Şimdi Ara

DOTA 2 SMURF, DOTABUFF HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Main hesabımda 13 level olur olmaz ranked'ları oynadığımdan dolayı MMR'ım 2k olarak açıldı ve bunu yükseltmek çok zor, adeta bir cehennem
    Ben de bir süredir smurf acc. kasıyorum ve sürekli dotabuff'tan takip ediyorum.
    Buyrun hesabım:https://www.dotabuff.com/players/243699399
    Bu da az önce attığım oyundaki bir adamın hesabı:https://www.dotabuff.com/players/242796879
    Bildiğim kadarıyla normal, high ve very high skill oyunun ortalama MMR'ı ile alakalı (http://www.dotabuff.com/topics/2014-06-20-what-are-high-and-very-high-skill).
    Benim oyunlarım sürekli High Skill. Eskiden 3-5 oyun Normal Skill olmuştu.
    Sorum şu, benim Win Rate'imi ve herolardaki KDA'ları görüyorsunuz. Her şekilde bu arkadaştan daha iyi durumda hesabım. Peki neden ben high skill'de çakılı kalmışken bu arkadaş very high skill alabiliyor? Bunu very high skill yapmak için neler yapmam lazım?
    Ayrıca smurf ile ilgili başka tavsiyeleriniz, sorularınız varsa yazabilirsiniz. Ben de bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım.
    İyi oyunlar, iyi forumlar herkese.

• oyun 2klık bir adamı 4kya atmak gibi bir facianın gerçekleşmesine izin vermiyor
  • fakir bini F kullanıcısına yanıt
    Zorlamasana işte 2k oyuncusun ne bekliyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nintendo.

oyun 2klık bir adamı 4kya atmak gibi bir facianın gerçekleşmesine izin vermiyor

Oyle diyorsun da ben ilk oynamaya basladigimda bundan 1 sene once mmrim 1300du.Suan 4.2k
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakir bini

Main hesabımda 13 level olur olmaz ranked'ları oynadığımdan dolayı

şu sözünden dolayı arkadaşlara katılmıyorum. sonuçta ilk kez dotaya başlayıp 13 lvl olduğunda henüz oyunda ki tüm heroları tanımamış, tüm itemleri denememiş oluyorsun..
    Gösterdiğin adamsa high- very high arası gidip gelmiş ki very high maçlarda ciddi biçimde eziliyor. Senin picklerin biraz daha duruma göre maça göre olmuş(ki maç kazanmak adına aslen doğru olan bu) ama bence eğer kda oranı ve farmı(gmp-xmp) yüksek olan herolara yönelirsen bir süre sonra very higha çıkman gayet mümkün gözüküyor ki hali hazırda maçlarına high-very high arası gidip gelen elemanların denk gelmiş olmasıda bun işaret ediyor zannımca..

• quote:

Orijinalden alıntı: gelecekdebirgüngelecek

quote:

Main hesabımda 13 level olur olmaz ranked'ları oynadığımdan dolayı

şu sözünden dolayı arkadaşlara katılmıyorum. sonuçta ilk kez dotaya başlayıp 13 lvl olduğunda henüz oyunda ki tüm heroları tanımamış, tüm itemleri denememiş oluyorsun..
    Gösterdiğin adamsa high- very high arası gidip gelmiş ki very high maçlarda ciddi biçimde eziliyor. Senin picklerin biraz daha duruma göre maça göre olmuş(ki maç kazanmak adına aslen doğru olan bu) ama bence eğer kda oranı ve farmı(gmp-xmp) yüksek olan herolara yönelirsen bir süre sonra very higha çıkman gayet mümkün gözüküyor ki hali hazırda maçlarına high-very high arası gidip gelen elemanların denk gelmiş olmasıda bun işaret ediyor zannımca..
    http://www.dotabuff.com/players/284916180
    ben niye normal skillde çakılı kaldım anlamadım anlayan varsa soylesin.Arkadaşın paylaştığı ikinci profil bildiğin feeder ama adam very hishskillde oynuyor.Üstelik carry iken feedlemiş hadi sürekli support oynasa diyecem adam demek ki iyi oynuyor kda önemli değil ama yok gayet feeder.

• Sunu anlamiyorum.Insanlar kabullenemiyor mmrlarini.Kabul etmesen bile ac bi smurf gor.Hala sonuc ayniysa gelistirememissindir oyununu.Cunku senin nasil oynadigina gore veriliyor mmrın.Onceki mesajimda yazmistim,1300den 4200e.Yani cikicagin varsa cikarsin.Tavsiyem oynadigin maclarin tekrarini izlemen.Ornegin middeysen karsideki midin bakis acisiyla izle.Sana karsi nasil oynamis,hangi hatani firsata cevirmis gibi gibi.Yarari olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dendirtzsumail

Sunu anlamiyorum.Insanlar kabullenemiyor mmrlarini.Kabul etmesen bile ac bi smurf gor.Hala sonuc ayniysa gelistirememissindir oyununu.Cunku senin nasil oynadigina gore veriliyor mmrın.Onceki mesajimda yazmistim,1300den 4200e.Yani cikicagin varsa cikarsin.Tavsiyem oynadigin maclarin tekrarini izlemen.Ornegin middeysen karsideki midin bakis acisiyla izle.Sana karsi nasil oynamis,hangi hatani firsata cevirmis gibi gibi.Yarari olacaktir.
    youaresodumb'la o kadar dalga geçtiniz ama belki adam haklıydı kanıtlıyor gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Aiginas

Zorlamasana işte 2k oyuncusun ne bekliyon

Belli ki buraya saçmalamaya gelmişsin. High Skill zaten 3.2 ile 3.8 arası MMR demek. Yani 2k'lık oyuncu değilim, açıklamasını da yukarıda yaptım. Daha tüm heroları itemleri bilmiyorken ranked oynamaya başladığımdan dolayı 2k diye. Açık açık sorumu sordum benim niye rank'ım yüksek demiyorum. Adamın carry KDA'ları 1 bile deilken benim hepsi 3-4 arası. Ama neden o very high alabiliyor ben alamıyorum. Soru bu. Ego kasmaya geldin heralde sen buraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue meth

ben niye normal skillde çakılı kaldım anlamadım anlayan varsa soylesin.Arkadaşın paylaştığı ikinci profil bildiğin feeder ama adam very hishskillde oynuyor.Üstelik carry iken feedlemiş hadi sürekli support oynasa diyecem adam demek ki iyi oynuyor kda önemli değil ama yok gayet feeder.

Tek başınıza mı oynuyorsunuz? Eğer MMR'ı düşük arkadaşlarınızla giriyorsanız oyunun ortalama MMR'ı düşük olduğu için Normal Skill yazar.
    Hesap bayağı iyiymiş bu arada ama ben carry picklemiyorum pek. Yanındaki support iş yapmadıktan sonra pek bir şey yapamıyorsun çünkü.

• quote:

Sunu anlamiyorum.Insanlar kabullenemiyor mmrlarini.Kabul etmesen bile ac bi smurf gor.Hala sonuc ayniysa gelistirememissindir oyununu.Cunku senin nasil oynadigina gore veriliyor mmrın.Onceki mesajimda yazmistim,1300den 4200e.Yani cikicagin varsa cikarsin.Tavsiyem oynadigin maclarin tekrarini izlemen.Ornegin middeysen karsideki midin bakis acisiyla izle.Sana karsi nasil oynamis,hangi hatani firsata cevirmis gibi gibi.Yarari olacaktir.

Tavsiye için teşekkürler başka oyuncuların perspektifinden izliyorum ama karşımdakinden izlememiştim. Bunu deneyeceğim. Siz 1300-4200 tek tek kazanarak mı çıkardınız, yeni hesapla mı?
  • quote:

quote:

Tek başınıza mı oynuyorsunuz? Eğer MMR'ı düşük arkadaşlarınızla giriyorsanız oyunun ortalama MMR'ı düşük olduğu için Normal Skill yazar.
    Hesap bayağı iyiymiş bu arada ama ben carry picklemiyorum pek. Yanındaki support iş yapmadıktan sonra pek bir şey yapamıyorsun çünkü.

evet genelde arkadaşımla birlikte giriyorum derecesi 1800 fln ama o da diğerlerine göre iyi oynuyor.Bazen o kadar kötü oyuncular geliyor ki ne yapsak kazanamıyoruz hele şu aralar daha sık kaybetmeye başladık önceden %70 falandı kazanma oranı.Kendim şahsen gerçekten kötü oynayıp yenildiğim 2,3 maç var onun dışında her oyun kazanmayı hak ettim diyebilirim.Şimdi burdaki arkadaşlar mmrini kabullenmiyorsunuz falan diyor da senin paylaştığın ikinci profildeki kişiyle benim profildeki fark ortada onu kimse açıklamıyor anca demekki o kadar iyi değilsiniz diyorlar.Şahsen ben çok çok da iyi olduğumu iddaa etmiyorum dotaya ilk başladığımdaki hesabım 2700 flndı bu da ikinci hesabım sırf meraktan mmr kaç gelcek diye ama ne kadar ezsem de normal skill maçlar gelmeye devam ediyor.

• quote:

youaresodumb'la o kadar dalga geçtiniz ama belki adam haklıydı kanıtlıyor gibi

quote:

kendi pc ve ip'nden farklı bir yerden aç ve oyna 3-4 maçını...
    sistem senin low bir oyuncu olduğunun farkında, o makinenin bir low tarafından kullanıldığınında farkında,o ip'nin bir low tarafından kullanıldığının farkında...
    senin ile aynı derdi arkadaşın birisi yaşıyor, tek farkı 5k mmrli ana hesabı kişinin aynı makine ve ipden ilk maçının high, ikinci maçının very high olarak 2 farklı hesapla ard arda oluşması idi. hatta bana hep böyle mi denk gelecek diye sormuştu. aynı şekilde benimde açtığım her hesap high olarak başlayıp o maçı ezdiğim gibi very high olarak atanıyor. steam'ın güvenlik mantığında farklı pcde bile hesabı açtığında haberi oluyor iken, 1k-2k mmr ile açtığın smurf hesapların aynı pcden bağlandığını ve smurf hesabın olup olmadığını anlayamaz mı zannediyorsun?

Demişti YouAreSoDumb nickli bir arkadaş. banlanmış cezası bitince seve seve tekrar açıklar.
    Ayrıntılar için link

• quote:

quote:

Tavsiye için teşekkürler başka oyuncuların perspektifinden izliyorum ama karşımdakinden izlememiştim. Bunu deneyeceğim. Siz 1300-4200 tek tek kazanarak mı çıkardınız, yeni hesapla mı?

Once 2300e ciktim.Ardindan smurf actim 4200 oldu.

• quote:

quote:

Oyle diyorsun da ben ilk oynamaya basladigimda bundan 1 sene once mmrim 1300du.Suan 4.2k

Yav he he :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: imakenya dragons

quote:

quote:

Yav he he :D

Yav he he mi?Milleti kandirsam elime ne gecer kandirmasam ne gecer?Sen inansan ne olur inanamasan?Heh sen oyle bil kimse 2kdan cikamaz.

• quote:

quote:

quote:

evet genelde arkadaşımla birlikte giriyorum derecesi 1800 fln ama o da diğerlerine göre iyi oynuyor.Bazen o kadar kötü oyuncular geliyor ki ne yapsak kazanamıyoruz hele şu aralar daha sık kaybetmeye başladık önceden %70 falandı kazanma oranı.Kendim şahsen gerçekten kötü oynayıp yenildiğim 2,3 maç var onun dışında her oyun kazanmayı hak ettim diyebilirim.Şimdi burdaki arkadaşlar mmrini kabullenmiyorsunuz falan diyor da senin paylaştığın ikinci profildeki kişiyle benim profildeki fark ortada onu kimse açıklamıyor anca demekki o kadar iyi değilsiniz diyorlar.Şahsen ben çok çok da iyi olduğumu iddaa etmiyorum dotaya ilk başladığımdaki hesabım 2700 flndı bu da ikinci hesabım sırf meraktan mmr kaç gelcek diye ama ne kadar ezsem de normal skill maçlar gelmeye devam ediyor.

Yok hocam demek istediğim kötü oynadığınızdan dolayı Normal Skill yazıyor değil. Şimdi siz 4k iseniz arkadaşınız 1800 ise(örnek) oyundaki bütün oyuncuların ortalama MMR'ı 3k civarındadır. Oyunun ortalama MMR'ı 3200 altındaysa o oyundaki herkese Normal Skill yazar. Mesela oyundaki biri High biri Normal olamaz. Dikkat ettiyseniz bir oyundaki herkesin Skill'i aynıdır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam demek istediğim kötü oynadığınızdan dolayı Normal Skill yazıyor değil. Şimdi siz 4k iseniz arkadaşınız 1800 ise(örnek) oyundaki bütün oyuncuların ortalama MMR'ı 3k civarındadır. Oyunun ortalama MMR'ı 3200 altındaysa o oyundaki herkese Normal Skill yazar. Mesela oyundaki biri High biri Normal olamaz. Dikkat ettiyseniz bir oyundaki herkesin Skill'i aynıdır.

yok ben sizi anladım zaten lafım burdaki prolara :) Açıkçası 3k açılsa bile umrumda değil yeterki 13 level olayım artık çünkü gerçekten saçma sapan oyunlar olmaya başladı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yok ben sizi anladım zaten lafım burdaki prolara :) Açıkçası 3k açılsa bile umrumda değil yeterki 13 level olayım artık çünkü gerçekten saçma sapan oyunlar olmaya başladı

Hocam illaki normal skill olmayacagim diyorsaniz yeni smurf acip ilk maci 4 5k lik bi oyuncuyla parti girin sizi high veya very highe atsin diger maclarda iyiseniz zaten en kotu high skillde kalirsiniz

• 100 kere söylenmesine rağmen göz ardı ettiğiniz şey, normalce oynasanız bile kalibrasyondan sonra bir hesapta 1600, digerinde 4600 gelebilir.Kimse kalibrasyon maçlarının algoritmasının süper olduğunu, 13level+10maçın üstüne sizi tam ait olduğunuz yere koyacağını iddia etmiyor. Unranked ve Ranked oyuncu havuzları tamamen ayrı, ve 13 level yasağı tamamen smurf caydırması. Yoksa o 13 level de kalibrasyona dahil olsaydı seni niye daha o kadar maçın üstüne(ki bayağı bi maç oluyor) sana hadi bi 10 tane daha oyna desin? Ki bütün bunların üstüne o 13 leveli tamamen party oynayabilirsin, yani anlamanız gereken 13 levelde kalibrasyon yok! Sadece smurf koruması, rastgele bir yerden başlatmak yerine mmr 10 kalibrasyona girerken başlangıç noktası olarak o anki unranked gizli mmrınızı alır, kesinlikle mantıklı oldugundan felan değil, sadece ve sadece rastgele bi yerden başlamamk için bunu yapar. 13 level unranked havuzunda oynuyorsun oradaki gizli mmrın (ki kesinlikle rankeddaki mmrınla korele değil) üstüne 10 maç kalibrasyon oynuyorsun. Sonuç olarak o 10 maçın sonunda büyük ihtimal gerçek Mmrınızın yakınlarına düsmeniz beklenir ama kesin değildir. Çünkü bu kadar kompleks oyunda 10 maçta mmr belirlenmez. Önemli olan uzun süreli ranked oynama sonucunda nerede olduğunuzdur. Sistem ne size bile bile mallık yapar, ne de ipden mmr atar, ha hiç bir kanıt olmadan 2 veriyle öyle düsünmek hoşunuza gidiyorasa o ayrı, benim yukarda yazdıklarım kesinlikle sallayıp böyle yaptim böyle oldu o zaman budur şeklinde değildir, bu yazdıklarımın hepsi dota2blogdaki 2 mmr yazısı ve erictams'ın reddit ve devdotada yazdıklarından(yaklaşık 1.5 yıl önce felan, daha milletin mmr doğru düzgün çalışmıyor diye miyavladıgı zamanlar) daha fazlasını merak eden açsın okusun sallamasın bi zahmet. Salamalara inanmak milli sporumuz ama internet diye de bişey var hani.

Son olarak eğer 13 levelin sonundaki gizli mmrınız 10 kalibrasyon maçına start noktası verdiği halde neden bu 13 level kalibrasyona dahil değil diyorsanız, onu da şoyle açıklıyorlar; kalibrasyonda kullanılan değisik bi algoritma var ve buna göre tek maçta 500 mmr atabiliyorsunuz, o 13 leveldeki ve diger butun unranked maclarda kesinlikle boyle bir amac olmadigindan sadece belirli sayida mmr artar veya duser oyunda ne yaptiginizdan bagimsiz olarak.

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana saz az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakmali -- 30 Ağustos 2015; 11:22:38 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.