Şimdi Ara

dövme sonrası terleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bir dövme yaptırdım 4 gün önce ve spora ara verdim. yaptığım spor cardio tarzında olduğu için haliyle aşırı terliyorum. spor yapsam ve aşırı terlemede dövmede akma kokma gibi bir sorun olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dövme Sonrası Terlemenin Etkileri

Dövme yaptırmayı planlıyorsanız veya yeni bir dövmeniz varsa, dövme sonrası terlemenin etkilerini anlamanız önemlidir.

Dövme Yaptırdıktan Sonra Terlemek

Dövme yaptırma işlemi, cilde iğneler ile mürekkep enjekte edilmesini içerir. Bu işlem cilde hafif bir travmaya neden olur ve vücut doğal olarak iyileşme sürecini başlatmak için terlemeye başlar. Dövme yaptırdıktan sonra hafif ila orta derecede terlemek normaldir.

Ter Dövmeye Zarar Verir mi?

Terin kendisi dövmeye doğrudan zarar vermez. Ancak ter, dövmenin iyileşme sürecini etkileyebilir. Ter, dövmenin kabuklaşmasını ve yara izinin oluşmasını engelleyebilir. Ayrıca, ter bakteriler için üreme alanı sağlayarak enfeksiyon riskini artırabilir.

Dövmeden Sonra Terlerse Ne Olur?

Dövmeden sonra aşırı terlemek veya dövmeyi terli bırakmak, iyileşme sürecini yavaşlatabilir ve enfeksiyon riskini artırabilir. Bu nedenle, dövme yaptırma işlemi sonrası ilk birkaç hafta boyunca terlemekten veya dövmeyi terlemiş bırakmaktan kaçınmak önemlidir.

Dövmeden Sonra Spor

Dövme yaptırdıktan sonra spor yapmak, terlemeyi artırabilir ve dövmenin iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir. Dövme tamamen iyileşene kadar ağır egzersizlerden kaçınmak en iyisidir.

Dövme İyileşmesi İçin İpuçları

Dövmenizden sonra terlemenin olumsuz etkilerini en aza indirmek için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Dövme yaptırma işlemi sonrası ilk birkaç hafta terletmeyin.
    • Dövmeyi temiz ve kuru tutun.
    • Dövmeyi losyon veya merhem ile nemlendirin.
    • Dövmenin kabuklarını koparmayın.
    • Dövme tamamen iyileşene kadar havuz veya okyanusa girmeyin.
    • Herhangi bir enfeksiyon belirtisi (kızarıklık, şişme, akıntı) fark ederseniz tıbbi yardım alın.

Dövme sonrası terlemenin etkilerini anlayarak, dövmenizin sağlıklı bir şekilde iyileşmesini sağlayabilir ve enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karbonbazliorganizma kullanıcısına yanıt
    gün içerisinde terliyorum. bazen dövmenin olduğu kısımdan siyah nokta şeklinde katı boyalar geliyor. dövmede solma ya da silinme yok o nedir?
  • Boyanın aktığını yazmamışsınız ilk mesaja.Bölgeyi kuru tutun ve dövmeyi yaptığınız yere gidin.Vücudunuz henüz dövme yapılan yeri onarmamış.Normalde 3 4 gün içerisinde yaraların kapanması gerekiyor.

akma yok, nokta şeklinde geliyor. banyo yaparken vazelin sürüyorum, peçeteyle üzerinden alırken geliyor. dövmecime sorduğumda kabuk atıyor dedi. bir şey olmaz spor yapabilirsin dedi. 5 gün oldu ve herhangi bir kaşınma, kabartma, kızarıklık yok. bir şey olmasından değil de fazla normal duruyor.
  • Korkulan olmamış.Dövmeciniz gereken cevabı vermiş zaten.Vazelin değil de Bepanthen sürerseniz daha çabuk iyileşiyor haberiniz olsun.

vazelini sadece banyo yaparken kullanıyorum onun haricinde bepanthen+ kremini kullanıyorum.
  • Güzel taktik.Eğer bir sorun olmayacaksa dövmenizi görebilir miyim?Kendi tasarımıma belki biraz olsun fikir katabilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.