var sizce?

• Ya sözleşmeli olarak 1-2 sene çalışırsın o arada kpssye hazırlanırsın,yani zaten 420 puan yapan adam biraz dişini sıkarsa en geç 2-3 seneye kpssyi kazanır
  • hakara619 H kullanıcısına yanıt
    Baskan bende mat hic yok, kpssde sıkıntı olurmu , olaya vakif degilimde.

• quote:

Baskan bende mat hic yok, kpssde sıkıntı olurmu , olaya vakif degilimde.

Mat yapamazsan atanamazsın. Tabi sistem degişirse 5-6 sene sonra bilemem.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.