Trendyol / Saçma arama sonuçları
Çok uzun süredir kullanmamaya çalıştığım site,
Google üzerinden yapılan aramalarda sonuç olarak en başta reklam olarak çıkıp, tıkladıktan sonra ürün bulunamamaktadır uyarısından sonra birde böyle oyunlar yapılıyor,
Hemen açıklayayım;
Arama yerine yazılan her ne olursa olsun bir kaç sayfa kaydırma yapıldığı zaman sitenin algoritması bıyık altından gülümseyerek '' size göstereceğimiz sonuçlar bitti, yinede aramanız ile alakasız sonuçlar ile beraber size yukarıda gösterilmiş ürünleri tekrar göstereyim ''
Gerçekten bu sitenin arama algoritmasını tasarlayanlara çok büyük isyanım var,
Ülkede hiç bir kurumun olması gerektiği gibi denetlenmediği yerde keşke bir devlet kurumu çıksada '' insanların vakitlerini çalmayın '' diyerek ceza kesse...
Velhasıl, bu sadece bir isyan konusudur, gece gece paylaşmak istedim.
Buraya kadar okuyanlar için, vaktinizi çaldım kusuruma bakmayın.

Alienware M15 r4, i710870H, 32GB RAM, 3070 RTX mobil yapılandırmasına sahibim.
Windows 11 güncel kullanıyorum.
Termal macun değişimini 3-4 ay kadar önce yaptım.
Hangi oyunu oynarsam oynayayım 5-10 dakika sonra inanılmaz yüksek FPS düşüşleri yaşıyorum. (Son epoch ilk 10 dakika 120 FPS, ardından 20-24 FPS. DotA 2 ilk 10 dakika 170 FPS, ardından 50-60 FPS.)
Bu senaryo, Alienware komuta merkezinde tüm termal seçenekleri her zaman " Full Speed " olmadan tutar. Full Speed ile bir oyun oynadığımda sorun genelde oluşmuyor, nadiren arada sırada aynı sorunu yaşatıyor ama genel anlamda yüksek hızlı bu fan modunda sorun yok, herhangi bir sorun yaşamadığım bu senaryoda belki biliyorsunuz ki ses gürültüsü ile yaşamak için rahat değil. Çünkü çok absürt bir fan sesine sahip bu bilgisayar. Kulaklık takılı olsa bile fan sesi duyulabiliyor.
Sorunu grafiksel olarak açıklayan 2 resim ekliyorum.
1. resimde GPU mem saati 6001 810 MHz'e düşüyor ve GPU kullanımı %100 oluyor, aynı zamanda işlemci saat hızı da aniden artıyor.
5 dakika sonra GPU mem saat hızı normale döner ancak bu sefer GPU saat hızı 1335'ten 435 MHz'e düşer.
Bu hız düşüşü sonrası her oyunda düşük FPS ile oynuyorum, sanki GTX 950 falan kullanıyormuşum gibi.
Timespy performans grafiğine bakarsanız zaten çok açık ve net bir biçimde resmen ekran kartsız test yapılmış gibi bir durum var, aynı laptopa sahip timespy sonuçları 13bin civarındayken ben 4500 puanı henüz geçemedim ısınma yüzünden.
Sorun tamamen bilgisayarın üzerindeki işlemci ve ekran kartının ısınması, belli bir sıcaklığa geldikleri zaman hızlarını kısıyorlar ve yeteri kadar soğuyunca tekrar açıyorlar,
Benim isteğim ise %5-10 performans kaybına razı olup fan sesi abartı olmadan rahat bir şekilde oyun oynayabilmek. Bunun için Afterburner ile GPU'nun frekanslarını kıstım fakat bir çaresi olması, işlemciyi throotlestop ile sınırladım bu sefer komple düşük FPS ile oynamak zorunda kaldım.
Ekran kartını ve işlemciyi yeteri kadar sınırlayıp Full performans vermeyecek şekilde nasıl sınırlandırabilirim?

Huawei Sorunları EMUI/Harmony
|
|
Youtube 1 yıllık aile hesabı arıyorum
Youtube 1 yıllık aile hesabı arıyorum,
PM den iletişime geçebilirsiniz
Deezer Hi-Fi Aile üyeliği
|
Merhabalar,
Tam hatırlamıyorum ilk ne zaman olduğunu, bu sorun olduğunda W10 veya W11 kuruluydi çok emin değilim.
Bilgisayarı açtığımda no signal aldım monitörde, epey uğraştık tan sonra Hdmi takınca görüntü geldi. Bir kaç ay bu şekilde kullandıktan sonra DP neden görüntü vermiyor diye uğraştım ve sorunu buldum. Şöyle bir durum var yalnız, sorunu bulsamda çözümünü bulamıyorum.
Nvdia driverini siliyorum, DP görüntü veriyor
Nvdia driverini yüklüyorum görüntü gidiyor.
Yani sorun kabloda/sokette/kartta/monitörde değil.
Başına bu durum gelen veya bilgisi olan var ise lütfen yardım edin.
Technopat sosyal, Cyberpunk yorumu
Vodafonedan internet aldım, Asay group kurulum yaptı, TTNET'e sevk edildi
Evet tam olarak böyle oldu.
Muhattabım Vodafone olmasına rağmen kurulum işlemini farklı bir firma yaptı, akabinde oluşan ''adsl ışığı yanmıyor, ttnet'e sevk edildi'' ibaresi olan teknik servis formu bırakıldı.
1 aydır evimde internet yok, benim muhattabım şu an kim ? Kime derdimi anlatıp internetimin açılması için dert yanacağım. Vodafone müşteri hizmetlerini onlarca kez aradım sonuç yok. Mail attım sonuç yok.
Asay group ile telefon numarasından iletişim kurmayı denedim sonuç yok, telefonu açan yok. Mail attım, maile dönüş yapan yok.
TTnet'e ulaştım, internet sağlayıcınız biz değiliz vodafone ile görüşün cevabını aldım.
Bu kadar saçma bir şekilde arap saçına dönen internetim için şikayet var üzerinden tonla şikayet oluşturdum, btk ya şikayet ettim, cimere yazdım.
Sonuç: İnternet hala yok.
Bu ülkede kafayı yememek için ne yapmak gerekir ?

Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.263
İkinci El Bölümü Mesajları: 291
Konularının görüntülenme sayısı: 32.347 (Bu ay: 471)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 318 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar