Şimdi Ara

dövüş sanatlarını burda tartışalım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
5
Favori
91.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ringlerde başarılı olabilen sadece bir capoeria'cı gördüm.onun haricinde ringlerin ufak olması çok sınırlıyor.
    yoksa görüntüler güzel tam filmlik
  • bırakın bu işleri içlerinden en iyisi bokstur. yapan var yapmayan var herkes yazmış

• BUDA CAPOİERA , KARATE , TAEKWONDO . MUAİ THAİ TEKME TESTİ

EN İYİ TEKVANDO SEÇİLİO - 1043 KG

CAPOİERA -816 KG

KARATE- 195 KG

MUAİ THAİ- 635 KG VURUYOR
  • Güzel güzel bende başlıyacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanım keleşi getir -- 27 Mayıs 2012; 22:24:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizsencer

Tony jaa muay thaici değil mi ?
  • Rakibi Yani Lateef Crowder Capoieracı tonny jaa dedin gibi muai thaici

Yuri boyka samba yada fullkontakt

Filimde Colombiyalı varya ODA WİNG TSUN YAPIOR
  • arkadaşlar .. kung fu sanatını çok beğendim .. bir sürü çeşidi varmış .. şu an en yaygını olan hangisi ? ve defansı iyi olan aynı zamanda dövüşmede de iyi olan çeşidi hangisi ?
  • SENİN KARAKTERİNE GÖRE DEĞİŞİR TEKMECİYSEN DÜŞÜNME BİLE HAA YUMRUKÇUYSAN WİNG TSUNKUNGFU YAPARSIN
    YADA ÇİNE GİDİP ŞHAOLİN KUNGFU ÖĞRENİRSİN :DD
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizsencer

SENİN KARAKTERİNE GÖRE DEĞİŞİR TEKMECİYSEN DÜŞÜNME BİLE HAA YUMRUKÇUYSAN WİNG TSUNKUNGFU YAPARSIN
    YADA ÇİNE GİDİP ŞHAOLİN KUNGFU ÖĞRENİRSİN :DD

aikidoya karar verdim :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldcomputer

quote:

valla tekken5 te bütün dövüş sanatları var nerdeyse hem adam döversiniz hemde dövüş sanatı görmüş olursunuz süper oluyo tavsiye ederim

SEN HER GÜN 5 SAAT TEKKEN 5 OYNA 1 AY SONRA SENLE BİR MÜSABAKA YAPALIM O ZAMAN

ahahaa gülmekten çatladım

• quote:

Orijinalden alıntı: canmustu

arkadaşlar .. kung fu sanatını çok beğendim .. bir sürü çeşidi varmış .. şu an en yaygını olan hangisi ? ve defansı iyi olan aynı zamanda dövüşmede de iyi olan çeşidi hangisi ?

en yaygını wing tsun kung fu
    savunma da en iyisi o dur
    gösterişe yönelik hareketler yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiyones

quote:

Orijinalden alıntı: Cankalay

Arkadaşlar merhaba, ben 16 yaşındayım 70kg ağırlığında 1.79cm boyundayım. Bu yaz itibariyle body building yerine aynı şekilde vücudumu gelişteriebileceğim bir spora gitmek istiyorum. Fitness'e gitmememin nedeni bu yaşta hareketli sporlarla uğraşmamın gelişimim için daha iyi olcağını düşündüğümden.

Aslında pek sonuç bulamadım ve henüz hangi dövüş sanatı olsun onada karar vermiş değilim ama şu anda kung fu'nun kaplan stiliyle ilgileniyorum. İzmir'de yaşıyorum bana önerebileceğiniz bir kurs varmıdır? En azından bilgi almak amaçlı konuşabileceğim bir yer? Teşekkür ederim, aynı zamanda süre bakımından kısaca olsun bitsin istemiyorum uzun yıllar uğraşabilirim, vücudum pek esnek değildir ama 3 yıl yüzme ve 2 yıl basket kurslarına katıldığım için vücudum fit ve geniş omuzluyum. Sizin önerilerinizide bekliyorum ayrıca karar veremediğim bir kaç diğer şey güç ve efor üzerine dayalı bir spormu olmalı yoksa gerekli yerlere uygulanan hamlelerle pek efor sarf etmeden uygulanan bir spor olmasımı. Ayrıca sessiz olabilmek veya size biri sessizce yaklaştığında kendimi savunabilmek de isterim.

Şu anda en çok hoşuma giden dalları sayarsam:
    Kung Fu Kaplan stiliyle başlayıp ardından peygamber devesi stilini öğrenmek, (güç ve hız için kaplan ve refleks ile ani ataklar için peygamber devesi)
    Veya ninjitsu (Dediğim gibi ani saldırılara hazır olabilmek, sessizce hareket edebilmek için vb...)

Aklımda bu ikisi var yardımlarınızı ve diğer önerilerinizi bekliyorum... (Herkesten tabiki, ama İzmirde gideceğimi unutmayalım... :) )

kung fu istiyorsan wing chun yap zaten başka kungfu çeşidi yok TC de.

haklısın
    ama belki çine giderse shaolini öneririm ona

• İzmir'de olup Goju Ryu Karate yapmak isteyenler 05077415276'yı arayıp Ajlan Şahin(6.dan)ile görüşebilirler.Bu arada en iyi diye birşey yoktur.Hocamın bir lafı vardır;''Stiller değil,kişiler dövüşür.''Bu yüzden daha fazla o iyi bu iyi şu kötü diye çocukça tartışmalara girmeyelim.
  • bence Wing Chun..
  • ben 2 senedir wing tzun yapıyorum kungfu-judo-karate-muay thai gibi sporların hepsinin birleşimi temeli savunma yaparken saldırı yani wing tzun bilen birine asla vuramazsınız tam tersine yumruk yada tekme sallayınca kendini ya yerde yada bitarafınız kırılmız ve kitlenmiş halde bulursunuz bu spor serbest dövüştür kuralsızdır yani göz oyma hayalara vurma dudak yırtma gibi şeylerde vardır kısaca amerikan dövüşünün gerçeğini düşünün ayrıca bıçaklı birine karşı,sopalı birine ve silahlı birine karşıda savunmalar öğretiliyor bende WİNG TZUN.. iki tane video var altta ikisinide izlemenizi tavsiye ederim bunlar wing tzunun eğitimleri:

http://www.youtube.com/watch?v=O_i263pIMGo&feature=share

http://www.youtube.com/watch?v=9G0EoS4Xtio&feature=share

• Kesinlikle kung fu.Çin çok köklü bir uygarlık bunu düşünerek bile kung funun ne kadar gelişmiş olduğunu anlayabiliriz.Kısa bir süredir wushu yapıyorum.Wushu tao ve sanshou/sanda olarak kısımlar var.Sizin estetik olarak gördüğünüz bölümler tao bölümleridir.Kata yani hayali dövüşte diyebiliriz karatede dendiği gibi.Daha önce bir sene kadar da karate yapmıştım fakat kung fuyu her şekilde tercih ederim.Sanda dediğimiz kısımda bildiğiniz dövüşüyorsunuz fakat işin içine güreşte giriyor.Biz her türlü müsabakaya hazırlanıyoruz.Kung fuya saatlerimizi veriyoruz fakat kick box olsun muay thai olsun çalışmalarımız sadece bir hafta oluyor karate ya da hapkido taekwondo'ya çalışmamıza gerek bile yok kondisyon ağırlıklı çalışma yapıyoruz.Kısacası kung fuda öğreneceğiniz sınırsız bilgi varken diğerlerine bir haftalık bir çalışma yapılması bile yeterli oluyor.

• wushu sanda

mma

çocuklar için tekwando tavsiye ederim, başarılı olursa, ileride ekmek yiyebilir, çünki olimpik bir spor ve okullar arası turnuvaları var.

karete iyidir ama olimpik değil.

sokak için mma ve wushu sanda.

klasik kungfu ne okulda ne olimpiyatlarda ne de resmiyette geçerliliği olmayan süper bir spor ama 6 dan hocaların hocası bile olsanız acınızdan ölürsünüz, yani para etmez,

uluslar arası döğüşen bir karetecinin bonservis ücreti 11000 lira

uluslara arası bir futbolcunun 1,000,000 liradan başlar

kungfu cunun bonservisi mervisi yok

fotoğraftaki sporcular camiada ismi olan sporcular hepside başka meslek yaparak karnını doyuruyor. foto 1997 yılına ait.

• yemişim bonservisi şu asalete bak
    box sa box tekmeye tekme, ninjitsu, judo, jijitsu yuda yemişim Allahım yaşattığın güzel günler için teşekkür ederim. Ayhan Kesrure hocama da selam ederim.
    wushu sanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzavav -- 1 Ağustos 2012; 12:43:54 >
  • 6 yıldır boks yapiyorum boks 180 kiloluk boks torbasını tek vuruş uçuruyorum :=?
  • Beyler ben ilk başta wingchuna başladım 3 ay kadar gittim ama yüksek tekmelere karşı hiç savunması yok hep yumrurk ve alçak tekmelere savunma yapılıyor bunu 3 ayın sonunda hocamla kısa bi eylencesine müsabaya yaptık bitane haykik vurayım dedim hocanın ensesinde patladı dengesini kaybetti sonra bıkraktım şuanda 4 senedir mma yapıyorum içinde muay thai güreç ve en çokta jiu jitsu var mmayi sizede tavsiye ederim gerçekten mma başladığımdan iki hafta sonra daha önce yaptığım tüm sporların boşa olduğunu anladım... ( daha önce 3 ay wing chun-8 ay kahverengi kuşağa kadar kingbox yaptım)

SPORLARI EN GÜZELİ JİUJİTSU VE HAPKİ-DO DUR KİSİNDEN BİRİNİ KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM BURSADA HAPKİDO OLMADIĞI İÇİN MMA YAPIYORUM AMA OLSAYDI KESİNLİKLE HAPKİDOYA BAŞLARDIM O YOKSA JİUJİTSU :)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.