Şimdi Ara

Rdr 2 Sürekli Donma Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunu ilk yüklediğimde böyle bi sorun yoktu 30-40 fps de takılmadan oynuyordum 2 gün sonra özellikle çatışmalarda ve haritada yeni yerlere gittikçe oynanmayacak derecede anlık takılmalar yapıyor sistemi geri aldım düzeldi şimdi iste tekrar başladı ve düzelmiyor bu sorun için Rockstar başlatma seçeneklerine -cpuLoadRebalancing diye bi kod getirmiş bazıları sorunu çözdü demiş ben steam üzerinden oynuyorum steamdan oyunu başlatma seçeneklerine bu kodu yazdım. ama bende çözmedi maalesef .

Sistemim

i7 8750h

Nvidia GTX 1050

8 GB RAM

• Yapay Zekanın Yanıtı

Red Dead Redemption 2 Sürekli Donma Sorunu

Giriş

Red Dead Redemption 2, geniş açık dünyası ve sürükleyici hikayesiyle övgüyle karşılanan bir aksiyon-macera oyunudur. Ancak bazı oyuncular, oyun sırasında sürekli donma ve kasma sorunlarıyla karşılaşmaktadır. Bu sorun, oyuncuların oyun deneyimini önemli ölçüde etkileyebilir.

Nedenleri

Red Dead Redemption 2'nin donma sorununun çeşitli nedenleri olabilir, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Yüksek Grafik Ayarları: Yüksek grafik ayarları, bilgisayarının kaynaklarını zorlayarak donmalara neden olabilir.
    • Yetersiz RAM: Oyunda önerilen RAM miktarına sahip olmamak, özellikle açık dünya oyunlarında donmalara yol açabilir.
    • Eski Grafik Kartı Sürücüleri: Güncel olmayan grafik kartı sürücüleri, oyunlarla sorunlara neden olabilir, bu da donmalara yol açabilir.
    • Uyumluluk Sorunları: Bazı sistemler Red Dead Redemption 2 ile uyumlu olmayabilir, bu da donmalara neden olabilir.

Red Dead Redemption 2'nin donma sorununu çözmek için deneyebileceğin bir dizi çözüm vardır:

• Grafik Ayarlarını Düşür: Grafik ayarlarını düşürmek, oyun için gereken kaynak miktarını azaltabilir ve donmaları önlemeye yardımcı olabilir.
    • RAM'ini Artır: Yeterli RAM'in olduğundan emin olmak, oyunun sorunsuz çalışması için çok önemlidir.
    • Grafik Kartı Sürücülerini Güncelle: En son grafik kartı sürücülerini yüklemek, oyunla ilgili sorunları gidermeye ve performansı artırmaya yardımcı olabilir.
    • Uyumluluk Modunu Kullan: Oyunun özelliklerinde uyumluluk modunu etkinleştirmek, uyumluluk sorunlarını çözmeye yardımcı olabilir.
    • Oyun Dosyalarını Doğrula: Oyunun dosyalarının bozulmuş olması donmalara neden olabilir. Oyun dosyalarını doğrulamak, bozuk dosyaları onarabilir.
    • Oyunu Yeniden Yükle: Tüm diğer çözümler başarısız olursa, oyunu yeniden yüklemek donma sorununu çözebilir.

Sonuç

Red Dead Redemption 2'nin donma sorunu, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Yukarıda listelenen çözümleri uygulayarak, oyuncular donmaları azaltabilir veya ortadan kaldırabilir ve oyun deneyimlerini geliştirebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dx12 ve Vulkan arasında geçiş yapmayı denediniz mi? Muhtemelen dx12 daha iyi olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onu da denedim Direct X 12 ye geçince büyük bi fps düşüşü oluyor oyun açıldığı anda menüde bile kasmaya başlıyor.
  • "C:\Users\KullanıcıAdı\Documents\Rockstar Games\Red Dead Redemption 2\Settings"

Bu klasörde mevcut olan "system.xml" hariç bütün dosyaları silin.

Yani;"sga_vulkan_final_init" ile başlayan ve "400042567_" gibi rakamlara sahip olan "bin uzantılı" dosyayı silip oyuna tekrar giriş yapmayı deneyin.

Çözülür muhtemelen bu şekilde.

Birde "system.xml" dosyasını düzenleyip;

"<asyncComputeEnabled value="true" />" olan değeri "false" yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 16 Mayıs 2020; 12:43:4 >
  • Sorun büyük oranda çözüldü gibi teşekkürler.Fakat hala yeni yerlere gittikçe ve özellikle çatışmalarda takılmalar devam ediyor eskisi kadar olmasa da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morebullets -- 16 Mayıs 2020; 18:50:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morebullets

Sorun büyük oranda çözüldü gibi teşekkürler.Fakat hala yeni yerlere gittikçe ve özellikle çatışmalarda takılmalar devam ediyor eskisi kadar olmasa da.
    https://www.reddit.com/r/PCRedDead/comments/ds3kk4/stutter_freeze_temporal_fix_red_dead_redemption_2/

Şuradaki olayı da yaparsan biraz daha iyileşir.

Alttaki Process Lasso olanı yap.

• Maalesef o işime yaramadı Cpu kullanımı oyundaykeyn %40-50 arasında geziyor ( 12 çekirdek var zaten ) o yüzden sorun daha çok ramle ilgili sanki %96larda geziyor ram işin garip tarafı ilk oynarken bu sorun olmuyor sonradan ortaya çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morebullets

Maalesef o işime yaramadı Cpu kullanımı oyundaykeyn %40-50 arasında geziyor ( 12 çekirdek var zaten ) o yüzden sorun daha çok ramle ilgili sanki %96larda geziyor ram işin garip tarafı ilk oynarken bu sorun olmuyor sonradan ortaya çıkıyor.
    Bende oyun 11.5gb civarı ram kullanıyor, dediğin gibi ram kaynaklı olabilir.
  • 8 GB ram ile akıcı oynayan da gördüm aslında tuhaf bi sorun gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 gb ram benim ramden kaynaklı bir sıkıntı olmadı hiç ama çift kanal mı raminiz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok Tek 8 GB DDR4 - 2666 Mhz Ram var 4+4 vs. değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morebullets -- 18 Mayıs 2020; 0:8:23 >
  • Şöyle bişey fark ettim bundan önce AC origins oynamıştım ondada oyun ilk açıldığında takılmalar oluyordu sonra geçiyordu.Bunda oyunda durdukça azalıyor yine ama tamamen gitmiyor yeni yerlere gittikçe haritada takılmalar oluyor İşlemci yetmiyor desem i7 8750 yetmesi lazım diye biliyorum anlayamadım bi türlü sorunu
  • Bende de g4560+1060 var. 30fps verse iyi

• fps oranı iyi aslında 40 a yakın alıyor yaptığım ayarlarda 1600x900 oynuyorum sorun ani fps dropları oluyor normal bi kasma değil
  • aynı sorun bendede vardı bios güncelledim geçti
  • 8 ram yetersiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios güncelleyince takılmalarda azalma oldu bide sistem boştayken kullandığı ram azaldı 8 gb ram tam olarak yetmiyor galiba bu oyun için bir de 8 gb ramin 7.85 ini kullanabiliyorum nasıl tamamını kullanabilirim?

• Rdr 2 Sürekli Donma Sorunu

Selam arkadaşlar sistem bilgim yukarıdaki gibi ama oyun ilk bölümü bittirip 2 bölüme geçtikten sonra takılmalar ve seste kekelemeler başladı dx12 değiştirim işlemciyi yarı yarıya işaretledim yok yani çözemedim en son tekrar silip kurmayı düşünüyorum. Ama öncesinde sizede bir sorayım dedim bu konudaki yorumlarda ram demişsiniz ama 32 gb ram var sistemde 3060 grafik kartı hiç normal değil bu takılmalar

• tatbkath kullanıcısına yanıt

Merhaba, belgelerimdeki rdr2 klasörünün içindeki settings klasörünü silince sorunum çözüldü benim.

Hiçbir şey yokken rdr2deki ayarlarım bozuldu. Sonra kendi ayarlarıma döndürmeye çalışırken herhangi bir ayarı değiştirmeye çalışınca oyun 1 fpse düşüyor ve harici ekran kartı kullanımı %0a düşüyordu. Oyunu kapatıp tekrar açınca da tekrar kendi oluşturduğu ayarlara dönüyordu. Belki aynı sorunu yaşayan varsa çözüm olur.

Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.