Merhaba arkadaşlar e-devlet üzerinden dosya masrafı iadesi için tüketici hakem heyetine başvuracağım ama bilgisizlikten ölüyorum. 4 ayrı kredi çekmiş durumundayım ayrı tarihlerde. Sorum 4 kredi için ayrı ayrımı şikayette bulunacağım yoksa toplu şekilde mi şikayetti bulunacağım. Ekstradan DenizBank ve Türkiye İş Bankası'da var yardımcı olursanız sevinirim.
takipteyim
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Arkadaşlar kredi dosya masrafı ile ilgili yaşadıklarımı başından sonuna kadar yazacağım. Umarım herkesin işine yarar. Çünkü ben çoğu konuda bu forumdan faydalanıyorum. Herkesinde üşenmeden yazması gerkeiyor aslında. KESİNLİKLE ÜŞENMEYİN, OKUMASI NE KADAR KOLAYSA YAPMASIDA KOLAY.
1 - Öncelikle kredilerinize ait dosya masraflarınızı internet bankacılığından hesap hareketlerinize bakarak bulabilirsiniz. Buradan yada şubeden bunları bularak hesaplayın. 2 - Bir dilekçe hazırlayarak şu şu tarihteki kredilerimde benden alınan dosya masraflarımı talep ediyorum diyerek ilgili bankanın genel müdürlüğüne PTT den iadeli taahhütlü gönderin. 3 - PTT nin taahhüt gönderi kartını saklayın ve bankadan cevap gelmesini bekleyin. 4 - 1 ay içinde cevap gelirse gelen cevapla (ki muhtemelen vermiyoruz diyecekler), cevap gelmezse PTT gönderi kağıdıyla Kaymakamlıktaki hakme heyetine gidin. 5 - Bu seferde hakem heyetine dilekçe yazın. (Zaten bunlar hazır arkadaşlar. Orada bir kırtasiye vardır kesin. 2-3 liraya yazıyorlar.) Ekine ya cevabı yada gönderdi kartını koyun. 6 - Sizin bir süreliğine yapacak bişeyiniz yok. 2 ay kadar süebiliyor ve evinize hakem heyeti kaarı gönderiliyor. Ve kesinlikle kazanan siz oluyorsunuz. 7 - İçinde garantide dahil olmak üzere bazı bankalar hakem heyeti kararını bir üst mahkeme olan TÜKETİCİ MAHKEMESİ ne taşıyor. 8 - Korkacak bir şey yok, size gelen duruşma çağrı kağıdında yazan gün ve saatte belirtilen mahkeme salonun olun. 9 - Hakim hiç bir şey sormadan yine sizi haklı buluyor ve kazan yine siz oluyorsunuz.
Hakem heyeti kararı ile yapı kredi bankası anında ücreti geri ödedi. Garanti beni bir üst mahkemeye şikayet etti. Mahkemeye gittim ve duruşmada karşımda banka avukatı vardı. Hakim ona hiç bir şey sormadı. Direkt size bi iki bişey soruyor ve hakem heyeti kararını onuyor.