Şimdi Ara

Dövüş Sporları [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.368
Cevap
9
Favori
40.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Orijinalden alıntı: Torneol

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Skins

katılıyorum. parmak sokana kadar çakı muşta falan taşı daha insancıl

Aslında hiç dövüşe falan gerek yok.Şu videodaki gibi anında rakibi etkisiz hale getiren bir silahım olsa çok iyi olur, kendimi çok iyi savunabilirim.Mesela bi taser bi de bıçağın olsun, karşına floyd mayweather getirsinler anında mahvedersin.Önce taser ile sıkarsın adam yere yapışır, sonra da o yerde titrerken o an ki ruh haline bağlı olarak boğazını kesebilirsin.Onu orda etkisiz hale getirmez isen silahın etkisi geçince ayağa kalkıp ölümüne saldıracaktır.Peki ben bu taser'ı nerde bulurum?En iyi alet bu valla floydu bile indiririm bu alet ile.

hay gözüne parmak giresise hala mı aynı mevzu yahu :)
    sokakda ki sıradan bi adam, senin çeneye atacağın sağlam bi yumrukla bayılıcak kıvama gelicekken neden adama parmak sokmak gibi gereksiz bi eylem üzerinde bu kadar durdun hala anlamış değilim

Sadece dövüş bilmeyen adama değil, dövüş bilen birisine karşı da parmak tekniğini uygulayabilmem lazım.Zamanlamam çok iyi olmalı.Yumruğunu bloklayıp hemen parmak yapmak lazım.Yumruk atarken savunması açılıyor, yapılabilir.Kendimi çok geliştirmem lazım tecrübelenmem lazım ve en önemlisi hızlanmam lazım.Hız olursa yaparım parmak tekniğini.Aslında hiç bunlara gerek yok videodaki gibi taser'ım olsun kendimi en iyi şekilde savunurum dövüş bilmeye hiç gerek yok.5 yaşındaki çocuk bile taser ile kendimi muhteşem bir şekilde savunur.Taser nerde satılıyor nerden alabilirim?

karşındaki dövüş bilse dahi parmak tekniği kullanmaya gerek yoktur. anla artık şunu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Skins

dediğim gibi wing chun hakkında fazla bilgim yok ama yakın dövüşmenin ön planda olduğunu biliyorum. yani rakibin yumruk çıkaramayacağı mesafeden. hatta ilk görünce bu ne lan liseli boğuşması gibi demiştim. boksa lafım yok zaten şu dövüş sanatı şunu alır da demiyorum sadece herşeyin olabileceğini ifade ettim. hani boksu diğerlerinden üstün görmek doğru olmaz bence. tekrar yazayım üstün sanat yoktur üstün dövüşçü vardır.

senin izlediğin video wing chun vs whig chundur ki evet baya liseli boğuşmasına benziyor yapışmak wc cide geçerli
    karşında güce dayalı dövüş sporu yapan varsa yakın dövüşemez aranda ki mesafeyi korumalısın
    tabi ki üstün sanat yoktur üstün sporcular vardır çoğuda boksdan çıkmıştır
    Muhammed Aliler, Mike Tysonlar, Sugar raylar, Joe fraizerler,George Foremanlar vs vs.

Ipman bütün boksörleri alır

tabi tabi alır
    mike tyson gücünün yarısı ile vursun ip man dediğin adam bırak bayılmayı, ölür lan ölür bildiğin ölmek he kafatası filan kırılır, 50 kiloluk 160lık adamın tekniği olsa ne olur

Ip Man gelmiş geçmiş en iyi wing chunculardandır.Boş bir adam değil.Diyelim Ip Man'ınyumrukları Mike'ı fazla etkilemiyor çünkü Mike çok güçlü bir adam.Parmağı göze sokma teknikleri kullanır.Ip Man'ın parmaklarını dünyadaki hiçbir insan engelleyemez daha öyle insan doğmadı.Mike kısa sürede yeri öper.

ip man boksör kama karşı parmak tekniği kullanmaya gereksinim duydu mu?hayır. demek ki gerek yok.hem adamı kör edeceğine 2 yumruk ye daha iyi.

• ip man filmi çinlilerin bir nevi propoganda filmiydi. Bu sebeble bırak 10 u 100 kişi ile aynı anda dövüştürebilirler.

Çinlilerin dövüş sanatlarını beğenmiyorum. Hep yapılmayacak hareketleri koyup kungfu böyle diye insanları kandırıyorlar.
  • save the day bence sen wing tsun yapma. çok ciddiyim. bir wing tsun'cunun sahip olduğu erdemlere kesinlikle sahip değilsin. sadece rakibini nasıl kör edebileceğini düşünüyorsun. cani bir yönün olduğu belli.sağlıksız bir insansın. sen bu kafayla salona gidersen çalışma arkadaşlarından birini durduk yere kör edersin.salondakiler de seni dövüp kör ederler. senin sonun bu düşünce mantalitesiyle kötü.karate yaptığım yıllarda yanlışlıkla 3 kez kardeşimi kör ediyordum. 1 keresinde de az daha arkadaşımı kör ediyordum. nasıl pişmanlık duyduğumu anlatamam.sifu wong shun leung bir dövüşte kazayla rakibinin 2 gözünü birden kör ediyor. gözler adamın ellerinde kalıyor.o adamın bu olay yüzünden ömür boyu ne kadar acı çektiğini bilemezsin.
    hadi diyelim ki sokakta boksörün birini kör ettin sen sanıyomusun yanına bırakırlar. örneğin biri benim kardeşimi kör edecek. kardeşimi bir kenara bırak herhangi bir arkadaşımı kör edecek onu bulur önce gözlerini oyar sonra bıçakla dilim dilim doğrarım.sonra da 7 sülalesini katlederim. öyle kolay mı bir insanı kör etmek adamı sikerler.
    eğer senin sadece psikolojik sorunları olan ama özünde iyi olan bir çocuk olduğuna inanmasaydım emin ol seni bulur ve göze gelen bir atağın verdiği acıyı sana tattırırdım.
    çünki anlıyorum ki sen kendi başına gelmediği sürece anlayamayacaksın. yada en son birisini kör edeceksin o zaman ne kadar yanlış düşündüğünü anlayacaksın.
    bak sen bu göze parmak sokma olayıyla çok haşır neşir oluyorsun dikkat et Allah çarpabilir kör olabilirsin.
    çocuğun biri kardeşimin penisine diz attı 2 ay sonra kanser oldu ayağı dizi hizasından kesildi. Dikkat et Allah çarpabilir kör olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 15 Ağustos 2015; 11:06:40 >

• Bende orumcek adam gibi ag atmak istiyom atamiyom orumcek buldum donumun icine koydum isirmadi ne yapmaliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mağdur Adam

Bende orumcek adam gibi ag atmak istiyom atamiyom orumcek buldum donumun icine koydum isirmadi ne yapmaliyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür filmler yapılırken amaç sadece ticaridir.Millet gaza gelip kursa yazılıyor.Sonra kendini geliştirdiğini sanıyor.Gerçek bir dövüşte bu tekniklerin hiçbirini uygulayamıyor.Olan parasıyla zamanına oluyor.Ben gerçek dövüşte bunları uyguluyorum ayaklarını geçiniz lütfen.Dövüş anındaki o adrenalin salınımı sizin tekniklerinizi alıp götürüyor.Bu yazdıklarım gaza gelip kursa yazılanlar için.Sırf spor olsun kafamı dağıtayım diye gidenlere lafım yok.Bu tür tuzaklara düşmeyin arkadaşlar Forumda iyice kasıyor artıkın.Adbloker'ı aşacağız diye forumun içine ettiler
  • Filmlerinin, adamın gerçek hayatıyla uzaktan veya yakından hiçbir alakası yok. Sadece Ailelerinin çok zengin olması dışında.

Çin-Japonya savaşına kadar zengin bir hayat sürüyor, Japonya işgalinden sonra Hong Kong'a beş parasız bir biçimde kaçıyor,
    Filmde bahsedildiği 16 yaşında bir öğrenciyken arkadaşlarının gazına gelerek ustasının oğluna ''posta koyuyor'' ama yeniliyor ve daha sonra ondan ders almaya başlıyor.
    Bu sayede stilini mükemmelleştiriyor.
    Afyon ve sigara bağımlısı.
    Fazla babacan ve mütevazı bir kişi değil. Kibirli olduğu bile söylenir. Sadece zengin ailelerin çocuklarına ders verir. Bunun sebebi de ''Afyon bağımlılığından dolayı'' paranın yetmemesi.
    Çok iyi bir dövüşçü olduğu için 1'den fazla kişiyle dövüşebilir. 10 kişiyle de dövüşebilir ancak şöyle bir durum var;

Gerçeklikle ne kadar bağlantılı olduğunu bilmediğim halde (kaldı ki filmlerinde sadece belli başlı yerler gerçeği yansıtıyor) kılıçlı saldırılara karşı (özellikle filmde gösterildiği gibi kalabalık saldırılara karşı) bir savunma tekniği geliştirebildiğine ben inanmıyorum açıkçası.

Dünyanın en iyi dövüş ustası da olsanız ''yapabileceklerinizin bir sınırı olmalı''.

1-2 hadi en bilemedin 5 kişiye karşı bir savunma oluşturabilirsin de filmde gösterildiği dende bir kalabalığa karşı hiç kimsenin şansı olduğuna inanmıyorum ben.

• Kılıçlı adama bir şey yapmak imkansız değil ama ćok cok zordur.Misal direk sopa sallar gibi yukardan sallıyorda sende koltuk altına sağlam bi tekme atıp yere devirmeyi başarırsan belki kılıcı düşer ama eline döner bıçağı alan adamla kılıç alan adamda aynı teknikle saldırmaz.Kılıcına göre tutuş ve vuruş şekilleri değişir

• Göze parmak sokmak ne demektir Allah aşkına, rakibinin seni öldürmek amacında olduğunu biliyorsan o başka tabii.. Ölüm kalım meselesi değilse parmak sokma yoksa gözünü oyarlar..

Bruce Lee masa tenisi oynuyor böylesini hayal etmemiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kryeck

Göze parmak sokmak ne demektir Allah aşkına, rakibinin seni öldürmek amacında olduğunu biliyorsan o başka tabii.. Ölüm kalım meselesi değilse parmak sokma yoksa gözünü oyarlar..

Bruce Lee masa tenisi oynuyor böylesini hayal etmemiştim.

Bu video reklam icin cekilmis birsey gercek degil.
    Zaten masa tenisi topuna o sekilde vursa patlar top

• ya beyler siz ne anlatıosunuz wink çunk ip adam falan bunlar ney gram anlamadım

• Film tabi ki abartı ama. Ip Man gerçekten büyük bir usta. Kaybettiği 1 dövüş varmış galiba o da ustasından.
  • Ben wing tsun sporuyla yaklaşık iki sene uğraştım.

Bir çok teknik mevcut bu sporda. Sopadan korunma, bıçaklı kişiyi etkisiz hale getirme, kılıç ve hatta silahlı bir kişiyi bile nasıl etkisiz hale getirebilineceğini kendi gözlerimle gördüm.

Ip man bu sanatın gelmiş geçmiş en iyi temsilcisidir.

Bu arada kendisi Bruce Lee'nin hocası oluyor.

• İp man ile hele hele mike tyson gibi bi ünlü ağır siklet boksörünü kıyaslayanlar var ya daha ne diyim. Hangi akla hizmet böyle bi kıyslamaya gidiyosunyz anlayabilmiş değilim. Yok yumruklarından kaçarmış yok onun için yumrukları çok yavaşmış daha niceleri la oglum o 1 tonluk yumruklar isabet etmese bile rüzgarı bile 163 lük ip man i ringden dışarı fırlatmaya yeter.

• Konu boyunca nasıl dansöz olunur onu gördüm sayende.
  • Ulan konuya bak be

• quote:

Orijinalden alıntı: kungfufighter

save the day bence sen wing tsun yapma. çok ciddiyim. bir wing tsun'cunun sahip olduğu erdemlere kesinlikle sahip değilsin. sadece rakibini nasıl kör edebileceğini düşünüyorsun. cani bir yönün olduğu belli.sağlıksız bir insansın. sen bu kafayla salona gidersen çalışma arkadaşlarından birini durduk yere kör edersin.salondakiler de seni dövüp kör ederler. senin sonun bu düşünce mantalitesiyle kötü.karate yaptığım yıllarda yanlışlıkla 3 kez kardeşimi kör ediyordum. 1 keresinde de az daha arkadaşımı kör ediyordum. nasıl pişmanlık duyduğumu anlatamam.sifu wong shun leung bir dövüşte kazayla rakibinin 2 gözünü birden kör ediyor. gözler adamın ellerinde kalıyor.o adamın bu olay yüzünden ömür boyu ne kadar acı çektiğini bilemezsin.
    hadi diyelim ki sokakta boksörün birini kör ettin sen sanıyomusun yanına bırakırlar. örneğin biri benim kardeşimi kör edecek. kardeşimi bir kenara bırak herhangi bir arkadaşımı kör edecek onu bulur önce gözlerini oyar sonra bıçakla dilim dilim doğrarım.sonra da 7 sülalesini katlederim. öyle kolay mı bir insanı kör etmek adamı sikerler.
    eğer senin sadece psikolojik sorunları olan ama özünde iyi olan bir çocuk olduğuna inanmasaydım emin ol seni bulur ve göze gelen bir atağın verdiği acıyı sana tattırırdım.
    çünki anlıyorum ki sen kendi başına gelmediği sürece anlayamayacaksın. yada en son birisini kör edeceksin o zaman ne kadar yanlış düşündüğünü anlayacaksın.
    bak sen bu göze parmak sokma olayıyla çok haşır neşir oluyorsun dikkat et Allah çarpabilir kör olabilirsin.
    çocuğun biri kardeşimin penisine diz attı 2 ay sonra kanser oldu ayağı dizi hizasından kesildi. Dikkat et Allah çarpabilir kör olabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1135B01C2

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Konu boyunca nasıl dansöz olunur onu gördüm sayende.

Kendini tarif etme

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.