Momentum 4 Vs Airpods pro 2.nesil
selamlar kendimce bir kıyas yapıcam
benim gibi alıp pişman olmayın :)
elma ile armut kıyası olabilir sizin için ama benim için öyle değil :)
Basit bir kullanıcıyım canım ne isterse onu dinlerim özel zevklerim yoktur
iphone ve windows pc kullanıyorum spotify ile müzik dinliyorum
kablolu bir şekilde müzik dinlemekten zevk almam daha iyi ses duymak yerine tuvalete kablosuz kulaklıkla gitmeyi tercih ederim :)
bugüne kadar en üst düzey kullandığım kablolu kulaklık modelleri
Sennheiser Momentum In-Ear
Odyofil değilim basit bir kullanıcıyım kıyaslarımı tamamen buna göre yapıyorum sizde lütfen buna göre okuyun ve değerlendirin
momentum 4'ü KafaÜstü model tws olan değil 3-4 saattir kullanıyorum
ANC
Eğer apple bir telefon kullanıyorsanız ve toplu taşıma kullanıyorsanız
kesinlikle airpods pro 2 anc performansı çok üst düzey kalıyor
ben airpods almadan önce bu teknolojiyi
Sony MDRZX770BN
modeli ile deneyimlemiştim açıkcası yıl 2016 kafaüstü modellerde böyle bir şey gördüğümde çok şaşırmıştım müthiş gelmişti
momentum 4 almadan önce Sony WH-1000XM5 ile kıyaslarını görmüştüm işte mx5 daha başarılı ama momentum 4 te kötü değil felan deniliyordu
biri 10 ise diğeri 8 felan diyorlardı
bende yıl 2016 tecrübem ile dedimki tamam bu iş olmuştur artık airpods böyle ise momentum 4 yandaki şantiyedeki değişken sesleri bile keser umudu
beklentim tavan!
sonrası takınca hayal kırıklığı sokaktan geçen araba motor sesini airpods ile duymuyorken momentum 4 ile yakınına bile yaklaşamıyoruz bunu net bir şekilde söyleyebilirim
kötü mü hayır güzel mi hayır çünkü airpods yapabildiklerini daha çok para verdiğim bir ürünün başarabilmesi lazım diye düşünüyorum sıfırı 16 bin tl bu ürünün airpods sanırım 9000 küsür
SES SEVİYESİ
Sennheiser Momentum In-Ear aldığımda yıl 2017 elimizde tek muadil ürün razer var çünkü aynı paralara alınmışlar hemen hemen 60 euro ve 70 euro sennheiser daha pahalı
o zaman taktığımda niye bu daha az ses veriyor diye düşünmüştüm ve tamam son ses seviyesi daha berrak daha güzel ama neden az
yıl 2024
momentum 4 son ses seviyesi yine aynı sorun benim için :)
airpods 2 ile bangır bangır kafamı çatlatabiliyorken momentum 4 malesef airpods kıyasla %70-75 te kalıyor son ses seviyesi.
Daha büyük sorunu da yanımdaki adam son ses seviyesinde dinlediğim müziği duyuyor
EN AZ APPLE İÇİN KONUŞUYORUM 3 BASAMAK DÜŞÜRMEM LAZIM Kİ YANIMDA DİNLEDİĞİM MÜZİK SESİNİ DUYMASIN.
bunu yapıncada zaten airpods kıyasla %50 daha az sesli müzik dinliyorsun
KONFOR
şimdi ben bu kulaklığı alırken kafaüstü bir model olduğunu ve çok aşırı rahat olmayacağının farkındaydım
Benim alma amacım gym de ve akşamları köpeğimi yürütürken daha keyifli müzik dinlemekti ortalama 1 er saat diyebiliriz.
açıkcası 4 saattir aktif sürekli kafamda değil ürün
tak çıkar kıyasla müzik değiştir kıyasla gibi şeyler yapıyorum yani kulağımda durduğu süre çok fazla olmamıştır
Üstten bir baskı hiç hissetmedim ama kulak bölgesinde kesinlikle bir terleme ve darlama hissediyorum .
bu ürünü uzun süre kullanmak için gerçekten kafama silah dayamaları lazım yoksa zor öyle kafama takayım unutayım gibi bir durum olmuyor
airpods ile hiç böyle bir şey yaşamadım doğru bir kıyas değil ama bence önemli bir detay sonuçta herkesin 2 tane pahalı kulaklık almaya parası olmuyor
TELEFONLA KONUŞMA
Gürültüsüz ev ortamında konuştuğum kişi kulaklığımı değiştiriyorum hangisi daha iyi dediğimde sennheiser geçtim sandı malesef ben airpods geçmiştim :) bu yeterli sanırım bu konu için :)
airpods çok daha iyi kalıyor evin arka odasına geçip kendim duyduğumda
airpods gelen mesajları okuyor telefona apple cihazlarda momentum 4 yapmıyor sadece bildirim sesi
TAŞIMA
KONUŞMAYA GEREK YOK BİRİ CEBİNİZE SIĞIYOR DİĞERİ KATLANMIYOR BİLE TAŞIMAK İÇİN EKSTRA BİR ÇABA SARF ETMEK LAZIM
FİYAT
BANA GÖRE F/P ÖNEMLİ BİR KONU
Bu ekonomide kolay kolay kısa süreli zevkler için çok fazla para saçamıyor insan
elimde kıyas yapabileceğim 4 tane ürün var bunlarla kıyaslıycam odyofil değilim kullanıcıyım tekrar belirtiyorum
JBL T160 300 TL
LOGITECH G PRO WIRELESS 6500
AIRPODS PRO 8500
SENNHEISER 16000
Bunlar sıfır fiyatları
ikinci el fiyatlarında
jbl para etmez
g pro 4000 tl
airpods sanırım 5000 bandına alınır tr garantili
sennheiser almanyadan getirenlerden 6500 bandına kutusuz sıfır 7500 bandına kutulu sıfır tr garantili 8 bin 12 bin bandına bulunuyor ben 7500'e tr garantili buldum 3 aylık o yüzden aldım
Müzik Kalitesi
1-Momentum 4
2-logitech
3-airpods
4-jbl
uzun uzadıya yazmak isterdim ama bu konuda bir yetkinliğim yok
ama berraklık derinlik ve bas olarak airpods gerçekten momentum 4 10 ise 6 anca verirdim
logitech ile de müzik dinlerim ama yine bas ve derinlik azalıyor ona 7 derdim
jblde 300 liralık fiyatıyla bence gayet net ama derinlik az ama :) kıyas yapmak için yine airpods ile aynı diyebilirim hemen hemen
GENEL TOPLAMDA
MOMENTUM 4'E ASLA 16 BİN TL VERMEM
İKİNCİ EL TR FATURALI 7500-9000 Aldığımızı düşünerek yazıyorum
yada kaçak :)
önceliklerinize göre bu kıyaslama değişir ama 2 koşula göre yazıcam
**toplu taşımada evde sokakta müzik dinleyerek hayatınızı geçiren bir insansanız ve bu size zevk veriyorsa
kafa üstü kulaklık takmak ve taşımak sizi darlamayacaksa ofis ortamında iyi kötü anc de var çoğu sesi kesecektir
momentum 4 sizin için süper bir tercih
**müzik benim için araç vakit geçsin otobüste uçakta sokakta yürürken cebe at taşı dert yok tasa yok
anc de bonusu diyorsanız ki anc bence alışınca büyük bir ihtiyaç haline geliyor
airpods güzel tercih
sırt çantası yada elimde hergün spor çantası taşımıyorsam asla momentum 4 almazdım nereye sokacan bunu kafandan çıkarınca
sorularınız sorabilirsiniz elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım
edit: elinde momentum 4 kulak içi tr garantili ürünü olan varsa 2-3 gün daha deneyimleyip takas edebilirim 😂 birde onu deniyim airpods ile kıyasla
kafaüstü kulaklık ne kadar ses kalitesini arttırsada bende kafa ağrısı ve yorgunluk yapıyor
Koç seçimi için yardım
selamlar belli bir kiloya kadar kas kütlesi kazandım ama son 6 ay ertuğ evrekli ile çalışıp hiç bir sonuç alamadım beklentim doğrultusunda
çalıştığınız online koçlar varsa memnunsanız tavsiye verir misiniz
diyeceksiniz neden memnun kalmadın
6 aylık bir eğitim aldım
boy 190
148 kilodan 94 kadar düşmüştüm hocayla çalışmaya başlamadan önce
ilk ay sonunda 90 kiloya kadar düştüm sonrasında aynı düzende yemek yememe rağmen 2300 küsür kalori bu arada :)
haftada 6 gün idman söylendiği şekilde beslenme alınan suplementler ve sonuç %20 gelişme yoktur belkide
basit bir örnek vermek gerekirse
bench press de hocayla başlamadan önce 40 kg kaldırabiliyordum
şuan 60 kg kaldırabiliyorum başka bir örnek lat pulldown 65 kg kaldırabiliyordum şuan 75 anca :) ve 6 aydır haftada 2 kez göğüs 2 sırt idmanı yapıyorum verdiği programın bana uymadığını gelişemediğimi belirtsemde uzun vadeli sonuca güvenerek 6 ayımı çöpe attığımı düşünmeye başladım ve onunla çalışmayacağım
ne kilom azaldı ne göbeğim eridi yalan yok üst vücudum t-shirt giydiğimde parçalı gözüküyor omuz kaslarım lif lif görünüyor ama bu benim için yeterli bir sonuç olmadı
etrafımdaki herkesin ağırlıkların artmamasını düşük kaloriye bağlıyor boyuma oranla kilomunda az olduğunu söyleyenler var açıkcası dipsiz bir kuyuya düştüm
ertuğ hocaya göre benim daha fazla yağ kaybetmem lazım :) kilo vermem lazım
yaz yaz bitmez düşüncelerim :)
bu konuda uzun süredir idman yapan yada koç önerecek varsa çok memnun olurum
Köpeğim eve çiş yapmaya başladı
iyi günler
1.5 ay önce terrier bir kırma bir köpek sahiplendim hayvan severler kulübünden aldığımda yaşlı ped'ine çişini yaptığını söylediler bende hemen ilk gün ped aldım koydum önüne ama hiçte yapmasını istemiyordum
ilk gün gece bekledim ki yapacak mı eve mi diye hiç çişini yapmadı sıkıntı olmadı sabah yürüyüşe çıktık kakasını çişini yaptı 1.5 aydır bende ve daha hiç eve çişini yapmamıştı
cuma günü annem ameliyat olacağı için şehir dışına çıkmak zorunda kaldım ve arkadaşıma emanet ettim köpeğimi ortamı değişmemesi için evimde kaldılar
gündüz onunla veteriner kliniğinde durdu tüm gün akşam yine benim evimde benim odamda yattı
neyse bıraktığım ilk gün dükkana işemiş ki aynı dükkana hep gidiyorum 1.5 aydır hiç çiş yapmamıştı ortalama 5-6 saatten fazla oturduğum oluyor
ikinci gün çiş yok kakasını yapmış
üçüncü gün yine yapacakken kakasını arkadaşım farketmiş çıkarmış ben pazar günü geri döndüm
pazar gecesi normal düzenimize döndük yürüyüşü yaptırdım eve döndüm spor için evden çıktım geldiğimde çişini yapmış çok çok az miktarda kapının önüne neyse sildim beyaz sirkeyle dedim herhalde tutamadı felan filan yalnız kaldı diye
dün gece yine sabah 8 de yürüyüş yaptık durduk evde sıkıntı olmadı akşam üstü yine çıktık 1 saat sabah 7-8 gibi uyandım yine aynı yere ama bu sefer direk bütün hepsini yapmış
yürüyüşe çıktık bir saat kadar yürüdük geldik eve geri kaka yaptı çiş yapmadı çok az işaretlemek için diyim ama kısır bu arada köpeğim aldıktan 2 hafta sonra kısırlaştırdım
aradan 2 saat felan geçti ne yemek yedi ne su içti bir baktım sabah 300 ml çiş yaptıysa aynı yere bu sefer 1 litre çiş yapmış göl olmuş o nokta neyse sildim bu sefer sirkeyle felan
biraz sinirlendim koklatmaya çalıştım çişini buraya yapmaması için poposuna vurdum oraya koyup sonrasında dedim bu işin içinden çıkamıcam çünkü oraya işiyor sonra göl edip ayaklarıyla evin içinde geziyor bundan rahatsız oluyorum çünkü işediği yer düz zemin yayılıyor ister istemez her yere değiyor o çiş
gittim 1 aydır kenarda köşede duran ped'i aldım serdim banyoya bakayım ne yapacak diye
gitti 10 dakika sonra yemek yedi biraz su içti aradan 1 dakika geçti geçmedi banyoda ped'e bütün çişini yaptı ....
şimdi veterinerim diyorki sana kızmış olabilir gittiğin için yapıyor olabilir tasmasız gezdirmiyorum son 5-6 gündür çünkü geldiğinde ilk 20 gün tasmalı gezdik sonrasında açık alanlarda salıyordum çünkü biraz koşmayı hoplamayı seviyor ama laf dinlememeye başladı gel komutunu biliyordu ama dinlemiyor örnek verirsek ben eve dönüyorum o kedi köpek peşinde koşturuyor başka yere yada işte 1 saat yürüyüş yapıyoruz eve dönücez arabaya binsin diye uğraşıyorum ama arabaya binmiyor arabadan iniyor kaçıyor :) aslında bunların hiç biri yoktu ben serbest bırakmadan önce yavaş yavaş başladı sonrasında bende çok önemli değil diyerek tasmasız gezdirmeye devam ettim git gide söz dinlememeye başladı sokakta
sizce ne yapmam gerek tekrar sokağa yapması için tecrübeli olan birileri varsa yardım edebilir mi
128 gb DD4 ram için tavsiye
selamlar
32x4 almayı düşünüyorum ama model konusunda kararsızlık yaşıyorum
13900k işlemci
msi z690 mpg edge anakartım var
siz olsanız ne alırdınız kısa zamanda üretimden kalkmayacak bir ram almak istiyorum çünkü başlangıçta bütçe 32+32'ye yetecek rgb takıntım yok stabil performanslı sorun yaratmayacak bir ram arıyorum
13900K'lı sistem'e tavsiye
Selamlar bütçem limitli ama günlük para kazandığım için sistem alıp çalıştırmak zorundayım.
Kötü bir şey alıp sonradan değiştirmek yerine eldeki parçalar ile sistemi çalıştırmak istiyorum.
Ddr5 bütçem yetmiyor bakalım sizin fikirleriniz neler olacak ?
13900kf işlemci
elimde kullandığım 3200 mhz 32gb ram /sonrasında 64 yapılacak /ddr4
artic liquid freezer ii 360 lık alınacak
ssd 1 tb elimde kullandığım 3300-3000 lük takacağım çünkü bütçe ayıramıyorum şuan
power amazon.com.tr den bunu almayı düşünüyorum hem 1000watt yeterli gelecektir hemde 80+gold işimi görür diye düşündüm
anakart tamamen kararsızım piyasada ucuz ve güzel z690 yok bildiğim kadarıyla z790 da yok yeni yeni geliyorlar bu konuda bir kararsızlık var ama anakart max ayırabileceğim bütçe 8-9k üstüne maalesef çıkamıyorum
bu modeli almayı düşünüyorum
Kasa yok param yetmiyor elimdeki h510 compact'ta da soğutucu sığmıyor ya 240lık bir soğutucu alacağım yada bir hafta kadar sonra kasaya montaj yapıcam kasa alıp
ekran kartım 3060 ti tuf 3 fanlı modelidir
sistemi ne kadar hızlı kurarsam o kadar hızlı para kazanırım çünkü elimdeki kasayı satamıyorum iyi kötü 7-8k edicek bir sistem var elimde :)
sizce bu çocuk ne yapmalı
yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler
Sessizlik odaklı F/p soğutucu
merhabalar
10400f
gigabyte h410m h v3 anakartım var
vmware ile çalıştığım için bilgisayarda white fan noise kıvamında daimi bir ses geliyor ve kasa kapağı açık halde sıcaklıklarım bu derecelerde
bilgisayardaki değerler 7/24 bu şekilde sistemi hiç kapanmıyor ve kapanmayacak yeni pc alana kadar
max 500-600 TL kadar önerebileceğiniz soğutucuları link olarak atarsanız memnun olurum şuan stok soğutucu var
kasaya yatırım yapmak istemiyorum değiştireceğim için bütçe buralarda eğer hiç ses olmayacaksa biraz daha fiyatı artırabilirim 1k-1.3k gibİ
KASA NZXT H510 COMPACT
8682 anakart https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-mag-z790-tomahawk-wifi-intel-lga1700-ddr5-atx-fiyati,1076681.html
3250 tl kasa asus gt501 2.el
2692 tl https://www.sinerji.gen.tr/corsair-h150-rgb-360-mm-intel-1700p-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-40146
intel olması şart sizce nasıl olmuş neleri değiştirebiliriz neleri ekleyebiliriz
25-30K bütçe sistem
selamlar 25-30k arası bütçe ile
intel ve nvdia ile kurulmuş sistem arıyorum
amaç 1080p-360hz oyun oynamak genel olarak cs:go belki sonradan değişir
en mantıklı bunu bulabildim var mı tavsiyeleriniz
B450M-PRO-M2-V2 Xmp profili kabul etmiyor
Selamlar vatanda indirim var diye 2 adet 3600 mhz gskill ram aldım
B450M-PRO-M2-V2 anakartım bu xmp profilini açmama rağmen ram'ler görev yöneticisinde ve biosta 2133 olarak çalışıyor acaba yardımcı olabilecek var mı ?
profil 1 seçince direk görüntü gelmiyor bios sıfırlamadan
B450M-PRO-M2-V2 Xmp profili kabul etmiyor
Selamlar vatanda indirim var diye 2 adet 3600 mhz gskill ram aldım
B450M-PRO-M2-V2 anakartım bu xmp profilini açmama rağmen ram'ler görev yöneticisinde ve biosta 2133 olarak çalışıyor acaba yardımcı olabilecek var mı ?
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.029
İkinci El Bölümü Mesajları: 331
Konularının görüntülenme sayısı: 38.637 (Bu ay: 410)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 581 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic