Bildirim
Döviz neden sürekli yükseliyor? (6. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Bir ülkede hırsızlar yüceltilirse tabii döviz ayvayı yer. -
euro 4.47 durmuyor yılanoğlu -
Döviz yükselmiyor, açın doların euro'nun diğer kurlar karşısındaki hareketini inceleyin. Seyirde ciddi bir dalgalanma yok.
Türk lirası Uganda'nın taşa kazınmış parası karşısında neden değer kaybediyor olmalıydı başlık. -
Paramız gayet değerli ama dolarda bütün ülkeler açısından bir yükselme var yani normal bu endişe etmeyin gençler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dragonbornx
Paramız gayet değerli ama dolarda bütün ülkeler açısından bir yükselme var yani normal bu endişe etmeyin gençler.
Paramiz gayet degerli mi ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
paramız değerliymiş ayyyyyy neremle güleceğimi bilemedim -
quote:
Orijinalden alıntı: firstdejavu
quote:
Orijinalden alıntı: shifisitert
Asıl soru su olmalı: Cari açık bu kadar fazlayken neden develuasyon olmuyor. Ulke tairhinin en buyuk borc batagına suruklenmışken neden develuasyon olmuyor. Su an her ay develuasyon olması gerekıyor.
Asıl sen uretmeyen bu ulkenın ticaretinin tamaen a101, şok ve bime kaydıgını görupte hala nasıl enflasyon %6 diyenlere hayret etmen hatta dovızın develue edilmeyipte azar azar artırılması kımlerın ne gibi anlaşmalar yaptıklarını ve ulkenın kımler elıne gectıgını arastırmamızın gereklılıgını bir dusun derim
Aklımdakilerin bir bölümünü yazmışsınız :)
Gerçekleri gorebılıyoruz demekkı hocam ıkımızde olay bu
-
Ohal yüzünden iflaslar açıklanamıyor herhalde, seçime gider ayak patlarlarsa üçün birini alırlar. Araplardan sağlam yatırım gelirse düşük ihtimal piyasa canlanır.
Bu arada euro 4.5 lira bu bir utanç tablosu. Yurtdışına gitmek istesen bir gezmeye çıksan resmen zulüm. -
USD ve Euro değer kazanmıyor.Sadece bizim paramız değer kaybediyor.
İlginçtir ki gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine bakıldığında bizim paramızda gerileme söz konusu.
Söz konusu değer kaybı ivmeli bir şekilde aşağıya doğru iniyor.Benim korkum ivmenin büyümesi.
Açıkcası bu vaziyetin istenen bir durum olduğunu düşünüyorum.
TL nin değer kaybetmesini isteyenler var ve bu kişilerin dışarıdan ziyade içeriden olduğu hissi ağırlık basıyor. -
Herşeye zam geliyor herşey ithal ve asgari ücretin bir tık üstünü alanın vay haline asgari ücretliyi saymıyorum bile ee durum bu olunca bırakta yükselsin.
KEŞKE ŞUNLAR OLSADA O ZAMAN GÖRÜRÜM İSTİKRARI ;
1 DOLAR: 10 TL
1 EURO : 15 TL
1 STERLİN : 20 TL
BU YAZDIKLARIMI NOT EDİN BUNA BENZER FİYATI VEYA BUNUN ÜSTÜ FİYATI 2023-2024 LERDE ÇOK RAHAT GÖRÜCEĞİZ BU KAFAYLA GİDERSEK...! -
-
Fetocu musunuz? Dolarin yukselmesi iyi. Ekmek bulamicaz cunku. Tas yeriz hem daha dogal. Dogada bol bol var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08
bu işe en çok Almancılar seviniyordur. Çünkü orada aldıkları 1500euro maaş burada 6500tl yapıyor. 1 aylık maaşlarını alıp Türkiye'ye geliyorlar o parayı 2 haftada yiyorlar yiyorlar bitiremiyorlar. sonra diyorlar ki Türkiye çok güzel,çok ucuz. eh doğru sana göre ucuz. o 6500tl maaşı bugün ülkemizde doktorlar,öğretmenler,kaymakamlar,araştırma görevlileri bile alamıyor 6500tl maaş. Türkiye de çobanlık bile yapamayacak kabiliyette olamayacak kişiler gidiyor orada 1200-1500 euro maaş alıyor bir de beğenmiyorlar.
Bilmedigin konular hakkında yorum yapma. Evet 1500 euro maaş alıyorlar hatta 2000 2500 alanlarda var ama orada bir ev kirası 800 euro, bir paket sigara 8 euro vs vs. Senin burada aldigin 1400 tl ile onlarin aldigi 1500 eşit. Gelirle gideri orantılaman gerek. Orda 1500 tl yi yetiremedigi icin ikinci işlerde calisiyor insanlar. Onun bunun kicini temizliyor ev temizliyor garsonluk yapiyorlar. Siz heralde ordaki herkesi ceo falan sanıyorsunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1+0 dairere oturuyorum 1650 Lira kira oduyorum esyali.
800 Lira kiraya mahzen falan bulursun Istanbul'da.
Avrupa'ya hic gitmedigin belli.
Market elektronik ve teknolojik urunleririn ve ulasim fiyatlarindan birhabersin belli ki.
Gidersen ve gorunce bir selfy cekersin yuz ifadeni buraya atarsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Genel anlamda kullandığımız her şey dışarıdan.Şu mesajı yazdığım bilgisayar,elimdeki telefon,evdeki televizyon vs. her şey.Bunun haricinde hep kendi kendimize yeten ülke olarak bilinirdik.Ancak şu an buğdaydan tutun da samana kadar ithal ediyoruz.Düşünün ki saman bu ülkenin her yerinde yanlışlıkla yetişir.Bunu bile ithal eder hale gelmişiz.Et vs. gibi ürünlerde de durum benzer.Süt üretimi yapılan hayvanlar Hollandadan ithal.Hani bir zamanlar güya rest çektiğimiz Hollanda.Yine bu hayvanların ilacı vs. hep dışarıdan.Tarım ürünleri deseniz aynı şekilde tohumu,fidesi hep dışarıdan.Misal domates fidesi ekilir ama domates verdikten sonra tohumunu alıp,ekin bir daha yetişmez.Pamuk tohumu İsrailden hani zaman zaman gider yaptığımız İsrail.Bu pamuğa atılan ilaç bayerin yine ara ara takıştığımız Almanyadan.Süren,eken traktör Alman,İngiliz veya İtalyan.Pamuk toplama makinesi Amerikan malı.Bize vize yasağı uygulayan ama ülkemizde askeri üssü bulunan Amerika.
Turizm deseniz iç politika için ona,buna atar yapmaktan kevgire döndü.Bunun üstüne dolar borçlanma maliyeti düşükken sıcak paranın üretime değil inşaata yatırıldığını;göçmen adı altında ülkeye kontrolsüzce siyasi hesaplarla sokulan tonla insanı;bir de dengesiz,hayalperest dış politikayı(şamda cuma namazı kılmak vb.) eklerseniz sürekli artmasının sebebini anlarsınız.
-
dikkat ettim de malavi kwacha'sı karşısında değer kazanmış paramız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fautzin -- 26 Ekim 2017; 12:28:50 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Khal Woof
1+0 dairere oturuyorum 1650 Lira kira oduyorum esyali.
800 Lira kiraya mahzen falan bulursun Istanbul'da.
Avrupa'ya hic gitmedigin belli.
Market elektronik ve teknolojik urunleririn ve ulasim fiyatlarindan birhabersin belli ki.
Gidersen ve gorunce bir selfy cekersin yuz ifadeni buraya atarsin.
Avrupalılarla sürekli sohbet etme imkanı buluyorum. Hiçbirşey sizin gördügünüz gibi toz pembe değil. Al eline hesap makinasını hesapla. 1500 euro ya avrupada yaşamak mı? 1500 2000 tl ye türkiyede yaşamak mı? Her ikiside zor cünkü karı koca 1500 euro kazandıkları halde yetiremediklerinden 2. İşlerde çalıştıklarından bahsediyorlar..
Ayrıca senin ödediğin kira bir kriter olamaz nerde oturuyorsan degistir. ben 2 oda bir salona 515 tl veriyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatihnds -- 26 Ekim 2017; 12:49:44 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: SBK
quote:
Utanmadan gelmiş yine biri...
Yav he he, dolar bütün ülkelere karşı yükseliyor hee yedik yavrucum. Paramız 10 senedir "iç savaş" yaşayan adını duymadığın Afrika ülke paralarına karşı bile değer kaybediyor, neden bahsediyorsun?
Daha önce yazdığım şey aynen çıkıyor:quote:
Size;
-ekonominin iyi yönetildiğini,
-ülkenin ekonomik durumunun iyiye gittiğini,
-hatta Türk Lirası'nın DOLAR ve EURO karşı değer kaybetmediğini, bu paraların tüm dünyada değer kazandığını, bizim paramızın değerini koruduğunu söyleyen
"AK Parti hayranlığı ve partizanlığı, memleket sevdasının önüne geçmiş", ihaleci, avantacılar olabilir.
Koca bir yalan.
Aşağıdaki grafiklerden de görebileceğiniz gibi, Türk Lirası, son 10 yıldır yaklaşık 160 para biriminin neredeyse hepsine karşı değer kaybediyor.
Kaynak:https://www.xe.com/
İnanmayan para birimlerinin TL karşısındaki son 10 yıllık değişimini kendisi kontrol edip bakabilir.
Partizan, vatan sevdasını geçip koltuk, avanta, cukka derdine düşmüş trollerin suratına çarpabilirsiniz. İmajın tam çözünürlüklü versiyonu 16MB. İsteyenlere gönderebilirim.
Şimdi bu grafikleri görünce birkaç troll çıkacak diyecek ki "paramızın değeri düşmüş olabilir ama düşük kur daha iyi, ihracatı kolaylaştırıyor". Terbiyem müsade etmiyor cevap vermeye ama yok öyle bir durum. Türkiye'nin son 10 yıllık ihracat miktarıyla paramızın değer kaybı arasında bir korelasyon yok. Cari açığımız aynı oranda kapanmıyor.http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TCMB+EN/TCMB+EN/Main+Menu/MONETARY+POLICY/Interactive+Charts/Current+Account+Balance
Türk Lirası'nın Son 10 Yılda Yaklaşık 160 Para Birimi Karşısında Değişimi
Helal olsun hocam ama bu aktroll tayfasına rakamlarla laf sokamazsın.Onların anladığı belli terimler var.Onlara koldan belli dozda veriyorlar ahaber-sabah-trt narkozunu kendilerine geliyorlar.Onların matrix ortamında herşey günlük gülüstanlık.Reisleri dünya lideri
-
quote:
Euro-dolar paritesi hayli zamandır 1.17-1.18 arası seyrediyor değişme yok. Bu yorumu neye göre yapıyorsun?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X