Şimdi Ara

dövüş sanatlarını burda tartışalım (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
258
Cevap
5
Favori
91.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cankalay

Arkadaşlar merhaba, ben 16 yaşındayım 70kg ağırlığında 1.79cm boyundayım. Bu yaz itibariyle body building yerine aynı şekilde vücudumu gelişteriebileceğim bir spora gitmek istiyorum. Fitness'e gitmememin nedeni bu yaşta hareketli sporlarla uğraşmamın gelişimim için daha iyi olcağını düşündüğümden.

Aslında pek sonuç bulamadım ve henüz hangi dövüş sanatı olsun onada karar vermiş değilim ama şu anda kung fu'nun kaplan stiliyle ilgileniyorum. İzmir'de yaşıyorum bana önerebileceğiniz bir kurs varmıdır? En azından bilgi almak amaçlı konuşabileceğim bir yer? Teşekkür ederim, aynı zamanda süre bakımından kısaca olsun bitsin istemiyorum uzun yıllar uğraşabilirim, vücudum pek esnek değildir ama 3 yıl yüzme ve 2 yıl basket kurslarına katıldığım için vücudum fit ve geniş omuzluyum. Sizin önerilerinizide bekliyorum ayrıca karar veremediğim bir kaç diğer şey güç ve efor üzerine dayalı bir spormu olmalı yoksa gerekli yerlere uygulanan hamlelerle pek efor sarf etmeden uygulanan bir spor olmasımı. Ayrıca sessiz olabilmek veya size biri sessizce yaklaştığında kendimi savunabilmek de isterim.

Şu anda en çok hoşuma giden dalları sayarsam:
    Kung Fu Kaplan stiliyle başlayıp ardından peygamber devesi stilini öğrenmek, (güç ve hız için kaplan ve refleks ile ani ataklar için peygamber devesi)
    Veya ninjitsu (Dediğim gibi ani saldırılara hazır olabilmek, sessizce hareket edebilmek için vb...)

Aklımda bu ikisi var yardımlarınızı ve diğer önerilerinizi bekliyorum... (Herkesten tabiki, ama İzmirde gideceğimi unutmayalım... :) )

kung fu istiyorsan wing chun yap zaten başka kungfu çeşidi yok TC de.

• En sert sporu sorarsanız muay-thai'derim
  • god of war daki kratos amcanın yaptığı stili bilen varmı?pankration olmasın sakın (antik yunan ememey i)
  • Bence de en iyisi Muay Thai...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizildunya -- 16 Mart 2012; 0:16:31 >
  • Boks da etkili bir spordur. Yumruklar çok serttir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizildunya -- 16 Mart 2012; 0:24:24 >
  • En etkili dövüş sanatı sana en uygun olanı ve senin çok çalışarak en iyi bir şekilde yapacağın dövüş sanatıdır.

Önemli olan yaptığın işin en iyisi olmaya çalışmaktır diye düşünüyorum. Yarım yamalak boksör de kickboksçu da güreşçi de çok etkili olmayacaktır.

Bence ilk önce size uygun olanını bulmak.

Fiziksel olarak size uygun mu
    Severek, gönül vererek yapabilecek misiniz
    Bir spora başlayanların çoğu 3-5 ayda yarıda bırakıyor. En az 2-3 sene yapmak lazım, en az...

Yarıda bırakmayacağınız, bünyenize, yapınıza, beğeninize uygun bir branş seçmeye çalışmalı derim.

Bir de hocası salonu çok önemli. Hoca kaliteli, öğrencilerine birşeyler öğretmeyi isteyen biri olmalı...

Mutlaka birkaç salona gidip antreman izleyin derim...

Savunma sanatlarıyla ilgili bilgi almak ve sorularınızı sormak istiyorsanızhttp://sasa.lebaleb.com

Etkililiği kanıtlanmış birkaç branş sayacak olursam:

1 Boks: Kavgada en çok yumruk kullanılır. Boksörler çok sağlam antremanlar yaparlar, ve yumrukları diğerlerinden çok çok daha etkilidir.

2 Güreş: Yakın mesafede birisi size sarıldığında ne yapacaksınız. Yere düştünüz boğuşuyorsunuz kung fu mu karate mi taekwondo mu yapacaksınız? Güç, direnç, çeviklik, kondisyon, boğuşmanın tartışmasız lideri güreştir...

3 Muay Thai: Diz, dirsek, tekme, bazı boğuşmalar, bazı kırışlar... Sert ve etkili bir dövüş sanarı.

4 Kickboks: Muay Thaiden devşirildi (uyarlandı, kopyalandı) dizi, dirseği vs sertliği çıkarıldı. Piyasaya sürüldü. Ama başarılı bir branş. Yumruk ve tekmeler kullanılıyor. Yumruk hemen hemen bokstaki gibi tekmeler ise taekwondodan daha etkili. Taekwondoda hız, serilik, puan esasken KB'de az öz ama etkili ve güçlü vuruşlar esastır... Tabi TKD, 2 seneden fazla yaptığım ilk göz ağrımdır ve çok keyifli, çok hareketli güzel bir spordur...

5 Jiu Jutsu: Tabi klasiği de var. Ama günümüzde en yaygını Brazilian Jiu jutsudur. Klasik Jiu Jutsuyu Grecie kardeşler geliştirmiş self defans yönünü güçlendirip, müsabakaya daha uygun hale getirmişlerdir. Karma dövüş sanatları (MAA) nın temelini bu branşın üzerine kurmuşlardır...

Jiu jutsu daha çok yer dövüşü, boğuşma, kilitler, el, kol, bile, bacak her yerle ilgili kiltler mevcuttur. Sizi yere yatırmasınlar zebellah olsanız ehline düşmüşseniz pert olursunuz...

Çok uzun seneler çalışılması gereken çok teknik bir branştır. Siyah kuşak olmak için 5-6 sene bile yetmeyebilir...

6 MMA (Karma Dövüş): Adı üzerinede karma dövüş sanatıdır. Gracie kardeşler amerikada Jiu jutsu ile vuruşlu sanatları birleştirilerek ortaya allengirli bir dövüş bileşimini çıkarmışlardır.

Ayakta en etkili dövüş stilleri ( Muay thai, boks, kickboks vb) Boğuşma ve yerde ise Jiu jutsu, judo, güreş gibi branşları harmanlayan bir stildir.

MMA aslında bir branş değildir ayaktaki vuruşlu dövüşlerden (striking) ve ayakta başlayıp boğuşma ve yer dövüşünü kapsayan branşlardan (grappling) birini kullanmanız yeterlii

Şöyle kombinasyonlar olabilir.

MMA= Bjj+Muay Thai
    MMA= Bjj+Boks
    MMA= Bjj+Kickboks
    MMA= Güreş+Boks
    MMA= Güreş+Muay Thai
    MMA= Güreş+Kickboks

Başka varyasyonlar da olabilir. Mesela Kudo diye bir şey var Japon MMA'i. Japonları karma dövüşü yani. Çok etkili. Bu konu uzar gider kısa keseyim. Kalın sağlıcakla, kavgadan uzak durun haa Ettiniz mi de aslanlar gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyp02 -- 16 Mart 2012; 1:08:07 >

• aikido hariç tüm dövüş sanatlarının etkinliği aynı ama boks kısa vadede wing chun uzun vadede etkili yeteneğin neye göreyse onu çalışacan mma da KO olan wt sifusuda var freefight turnuvasında kickboksçu yenen wt ci de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.Barkley

Jeet Kune Do Bruce Lee'nin tekniği o tekniği bileninde çok az olduğunu biliyorum(yanlış biliyo da olabilirim)

BRUCE LEE

ama ben taekwondo'cuyum

JKD en kapsamlısı herşeyden gerektiği kadar denilebilir. Bildigim, uyguladığım pratikteki dövüş sanatları içerisinde en rahat, en kapsamlı dövüşürken zevk aldığım sanattır. Jeet Kune Do'nun felsefesi zaten olabildigi gibi, olabildigince tüm imkanlardan yararlanmak, Bruce Lee'nin türettiği dövüş sanatıyla ilgili merak edenler biraz araştırma yapabilir: dövüşün ne kadar rahat ne kadar kuralsız ve ne kadar mükemmel geçtiği konusunda.

(Bruce Lee'nin filmlerinde Chuck Norris'in göğüs kıllarını koparması, düşmanının kolunu ısırması gibi)

kısa vade uzun vade tartışmasınada değineyim: yapılacaksa adam gibi yapılmasının taraftarıyım. Ama işi profesyonel değilde bir olay yaşarsa kendini savunmak için düşünenler için: Aikido yeterli gelecektir.

• Bence en fazla öğrenmek istediğini seç
  • yav bende kick box a gitmeyi düşünüyorum bana çok karizmatik geliyor ayrıca tekvendoya ve konfuya karşı çok etkili ve vücutta kaslanıyor siz ne dersiniz gideyimmi
  • ben lise yıllarında 3 yıl güreş yapmıştım lisansımda vardı , ufaktan bir kaç derecem de tabi bıraktık uzun yıllar geçti ama şunu diyebilirim
    okulda tabi diğer sporları yapan arkadaşlarla ufak denemelerimiz oluyordu
    taekwon-do yapan,kung-fu yapan karate yapan vardı açıkçası bunların hiç biri bir işe yaramıyordu en fazla adam bir tekme veya yumruk atıyor o sırada adamın içine girip yere düşürdüğün anda
    hiç bir işe yaramıyorlardı.sonuçta judo,jui jitsu,bjj,güreş gibi yakın sporları yapan adamlar ilk darbeyi yiyip yanınıza girdikten sonra (tek vuruş şansınız var o kısa sürede adamı yıktınız yıktınız) bu karate imiş,wing chun muş,kung fu imiş
    inanın hiç bir şeye yaramıyor.
    hatta şuradaki hocamız bile belirtmiş zamanında jui-jitsu'cuların diğerlerini yendiğini.
    ve dikkat edin gracie kardeşler bjj yapar ve ringlerin en iyi dövüşçülerindendir ler.oysa ki kıyasıya mücadele verilen o ringlerde başarlı taekwon-do cu karete'ci ve kıng fu cu görme şansınız çok çok az dır,
    ya jui jitsu cu ya judo cu yada thai boksçu branşlarında dövüşenler başarılı olur.

www.uzmantv.com
    Dövüş Sporları hakkındaki sorularınızı uzmanlar görüntülü yanıtlıyor - UZMANTV
    http://www.uzmantv.com/mmain-diger-uzakdogu-savunma-tekniklerinden-farki-nedir

1-jui jitsu
    2-judo-bjj-muay thai
    3-güreş+boks
    ama en güzeli sporu severek yapmaktır zevk almaktır sokakta kullanmak için yapmamaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 9 Mayıs 2012; 13:35:06 >

• aradığın savunma sanatlarının şu özellikleri taşıması gerekir:
    1-çok uzak olmamalı
    2-öğretmeni iyi olmalı
    3-sakatlanma riski çok az olmalı
    4-3-5 yıl yapıp da 100lerce hareket öğrenip hiçbirini kullanamıyacağın bir dal olmamalı
    5-bütçenize uygun fiyatı olmalı
    6-savunmaya yönelik olmalı aşırı saldırgan olmamalı
    7-mantığa dayalı olmalı

Bunlara göre son 2 maddeyi kesin yerine getirdiğin ibildiim savunma sanatı WİNG tSUN KUNG FU dur
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

ben lise yıllarında 3 yıl güreş yapmıştım lisansımda vardı , ufaktan bir kaç derecem de tabi bıraktık uzun yıllar geçti ama şunu diyebilirim
    okulda tabi diğer sporları yapan arkadaşlarla ufak denemelerimiz oluyordu
    taekwon-do yapan,kung-fu yapan karate yapan vardı açıkçası bunların hiç biri bir işe yaramıyordu en fazla adam bir tekme veya yumruk atıyor o sırada adamın içine girip yere düşürdüğün anda
    hiç bir işe yaramıyorlardı.sonuçta judo,jui jitsu,bjj,güreş gibi yakın sporları yapan adamlar ilk darbeyi yiyp yanınıza girdikten sonra (tek vuruş şansınız var o kısa sürede adamı yıktınız yıktınız) bu karate imiş,wing chun muş,kung fu imiş
    inanın hiç bir şeye yaramıyor.
    hatta şuradaki hocamız bile belirtmiş zamanında jui-jitsu'cuların diğerlerini yendiğini.
    ve dikkat edin gracie kardeşler bjj yapar ve ringlerin en iyi dövüşçülerindendir ler.oysa ki kıyasıya mücadele verilen o ringlerde başarlı taekwon-do cu karete'ci ve kıng fu cu görme şansınız çok çok az dır,
    ya jui jitsu cu ya judo cu yada thai boksçu branşlarında dövüşenler başarılı olur.

www.uzmantv.com
    Dövüş Sporları hakkındaki sorularınızı uzmanlar görüntülü yanıtlıyor - UZMANTV
    http://www.uzmantv.com/mmain-diger-uzakdogu-savunma-tekniklerinden-farki-nedir

1-jui jitsu
    2-judo-bjj-muay thai
    3-güreş+boks
    ama en güzeli sporu severek yapmaktır zevk almaktır sokakta kullanmak için yapmamaktır.

son cümlene katılıyorum ama diğerlerine inanmıyorum
    sen o kung fu karate v.b sanatların içinde olmadan onları kotuluyorsun
    ringlerde kung fu cu görmemenin nedeni kung fu bilen kişi sayısının çooook az olmasıdır
    bir shaolin kung fu cu yada wt ci kolay kolay yenilmez bunlar akla dayalı felsefesi olan sanatlardır çok etkilidir enerji tasarrufu yapmaz saldırganlığa yöneltmez aksine ....
    kontrol kung fu cudadır asla korkmaz kavgadan kaçmaz
    Bjj hakkında dediğin doğru 80 kiloluk Rocie gracie 220 kiloluk sumocuyu yenmişti ama Bjj de yumruk flan atılmaz adamı yakalayıp düşürüp uzun süre tutman lazım halbu ki wt yada shaolin öyle mi neyse bunu okuyanlar hangisini seçeceini anlamıştır

• Karate: Hızlıdır,Çok Etili Vuruşları Vardır Ve Eğlencelidir..
    Tekvando:Sırf Tekmedir,Sıkcıdır Ve Dar Alanada Hiç Bir İşine Yaramaz..Ama Tekmeleri Serttir..
    Boks:Hücre Katilidir.. Olimpiyatlardan Çıkarılması İçin Başvuru Yapılmıştır..Ama Sert Yumrukları Vardır..Güçlü Olmak Lazımdır,Kaslı Olmak Gereklidir..
    KıckBoks:Boks'dan da Serttir..Çeşitli Çok Tehlikeli Darbeleri Vardır..Ama O da Kafaya Zararlıdır..!!
    Aıkıdo:Tut Çek Bırak Şeklindedir..Kısadır Ve Sıkıcıdır..( Bana Göre)
    Judo:Güreşten Çalınmadır..Felsefesi Aıkıdoyla Çok Benzerdir..!!
    Kung-Fu:Tüm Dövüş Sanatlarının Babasıdır..Müzik Aleti Gibidir,İstediğniz Kadar Beste Yapabilirsiniz...Diğer Dövüş Sanatları Dereyse;Kung-Fu Okyanusdur..

• Tartışmasız Kung-Fu.. Wing-Chun Stiline Ne Muay Thai Ne de Boks Karşı Gelebilir..!!
  • dövüş sanatı die düşünsem aklıma benim bunlar geliyo ancak ; Sambo , Kickboks ve Muai Tai Kickboks
    Samboyla uğraşmak en iyisi , ama Türkiyede 1-2 yerde var ve Sambo Federasyonu yok . Sambo en Çok Rusyada ,Japonyada , Azerbaycanda ve diğer KAfkas ülkelerinde baya gelişmiş onun için tüm madalyaları bu ülkeler alıyo .
  • ((( İSTANBULDA KÜÇÜKYALI 63DURAĞI CAMADAN SPOR KLÜBÜNDE CAPOİERA VARDIR ))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizsencer

Dövüş sanatı olarak Capoiera yı tercih ederim // Wing tsun nasıl ellerin yumruğun felsefesiy se // Capoeira da Tekmenin İVME nin felsefesidir

Capoeira temsilcileri Lateef Crowder, Mestre Bimba , Mestre Barrow dur

Şunu unutma Kick boks , Muai thai , KunTao , Kravmaga , Streetfight , Sambo ,Fullkontakt , olsun bu tip dövüş sanatları

Hızlı gelişebilen dövüş sanatıdır. beden güçlendirme yapar ama esnetmezler Capoeira İSE başta olarak Bacağınızı tam açarsınız ( 7 ay sürer) sonra güçlendirirseniz kafaya attınız tekme kickboks ta ki

Low kick tekmesine eşdeğer vurursunuz (Rakibi Öldürürsünüz) Ve Dışardan bakılınca Dans gibi görünen Jinga Tekniği ASLINDA BİR ivme (Hız alma) hareketidir Zaten Jinganın anlamı ölümcül Dans olarak geçer Teknikler ordan türeme

Olduğundan Capoiera Çok basittir . Herkez yapabilir (Ama bilgi olsun Esnetme döneminde Kum torbasına Vurmayınız Bacağım çıkmıştı Güçlendirme aşamasında vurunuz) Ben Capoiera öğrencisiyim rütbem (Gradorado)

Bu dövüşte capoeria var mı bir baksan

Bu da adamın antremanları filmdir yalandır demeyin yani :)

• hareketler çok güzelde asıl soru bence şu o kadar uçup takla attıktan sonra çıkan tekmenin şiddeti ne olur ?
    yada gerektiğinde bunları yapabilecek kadar fırsatın olup olmayacağı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

hareketler çok güzelde asıl soru bence şu o kadar uçup takla attıktan sonra çıkan tekmenin şiddeti ne olur ?
    yada gerektiğinde bunları yapabilecek kadar fırsatın olup olmayacağı.

Haklısın ; ama ringte yapılırsa güzel bir puan verileceği kesin
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.