Merhaba Arkadaşlar, Müzik arşivimi düzenli tutma adına yazmış olduğum bir programımdan, diğer mp3 arşivcilerinin de faydalanabileceğini düşündüğüm için burada paylaşmayı uygun buldum.
İsterseniz programın işlevinden bahsedeyim biraz. Bulduğumuz hemen her müziği bilgisayarımıza kopyalıyoruz; zaman sonra, aynı parça belki 3-4 yerde daha var ama haberimiz yok. Bazen tesadüfen bunlarla karşılaştığınız olmuştur.
İşte bu program, kriterlerini bir ölçüde kullanıcının belirlediği, benzer dosyaları buluyor ve silmenize yardım ediyor.
Ben yaklaşık 29 bin parçayı bu program ile taradım ve yüzlerce sonuç buldum. Aynı işlemi bir arkadaşın yaklaşık 15 bin parçalık arşivinde denediğimde yaklaşık 1000 parça listelendi. Bunların en az yarısı silinebilecek parçalardı.
Programın nasıl kullanılacağından biraz söz etmek gerekirse; öncelikle tüm müziklerinizi (ya da karşılaştırmak istediklerinizi) Winamp listesine atın. Sonra, bu listeyi "m3u" olarak bir yere kaydedin (Önerilen: "C:\Liste.m3u"). Daha sonra bu programı çalıştırın. Bundan sonra, programda verilen sıralamaya uyun.
Eğer program beğenilecek olursa, geliştirilebilir. Hatta henüz ismi bile yok; bu hususta fikirlerinizi beklediğimi bilmenizi isterim.