|
Dosya Adı Geçersiz veya Çok Uzun Hatası
Bilgisayarınızda veya ağınızda bir dosyayı açmaya veya kaydetmeye çalıştığınızda "Geçersiz Dosya Adı veya Çok Uzun" hatası alabilirsiniz. Bu hata aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:
- Klasör Adı Geçersiz: Dosyayı kaydetmeye çalıştığınız klasörün adı geçersiz olabilir. Klasör adlarında özel karakterler (örn. \ / : *? " < > |) kullanmaktan kaçının.
- Dosya Adı Çok Uzun: Dosya adları çok uzun olmamalıdır. Farklı işletim sistemleri ve uygulamalar farklı maksimum dosya adı uzunluklarına sahiptir. Genellikle 255 karakter veya daha az kullanılması önerilir.
- Geçersiz Dosya Tanıtıcı Değeri: Dosya adı geçersiz bir karakter veya sembol içeriyor olabilir. Dosya adlarında boşluk, nokta (.) veya tırnak işareti (') gibi özel karakterler kullanmayın.
- Klasör İçin Dosya Adı Uzun: Dosya adı ile hedef klasörün yolu toplamı işletim sistemi tarafından izin verilen maksimum uzunluğu aşmış olabilir. Dosya adını kısaltın veya dosyayı farklı bir klasöre kaydetmeyi deneyin.
Bu hatayı çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
- Dosya adını kısaltın veya geçersiz karakterleri kaldırın.
- Dosyayı farklı bir klasöre kaydetmeyi deneyin.
- Klasör adını geçerli karakterlerle yeniden adlandırın.
- İşletim sisteminizin veya uygulamanızın maksimum dosya adı uzunluğunu kontrol edin ve buna göre ayarlama yapın.