Şimdi Ara

Nargile Zararları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
21.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık ayda 1 filan içiyorum. Kokusu tadı filan çok hoşuma gidiyor. Sigaraya çok karşıyım onun da kokusu filan tiksindirici. Şimdi sigaraya bu kadar karşı çıkıp nargile içmek mantıksızlık mı oluyor? ayda bir kez içmenin çok zararı olur mu? Aklımı kurcalıyor bu soru gelecekte bir sorun çıkarır mı dersiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nargile İçmenin Zararları: Gerçekleri Bilin

Nargile içmek, özellikle gençler arasında popüler hale gelen yaygın bir uygulamadır. Ancak, nargile içmenin ciddi sağlık riskleri taşıyabileceğini unutmamak önemlidir.

Ayda Bir Nargile İçmenin Zararları

Ayda bir kez nargile içmek bile solunum sistemini tahriş edebilir ve akciğer fonksiyonlarını bozabilir. Nargile dumanı, sigara dumanına benzer şekilde, katran ve karbon monoksit gibi zararlı maddeler içerir. Bu maddeler solunum yollarını tıkayabilir, balgam oluşumuna neden olabilir ve astım veya bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına yol açabilir.

Her Gün Nargile İçmenin Zararları

Her gün nargile içmek, sağlık üzerinde daha da zararlı etkilere sahiptir. Düzenli nargile içicileri, kalp hastalığı, kanser ve felç riskinin daha yüksek olduğunu gösteren araştırmalar bulunmaktadır. Nargile dumanında bulunan maddeler, kan damarlarına zarar verebilir, kan pıhtılaşması riskini artırabilir ve kalp krizi veya felce yol açabilir.

Meyve Aromalı Nargile Zararlı mıdır?

Meyve aromalı nargileler, genellikle daha az zararlı olarak kabul edilseler de, bu bir yanılgıdır. Meyve aromaları, nargile dumanının tadını iyileştirse de, zararlı maddeleri maskelemezler. Aslında, bazı meyve aromalarının, akciğer hasarına neden olan maddelerin oluşumunu artırdığı gösterilmiştir.

Nargile İçmenin Diğer Zararları

Nargile içmenin diğer zararlı etkileri şunları içerir:

• Diş ve diş eti sorunları
    • Cilt sorunları
    • Uyku sorunları
    • Bağımlılık

Sonuç

Nargile içmek, ciddi sağlık riskleri taşıyan tehlikeli bir alışkanlıktır. Ayda bir kez veya her gün nargile içmek olsun, nargile içmenin sağlık üzerinde olumsuz etkileri vardır. Sağlığınızı korumak için nargile içmekten kaçınmak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • unıde hafta sonları harıc 4 5 ay boyunca sureklı hep ıctm evde vardı arkadasla gomuluyoduk sabahtan aksama kadar genelde hemde hala hayattayım ama sıgaradan cok daha fazla zararlı bısey bununda farkında olman gerek tabı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spotlight

unıde hafta sonları harıc 4 5 ay boyunca sureklı hep ıctm evde vardı arkadasla gomuluyoduk sabahtan aksama kadar genelde hemde hala hayattayım ama sıgaradan cok daha fazla zararlı bısey bununda farkında olman gerek tabı.
    cek iki tane bira daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: spotlight

unıde hafta sonları harıc 4 5 ay boyunca sureklı hep ıctm evde vardı arkadasla gomuluyoduk sabahtan aksama kadar genelde hemde hala hayattayım ama sıgaradan cok daha fazla zararlı bısey bununda farkında olman gerek tabı.
    aslında nargile sanıldığı kadar zararlı değil. çoğu kişi 1 tane nargilyi 5paket sigaraya bedel sanıyor aslında bu bahsedilen saf tütün yani tömbeki nargilesidir oda kolay kolay içilen ve bilinen bişe değildir. bu nargile kafelerde satılanlar meyveli tütün olarak geçiyor tabiki bunlarda sağlığa zararlıdır ancak sanıldığı gibi yüksek ölçüde değil zararı sigaranın yarısından daha az kadardır ancak uzun süre içildiği için etkilidir yani oturup 3saat nargile içersen ortalama 10tane sigara içmiş gibi zarar verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cahitdikici

aslında nargile sanıldığı kadar zararlı değil. çoğu kişi 1 tane nargilyi 5paket sigaraya bedel sanıyor aslında bu bahsedilen saf tütün yani tömbeki nargilesidir oda kolay kolay içilen ve bilinen bişe değildir. bu nargile kafelerde satılanlar meyveli tütün olarak geçiyor tabiki bunlarda sağlığa zararlıdır ancak sanıldığı gibi yüksek ölçüde değil zararı sigaranın yarısından daha az kadardır ancak uzun süre içildiği için etkilidir yani oturup 3saat nargile içersen ortalama 10tane sigara içmiş gibi zarar verir.

Alıntıları Göster
    seninki iyiymiş.

ben hergün içiyorum.

hatta 2 kez bile oluyor.evimde var çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: ChuckyJS

Onu da ortam olunca içerim ama nargile içilcek zaman var bira içilcek zaman var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tired Soul

quote:

Ben yinede birayı nargileye tercih ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara nasıl içiliyor?
    16 yıl önce açıldı
    Etil alkol ne ile içilir
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.President

quote:

Orijinalden alıntı: Tired Soul

quote:

Ben yinede birayı nargileye tercih ederim

Alıntıları Göster
    o dumanın bıraktığı etkiyi görmek istiyosanız açın marpuc yuvasının iskeletini ışığa tutun ve bakın topak topak is var hatta ince bi tel bulun üstüne biraz bez sarın ve iskeletin içini temizleyin nargileden tiksine bilirsiniz umarım ciğerlerimizede aynı etkiyi yapmıyodur

• quote:

Orijinalden alıntı: Skaninei

o dumanın bıraktığı etkiyi görmek istiyosanız açın marpuc yuvasının iskeletini ışığa tutun ve bakın topak topak is var hatta ince bi tel bulun üstüne biraz bez sarın ve iskeletin içini temizleyin nargileden tiksine bilirsiniz umarım ciğerlerimizede aynı etkiyi yapmıyodur

Alıntıları Göster
    evde hazırlayıp içiyordum, sonra bıraktım bisiklet sporuna başladım. ciğerleri iyice temizledim. sigara kullamıyordum, ama nargilenin yeri benım için başkaydı. bıraktıktan sonra nefesimin düzene girdiğini hissettim. şuan içmiyorum, kaldırdım nargileyi. elimde tütün kaldı isteyene satabilirim naneli ve captan black

• quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

evde hazırlayıp içiyordum, sonra bıraktım bisiklet sporuna başladım. ciğerleri iyice temizledim. sigara kullamıyordum, ama nargilenin yeri benım için başkaydı. bıraktıktan sonra nefesimin düzene girdiğini hissettim. şuan içmiyorum, kaldırdım nargileyi. elimde tütün kaldı isteyene satabilirim naneli ve captan black

Alıntıları Göster
    bu bitkisel nargileler hakkında bilgisi olan var mı sonuçta tütün ve katran yok içinde meyve özütü ve şeker kamışı var deniliyor?

• hiç bişey olmaz ya. hergün iç istiyosan. ne zararı olcak nargilenin. sigara daha zararlı.

nargile = yaş, meyve aromalı tütün. tütün dediysem. içinde 100 lerce zehir yok. sigarada olduğu gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akçalı.

hiç bişey olmaz ya. hergün iç istiyosan. ne zararı olcak nargilenin. sigara daha zararlı.

nargile = yaş, meyve aromalı tütün. tütün dediysem. içinde 100 lerce zehir yok. sigarada olduğu gibi
    nargileyi bikaç kelimeyle özetliyim bnm için
    La Nargile Manyak Olmuş YAaa ! :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

nargileyi bikaç kelimeyle özetliyim bnm için
    La Nargile Manyak Olmuş YAaa ! :D

Alıntıları Göster
    bende merak ediyorum zararı çok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rasim Ozaman Kütahyalı

bende merak ediyorum zararı çok mu

Alıntıları Göster
    Su buharı çektiğin için sigaradan daha zararlı. Bilmem kaç sigaraya denk geliyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Su buharı çektiğin için sigaradan daha zararlı. Bilmem kaç sigaraya denk geliyormuş.

Alıntıları Göster
    bende sigara içmiyorum ancak hergün nargile içiyorum umarım fazla zararlı değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Emn.

bende sigara içmiyorum ancak hergün nargile içiyorum umarım fazla zararlı değildir

Alıntıları Göster
    bir yıldan fazladır hergün içiyorum hatta şu an al fakher kapuçino içiyorum nefes darlığı başlıyor sanki azaltıp bırakma kararı aldım
  • 7-8 yıldır içiyorum.Bunun 4 yılı her gün içmişimdir. Üstelik günde 2 kere içtiğimde çok oldu.
    Halen içiyorum.
    Hiç bir problemim yok, hatta geçen 1.5 ay hiç içmedim,bağımlılığım da yok.
    Canavar gibiyim, hatta o ilk 4 sene başka bir sebepten dolayı ciğer filmi çekmişlerdi, temiz çıkmıştı.
    Nargile içerim arkadaş, sigara içmem ama nargile başka.
    Bizim Mehmet amca 60 yıl tömbeki içti, adam 80-90 yaşlarında ancak öldü.
    Çok uzun süre içmiş,halen de içen yaşlı bir sürü tanıdığım var, hepsi içiyor.
    Hayat bu nerede ne zaman öleceğimiz belli mi, belki 10 sene içinde bir kazada öleceksin. Hiç sigara-içki içmemiş olsanda kazada öldün,ömrün bitti, ne yapacaksın.
    Hayat kardeşim bu hayat, istediğin kadar kendine bak,kafana bir şey düşer ölürsün,ne oldu o kadar kendine baktığın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

7-8 yıldır içiyorum.Bunun 4 yılı her gün içmişimdir. Üstelik günde 2 kere içtiğimde çok oldu.
    Halen içiyorum.
    Hiç bir problemim yok, hatta geçen 1.5 ay hiç içmedim,bağımlılığım da yok.
    Canavar gibiyim, hatta o ilk 4 sene başka bir sebepten dolayı ciğer filmi çekmişlerdi, temiz çıkmıştı.
    Nargile içerim arkadaş, sigara içmem ama nargile başka.
    Bizim Mehmet amca 60 yıl tömbeki içti, adam 80-90 yaşlarında ancak öldü.
    Çok uzun süre içmiş,halen de içen yaşlı bir sürü tanıdığım var, hepsi içiyor.
    Hayat bu nerede ne zaman öleceğimiz belli mi, belki 10 sene içinde bir kazada öleceksin. Hiç sigara-içki içmemiş olsanda kazada öldün,ömrün bitti, ne yapacaksın.
    Hayat kardeşim bu hayat, istediğin kadar kendine bak,kafana bir şey düşer ölürsün,ne oldu o kadar kendine baktığın.
    Arada bir içmek iyidir, keyiftir, güzeldir. Yakın zamana kadar neredeyse her gün içerdim. Son bir sene içinde azalttım. 2 nedeni var. Biri yürürken, koşarken, spor yaparken bir yerden sonra tıkanmam. Diğeri de adam gibi yapan yer bulamamam. Zararlarına gelince şu kadar paket sigara içiyor gibi oluyorsun derler ya o tömbeki için geçerli ki zaten kendisini dayılar, amcalar içer. Mekanlardaki nargile aromalı olduğu için öyle bir şey olduğunu sanmam.
    Özetle arada bir iyi gider. Tavsiyem de takım alıp kendiniz evde yapmanız. Emin olun dışardakiler çok berbat geliyor evde yapıp içince. E bir de ev ortamı olunca değmeyin keyfe

• quote:

Orijinalden alıntı: cahitdikici

Arkadaşın da bahsettiği gibi zararlı olan tömbeki tütünüdür, meyve aromalı tütünler değil.

Çok uzun süredir nargile içiyorum. Genelde evimde içerim ama kafelere gidip içtiğimde oluyor. Hatta Antalya'da üniversite okuduğum zamanlarda gittiğim kafelerde nargilemi kendim hazırlıyordum. Antalya'da bu işi becerebilen en azından benim bildiğim kadarıyla birisi yok.

Herhangi bir meyve tütünü bir dal sigaradan bile daha az zararlıdır. Bunun nedeni çektiğiniz tütünün dumanının sudan geçerek filtre edilmesidir. Zaten dikkat ederseniz sigaradan çıkan duman ile nargileden çıkan dumanlar çok farklıdır.

Tömbeki içmediğin sürece rahatlıkla nargile içebilirsin. Zaten tömbeki içmek her yiğidin harcı değildir. Tömbeki nargile hazırlamakta her yiğidin harcı olmadığından düzgün tömbeki hazırlayan yerde çok zor bulunur.

• zararını geçtim haram olum içme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.