Şimdi Ara

Dota 2 Hakkındaki Sorularım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BlackVnM

quote:

Orijinalden alıntı: abidinberkay

quote:

quote:

quote:

o kadar uzun uzun anlatmışsın, birşeyler öğretebilmek için ama;
    "huskarın en şerefsiz antisi herkesin takdiri üzere necrolyte" en son ne zaman dota oynadın sen? şuan huskar görüp karşısına ulti ile tek atacam mantığı ile necro çeken birisini görsem küfreder, oyunu bırakıp ölümüne feedlerim...
    1650hpsi olan huskarın, 580hpsi varken atılan 3 level necrolyte ultisi 280 vuruyor.

pek dikkatli okumamışsın galiba bir kere daha oku.

en son ne zaman dota oynadığımı boşver dotada beni tanıyan tanır yakında sende duyarsın adımı merak etme :D sen önce yazdıklarımı dikkatli tekrar oku sonra anlarsın.

huskar var diye necro alanı zaten döverler ayrıca takım oyununda necro alanı huskar olsun olmasın direk döverler.
    ayrıca necronun ultisini lvl1 de düşüneceksek işimiz var. aganimli lvl3 ulti 1.1 vuruyor. boş bir tartışmaya girmişsin yani e heralde canı fulken necro ulti atsın bi halt olmasın allah alaa. ilk entryi yazan dostum all pick kafasıyla düşünmeyeceksin takım olarak düşüneceksin. çek bi visage undying huskar arada courier gibi gezsin kombatta

yarısı şaçmalık olan şeyleri pek fazla düzgün okumama gerek yok. ama sen 3 satırlık yazıyı düzgün okumamışsın.
    huskar var diye şeçip şeçmemeleri umrumda değil, önemli olan huskarın antisinin herkesin takdiri olan necro olduğunu söylemen... bildiğin şaçmalığın dik alası...
    "1650hpsi olan huskarın, 580hpsi varken atılan 3 level necrolyte ultisi 280 vuruyor."
    huskarın pasifi sayesinde laguna blade 100 canı varken 30 vuruyor.yarıcanlı huskara necronun ultisine aghanim + refresh kas. iki kere huskara at, gene kolay kolay öldüremezsin.

boş bir tartışmanın içerisine girmeyeceğim zira şu an starladder maçım var susup onu izleyebilirsin. arkadaş noobic bir soru sormuş cevabımda nooblara göre olur tabiki necro antisidir. ama daha pro perspektifte düşüneceksek zaten necro seçen adamı da döve döve haşat ederler. yazdıklarımı oku diger heroları falan bişeler kap ordan dostum. hadi gg

noobic bir soru sormuş, huskarrın en büyük counteri necro gibi şaçma bir şekilde cevap vermişsin... üstüne doğru diyorsun karıştırdım demek yerine yok pa tokatlar, antimage tokatlar gibi laflara başlamışsın...

necro bal gibi acıtır huskarı. aganimli ultisi acıtır üstüne heal özelliği varken huskar blad attıkca kendini öldürürken karsı taraf healle avantaj kazanır. tüm healer herolar huskar için kötüdür bunu tüm dünya bilir. ayrıca heal + ult + hearthstopper huskarı eritir. huskarın aldığı canın hepsi necronun heartstopperına gider. illa necro oynayacam diyen varsa söyleyim necro huskarı acıtır. son sözümdür. best antimi dersen tabiki hayır sadece noobic oyunlarda necroyla huskarın canını yakarsın ve necro huskara karşı iyi bir silahtır bunu ben demiyorum tüm dünya diyor. tartışmış olmak için tartışma dostum. ayrıca diger tokatlar dedigim herolar huskarı harbiden tokatlar adam gibi veya eşit kasıldıysa erkenden cok iyi kasan bi str carryi hiç bi şekilde kesemessin. anca 5 kişi üşüşecek üstüne öyle

• abidinberkay A kullanıcısına yanıt
    bak hala sıvamaya devam ediyor...
    "huskar ultiyi attıgı anda necro tek atışta öldürüyor :D" bunu ben yazmadım... şimdi gelmiş yok işte heartstopperdi healdi bilmem neydi konuşuyorsun....huskarı late gamede tokatlamayan carry yok zaten, fakat early gamede aynı laneye gitmeye cesaret edecek hard carryde yok.bana tartışmış olmak için tartışma derken şu yanlışını kabul etsen olay bitecek... en başından beri tek bir huskarın pasif değişmişti magic resist kazanıyor unuttum, necronun ulti huskara karşı şuanda çöp desen olay bitecek zaten...
  • Necro huskarın antisi olamaz,yarı hp'de %60,çeyrek hp'de %80 magic resistance'niz oluyor.Mid game için en iyi antileri,ki late'de kesemeyecek carry bulunmuyor,Jugger,ta ve sven gibi skilleri sayesinde kolay physical damage elde edebilen herolar.Farkettiyseniz artık kimse almıyor zaten; armor,hp ve damage'ye ihtiyacı var.Eskiden sadece pt,armlet,bkb ve satanic ile 5 kişinin arasına girip hiç bir şey olmamış gibi çıkabiliyordunuz.

Gereksiz tartışma olmuş,huskar şu an çöp bir hero.Ama tabii ki aşırı caster bir takıma illallah getirtebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeFSuH

Necro huskarın antisi olamaz,yarı hp'de %60,çeyrek hp'de %80 magic resistance'niz oluyor.Mid game için en iyi antileri,ki late'de kesemeyecek carry bulunmuyor,Jugger,ta ve sven gibi skilleri sayesinde kolay physical damage elde edebilen herolar.Farkettiyseniz artık kimse almıyor zaten; armor,hp ve damage'ye ihtiyacı var.Eskiden sadece pt,armlet,bkb ve satanic ile 5 kişinin arasına girip hiç bir şey olmamış gibi çıkabiliyordunuz.

Gereksiz tartışma olmuş,huskar şu an çöp bir hero.Ama tabii ki aşırı caster bir takıma illallah getirtebilir.

tekrar söylüyorum public game de takımdaki bir necro karsıdaki huskarı acıtır ve antiler. iki yukarıdaki arkadaş (ilk tartıştığım) kendi başlattı tartışmayı ve hala zorluyor işin ilginci benimle aynı şeyi tartışmıyor arkadaş hala huskarla necronun 1v1 çıkacaklarını sanıyor yok ulti acıtmaz bilmem ne. neyse türk gibi oynadığı belli her heroyu 1v1 kapıstır o zaman. necronun huskarı acıtması demem onun anladığı şekilde 1v1 girişmeleri değil 1v1 düşünürsen tabiki necro huskarın antisi olamaz. heal ve heartstopper zaten huskarın canını sıkan aralarda dolanan bir necro huskarı diger kişilere karşı zayıf yapıyor. anti demekdirek yatırmak deildir, takım kavgasında en iyi antisi ve tüm dünyaca kabul edilen açık ara undyingtir şimdi senin mantıkla o zmaan undyle huskarıda teke tek çıkar huskar top eder yollar, bu undygin huskarın antisi olmadığı anlamına gelmez, o mantıkla o zaman tüm hard carryler tüm heroların antileri demi ? lol

neyse alıntıladığım yoruma gelelim katılıyorm evet huskar çöp bir herodur çöp olmaya devam edecektir bu gidişle. bir ara dazzle la combo yapmaya çalıştılar ama olmadı çünkü çok noobic ve öyle oyun falan kazanılamayacağını gördüler. uzun mesajımda dedigim gibi huskar kombatlarda yavas kalıyor ve nuke skili olmadığı için kill almaktada zorlanıyor (tıpkı bashersız lycan gibi demiştim) late gamede zaten useless bir hero. tıpkı necro gibi useless. şöle bişe var ki huskarda necro da pek bufflanamıyor kolay kolay çünkü çok kritik bir çizgideler, yani takım oyununda bir işe yarasın diye az bi buff yeseler bu sefer ap de tanrı olabilirler ve oyunun dengesi bozulur. he tabi all pickteki skilleri güçleriyle kaptan moddakini de farklı yapamazlar saçma olur onun için bu useless herolar ne bufflanabiliyor ne nerflenebiliyor kolay kolay. necronun en az +2 base str ye ihtiyacı var yoksa takım oyunlarında karşıyı çok sağlam feedlemekten başka fonksiyonu yok. ayrıca ultisi falanda kolay counterlanabiliyor. carrye atmak lazım ultiyi carry de bkb yapıyor zaten bkbnin bitmesini bekleyene necroyu indiriyorlar. ayrıca diger arkadaş saçmalamıssın demiş te tekrar söylüyorum windrunnerla undying top edip geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidinberkay -- 25 Mayıs 2014; 21:20:36 >

• abidinberkay A kullanıcısına yanıt
    1v1 , tf farketmez necro huskarın antisi değildir,ki diğer postlarıma bakarsanız pek kesin konuşan birisi değilimdir ama bu konu hakkında kesin konuşuyorum,olamaz.

Huskar yakın zamanda uam(orb) buffu aldı.Mek carrier denilebilecek aggressive bir mid game carry'sidir.Gerekli olduğunda comp game'lerde alınıyor,barat'tan daha az çöp bir hero bana kalırsa.Sadece belirli bir zamanı geçince işlevini yitiriyor.Bunu aşırı late'te bazı str carry'leri içinde söyleyebilirim.Örnek : barat,slardar

Necro'nun da buffa ihtiyacı olmadığını düşünüyorum,"death ball" stratejisinin kemik elemanıdır.Sadece etkili olması için item'a ihtiyacı var ve tek cc skill'i ultisi olan bir hero.Normal olarak kimse yanaşmaz.

Lycan'a uzun zamandır basher kasmıyorum,ihtiyaçta görmüyorum.CC'ye ihtiyacı olmayan bir hero bence.

Undying'te huskarın antisi bir hero değildir,aksine bana kalırsa huskar undy'nin antisidir.Tf'de de huskar salak değilse undy hiç bir şey yapamaz.

Ayrıca sonradan ekleyeyim,her ultiyi,her skilli carry'e atmak gibi bir şey nerden çıktı bilmiyorum ama bence çok yanlış.3 rapier taşıyıp,2 kere vuramamış bir medusa ile oyunu nasıl kazandığını da gördüm.Önemli olan skill'inin range'ini bilmek ve pozisyonu en kötü heroya yoğunlaşmaktır bence.

Dediklerinde kendimce katıldığım tek şey wr huskarın antisi olabilecek bir herodur.

• MeFSuH kullanıcısına yanıt
    söylediğini anlayacak mı zannediyorsun?
    huskar ulti attığında necro tek atar ona diye yazıp ardından heali durdurur, pasifi engellere çeviren... ardından 1vs1 mantığı ile düşünüyorsun diyen birisine ne gibi bir laf anlatmaya çalışıyorsun? Q hasarı ve Ultisi pure olsa counterlayabilirdi fakat o zaman oyunun en op herosu haline gelirdi.
  • quote:

1v1 , tf farketmez necro huskarın antisi değildir,ki diğer postlarıma bakarsanız pek kesin konuşan birisi değilimdir ama bu konu hakkında kesin konuşuyorum,olamaz.

Huskar yakın zamanda uam(orb) buffu aldı.Mek carrier denilebilecek aggressive bir mid game carry'sidir.Gerekli olduğunda comp game'lerde alınıyor,barat'tan daha az çöp bir hero bana kalırsa.Sadece belirli bir zamanı geçince işlevini yitiriyor.Bunu aşırı late'te bazı str carry'leri içinde söyleyebilirim.Örnek : barat,slardar

Necro'nun da buffa ihtiyacı olmadığını düşünüyorum,"death ball" stratejisinin kemik elemanıdır.Sadece etkili olması için item'a ihtiyacı var ve tek cc skill'i ultisi olan bir hero.Normal olarak kimse yanaşmaz.

Lycan'a uzun zamandır basher kasmıyorum,ihtiyaçta görmüyorum.CC'ye ihtiyacı olmayan bir hero bence.

Undying'te huskarın antisi bir hero değildir,aksine bana kalırsa huskar undy'nin antisidir.Tf'de de huskar salak değilse undy hiç bir şey yapamaz.

Ayrıca sonradan ekleyeyim,her ultiyi,her skilli carry'e atmak gibi bir şey nerden çıktı bilmiyorum ama bence çok yanlış.3 rapier taşıyıp,2 kere vuramamış bir medusa ile oyunu nasıl kazandığını da gördüm.Önemli olan skill'inin range'ini bilmek ve pozisyonu en kötü heroya yoğunlaşmaktır bence.

Dediklerinde kendimce katıldığım tek şey wr huskarın antisi olabilecek bir herodur.

dostum bak hala 1v1 düşünüyorsun ama. undyingi huskara saldırtmayacaksın zaten. sana şunu söyleyeyim pro maçlarda karşıda weaver varsa cm alınması gibi bir durum da var cm weavırı antiler. anti olması için teke tek girmeleri gerekmiyor cm teke tekte kimseyi öldüremez ama weavırın işini baya bozuyor ve antisi olarak geçiyor literatürde inan bana. gelelim undy huskar ilişkisi, undy 2-3 kere str çaldığında huskar her atağında kendini eritiyor, ayrıca dediğim gibi huskar kombatta yavaş kalıyor ve tomb zaten yavaş olan huskarı iyice yavaşlatıyor. undy ulti açtığında zaten yavaş olan ve zombiyle yavaşlayan huskar daha daha yavaşlıyor undy ultisi yüzünden etraftan çok fazla damage alıyor e bide strsiz dolaştığı için zaten saldırsa bile kendini öldürüyor. forumlara insanların yorumlarına ne kadar güvenirsin bilmem haklı olarak ben de çoğu zaman dota yorumlarına güvenmem çünkü millet gerçekten kötü bunu uzun yıllar team mathc kaptan mod turnuva maçı gibi şeyler yaptıktan sonra ve pro turnuvaları çok izleyerek ögreniyorsun ve millet hakkaten kötü ama şu da var ki bugün bir çok dota rehberinde undy zaten huskarın direk antisi olarak gösteriliyor. bu yorumlarımı ben bu forumlara rehberlere baktığım için yapmıyorum oyundan örnekler de vermeye açıklamaya çalışıyorum. windrunnerın huskarı mahvetmesinde hem fikiriz. baratın dadah çöp olduğunda da hem fikiriz zaten anca support oynar o carrylik falan yapamaz pro maçta o inek.

slardar konusunda: bundan 2-3 öncesine kadar slardar da necro gibi leshrak gibi pro maçlarda tercih edilmeyen bir çöptü hakkaten useless tı. ama tabi trend değişiyor özellikle her international ve starladder da oldugu gibi şimdi millet oyundaki direk antisi olmayan tek heronun viper olduğunu öğrendi ve farketmeye başladılar ve çok fazla kombo yapmaya sardı insanlar pro maçlarda, slardar hem viperın ynaına girebiliyor sprint sayesinde dolayısıya diger carryler gibi viperın yanına gimeye calısırken daha yolda zehirden ölmüyolar hem bash sayesinde az vurdurtsa o kadar iyi hemde asıl amaç kombolardan sonra slardarın çabuk aksiyon alabilmesi, stunı tak diye koyabilmesi. dagger oldugu zaman iyi initiator da olabiliyor ama dediğim gibi bazı özel taktiklerde yarıyor onun dışında çöp oldugu konusunda hemfikirim seninle.

nekro ultisi konusunda, ben her skilli carrye at demedim zaten, ama necro ultisi 5v5 kombodaysan karşı takımda işini en çok bozan kimse ona atılır zira buyback yok üstüne bide +%30 saniye zaten karşının belini kırıyor. yoksa tabiki duruma göre değişir ben bi kere ultiyi ful canlı enigmaya attım kombatta sırf stun atsın diye enigma bizim tüm takımı içine aldı bizimkileri mahvediyolardı koştum koştum full canlı ulti atan enigmaya çaktım ultiyi sırf takım kurtulsun diye. yada baktın ölüyosun ama carry bkb actı karsıda o zamansalla birine gitsin cd si az zaten.

ha ekleyim sonradan şunları

kısacası slow yapan herşey huskarın antisidir buna lich jakiro gibi herolarda dahil.

lycana basher cok guzel oluyor basher yoksa adamı yakalayıp öldüremiyor bi şekilde kaçıyo adam (lycan hayvani kasmamışsa) anı problem bloodskeer ve antimagede de adamı yakalayamıyorlardı buff geldi bloodskeerın artık ms 1000leri geçebiliyor ve antinin de ultiyi buffladılar. aynı problem lifestealar ve lycan da da var ama bu heroları bufflayamazlar artık yani ayıp olur bufflanırsa :D ha takımda fazla stun slow vardır o zaman basher yapılmayabilir lycana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidinberkay -- 25 Mayıs 2014; 22:49:42 >

• bak dünyada en büyük dota hero oylama sitelerinden birisidir ha hepsi dogrumudur yazanın bence değil sence de olmayabilir saygı duyarım ama genel bir kanı vardır ve o kanılar üst sıradaki herolarda dogrudur.
    http://www.dotahut.com/counterpicking.php?hero=huskar&id=3688&v=1

siteyi kontrol et mesela orda hepsi dogrumu bence değil mesela sniper tiny weaver huskarın antisi değildir hatta zayıf kalırlar. zaten birkaçtane dingil oy vermiş onlara :D ama asıl 400-500 votu lu herolara bak bu genel dota kanısıdır ve her yeni international turnuvadan sonra bu anketler tekrar yapılır çünkü insanlar bşaka şeyler ogreniyor başka taktikler. o listede o alttaki 4lü huskara anti olamaz. ha trol tiny bunlar iyi kasarsa top eder huskarı ama 1v1 öldürmek değil işte anti olmak.

ayrıcahttp://www.twitch.tv/directory/game/Dota%202 burda heroların nasıl antilendiğiyle ilgili birsürü video çıkıyor onları da izleyebilirsiniz. sonuç olarak team kavgasında necro(hala diyorum pub oyunda gerçek bir maçta necro seçenlerin alayı elendi belki 1-2 tane kazara kazanan vardır.) huskarı antiler, undy huskarı mahveder. günden güne verem gibi eriyor huskar undy karşısında.

• quote:

söylediğini anlayacak mı zannediyorsun?
    huskar ulti attığında necro tek atar ona diye yazıp ardından heali durdurur, pasifi engellere çeviren... ardından 1vs1 mantığı ile düşünüyorsun diyen birisine ne gibi bir laf anlatmaya çalışıyorsun? Q hasarı ve Ultisi pure olsa counterlayabilirdi fakat o zaman oyunun en op herosu haline gelirdi.

Alışkanlık işte,huskara blink veya force çıksam burada bana akşama kadar sövecek insanlar varken...
  • Sniper çok iyi early herosudur yanında kalkana ihtiyacı vardır abadon , omniknight ,dazzle gibi kendini kalkanlayan herolara ihtiyaç duyar eğer bu tarz herolarla sniperı kalkanlkarsanız her oyunu early de 20-30 dk da kazanırsınız mom heroyu zayıflatır ancak çok etkilidir ve kuleleri çok seri yok eder oyun late e genelde kalmaz ondaki range hiç bir heroda yoktur(razor var onun range i kısa ancak onun kadar etkilidir hatta ulti açtığından sniper a göre daha da götü rahattır ikinci skillde damage çekebildiğinden belki daha bile iyidir ancak bazen kuleye bile yaklaştırmazlar o yüzden sniper öne geçiyor ilk skilide var yine onunda sonuçta kule amaçlı) bir bkb kasarsınız çok gerekirse ve ileride mom u desolator ile değiştirmeniz yararınıza olur noob herosu olarak lanse edilse de daha iyi kule pushlayabilen carry yoktur ayrıca onun dışında hiç bir hero uzak mesafeden kuleden atak yemeden kule alamaz sniper üstüne kurulu bir takım kurarsanız oyun vermezsiniz late game e bırakmamak ön koşuldur late de de etkili olabilirsiniz ancak earlydeki kadar değil hiç yenilgisiz ard arda 13 galibiyet aldığım tek herodur tabi biraz şans biraz yönlendirmeyle çünkü solo oynuyorum ayrıca oyuna giren oyuncular çok önemli yani yeri geliyor sniper ile ward dikmek zorun da kalıyorsun kurye almak zorunda kalıyorsun yada midi vermiyorlar ormana giriyorsun oyunu kazandıran temel şeyler vardır ;
    1)kule herosu olması şarttır
    2)support şarttır mümkünse 2 adet olması oyunu mükemmelleştirir neden 1 yetersiz kalıyor derseniz karşı takımın ormanı wardlamak için ormandaki yaratıkların çıkmaması için wardlarsanız süre atlamadan 2-3 kez 5k ile 10 k arasında fark yaratırsınız 2 takım arasında bunu tüm oyunca yaparsanız oyunu zaten kazanırsınız (ayrıca oyundaki carry nin o wardlanan bölgelere gidip creepleri kesmesi bu şartlardan biridir wardlanmamaışsa yanından geçiyorsa tüm creepleri değil para veren creepleri kesmesi şarttır 1 tane değersiz creep bırakılmalıdır ancak genelde tüm creepler kesilir bu en büyük hata dır o creebi kesse bile süresi dolana kadar beklemek zorunda kalır amaç karşı takımı yavaşlatmaktır)
    3)supportlardan biri etrafı wardlamak ve takıma yardım etmeye çalışırken diğeri de carry için stack yapmalıdır stacklerken kaybettiği levelleri geri almak için carry keserken yakın durmalıdır
    4)carry yi koruyacak herolar alınmalıdır dazzle ,abadon,omni yeterince iyi oynarlarsa takımda kimseyi öldürmeyebilirler mümkünse bu herolardan 2 tanesi alınmalıdır support olarak
    5)takımda 1 adet kombat engelleyici hero olmalıdır tide hunter gibi disruptor gibi void gibi mirana(ultisi) gibi naga gibi herolar olması her kombattan sağ çıkmanıza ve rahat pushamanıza yarar carry yerine direk tower pusher da alınabilir pugna,leshrac ,death propet ,natures propet,tinker,drow,windr,broodmother gibi hatta goblin tech de bunlardan biridir mayınları ciddi hasar verir kulelere ancak karşı takımda alchemist varsa brood mother almamanızı şiddetle tavsiye ederim ekmeğine yağ sürersiniz yoksa :)
    6)doom, enigma, medusa, silencer ,distruptor, tide hunter , clockwerk , centaur ,mirana ,shadow shaman, bane , warlock ,jakiro gibi herolar her oyunda ve oyunun her anında ihtiyaç duyulacak herolardır takımı bu tarz herolardan yaratmak oyunlardaki kazanma oranınızı ciddi anlamda arttırır tabi doğru skill zamanlamasıyla özellikle team oyunlarında
    7)karşı takımda void varsa bane ,doom varsa naga en iyi pickdir void ulti atmadan ilk skili atabilirseniz hatta ulti atınca atsanız daha çok işe yarar çünkü ultisini harcamış olur tabi bir kez yapınca artık direk sizi hedef alacağından ayrıca ghost taşıyın ulti bile atsa ghost süresini beklemek zorunda kalır zaten ulti çaacağını anlayıp refleks ile basarsınız size zıpladıpğında void direk açacağı zamanlarda bellidir biraz zaten uzak durmak yeterlidir
    Naga ve bane ilk hedefler olurlar doom ve void için yani carry yi koruyacaklar aynı zamanda kendisine değilde takımdan birine doom atıldığında mesela naga ulti açıp kaçmasını sağlayabilir ulti yiyen kişiyi
    hatta zamanlamasını doğru kullabilen bir kişi görmedim naganın en büyük silahı ultisi herkesi uyuttuktan sonra 1 er 1 er saf dışı bırakmaktır ulti açıkken yer değiştirip 1 kişiyi öldürebilirsiniz takımla

Gene aşka geldik biraz fazla yazmışım okumasanız da olur ancak bence birşeyler kaparsınız çok eski oyuncuyum 9 yıldır oynarım açıkçası dota 1 zamanım da kusursuz değildim artık kusursuza çok yakınım yani oyunda bilmediğim ve karşılık veremeyeceğim bir şeye rastlamıyorum yeri gelir support ile carry oynarım bazen 5 support görüyorum mecbur kaldığım oldu , yeri gelir carry ile suplarım 5 carry de görüyorum bu yüzden son seçin eğer gerçekten proysanız ne alacağınız anlarsınız Yüzde 1 bile olsa kazanma şansınızı arttırırsınız ama pro değilseniz erken alın ki takım ona göre alsın son saniyede gidip abuk subuk hero aldığınızda oyunu bilen son picker da artık oyun gitti diye trollerse şaşmayın yada ilk hero riki maru adan beğinsizlerdenseniz lütfen oyunu bırakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 21 Ağustos 2014; 12:48:53 >

• Karate Kyle kullanıcısına yanıt
    Dota da imba karakter yok.Sniper vb. karakterler tek CC (crowded control, stun vb.) ile yok olurlar.Oyunda daha güvenli karakterler var ileride oynayabileceğin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

dostum bak hala 1v1 düşünüyorsun ama. undyingi huskara saldırtmayacaksın zaten. sana şunu söyleyeyim pro maçlarda karşıda weaver varsa cm alınması gibi bir durum da var cm weavırı antiler. anti olması için teke tek girmeleri gerekmiyor cm teke tekte kimseyi öldüremez ama weavırın işini baya bozuyor ve antisi olarak geçiyor literatürde inan bana. gelelim undy huskar ilişkisi, undy 2-3 kere str çaldığında huskar her atağında kendini eritiyor, ayrıca dediğim gibi huskar kombatta yavaş kalıyor ve tomb zaten yavaş olan huskarı iyice yavaşlatıyor. undy ulti açtığında zaten yavaş olan ve zombiyle yavaşlayan huskar daha daha yavaşlıyor undy ultisi yüzünden etraftan çok fazla damage alıyor e bide strsiz dolaştığı için zaten saldırsa bile kendini öldürüyor. forumlara insanların yorumlarına ne kadar güvenirsin bilmem haklı olarak ben de çoğu zaman dota yorumlarına güvenmem çünkü millet gerçekten kötü bunu uzun yıllar team mathc kaptan mod turnuva maçı gibi şeyler yaptıktan sonra ve pro turnuvaları çok izleyerek ögreniyorsun ve millet hakkaten kötü ama şu da var ki bugün bir çok dota rehberinde undy zaten huskarın direk antisi olarak gösteriliyor. bu yorumlarımı ben bu forumlara rehberlere baktığım için yapmıyorum oyundan örnekler de vermeye açıklamaya çalışıyorum. windrunnerın huskarı mahvetmesinde hem fikiriz. baratın dadah çöp olduğunda da hem fikiriz zaten anca support oynar o carrylik falan yapamaz pro maçta o inek.

slardar konusunda: bundan 2-3 öncesine kadar slardar da necro gibi leshrak gibi pro maçlarda tercih edilmeyen bir çöptü hakkaten useless tı. ama tabi trend değişiyor özellikle her international ve starladder da oldugu gibi şimdi millet oyundaki direk antisi olmayan tek heronun viper olduğunu öğrendi ve farketmeye başladılar ve çok fazla kombo yapmaya sardı insanlar pro maçlarda, slardar hem viperın ynaına girebiliyor sprint sayesinde dolayısıya diger carryler gibi viperın yanına gimeye calısırken daha yolda zehirden ölmüyolar hem bash sayesinde az vurdurtsa o kadar iyi hemde asıl amaç kombolardan sonra slardarın çabuk aksiyon alabilmesi, stunı tak diye koyabilmesi. dagger oldugu zaman iyi initiator da olabiliyor ama dediğim gibi bazı özel taktiklerde yarıyor onun dışında çöp oldugu konusunda hemfikirim seninle.

nekro ultisi konusunda, ben her skilli carrye at demedim zaten, ama necro ultisi 5v5 kombodaysan karşı takımda işini en çok bozan kimse ona atılır zira buyback yok üstüne bide +%30 saniye zaten karşının belini kırıyor. yoksa tabiki duruma göre değişir ben bi kere ultiyi ful canlı enigmaya attım kombatta sırf stun atsın diye enigma bizim tüm takımı içine aldı bizimkileri mahvediyolardı koştum koştum full canlı ulti atan enigmaya çaktım ultiyi sırf takım kurtulsun diye. yada baktın ölüyosun ama carry bkb actı karsıda o zamansalla birine gitsin cd si az zaten.

ha ekleyim sonradan şunları

kısacası slow yapan herşey huskarın antisidir buna lich jakiro gibi herolarda dahil.

lycana basher cok guzel oluyor basher yoksa adamı yakalayıp öldüremiyor bi şekilde kaçıyo adam (lycan hayvani kasmamışsa) anı problem bloodskeer ve antimagede de adamı yakalayamıyorlardı buff geldi bloodskeerın artık ms 1000leri geçebiliyor ve antinin de ultiyi buffladılar. aynı problem lifestealar ve lycan da da var ama bu heroları bufflayamazlar artık yani ayıp olur bufflanırsa :D ha takımda fazla stun slow vardır o zaman basher yapılmayabilir lycana.

Arkadaşlar pub gamede de insanlar oyunu gayet biliyor arkadaş 18000 mmr galiba pub game diyip durmuş pub gamedeki huskar gider bkb çıkar necro bakakalır + huskar oyun bası ezecegi için hızlı kasıp snowball yapabilir + necro huskarı ultiyle sla ve asla kesemez 4 kere atması lazım zaten saniyeler içinde huskar eritecek onu ve bir şeyi yanlış biliyorsanız kabul edin abi illa bir cevap insanlarda anlamıyorum ben bu milleti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.