Şimdi Ara

Dota 2 bir türlü çözülemeyen FPS-kasma sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
35.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle bu benim ilk konum.Foruma üye olma amacım tamamen bu sorunuma çözüm aramam.Şöyle başlayayım 2-3 aydır dota 2 oynuyorum.Fakat son 1 ayda pingim gayet iyi 60-70'lerde olmasına karşın oyunda aşırı kasmalar yaşadım.Hem görüntü hem ses takılıyor.
    Oyuna başladığım ilk 1-2 ay yükleyip direk girmiş ve hiç sorun yaşamadan oynamıştım.Şöyle söyleyeyim 1 ay öncesine kadar FPS ne demek bilmiyordum.Hatta pinge bakmayı bile bu olaylardan sonra öğrendim.Sistemimle ilgili bişey olmadığını işte bu yüzden düşünüyorum.Önceleri hiçbir ayara girmeden fps nedir bilmeden hiçbir sorun çıkmayarak oynadığım bu oyun son 1 ayda kasmalara başladı.Daha sonra fps olayını öğrendim ve oyunda fps seviyeme bakmaya başladım.Maksimum 60 olmakla birlikte hızlı mouse hareketlerinde,hero hareketlerinde fps seviyemin 10'a kadar düştüğünü gördüm.Öncelikle uyguladığım yöntemlerden bahsedeyim.NOT:Olayın ping ile alakası yoktur.Bu denenenler tek kişilik bot maçında ( 5 m/s ping ) denenmiştir.

1. GÖRÜNTÜ AYARLARI: Görüntü ayarlarından çözünürlüğü düşürdüm,gelişmiş ayarlardan hepsini kapalı ve düşüğe,render seviyesini yarıya indirdim.

2. Silip tekrar yüklemek: Steam dahil oyunu silip tekrar yükledim.

3. Razer Game Booster: Oyun hızını arttıran bir program

4. Auslogics BoostSpeed: Sistemdeki hataları bulan bir program.

5. CCleaner: İnternet belleğini boşalttım.

6. Ekran kartı driver güncellemek: En güncel driver'ı yükledim

SONUÇ: Neredeyse bir hiç ! Kasmalarda çok az bir fark olsa da fps yine 10'lara kadar iniyor.Oyun oynanmaz bir hale geldi.Görüntü kalitesi bu kadar düşmesine karşın neredeyse hiçbir değişiklik yok.

Sistem:

SPEEDTEST: (Sekme kapalı olduğunda da hız 7.2 civarı birşey oluyor)

NOT: Arkadaşlar Steam'dan dotayı açarken bazen eskiden vermediği bir hata veriyor "Steam Dota 2 oyununun dosyalarını eşitlemek için Steam Cloud sistemine bağlanamıyor.Eğer bu uygulamayı şimdi çalıştırırsanız değişikliklerinizi ve ilerlemelerinizi kaybedebilirsiniz.Oyunu başlat diyorum.Normal bir şekilde çalışıyor.İlgili olup olmadığını bilmiyorum sadece elimdeki tüm bilgiyi vermek istiyorum.

Teşekkürler.

EDİT: Sorun bir nebze de olsa çözüldü arkadaşlar.Ayarları birazcık kısarak kasmadan oynamaya başladım.En azından artık oynuyorum.Ve hiç de fena değil.FPS 50-60 oynuyorum.Aynı sorunu olup da bu konuyu gören arkadaşlar için yaptığım çözümü anlatacağım.Arkadaşlar tam olarak bundan dolayı mı oldu bilmiyorum çünkü biraz esrarengiz şekilde çözüldü :) Öncelikle sağ alttan gizli simgeleri göstererek çalışan kapatabildiğim her şeyi kapattım(Antivirüs dahil).Daha sonra Nvidia Denetim masasından 3D ayarlarının yönetilmesi sekmesine girdim.Program ayarlarını seçip Dota2.exe'yi buldum.Doku süzme-kalite özelliğini "Yüksek Performans" olarak,Kenar yumuşatma-Gama düzeltmesini "Kapalı" olarak seçtim.Dota görüntü ayarlarından çözünürlüğü biraz indirdim.Gelişmişten birkaç özelliği (Gölgeler gibi çok Fps kaybettiren) kapattım.Oyunu atari gibi oynamamak için Render'ı yükselttim.Oyunu kapatıp açtım.Aldığınız Fps ye göre Render'ınızı özelliklerinizi açıp daha iyi görüntü sağlayabilirsiniz.Örneğin ben sonradan birkaç özelliğimi açtım ve FPS kaybı yaşamadım.Burdan sonrası deneye deneye artık.Herkesin sorunlarının çözülmesi dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutss123 -- 1 Ocak 2014; 19:52:09 >

• Bilgisayarının özellikleri yetmiyor diyecektim ama önceden oynanıp sonra oynanmaması gerçekten komik bir durum..
    Dota 2 genel olarak bilgisayarı çok ısıtan bir oyun çoğu arkadaşım max 2-3 saat oynayabiliyor sonra bilgisayar çok fazla ısınıyor..
    Bana kalırsa sorun donanımsal, büyük ihtimal ısınan bilgisayarında hata çıkmış olabilir dota 2 gibi bilgisayarı çok ısıtan diğer oyunları açmayı denedin mi?
  • Eğer laptopta oynuyorsan ısınma problemindendir büyük ihtimalle. Ve ekran kartının driverının güncel olup olmadığını kontrol et derim. Nvidia, nvidia experience diye bir program çıkardı. Bilgisayarında yüklü olan oyunları algılayıp ekran kartına göre grafik ayarlarını optimize ediyor. Program dota2 yi destekliyor. Dediğim gibi ekran kartının driverını güncel tutmak çok önemli, oyunlarda performans artışı yaratıyor
  • bunun çözümü yok gibi bişihttp://dev.dota2.com/ da 80 küsür sayfalık konusu var 1 mesajıda valveden değil valve iplemiyo bile bendede aynı sorun var fps indi 15 e çıkmıyor yukarı hayır yaklaşık 1 yıldır dota oynarım 30 fps den aşağı indiğini görmedim şimdi ne değiştide 15 te takıldı anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandcross -- 12 Haziran 2013; 20:24:25 >
  • Ben her konuya aynı şeyi yazıyorum ama -international komutunu bir araştırın dota da arkadaki ateş effecti oyun açıkken birikip kasma yapıyor international komutuyla ben hallettim belki sizdede fps artışı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frightfull

Eğer laptopta oynuyorsan ısınma problemindendir büyük ihtimalle. Ve ekran kartının driverının güncel olup olmadığını kontrol et derim. Nvidia, nvidia experience diye bir program çıkardı. Bilgisayarında yüklü olan oyunları algılayıp ekran kartına göre grafik ayarlarını optimize ediyor. Program dota2 yi destekliyor. Dediğim gibi ekran kartının driverını güncel tutmak çok önemli, oyunlarda performans artışı yaratıyor

Bilgisayarım masaüstü.Ekran kartı driverım güncel.Dediğiniz programı deneyeceğim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

Bilgisayarının özellikleri yetmiyor diyecektim ama önceden oynanıp sonra oynanmaması gerçekten komik bir durum..
    Dota 2 genel olarak bilgisayarı çok ısıtan bir oyun çoğu arkadaşım max 2-3 saat oynayabiliyor sonra bilgisayar çok fazla ısınıyor..
    Bana kalırsa sorun donanımsal, büyük ihtimal ısınan bilgisayarında hata çıkmış olabilir dota 2 gibi bilgisayarı çok ısıtan diğer oyunları açmayı denedin mi?

Aynı sizin dediğiniz gibi daha önce oynayamadığım bir oyun olsa muhtemelen sistemimdendir der ve geçerdim.Fakat belirttiğim gibi 0 kasma ile kaliteli görüntü ile oynadığım oyuna birden ne oldu anlayamadım.Bilgisayarım Laptop değil masaüstü.O yüzden herhangi bir ısınma söz konusu değil maalesef.Yorumunuz için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diablo 3 Donma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutss123

quote:

Bilgisayarının özellikleri yetmiyor diyecektim ama önceden oynanıp sonra oynanmaması gerçekten komik bir durum..

Aynı sizin dediğiniz gibi daha önce oynayamadığım bir oyun olsa muhtemelen sistemimdendir der ve geçerdim.Fakat belirttiğim gibi 0 kasma ile kaliteli görüntü ile oynadığım oyuna birden ne oldu anlayamadım.Bilgisayarım Laptop değil masaüstü.O yüzden herhangi bir ısınma söz konusu değil maalesef.Yorumunuz için teşekkürler.

Arkadaşların da dediği gibi Nvdia ekran kartından olabilir.. Nvdianın güncel olması önemli değil güncel olan her zaman en iyidir diye bir şey yok..
    Ben arkadaşımla AC3 oynacaktım ondada böyle kasma fps düşme sorunu oluyordu.. Nvdiadan bakıyoruz herşeyini yapıyoruz vs olmuyor sonra internette arattık bi patch vardı nvdia ayarlarıyla ilgili güncelleştirmeden farklı olarak arkadaş onu yükledi yönetici olarak çalıştırdı vs sorun çözüldü..

• umutss123 kullanıcısına yanıt
    Aygıt yöneticisinden yapılan driver güncelleme sekmesi işe yaramıyor bazen. Siteye girip bilgisayardaki sürümle son sürümü karşılaştırmak en iyi yöntem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frightfull

Aygıt yöneticisinden yapılan driver güncelleme sekmesi işe yaramıyor bazen. Siteye girip bilgisayardaki sürümle son sürümü karşılaştırmak en iyi yöntem

Nvidia Geforce Experience adlı program Geforce sürümünü güncel buldu.Siteden tekrar kontrol edip en güncelini indireceğim.Fakat pek umutlu değilim.Driver güncellemelerimi hep nvidia sitesinden yapıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşların da dediği gibi Nvdia ekran kartından olabilir.. Nvdianın güncel olması önemli değil güncel olan her zaman en iyidir diye bir şey yok..
    Ben arkadaşımla AC3 oynacaktım ondada böyle kasma fps düşme sorunu oluyordu.. Nvdiadan bakıyoruz herşeyini yapıyoruz vs olmuyor sonra internette arattık bi patch vardı nvdia ayarlarıyla ilgili güncelleştirmeden farklı olarak arkadaş onu yükledi yönetici olarak çalıştırdı vs sorun çözüldü..

Bu tarz bir patch nereden bulabilirim ? Herhangi bir bilginiz var mı ?

• Isınmayla alakası yok, bende laptop var her oyunda ısınıyor, ama dota kasma felan yok gayet iyi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu tarz bir patch nereden bulabilirim ? Herhangi bir bilginiz var mı ?

Bilmiyorum hocam biz kat.ph da assasins creed 3 ü indirmiştik ordaki sorun çözme mesajlarında vardı sanırım..

• Sorun hala devam etmekte ve görüyorum ki birçok kişi aynı sorunu yaşıyor.
  • umutss123 kullanıcısına yanıt
    Sorun çözüldü.Uyguladığım çözüm başka arkadaşların yararlanması adına ilk mesaja editlendi.İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidinc06

Ben her konuya aynı şeyi yazıyorum ama -international komutunu bir araştırın dota da arkadaki ateş effecti oyun açıkken birikip kasma yapıyor international komutuyla ben hallettim belki sizdede fps artışı olabilir.

Allah razı olsun kardeş
  • 9600gt yüksek grafik için yeterli bir kart değil zaten.
  • EDIT: Beyler konuyu hortlamışım hiç fark etmedim .. olsun yinede yazım kalsın ihtiyacı olan okur yararlanır umarım ..

Hocam emin olun farklı modem denemenizde fayda var , bu benim dahil kuzeniminde başına geldi , bi modemde sürekli oyunu fps 0 lanıyordu , ben telefonda internet paketi olup olmadığını varsa onunla bağlanıp denemesini söyledim , öyle denedi ve sorunu bu şekilde hallettik modemi değişti yani yenisiyle ,

fps konusuna gelince ben de çok düşük buluyorum fpsyi ( yani daha fazla olmasını beklerdim ..)

1920x1080 max ayarlarda 4200m ve gtx 765m kullanıyorum laptoptan oynuyorm yani , aynı sisteme linux kurduğumda inan bana 150 fps de oynuyordum - kesinlikle yalan değil - fakat windows 8de 40-55 arası fps değişiyor , canımı sıkıyor mu sıkıyor nadiren fps düşmesi yaşıyorum..

kısacası demek istediğim farklı bir modem denemen ya da varsa internet paketin onunla bi lobide biraz takılmanı öneriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metaxa171 -- 9 Ağustos 2014; 4:04:34 >

• Bende direk çözüm yolları üretmeye çalışıyorum.Konunun tarihine hiç bakmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPHAR3X -- 9 Ağustos 2014; 22:34:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matexa

EDIT: Beyler konuyu hortlamışım hiç fark etmedim .. olsun yinede yazım kalsın ihtiyacı olan okur yararlanır umarım ..

Hocam emin olun farklı modem denemenizde fayda var , bu benim dahil kuzeniminde başına geldi , bi modemde sürekli oyunu fps 0 lanıyordu , ben telefonda internet paketi olup olmadığını varsa onunla bağlanıp denemesini söyledim , öyle denedi ve sorunu bu şekilde hallettik modemi değişti yani yenisiyle ,

fps konusuna gelince ben de çok düşük buluyorum fpsyi ( yani daha fazla olmasını beklerdim ..)

1920x1080 max ayarlarda 4200m ve gtx 765m kullanıyorum laptoptan oynuyorm yani , aynı sisteme linux kurduğumda inan bana 150 fps de oynuyordum - kesinlikle yalan değil - fakat windows 8de 40-55 arası fps değişiyor , canımı sıkıyor mu sıkıyor nadiren fps düşmesi yaşıyorum..

kısacası demek istediğim farklı bir modem denemen ya da varsa internet paketin onunla bi lobide biraz takılmanı öneriyorum

Pingden bahsetmiyor ki adam,bilgisayarın kasmasından bahsediyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.