Şimdi Ara

Dota 2 Hakkındaki Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk olarak international ve çoğu önemli maçta 4 kişi aynı lanede başlıyor bunun sebebi fb almak mıdır ? √
    Rat Dota nedir ? √
    Oyunda çok imba herolar var fakat bunu söyleyince arkadaşlarım noob diyor bana.Sniper,huskar vs herolar çok imba hele sniper 10 saniyede bir ulti atıyor yetenek istemeyen bir hero açıkçası. √

soru oldukça eklerim buraya teşekkürler

last hit almak için böyle adam sürekli vuruyormuş gibi yapıyor ve last hitleri böylece hiç kaçırmıyor.sürekli sağ tıklıyorum fakat beceremiyorum.bunun başka bir ayarı,tuşu,usülü var mıdır ? √

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karate Kyle -- 4 Ocak 2014; 12:12:49 >

• fb almak veya fb vermemek için o şekilde gidiyorlar..
    ratdoto kombattan kaçıp kule yıkarak kazanmak üstüne olan oyun tarzı. furi baş aktör bu tür oyunlarda.
    sniper dediğin hero tek stunda kağıt gibi eriyen bir hero, huskarın şuanki hali bana kalsa eskisine göre çok zayıf, ayrıca sniperin 10 sanilyelik ultisi var diye imba ise mirananın 5 saniyelik stunu var, vurduğu kişi kesinlikle ölü, oyundaki her heronun kendine has ayrı imbalığı olduğu için durum dengeleniyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackVnM

fb almak veya fb vermemek için o şekilde gidiyorlar..
    ratdoto kombattan kaçıp kule yıkarak kazanmak üstüne olan oyun tarzı. furi baş aktör bu tür oyunlarda.
    sniper dediğin hero tek stunda kağıt gibi eriyen bir hero, huskarın şuanki hali bana kalsa eskisine göre çok zayıf, ayrıca sniperin 10 sanilyelik ultisi var diye imba ise mirananın 5 saniyelik stunu var, vurduğu kişi kesinlikle ölü, oyundaki her heronun kendine has ayrı imbalığı olduğu için durum dengeleniyor..

arkadaşın ilk sorusu trilane sanırım
  • CAFOz kullanıcısına yanıt
    adı üstünde trilane, 4 kişi olduğu zaman genelde rune kontrolune gidiyorlar, gang tehlikesine karşı birlikte hareket edip ölmeden ward koyup rune bakıyorlar..
  • quote:

adı üstünde trilane, 4 kişi olduğu zaman genelde rune kontrolune gidiyorlar, gang tehlikesine karşı birlikte hareket edip ölmeden ward koyup rune bakıyorlar..

arkadaş acemi olmasa bu soruları sormazdı adı üstünde trilane demen saçma olmuş

İlk olarak international ve çoğu önemli maçta 4 kişi aynı lanede başlıyor bunun sebebi fb almak mıdır ? 4 kişi aynı lanede mi başlıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAFOz -- 2 Ocak 2014; 3:29:35 >
  • CAFOz kullanıcısına yanıt
    4 kişinin birlikte gittiğini gördüğü için aynı lanede başliyorlar diye düşünmüş olamaz mı?karşı takımın jungleinde gezip, smoke ile fbye gittiklerini farketmemiş olabilir mi? 0 - 1 - 4 taktiğini tamamen push mantığına sahipsen kullanıyorsun ve buna denk gelecek bir maç izleme ihtimali %0.5 civarında...
    bu arada adı üstünde trilaneyi senin için söyledim, 4 kişi gidilen yerde trinale olarak adlandırmak şaçma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackVnM -- 2 Ocak 2014; 3:47:22 >
  • quote:

4 kişinin birlikte gittiğini gördüğü için aynı lanede başliyorlar diye düşünmüş olamaz mı?karşı takımın jungleinde gezip, smoke ile fbye gittiklerini farketmemiş olabilir mi? 0 - 1 - 4 taktiğini tamamen push mantığına sahipsen kullanıyorsun ve buna denk gelecek bir maç izleme ihtimali %0.5 civarında...
    bu arada adı üstünde trilaneyi senin için söyledim, 4 kişi gidilen yerde trinale olarak adlandırmak şaçma...

neyse cevap vermeyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karate Kyle

İlk olarak international ve çoğu önemli maçta 4 kişi aynı lanede başlıyor bunun sebebi fb almak mıdır ?
    Rat Dota nedir ?
    Oyunda çok imba herolar var fakat bunu söyleyince arkadaşlarım noob diyor bana.Sniper,huskar vs herolar çok imba hele sniper 10 saniyede bir ulti atıyor yetenek istemeyen bir hero açıkçası.

imba hero yok hocam oyunda bana göre. sen sniperı feedlersen güçlü olur hangi heroyu feedlersen gider oyunu alır götürür adam.sniper çok çabuk ölüyor imbalık bi durum yok bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZacDoUrden

quote:

İlk olarak international ve çoğu önemli maçta 4 kişi aynı lanede başlıyor bunun sebebi fb almak mıdır ?
    Rat Dota nedir ?
    Oyunda çok imba herolar var fakat bunu söyleyince arkadaşlarım noob diyor bana.Sniper,huskar vs herolar çok imba hele sniper 10 saniyede bir ulti atıyor yetenek istemeyen bir hero açıkçası.

imba hero yok hocam oyunda bana göre. sen sniperı feedlersen güçlü olur hangi heroyu feedlersen gider oyunu alır götürür adam.sniper çok çabuk ölüyor imbalık bi durum yok bana göre.
    arkadaşlar tüm sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim,evet yeniyim oyunda
    bu arada ufak bir tartışma çıkmış Blackvnm demek istediğimi anlamış aynı lane değil de grup olarak demek istemiştim.
    @BlackVnM@CAFOz@ZacDoUrden

• quote:

arkadaşlar tüm sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim,evet yeniyim oyunda
    bu arada ufak bir tartışma çıkmış Blackvnm demek istediğimi anlamış aynı lane değil de grup olarak demek istemiştim.
    @BlackVnM@CAFOz@ZacDoUrden
    Up çekelim
  • Sürekli h veya s ye basarsan atak animasyonu kesilir.

Sağ click + h yaparsan sürekli anlattığın şeyi yaparsın.

İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CappyDH

Sürekli h veya s ye basarsan atak animasyonu kesilir.

İyi forumlar.

bu hareketi genelde kuleye son vuruş yapmak için kullanıyorlar.1-1-3 de adamlar pushlayıp ilk kuleyi carry'e son vuruş yaptırırlar gerçekten işe yarıyor.carry daha etkili kasıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyfreze

quote:

İyi forumlar.

bu hareketi genelde kuleye son vuruş yapmak için kullanıyorlar.1-1-3 de adamlar pushlayıp ilk kuleyi carry'e son vuruş yaptırırlar gerçekten işe yarıyor.carry daha etkili kasıyor.

Alıntıları Göster
    ikinize de çok teşekkür ederim

@flyfreze @CappyDH

• quote:

İyi forumlar.

ben sağ click + s yapıyorumda s ve h nin ne farkı var ki ?
  • Orijinalden alıntı: Karate Kyle

İlk olarak international ve çoğu önemli maçta 4 kişi aynı lanede başlıyor bunun sebebi fb almak mıdır ? √
    Rat Dota nedir ? √
    Oyunda çok imba herolar var fakat bunu söyleyince arkadaşlarım noob diyor bana.Sniper,huskar vs herolar çok imba hele sniper 10 saniyede bir ulti atıyor yetenek istemeyen bir hero açıkçası. √
    last hit almak için böyle adam sürekli vuruyormuş gibi yapıyor ve last hitleri böylece hiç kaçırmıyor.sürekli sağ tıklıyorum fakat beceremiyorum.bunun başka bir ayarı,tuşu,usülü var mıdır ? √

1-4 kişi aynı lanede başladıysa ya fb için giderler yada var koymak istedikleri kritik biryer vardır ama supportu tek yollamazlar fb vermemek için. ayrıca bazı takımların genel taktigidir oyun basında ormanda birilerini ward dikerken yakalayıp öldürmek falan. wardı dikince yada fb olayı bitince zaten diger eleman lane e döner genelde pro maclarda 1-1-3 gidilir, eger carryiniz ve 1 supportunuz karsı offlane cok ustunluk kurduysa supportun 1ide lanei terkedebilir. ormanda takılır veya offlane destek gider yada roam oynar mide falan tüm lanelere sıkıntı yaratır harslar gelir. bunu en iyi yapan support miranadır (noob gibi veya "türk dota oyuncusu" gibi mirana support değil carry dir demeyin sakın tamam mı :) )

2-rat dota oyunun içine eden sıkıcı ötesi sadece kazanma ve pusha yönelik dotadır. kombata girmekten genelde kaçınırsın ratdoto yapıyorsan ve bina yıkmaya yönelik oynarsın. phantom lancer nature prophet broodmother (pro maçlarda hemen hemen hiç alınmaz bu lanet hero public game herosudur) kombata pek girmeden kule yıkıp kazanırsın

3-imba hero duruma göre değişir şu an tarih 25mayıs 2014 ve şu ana kadar ki updateler neticesinde antisi olmayan ve kasınca tutulamayan tek hero viperdır ve bu tüm dünyada kabul edilen birşeydir. şimdi tabiki sven çok kasarsa iki koyusta indirir viperı ama imbalıktan kastım o deil, hem ganker hem durable hem carry hem early gamede cok guclu hem latte hem atak animasyonu cok iyi ve mal deilsen krip last hit kaçırmıyosun, agility stats ve acceleration iyi. iyi bi supportla zaten daha early game de tanrı oluyo ve oyunu domine ediyo.
    sniper oyunu yeni ögrenenlerin herosudur onun için imba gelebilir ama deildir. ha pro maclarda alınmaz mı bal gibi alınır ama takımının ona göre olması lazım. sniperın zayıf tarafı kolay ölür adamın yanına girmemesi lazım senin takımında multi area stunlar olacak karsıyı tutacak sniperın yanına girmesini önleyecek ve sniper arkadan vuracak. mesela starladderda 2 kere void+sniper combosu yapıldı. void chronoyu acınca arkadan sniper mjolniri kasmıs herkesi taradı.

mesela viper sniperı mahvediyor cunku 3.passive skili sayesinde sniper attack speed yerlere iniyor ms de yavaslıyor ve viper direk yakalıyor zaten sniper cok yavas bi hero onun için shadow blade yapılıyor bir bakımada. hemen hemen tüm carry herolar sniperı ezer(eşit kastılarsa), özellikle de yanına girebilenler yani bounty,riki,viper,phantom assasin, templar assasin,antimage,lone druid, meepo(dagger varsa), shadow fiend(lothar veya dagger varsa) ve diger tüm carryler kısacası sniperın yakınına gireceksin bu kadar basit sonra ölüyor zaten. huskar iyi bir herodur ama healer bir supporta ihtiyac duyar. antisi de nuke skilleri olan carryler yani huskarla 2 saat çat çat çat çat kavga edemezsin tak diye vurup indirmen lazım. şans meselesi tabi ama phantom assasinin kritikleri tutarsa zaten oyundaki en iyi hero teknik olarak, huskarın en şerefsiz antisi herkesin takdiri üzere necrolyte yeni adı necrophos orjinal adı namı diger ratundjere :D huskar ultiyi attıgı anda necro tek atışta öldürüyor :D tabi bu komboyu necro huskar aynı takımda kullanarak karsıya da yapabilirsiniz ama tabi necro da all pick public oyunda neredeyse oyunun en iyi herolarından birisi belki biri (benim de favori heromdur) ama takım maclarında hiçbir zaman alınmaz alınırsa genelde yenilir o takım takıma hiç katkısı olmayan useless bir hero. public game de 40-50 kill çık ama takım maçına gitmeyen bir hero. son update ile ultisine aganimle öldürdüğü heroya +%30 time koydular biraz daha stratejik hale geldi ama halen statsları cok dusuk, katalogda durable olarak geçiyor ama hiç durable olmayan bir hero sadece itemlerle durable hale geliyor. huskarın eksigi kombatlarda yürüme hızının yavas kalması ve adamı yakalayaması tabi kombattan kastım 5v5 girilen kombatlar huskarın nuke skili yok ve bashersız lycan veya lifestealin cektigi sıkıntıları cekiyor. huskarı yavaslatırsan huskar bir işe yaramaz mesela undying huskarı mahvediyor takım kavgasında. 2 kere strsini çal tombu dik zombiler huskarı yavaslatıyor strsi gittigi için attığı her ateşli ok kendisine daha fazla vuruyor karşıdan ayrıca undy ulti acınca senin takımın hızlanıp az damage yiyor ve karsı daha fazla damage yiyor cunku tum hasarlar diger herolara yansıyor. öyle olunca huskar takım kavgasında kendisini öldürüyor. daha çok şey yazabilirim ama dota yazıyla acıklanabilecek bir oyun degil. ayrıca public oynuyorsun anladıgım kadarıyla publicte imba hero yoktur. carry heroları çok kasarsan imba olur çünkü kims edüzgün support oynayamıyor ve millet supportun gücünü bilmiyor public oyunda, supportun iyiyse huskarın ölmesi 3 saniye sniperın ölmesi 0.6 saniye :D

4-last hit her heroda farklı animasyon time oldugu için biraz oynayıp alışman lazım. ben genelde s tuşunu kullanıyorum stop oldugu için. ve auto attackı kapat yoksa cok kacırırsın. s ye devamlı basıp durduruyorum last hit geldiginde çakıyorum. her heroda almak kolay deildir base damaginin yuksek olması lazımdır. basta en yuksek damage ler treant tiny gibi herolarda ama tabi takım oyununda treant support oynar ve last hit almaz veya offlane oynar o zaman alabilir. tiny carry oynatılır pro maçlarda ve last hitleri leblebi gibi toplar zaten. lvl3ten sonra shadow fienddan last hit alabilecek hero yoktur 112 hero arasında. en basta heron kotuyse damagi bir kaç agac alıp stats yapabilirsin cunku dusuk damage la last hit alamazsın. mesela mirana çok çok berbattır last hit alabilmede cunku 48 base damage var ama allahtan animasyonu cok guzel bir kaç branc veya bir agility bandla durumu kurtarırsın ve kasabilirsin. viper oyundaki en iyi animasyon olabilir carrylerde tabiki hemde range cok kolay topluyor killeri. gibi ayrıntılar da var :D ama dedigim gibi bu bilgilerin cogu public oyunda geçmez çunkü millet maldır sen kasmaya calısırsın senin takımdaki rus support gelir tak tak tak tak tüm krepleri tarar damage verir ve lani ileri ittirir. lane itilirse karsı kuleye yaklasılır ve karsı taraf daha rahat kasar.Orijinalden alıntı: Karate Kyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidinberkay -- 25 Mayıs 2014; 18:12:16 >

• abidinberkay A kullanıcısına yanıt
    o kadar uzun uzun anlatmışsın, birşeyler öğretebilmek için ama;
    "huskarın en şerefsiz antisi herkesin takdiri üzere necrolyte" en son ne zaman dota oynadın sen? şuan huskar görüp karşısına ulti ile tek atacam mantığı ile necro çeken birisini görsem küfreder, oyunu bırakıp ölümüne feedlerim...
    1650hpsi olan huskarın, 580hpsi varken atılan 3 level necrolyte ultisi 280 vuruyor.
  • quote:

"huskarın en şerefsiz antisi herkesin takdiri üzere necrolyte" en son ne zaman dota oynadın sen? şuan huskar görüp karşısına ulti ile tek atacam mantığı ile necro çeken birisini görsem küfreder, oyunu bırakıp ölümüne feedlerim...
    1650hpsi olan huskarın, 580hpsi varken atılan 3 level necrolyte ultisi 280 vuruyor.

pek dikkatli okumamışsın galiba bir kere daha oku.

en son ne zaman dota oynadığımı boşver dotada beni tanıyan tanır yakında sende duyarsın adımı merak etme :D sen önce yazdıklarımı dikkatli tekrar oku sonra anlarsın.

huskar var diye necro alanı zaten döverler ayrıca takım oyununda necro alanı huskar olsun olmasın direk döverler.
    ayrıca necronun ultisini lvl1 de düşüneceksek işimiz var. aganimli lvl3 ulti 1.1 vuruyor. boş bir tartışmaya girmişsin yani e heralde canı fulken necro ulti atsın bi halt olmasın allah alaa. ilk entryi yazan dostum all pick kafasıyla düşünmeyeceksin takım olarak düşüneceksin. çek bi visage undying huskar arada courier gibi gezsin kombatta

ayrıca çabuk aksiyon alan herolar am phantom asasin windrunner akasha gibi herolar her zaman huskarı bezdirir. windrunner oyun başında ve ortasında huskarı top eder eve yollar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidinberkay -- 25 Mayıs 2014; 19:24:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: abidinberkay

quote:

en son ne zaman dota oynadığımı boşver dotada beni tanıyan tanır yakında sende duyarsın adımı merak etme :D sen önce yazdıklarımı dikkatli tekrar oku sonra anlarsın.

huskar var diye necro alanı zaten döverler ayrıca takım oyununda necro alanı huskar olsun olmasın direk döverler.
    ayrıca necronun ultisini lvl1 de düşüneceksek işimiz var. aganimli lvl3 ulti 1.1 vuruyor. boş bir tartışmaya girmişsin yani e heralde canı fulken necro ulti atsın bi halt olmasın allah alaa. ilk entryi yazan dostum all pick kafasıyla düşünmeyeceksin takım olarak düşüneceksin. çek bi visage undying huskar arada courier gibi gezsin kombatta

yarısı şaçmalık olan şeyleri pek fazla düzgün okumama gerek yok. ama sen 3 satırlık yazıyı düzgün okumamışsın.
    huskar var diye şeçip şeçmemeleri umrumda değil, önemli olan huskarın antisinin herkesin takdiri olan necro olduğunu söylemen... bildiğin şaçmalığın dik alası...
    "1650hpsi olan huskarın, 580hpsi varken atılan 3 level necrolyte ultisi 280 vuruyor."
    huskarın pasifi sayesinde laguna blade 100 canı varken 30 vuruyor.yarıcanlı huskara necronun ultisine aghanim + refresh kas. iki kere huskara at, gene kolay kolay öldüremezsin.

• quote:

quote:

quote:

yarısı şaçmalık olan şeyleri pek fazla düzgün okumama gerek yok. ama sen 3 satırlık yazıyı düzgün okumamışsın.
    huskar var diye şeçip şeçmemeleri umrumda değil, önemli olan huskarın antisinin herkesin takdiri olan necro olduğunu söylemen... bildiğin şaçmalığın dik alası...
    "1650hpsi olan huskarın, 580hpsi varken atılan 3 level necrolyte ultisi 280 vuruyor."
    huskarın pasifi sayesinde laguna blade 100 canı varken 30 vuruyor.yarıcanlı huskara necronun ultisine aghanim + refresh kas. iki kere huskara at, gene kolay kolay öldüremezsin.

boş bir tartışmanın içerisine girmeyeceğim zira şu an starladder maçım var susup onu izleyebilirsin. arkadaş noobic bir soru sormuş cevabımda nooblara göre olur tabiki necro antisidir. ama daha pro perspektifte düşüneceksek zaten necro seçen adamı da döve döve haşat ederler. yazdıklarımı oku diger heroları falan bişeler kap ordan dostum. hadi gg

• quote:

quote:

quote:

quote:

boş bir tartışmanın içerisine girmeyeceğim zira şu an starladder maçım var susup onu izleyebilirsin. arkadaş noobic bir soru sormuş cevabımda nooblara göre olur tabiki necro antisidir. ama daha pro perspektifte düşüneceksek zaten necro seçen adamı da döve döve haşat ederler. yazdıklarımı oku diger heroları falan bişeler kap ordan dostum. hadi gg

noobic bir soru sormuş, huskarrın en büyük counteri necro gibi şaçma bir şekilde cevap vermişsin... üstüne doğru diyorsun karıştırdım demek yerine yok pa tokatlar, antimage tokatlar gibi laflara başlamışsın...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.