Şimdi Ara

dotaya başlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sınıfta 6 erkek lol oynuyoruz 1 arkadaş dota oynuyor lole başlatamıyoruz şimdi ben dotayı denemeyi düşünüyorum lolde adc mainim ilk oyunumda hangi heroyu alıp hangi itemleri kasayım? bir de skiller aşırı op değil mi? bi skill var 6 saniye susturuyor kör ediyor yavaşlatıyor, sniperin menzili kule menzilinden fazlaymış? dotacı arkadaşımız diyo ki rakip takımdaki huskar baselerine girip adam öldürüp çıkıyomuş. arkadaşım 5-6 level falan sanırım 40 oyun falan atmış.bu oyunda denge nasil saglanıyor bu kadar op şeyler varken?
    dotada top mid adc sup jungle metası var mı ?
    bide rünler varmış o rünü alınca kendinden 3 tane oluyormuş garip garip şeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tumble -- 12 Kasım 2014; 19:59:19 >

• Lolde base basma yok mu? Çok yazık çok zevkli olay.

6sn susturma niye op olsun. Sen bir skilli kullandınmı 100 küsür saniye bekleyebiliyorken 6 saniye? Birde oyun sadece skill spamlamaktan ibaret değil. Duyumlarıma göre lol öyle imişte. Düz vuruş diye bir şeyde var hani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köpekkedifare -- 12 Kasım 2014; 20:44:38 >
  • lol mantığıyla oynarsan oyunu anlayamazsın oynayabilmen için kendini lol mantığından uzaklaştırıp yepyeni farklı bi mobaymış oyunmuş gibi davranman lazım
  • Lole devam et hem 6 kişiymişsiniz
  • Allahtan ilk moba tecrubemi dota ile basladim. Alismak normalden uzun surdu ama alisincada cekismeli maclarda orgazm oluyorsun. Lolu hic oynamadim izlemedim ne oldugunu bilmem ama gayet farkli oyunlar olduklari belli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imakenya dragons

Allahtan ilk moba tecrubemi dota ile basladim. Alismak normalden uzun surdu ama alisincada cekismeli maclarda orgazm oluyorsun. Lolu hic oynamadim izlemedim ne oldugunu bilmem ama gayet farkli oyunlar olduklari belli.

12dk sonra tamamlıyorum bakalım nasıl bir oyun :)

market çok karışık diyolar itemleri neye göre alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tumble -- 12 Kasım 2014; 21:16:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tumble

quote:

Orijinalden alıntı: imakenya dragons

Allahtan ilk moba tecrubemi dota ile basladim. Alismak normalden uzun surdu ama alisincada cekismeli maclarda orgazm oluyorsun. Lolu hic oynamadim izlemedim ne oldugunu bilmem ama gayet farkli oyunlar olduklari belli.

12dk sonra tamamlıyorum bakalım nasıl bir oyun :)

market çok karışık diyolar itemleri neye göre alayım

İlk macimi hatirliyorum heronun sekillerine bakarak almistim(beastmaster). Terrorblade, naga siren,Invoker, meepo, tinker, shadow fiend, lone druid ile baslamani tavsiye ederim, kolaydirlar cabuk alisirsin.

İtemleri onerilene gore git.
    Ama bence ilk basta hepsini bir ogren sonra onerilene gore git. Mesela rod of atos kullanislidir alisma suresinde hem kill alirsin hem kurtarirsin. Eul kasabilirsin rakibi hortuma kaptirip kacmani veya yakalamani saglar. Birde aectigin heronun skillerini iyi analizle itemlere yansit. Verim alirsin illaki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imakenya dragons -- 12 Kasım 2014; 21:22:31 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• dostum ana başlıkta yazdığın herşeyi unut. Lol ile geçmişini tamamen unut. Dota tamamen farklı bir olay ve tamamen farklı mekaniklere sahip bir oyun. Herolar skill atar, nexus yıkılır oyun biter mantığı ile lol ile dotayı birbirine benzetme.
    Lol de herşey standart bir akıcılıkta devam eder. Sen kalkıp adc mainim diyorsun. herhangi bir adc heroyu düşün. O adc heroyla kalkıp tank kasarsan ne olur ? 1: sana söverler, 2 : hiç bir cacık olmaz. Dota işte burada tamamen farklı. Eğer dotada bir şeyler öğrenmek istiyorsan lol ile karşılaştırmaya girme. Şu hero iyi, şunun antisi. bu hero şu lanede iyi kasar dalaverelerine inanma.
    Mesela o.d. herosuna genelde int ağırlıklı gidip mid oynarlar. Bazen sup oynarlar. Demin bir oyunda jungle kastım. o.d. ye kasılacak son itemleri kastım. Sonucu tabeladan görürsün zaten.
    http://www.dotabuff.com/matches/1021385821

Söylemek istediğim tamamen farklı oyunları birbiri ile kıyaslamadan bu oyuna başlaman. Aksi taktirde çok zorlanırsın

Edit: Soranlar olacaktır, tabelasını attığım oyun tek dereceli girdiğim bir oyun. Derecem 3800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The dark side of the Wall -- 12 Kasım 2014; 21:22:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akales

dostum ana başlıkta yazdığın herşeyi unut. Lol ile geçmişini tamamen unut. Dota tamamen farklı bir olay ve tamamen farklı mekaniklere sahip bir oyun. Herolar skill atar, nexus yıkılır oyun biter mantığı ile lol ile dotayı birbirine benzetme.
    Lol de herşey standart bir akıcılıkta devam eder. Sen kalkıp adc mainim diyorsun. herhangi bir adc heroyu düşün. O adc heroyla kalkıp tank kasarsan ne olur ? 1: sana söverler, 2 : hiç bir cacık olmaz. Dota işte burada tamamen farklı. Eğer dotada bir şeyler öğrenmek istiyorsan lol ile karşılaştırmaya girme. Şu hero iyi, şunun antisi. bu hero şu lanede iyi kasar dalaverelerine inanma.
    Mesela o.d. herosuna genelde int ağırlıklı gidip mid oynarlar. Bazen sup oynarlar. Demin bir oyunda jungle kastım. o.d. ye kasılacak son itemleri kastım. Sonucu tabeladan görürsün zaten.
    http://www.dotabuff.com/matches/1021385821

Söylemek istediğim tamamen farklı oyunları birbiri ile kıyaslamadan bu oyuna başlaman. Aksi taktirde çok zorlanırsın

peki şimdi ben sniper yada drow ranger oynamak istiyorum ilk oyunumde ne yazayım lobide marksman yazıp botlaneye mi gidicem?

bir de ağaç kesmek falan varmış onlar ne oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tumble -- 12 Kasım 2014; 21:23:15 >

• İlk picki sen yap millet nereye giderse sen tersi yönüne git. Yani neresi boş kalırsa oraya git, supların yanına git hatta. Yalnız oynayacağın oyunda senin gibi yeni oyuncuların olduğunu unutma, onlarda ne yapacağı konusunda kararsız :)
  • ilk defa çalıştırılmak için hazırlanıyor...

microsoft directX for windows yükleniyor ... (1/1)

bekliyorum 5 dkdır bakalım ne olacak
  • giriyorum ilk oyunuma bu kuryeyi nasil yapyırz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tumble -- 12 Kasım 2014; 21:36:57 >
  • drow=ashe
    ursa=voli

buna göre al birşeyler. ama normali başarmak için zordan başlaman lazım. invoker oyna. basit zaten max 3 oyuna alışırsın.
  • ilk oyun bi kaç karakter vardı razoru seçtim 1-5 gidiyorum şu an :D hiçbişey anlamadan oynuyorum çk karışık item almak falan
  • kaç tane last hit yaptıgım nerde yazıyor nerden çagırıyoruz kuryeyi
  • Yahu invo meepo falan demeyin oyundan soğumasın çocuk.

Huskarla fountain basamassın kardeş üzerinde bol bol evasion itemi yoksa. Basabilecek herolar bellidir pa basar bristle basar centaur basabilir meepo öküz gibi yetenekliysen aggro yöneterek basarsın (meepo oynama daha). Sana tavsiyem çabuk ölebilecek herolarla oynama str herolardan başlayabilirsin. Mesela spirit breaker. Ya da bounty hunter ile başla çabuk ölür ama görünmez başlangıçta iş yapar. Skiller sana göre op alışınca öyle değil. İş yapmıyor çoğu skill late gamede. Loldeki gibi adamı kastıkça skiller güçlenmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurye satın alındıysa sağ altta yeri var tıkla gelir. Kaç last hit deny yaptigin onun altinda yazar. Item olayini cozersin oynamaya devam et. Onerilen itemleri alabilirsin kafana gore built gitme simdilik. Ha bristle oynayabilirsin kolaydir tanktir cabuk olmez iyi kill, asist alabilirsin ama ona onerilenlerden rod of atos kasma.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖncüTürk

Yahu invo meepo falan demeyin oyundan soğumasın çocuk.

Huskarla fountain basamassın kardeş üzerinde bol bol evasion itemi yoksa. Basabilecek herolar bellidir pa basar bristle basar centaur basabilir meepo öküz gibi yetenekliysen aggro yöneterek basarsın (meepo oynama daha). Sana tavsiyem çabuk ölebilecek herolarla oynama str herolardan başlayabilirsin. Mesela spirit breaker. Ya da bounty hunter ile başla çabuk ölür ama görünmez başlangıçta iş yapar. Skiller sana göre op alışınca öyle değil. İş yapmıyor çoğu skill late gamede. Loldeki gibi adamı kastıkça skiller güçlenmiyor.

daha demin razor oynadım istemeden 20 tane hero verdi bana iyilerini aldılar sniper falan en son son saniye razoru seçtim ne ksaılcagını bilmiyodum,itemler falan çok karışık ve can barının üstünde nickler yok üzerine gelince yazı çıkıyor ama o yazıalrda küçük ve fontu biraz garip çok zor okunuyor. ve haritanın üst kısmındaydık kazandık çok gri kasvetli bi haritaydı aşağı taraf güzeldi cıvıl cıvıldı :D karşıdaki sniper beni çok uzaktan vuruyodu :/ feedledim başta sonra toparladım biraz 105 son vuruş faan yaptım 40dklık oyunda baya kötü yarın düzgün bi hero bulup oynarım bi de oyun kasmıyo ama kasıyo gibi geliyo lolde çok akıcı mesela minyon a vurdun mu tak heron dönüyo oraya vuruyo bunda yavaş yavaş dönüp vuruyo alışamadım biraz. her itemin zibilyon tane aktifi var skiller çok karışık.

bende baya bi karışık yazdım noktalama falan koymadım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tumble -- 12 Kasım 2014; 22:35:26 >

• Tumble T kullanıcısına yanıt
    Itemler karisik degil itemleri bilmiyorsun. Ben de lolu beceremedim. Razor aslinda iyi herodur ama simdilik oynama. Dedigim gibi bristleback al. Bakacaksin skill atinca manan kalmayacak mana regen veren ne var diye bakip ring of basilus alacaksin. O seni bir sure idare edecek. Tank itemler kasacaksin sonra mesela shivas guard hem armor veriyor hem pasif aurasi sayesinde etraftakileri yavaslatiyor hem de aktifi etrafta buz dalgasi olusturup millete hasar verip daha da yavaslatiyor. Ekstra mana ve mana regen cabasi. Sonra bakacaksin yetmiyor armor hp kasman lazim ne var hearth of tarrasque var once guc veren parcayi alacaksin en cok hpyi veren o sonra diger hp veren parcayi alacaksin en son tarifini alacaksin ki aldigin parca envanterde bos bos durmasin bir ise yarasin. Sonra baktin cok damage yiyorsun buyulerden hood of defiance kasarsin buyu hasarini azaltirsin. Gibi gibi.

O tak diye donme olayi turn rate. Oyunu gercekmis gibi dusun mesela merdiven altindan yukaridaki adama vururnca miss vurma ihtimali oluyor. Donerken sen tak diye arkani donemiyorsan karakter de donemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YesilliksizTantuni -- 12 Kasım 2014; 22:43:49 >

• Tumble T kullanıcısına yanıt
    Ya normalde asla demem ama sen baslama ya bu kadar lol oynadiktan sonra oyunu o kadar karsilastiriyorsun ki oyun oynayan ortalamayi dusuruyorsun. Buraya yazicagini dota chatine yazabilirsin last hit nerede kurye nasil cagiriliyor diye. Ama ben hala baslamamani oneririm. 6 saniye stunmis, dengeymis, base dalmaymis. Metasi 20-25 karakterden olusan adam gelmis op degil mi diye soruyor....

Ya arkadas ben de dotada noobum herseyi bilmiyorum ama arastiriyorum, ogreniyorum, metayi takip ediyorum, profesyonel oyun izliyorum, rehber okuyorum. Adam daha oyunu yeni indirmis profesyonel oyuncu gibi oynucagini sanip laf yapiyor. Dota lol gibi degil. 1 gunde ogrenemezsin. Herseyi buraya yazma, (oyun yuklendi directx kuruluyor) google arastir. Eger sevmediysen de zorlama birak. Baskalarinin oyun zevkini bozmak zorunda degilsin (feed).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balbasur -- 12 Kasım 2014; 22:51:17 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.