Şimdi Ara

Dota 2 bir türlü çözülemeyen FPS-kasma sorunu [ÇÖZÜLDÜ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
35.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SECR7

quote:

Orijinalden alıntı: Matexa

EDIT: Beyler konuyu hortlamışım hiç fark etmedim .. olsun yinede yazım kalsın ihtiyacı olan okur yararlanır umarım ..

Hocam emin olun farklı modem denemenizde fayda var , bu benim dahil kuzeniminde başına geldi , bi modemde sürekli oyunu fps 0 lanıyordu , ben telefonda internet paketi olup olmadığını varsa onunla bağlanıp denemesini söyledim , öyle denedi ve sorunu bu şekilde hallettik modemi değişti yani yenisiyle ,

fps konusuna gelince ben de çok düşük buluyorum fpsyi ( yani daha fazla olmasını beklerdim ..)

1920x1080 max ayarlarda 4200m ve gtx 765m kullanıyorum laptoptan oynuyorm yani , aynı sisteme linux kurduğumda inan bana 150 fps de oynuyordum - kesinlikle yalan değil - fakat windows 8de 40-55 arası fps değişiyor , canımı sıkıyor mu sıkıyor nadiren fps düşmesi yaşıyorum..

kısacası demek istediğim farklı bir modem denemen ya da varsa internet paketin onunla bi lobide biraz takılmanı öneriyorum

Pingden bahsetmiyor ki adam,bilgisayarın kasmasından bahsediyor.

bende pingten bahsetmiyorum ,fpsden bahsediyorum , ara ara fps 0lanmalarına yol açabilir modem

• 16 cigolayt ramli, 1024 bit ekran kartlı modem satılır, garanti 100 fps
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nintendo.

16 cigolayt ramli, 1024 bit ekran kartlı modem satılır, garanti 100 fps

bende 4gb ekran kartı var 300 fps alıyom sen kazık yemişin amd çok ısınıyo ayrıca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çok daha kolay bir yöntem buldum. Nvidianın suçu tamamen arkadaşlar... Benim bilgisayarım da son 3-4 aydır çıldırtacak derecede kasıyordu hatta 3-4 kez düşük derecede oynamak zorunda kaldım. Denemediğim işletim sistemi kalmadı. Hesap makinesi çözünürlüğünde oynamaya çalıştım yine olmadı. Sonra nvidianın bütün ekran kartı sürücüleri ve yan programlarını programları kaldır seçeneğinden kaldırdım ve aygıt yöneticisine gidip oradan da kaldırdım.Sonra da ekran kartının driverını Windowsun kendisinin bulmasını sağladım. Veee artık bütün grafik özelliklerini sonuna kadar açarak sorunsuz şekilde oynuyorum. Çok şükür...
  • Ben de tüm arkadaşların söylemiş olduğu yöntemlere ek olarak farklı bir yöntem daha doğrusu genellikle göz ardı edilen bir durumu paylaşacağım. Arkadaşlar DirectX bildiğiniz üzere Windows işletim sisteminde grafik işlemlerinin yürütüldüğü Api (Application Programming Interface = Uygulama Programlama Arayüzü) olarak tanınır. Dolayısıyla bu api üzerinden yürütülen dll ve exe işlemleri sisteminizde darboğaz oluşturup o an kullanmış olduğunuz kaynakları zorlayabilir. Özetlemek gerekirse directX kaynaklarını kullanan bir başka uygulama size problemler yaşatıyor olabilir.

Bu tarz durumlara genellikle neler sebep olur?

- Arkaplanda DirectX kaynaklarını tüketen başka uygulamalar olmadığından emin olun. Bunu kabaca anlamanın iki yöntemi bulunur. CPU ve GPU yüklerini öğrenmek bunun en bilinen çaresidir. Bu yüklerden CPU üzerindekini;

Klavyenizdeki Pencere tuşuna basılı tutup R tuşuna basarak (Windows+R)
    Çıkan pencerede "taskmgr" tırnaksız olarak yazıp Enter'layarak
    Ekranda görünen pencerenin en üstünde "Processes" (İşlemler) sekmesine gelerek
    Karşımıza çıkan Task Manager (Görev Yöneticisi) penceresinde en alt sol köşede yer alan "Show processes from all users" (Tüm kullanıcı işlemlerini görüntüle) seçeneğini tıklayarak
    İşlemleri "CPU" yazısına tıklayıp büyükten küçüğe göre CPU kullanım yüzdesine oranla sıralayarak

Bu işlemlerde "System Idle Process" (Sistem boşta işlemi) adımını gözardı edip diğer işlemlerimizdeki CPU kullanım miktarlarında absürd bir değer var mı yok mu bakmamız gerekiyor. Absürd derken siz hiçbir şey açmamanıza rağmen Windows arkaplanında çalışan uygulamalar bilgisayarınızı yoruyorsa onu buradan görebiliriz. Böyle bir absürd işlem varsa açıklama kısmından hangi programa ait olduğunu görebilir bu yorucu işlemi sonlandırabilir, bir daha karşımıza çıkmaması için neden olan programı da bilgisayarımızdan kaldırabiliriz. İşlemi sonlandırmak için işlem üzerine gelip bir kez mouse yardımı ile sağ tık yaptıktan sonra "End Process Tree" (İşlem ağacını sonlandır) seçeneğini seçerek işlemi durdurup CPU'muzu rahatlatabiliriz.

Şimdi gelelim GPU üzerindeki yükü görmeye. Normalde masaüstündeyken GPU'da yük olmaz windows arayüzü CPU üzerinden görüntü arabirimine ait işlemleri yürütebilir. Dolayısıyla masaüstündeyken GPU'muzda yük görüyorsak kesinlikle bir problem aramamız gerekir. Kuvvetle muhtemel GPU'ya sarkan bir yazılım/virüs bilgisayarımıza sızmış başımızı ağrıtıyor olabilir. Şimdi bunu öğrenmek için;

BURADAN Gpu-Z adlı görüntüleme programını indiriyoruz. Ne olur ne olmaz programı indirdikten sonra virüs taramasından geçirin, sonra biz burada link paylaşarak vebal almış olmayalım. Sonrasında programı kurup açıyoruz ve çıkan ekranda en üstte yer alan "Sensors" (Sensörler) sekmesine giriyoruz. Burada GPU üzerindeki sensörleri izleyerek ayrıntılı bilgi almamız mümkün. Bizi ilk etapta ilgilendiren şey "GPU Load" (GPU yükü) adımında yük durumunun ne olduğudur. Bu sorgulamada masaüstündeyken yükün "0" (sıfır) olduğunu teyit ettikten sonra problemlerimizin farklı alanlardan kaynaklandığı kanısına kesin yargı ile varabiliriz. Ancak GPU yükümüz masaüstünde olmamıza rağmen farklı değer gözüküyorsa önceden söylemiş olduğum gibi bilgisayarımıza sızmış ve GPU üzerinde kaynak işgali yaratan bir uygulamadan kesinlikle söz edebiliriz. Bu uygulamayı tespit edip temizlemedikçe hangi oyunu oynarsak oynayalım sırtımızda bir kene ile yaşamak zorunda kalacağız. Dolayısıyla almamız gereken asıl performanstan hep daha düşük performans alacağız.

Umarım faydası dokunur, herkese iyi oyunlar dilerim.

• Dota'yı engelleyen arka plan uygulamalara bakın. Yazdıklarınız nedenlerde sorun yok gibi duruyor.

Veya ping değerinize bakmayı unutuyorsunuz.

Bir ttnet kullanıcısı olarak. Ayın başında, ve ay ortasında 2-3 günlük ping sıkıntısı yaşıyorum yapacak birşey yok.

10 ay sonra müşteri hizmetleri bizde kalın diye yalvarirken görüşeceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.