Şimdi Ara

Dota2 ile ilgili sorularim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler oyuna yeni başladım ama bu tip oyunlarda onceden tecrubem oldugu icin az cok alistim. Fakat yinede sormak istedigim birkac ayrinti var.

1.Nasil ping atiyoruz?
    2.All chatten nasil mesaj atiyoruz?
    3.Oyundayken bana gelen ozel mesaja nasil cevap verebilirim?
    4.Nasil deny yapiliyor ve skill ile de deny yapiliyor mu?
    5. Top ve bot lane de secret shop disinda 2 tane daha shop var bunlar tam olarak ne ise yariyor?(simdiye kadar sadece bot alabildim ordan onun disinda birsey alamadim)
    6.Ve tabiki hero tavsiyesi lazim. Simdiye kadar sadece 2 tane pvp attim birinde Sand King ile 10/0 oynadim digerinde Slardar ile 26/2 oynadim. Bunlar disinda leaverlar yuzunden iptal edilen bir suru macim oldu. Tabi bu kadar iyi skorlar yapmamda once kendimi botlara karsi alistirmamin ve daha once uzun sure LoL oynamamin etkisi oldu.

Simdiye kadar hosuma giden veya dikkatimi ceken herolar:

Slardar
    Sand King
    Skeleton King
    Faceless Void
    Tidehunter
    Spectre
    Doom Bringer

LoL'de genelde tank/offtank takildigim icin burda da STR Herolari bana daha yakin geldi.

• 1- Alt tuşuna basılı tut, minimap ya da ekrandan bir yere tıkla
    2- Shift + Entera bas, all chat açılır
    3- Bu soruyu Steam yoluyla gelen mesajlar hakkında soruyorsan, Shift + Tab
    4- Skill ile deny yapılmıyor, canı %50 den az olan creeplere saldırabilirsin, o creepin öldürücü vuruşunu yaparasn (kendi creepin tabii) denylamış oluyorsun.
    Aynı şekilde %10 canı altındaki kulelerine de yapabilirsin
    5- Base e gitmeden ya da courier kullanmadan kısa yoldan bazı eşyaları alabiliyorsun

Yeni başlayan birisine önereceğim ilk hero Lion olur. Stun zaten adama tıklayarak da atılabiliyor, yer seçmene bile gerek yok.
    Onun dışında fazla birşey gelmiyor aklıma, başkaları da tavsiye verebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyraél -- 25 Ekim 2012; 19:55:37 >
  • Tesekkurler :)

Peki bu shoptan hangi itemlari alabilirim mesela?(bot disinda)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentDoom

Tesekkurler :)

Shop un üzerine sol tıklarsan gösteriyor içerisinde hangi itemların olduğunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enzifer

quote:

Anlasildi tesekkurler cevap icin :)

edit: Bir de bu aktif itemlari uzerine tiklamadan klavyede kisayol olarak nasil kullanabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentDoom -- 25 Ekim 2012; 20:40:31 >
  • quote:

quote:

quote:

Anlasildi tesekkurler cevap icin :)

edit: Bir de bu aktif itemlari uzerine tiklamadan klavyede kisayol olarak nasil kullanabilirim?

Hocam optionsdan controls bölümünde "items" kısmı var ordan istediğin tuşlara atayabilirsin itemları.Ben 1,2,3,4,5 yaptım itemları.

Courier seçmeyi F3,kendi heromu seçmeyi ",kontrol gruplarını F1 ve F2 ve buy menüsünü B yaptım baya pratik oluyor tavsiye ederim.

• Tamamdir cok sagolun yardimlariniz icin :)
  • quote:

Tamamdir cok sagolun yardimlariniz icin :)
    2 tuş ile de kullanabilirsin itemleri, mesela ben Alt + Q , Alt + W şeklinde kullanıyorum HoN'dan alışkanlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyraél

2 tuş ile de kullanabilirsin itemleri, mesela ben Alt + Q , Alt + W şeklinde kullanıyorum HoN'dan alışkanlık

Alıntıları Göster
    Invoker tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: natrium

Invoker tavsiye ederim.

Invoker guzel heroya benziyor ama biraz karisik geldi skill invoke etme falan. Hem str, hem agi, hem de int oynanabiliyor galiba. Gerci birkac bot macindan sonra alisirim
  • quote:

Invoker tavsiye ederim.

İnvokeri zor oynar hocam :)
  • quote:

quote:

Invoker tavsiye ederim.

Invoker guzel heroya benziyor ama biraz karisik geldi skill invoke etme falan. Hem str, hem agi, hem de int oynanabiliyor galiba. Gerci birkac bot macindan sonra alisirim

aman invokere bulaşma baya zor herodur

Sniper
    Lion
    Lina
    Drown Ranger

Tarzı heroları dene ( oyna )
  • quote:

quote:

Invoker tavsiye ederim.

önce o 10 skillini ezberlemen lazım verimli kullanamazsan taşlarlar

sven ve ck öneririm ben madem lol falan oynamışsın

• Spirit Breaker oynadim super biseymis Adamlara ta baseden rush atmak cok iyi

Bu arada Auto Attacki nasil iptal edebilirim? Bloodseeker bana dot atmisken benim hero kendi kendine creeplere daliyor cok canim yaniyor.
  • quote:

Invoker tavsiye ederim.

Merhaba bende bu oyuna yeni başladım ve invoker benim favorim oldu.Beceremesem bile yine de bu heroyla oynuyorum ve oynamak istiyorum.

İnvoker taktikleriniz nelerdir? Birde sürekli değişen skilleri var.Bir meteor düşürüyor,bir yaratık çağırıyor bunları nasıl düzenleyebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jon Snow Targaryen

quote:

Invoker tavsiye ederim.

Merhaba bende bu oyuna yeni başladım ve invoker benim favorim oldu.Beceremesem bile yine de bu heroyla oynuyorum ve oynamak istiyorum.

İnvoker taktikleriniz nelerdir? Birde sürekli değişen skilleri var.Bir meteor düşürüyor,bir yaratık çağırıyor bunları nasıl düzenleyebilirim?

Valla bunu oynamak için tecrübe lazım, gerçi artık eskisi kadar zor değil, artık bonuslar geliyor Exort, Quas ya da Wex verince. Yeni başladıysan tavsiyem E ağırlıklı sonra Q ve bir kere W verip yanına arkadaş alıp Cold Snap kullanman olacaktır. Oyunun ortalarına kadar iş yaparsın bunla. Sonlarına doğru WWQ+QWE+EEW+QQE yaparsın toplanınca yeter.

Her büyünün bir element kombinasyonu var.
    EEE: Sun Strike : Bütün haritaya atılır, saf hasar verir, hasarı Exort seviyesine bağlıdır.
    EEW: Meteor: Belli bir alana havadan meteor çağırır, hasarı Exort seviyesine, yuvarlanma uzunluğu Wex'e bağlıdır.
    EEQ: Forge Spirit: Yanına 1 ya da 2(Eğer exort ve quas ikisi de 4. seviye ise) Forged Spirit çağırır, canları Quas seviyesine, kırdıkları zırh ve hasarları Exort'a bağlıdır.
    QQQ: Cold Snap: Rakibi dondurup mini-bayıltma etkisi yapar her bayıltma fazladan 30 hasar verir, bayıltma süresi, iyi bayıltma arası zaman Quas'a bağlıdır.
    QQW: Ghost Walk: Görünmez olursun, yanındaki rakiplerini Quas'a göre, kendini Wex'e göre yavaşlatırsın.
    QQE: Ice Wall: Buzdan bir duvar çağırır ve arasından geçen düşmanların donmasını ya da yavaşlamasını sağlar.(Bunun hangi elementlerle arttığını bilmiyorum.)
    WWW: EMP: Elektrik alan oluşturup düşmanların manalarını emer, emdiği mananın yarısı kadar saf hasar vurur ve emilen mana miktarı Wex'e bağlıdır.(Ayrıca ne kadar hızlı emeceği.)
    WWQ: Tornado: Bir tornado çağırır, menzili ve havada tutma süresi Wex'e yere bıraktığında vurduğu hasarı Quas'a bağlıdır.
    WWE: Alacrity: Takım arkadaşını, kendini ya da bir çağırılmış yaratığın hasarını ve saldırı hızını arttırır.(Saldırı hızı Wex, hasar Exort'a göre artar.)

• quote:

quote:

Invoker tavsiye ederim.

Invoker öyle rastgele oynanmaz,her aktif olan orbun invoke ettiği farklı speller vardır.Invokerı verimli oynamanın ilk önceliği hangi orblardan hangi skillerin oluştuğunu ezberlemektir,2 wex 1 exort un alacrity,2 quas 1 wex in ghost walk olduğunu bilmek gibi.Yani öncelikle bunları ezberlemeli,daha sonra oyun içinde herhangi 10 skillden birini anında oluşturabilecek kadar pratik yapmış olman lazım,teamfight esnasında "yaa meteor nasıl yapılıyordu" dersen olmaz.Onun dışında Invokerın belirli build orderları vardır,quas + wex,4/1/4 spirits veya full exort carry gibi.Bu build orderları ve bunlara uygun itemları öğrenmen lazım,takımında yeterince carry varsa mesela full exort gitmeyip quas+wex gidersin bunları hep bilmen lazım.Onun dışında hangi speller birbiriyle kullanılırsa en yüksek verim alınır bunu bilmen lazım,mesela 4/1/4 spirits build oynarken en önemli spellerin cold snap ve ice walldur.Full exort carry oynarken önceliğin meteoru full damage vuracak sekilde konumlandirmaktır bu yüzden defeaning blast,tornado veya euls scepterı birbirleriyle uyum icinde kullanman lazım.Bunları yaptıktan sonra iyice gelişmek için ünlü oyuncuların replaylerini izlemeni tavsiye ederim,çok güzel taktikler/build orderlar görebiliyorsun.

Spell leri ezberlemek ve pratik yapmak istiyorsan google a "invoker trainer" yazarsan güzel bir uygulama çıkıyor bana baya faydası olmuştu öğrenirken,tavsiye ederim.

Son olarak,invoker oyuna yeni başlayanlara kesinlikle tavsiye etmediğim bir herodur,öncelikle oyunun temellerini basit herolarla öğrenin daha sonra zaten invoker gibi daha kompleks heroları oynarsınız.

• quote:

quote:

quote:

Invoker tavsiye ederim.

Invoker öyle rastgele oynanmaz,her aktif olan orbun invoke ettiği farklı speller vardır.Invokerı verimli oynamanın ilk önceliği hangi orblardan hangi skillerin oluştuğunu ezberlemektir,2 wex 1 exort un alacrity,2 quas 1 wex in ghost walk olduğunu bilmek gibi.Yani öncelikle bunları ezberlemeli,daha sonra oyun içinde herhangi 10 skillden birini anında oluşturabilecek kadar pratik yapmış olman lazım,teamfight esnasında "yaa meteor nasıl yapılıyordu" dersen olmaz.Onun dışında Invokerın belirli build orderları vardır,quas + wex,4/1/4 spirits veya full exort carry gibi.Bu build orderları ve bunlara uygun itemları öğrenmen lazım,takımında yeterince carry varsa mesela full exort gitmeyip quas+wex gidersin bunları hep bilmen lazım.Onun dışında hangi speller birbiriyle kullanılırsa en yüksek verim alınır bunu bilmen lazım,mesela 4/1/4 spirits build oynarken en önemli spellerin cold snap ve ice walldur.Full exort carry oynarken önceliğin meteoru full damage vuracak sekilde konumlandirmaktır bu yüzden defeaning blast,tornado veya euls scepterı birbirleriyle uyum icinde kullanman lazım.Bunları yaptıktan sonra iyice gelişmek için ünlü oyuncuların replaylerini izlemeni tavsiye ederim,çok güzel taktikler/build orderlar görebiliyorsun.

Spell leri ezberlemek ve pratik yapmak istiyorsan google a "invoker trainer" yazarsan güzel bir uygulama çıkıyor bana baya faydası olmuştu öğrenirken,tavsiye ederim.

Son olarak,invoker oyuna yeni başlayanlara kesinlikle tavsiye etmediğim bir herodur,öncelikle oyunun temellerini basit herolarla öğrenin daha sonra zaten invoker gibi daha kompleks heroları oynarsınız.

Alıntıları Göster
    Senin yerinde olsam anti hero olaylarını öğrenirdim.Baktın karşı takımda 3 int var 2 str var bu herolara anti olabilecek heroları al.Yoksa ezilirsin.Aslında şimdi ezilmezsin tahminimce nooblarla maç atıyorsun.Şimdilik kafana göre takıl.

Steam shopundan bahsedeyim.2,3 kere alışveriş yaptım.Steam shopundan kesinlikle set giysi alma zararda olursun çünkü trade chat'te adamlar kutu açma keyine neler veriyor.

Birde hızlı kasmak istiyorsan shopta %75 mücadele puanı arttırma var.Hafta sonları fazla oynuyorsan senin yerinde olsam alırım.Ben mesela üni olmadığı günlerde 8 9 map atıyorum. %75 mücadele puanıyla 14 maç atmış gibi ex ve item alıyorum.
    toplamda 3 x14=42 map atmış gibi ex ve item alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sean-Bean -- 26 Ekim 2012; 23:00:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sean-Bean

Senin yerinde olsam anti hero olaylarını öğrenirdim.Baktın karşı takımda 3 int var 2 str var bu herolara anti olabilecek heroları al.Yoksa ezilirsin.Aslında şimdi ezilmezsin tahminimce nooblarla maç atıyorsun.Şimdilik kafana göre takıl.

Steam shopundan bahsedeyim.2,3 kere alışveriş yaptım.Steam shopundan kesinlikle set giysi alma zararda olursun çünkü trade chat'te adamlar kutu açma keyine neler veriyor.

Birde hızlı kasmak istiyorsan shopta %75 mücadele puanı arttırma var.Hafta sonları fazla oynuyorsan senin yerinde olsam alırım.Ben mesela üni olmadığı günlerde 8 9 map atıyorum. %75 mücadele puanıyla 14 maç atmış gibi ex ve item alıyorum.
    toplamda 3 x14=42 map atmış gibi ex ve item alıyorum

Alıntıları Göster
    Ne oyunmuş arkadaş bu böyle.Ben bölye kafa dağıtmak için 1-2 saat arada girip oynayıp çıkarım demiştim.Meğer neler neler varmış

Bu söylediklerinizden sonra açıkçası başka bir büyücü olan lina'ı aldım.Az önce medium co-op oynadım.13 lv de bitti.Ancak şunu da gördüm ben bazı heroları hiç öldüremiyorum; en güçlü yeteneğimle saldırıyorum,karşıda ki geliyor bana 2 tane vuruyor yerde kalıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Invoker tavsiye ederim.

pm attım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.