Şimdi Ara

Dövüş Sporları [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.368
Cevap
9
Favori
40.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum sadece kendimi savunmak istiyorum.O yüzden parmak tekniğini söyledim.Boksörü başka türlü indirebilir miyiz ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioner

Ne kadar soru sormuşsun arkadaş

Sorular yıllardır kafamın içinde birikmişti

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1135B01C2

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mağdur Adam

Bende orumcek adam gibi ag atmak istiyom atamiyom orumcek buldum donumun icine koydum isirmadi ne yapmaliyim?

Konu dışına konu aç

• quote:

Orijinalden alıntı: kirchoff_01

Bu tür filmler yapılırken amaç sadece ticaridir.Millet gaza gelip kursa yazılıyor.Sonra kendini geliştirdiğini sanıyor.Gerçek bir dövüşte bu tekniklerin hiçbirini uygulayamıyor.Olan parasıyla zamanına oluyor.Ben gerçek dövüşte bunları uyguluyorum ayaklarını geçiniz lütfen.Dövüş anındaki o adrenalin salınımı sizin tekniklerinizi alıp götürüyor.Bu yazdıklarım gaza gelip kursa yazılanlar için.Sırf spor olsun kafamı dağıtayım diye gidenlere lafım yok.Bu tür tuzaklara düşmeyin arkadaşlar Forumda iyice kasıyor artıkın.Adbloker'ı aşacağız diye forumun içine ettiler

Dostum teknikler var ama neden yapılmasın?Çok profesyonel adam heyecanlanmaz dövüşte

• quote:

Orijinalden alıntı: nervus*vagus

Ben wing tsun sporuyla yaklaşık iki sene uğraştım.

Bir çok teknik mevcut bu sporda. Sopadan korunma, bıçaklı kişiyi etkisiz hale getirme, kılıç ve hatta silahlı bir kişiyi bile nasıl etkisiz hale getirebilineceğini kendi gözlerimle gördüm.

Ip man bu sanatın gelmiş geçmiş en iyi temsilcisidir.

Bu arada kendisi Bruce Lee'nin hocası oluyor.

Wing chun ile sağlam bir boksörü veya MMA'ciyi dövebilir miyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Ulan konuya bak be

Ooo hoşgeldiniz efenim

• quote:

Orijinalden alıntı: kungfufighter

quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Orijinalden alıntı: Torneol

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Skins

katılıyorum. parmak sokana kadar çakı muşta falan taşı daha insancıl

Aslında hiç dövüşe falan gerek yok.Şu videodaki gibi anında rakibi etkisiz hale getiren bir silahım olsa çok iyi olur, kendimi çok iyi savunabilirim.Mesela bi taser bi de bıçağın olsun, karşına floyd mayweather getirsinler anında mahvedersin.Önce taser ile sıkarsın adam yere yapışır, sonra da o yerde titrerken o an ki ruh haline bağlı olarak boğazını kesebilirsin.Onu orda etkisiz hale getirmez isen silahın etkisi geçince ayağa kalkıp ölümüne saldıracaktır.Peki ben bu taser'ı nerde bulurum?En iyi alet bu valla floydu bile indiririm bu alet ile.

hay gözüne parmak giresise hala mı aynı mevzu yahu :)
    sokakda ki sıradan bi adam, senin çeneye atacağın sağlam bi yumrukla bayılıcak kıvama gelicekken neden adama parmak sokmak gibi gereksiz bi eylem üzerinde bu kadar durdun hala anlamış değilim

Sadece dövüş bilmeyen adama değil, dövüş bilen birisine karşı da parmak tekniğini uygulayabilmem lazım.Zamanlamam çok iyi olmalı.Yumruğunu bloklayıp hemen parmak yapmak lazım.Yumruk atarken savunması açılıyor, yapılabilir.Kendimi çok geliştirmem lazım tecrübelenmem lazım ve en önemlisi hızlanmam lazım.Hız olursa yaparım parmak tekniğini.Aslında hiç bunlara gerek yok videodaki gibi taser'ım olsun kendimi en iyi şekilde savunurum dövüş bilmeye hiç gerek yok.5 yaşındaki çocuk bile taser ile kendimi muhteşem bir şekilde savunur.Taser nerde satılıyor nerden alabilirim?

karşındaki dövüş bilse dahi parmak tekniği kullanmaya gerek yoktur. anla artık şunu.

Bi arkadaş parmak tekniği boksöre yapılamaz falan dedi de o yüzden parmak tekniğini ısrarla söyledim.Yoksa kimsenin gözüne parmak sokmak istemem ölüm kalım meselesi olmadıkça

• Kendi durumunu tarif etmişsin Neyse hakaret forum kurallarına göre ceza sebebidir

• quote:

Orijinalden alıntı: SakaLLi00

Abi şöyle filmler yayınlıyolar sonra 1.65 boy 50 kilo adamlar aygır gibi boksörleri dövebileceğini sanıyor :)
    Benim kuzen aynı böyleydi adam 2 parmakla vuruş çalışıyodu.Haykırdım onu öyle görünce :)
    İnsanları hayal alemlerine sokmayın.

Teknik önemlidir teknik ayrıca ben de cüsseliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufgulcemal

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar.Filmde Ip Man efsane dövüşüyor.Yumrukları kusursuzca blokluyor, hatta kılıçlı adama karşı neredeyse tek çizik almadan dövüşüyor ve mahvediyor rakibi.Gerçekte de böyle dövüşebiliyor muydu?

kılıçlı adama karşı kimse çıplak elle bişey yapamaz. bu ip man bile olsa değişmez.

teknikler yok mu

bıçaklı adama karşı teknikler belki işe yarayabilir.ama o da belki.bir ihtimal. fakat kılıçlı adama karşı hiç bir şey yapamazsın.

Ip Man ilk başta sağa sola falan kaçıyor eğiliyor falan.Sonra eline çubuk almak zorunda kalıyor.Çubuk ile ne yapabilir peki kılıçlı adama?

Aikido'ya bakmani tavsiye ederim. Silahi bile bazi durumlarda nasil alt edebilecegin mevcut. Ve ip-man deki gibi sacma sapan defalarca takla atarak vs degil.

Aikido için gerçekte işe yaramaz şov diyorlar ama.Sizin dşünceniz nedir peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapsody_izmir

Bu çocuk yazdığı kadarda konuşuyorsa, babası yakında evden kovar. Ne mesaj kastınız be arkadaş. Adminler şu mesaj sayısı gösterimini kapatsalar kesin intihar ederler.

Sorular birikmişti kafamda

• quote:

Orijinalden alıntı: gigok

Adamlar 3 kişiyle popüler konulara girmiş ya :)

Baya konuştuk ben de şaşırdım en popüler konu olduğumuzu görünce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 15 Ağustos 2015; 15:18:55 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tobiobito

Bu arada ilk safyadaki sorularına cevap veriyim. O videoda rakibin kılıçla dövüşmesinde herhangi extrem bir olay yok.Sonuçta kılıcı çok yakın mesafede rakibine sallıyor. Ip man in işi çok kolay. Wing chun bilmeyen biri bile refleks ile kurtulabilir ama sonrasında çubuğu alması gerekir çünkü kılıç tekniği çok farklıdır. Tabi eğer kollarında metal koruma olsa Ipman in çubuğu almasına bile gerek kalmaz. Ayrıca Ipman bruce lee nin öğretmeniydi ne kadar büyük bir usta olduğunu görmemiz için ona bakmamız yeterli. Özellikle 1 inch ve 6 inch punchları adamın gerçek gücünü ortaya koyuyor. Tabi bunlar saatlerce çalışmanın ürünü yılların refleksi ve tecrübesi var.

İşi çok kolay mı?Burdaki üyeler kılıçlı adama karşı hatta bıçaklı birisine karşı bile şansımızın olmadığını söylüyorlar.Gerçekten elinde bıçaklı birine karşı çıplak elle bişe yapabilir miyiz?Mesela alttaki videodaki gibi dövüşmek mümkün müdür yoksa o sadece bir şov mudur?

bunları daha önce konuşmamışmıydık ya :D

Ya ama böyle teknikler yok mu uydurma mı bunlar :D Neden yapılmasın ki diye kafama takılıyor :D

uydurma değil teknikler var ama karşıdakinin bıçakla ne yapacağı da önemli.

Peki bu teknikler bulunurken test edilmiyor mu?Belki işe yarayabilir falan demiştin de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 15 Ağustos 2015; 15:16:11 >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tobiobito

Odaklanır ama sen ellerin ilerde dövüşüceksin ve bıçağa odaklanıcaksın vücudunu ve boyunu koru eline bıçağı düşürmeye çalış. Hatta bıçağı eline sardığın monta geçirmeye odaklan sonra bıçaklı eline yumruk atabilirsin. Birde çok dibine girerse bacaklarına odaklan sert bir darbe ile dengesini kaybetmesini sağla ama o adranelin anında onu düşünemezsin o yüzden bıçaklı elini ekarte etmeye çalışmalısın.

Bende de anahtar varsa ne yapabilirim?Anahtarı kullanabilir miyim?

sende de anahtar varsa çıplak ele göre şansın artar.

Rakipte bıçak varsa anahtarla ne yapabilirim?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında hiç dövüşe falan gerek yok.Şu videodaki gibi anında rakibi etkisiz hale getiren bir silahım olsa çok iyi olur, kendimi çok iyi savunabilirim.Mesela bi taser bi de bıçağın olsun, karşına floyd mayweather getirsinler anında mahvedersin.Önce taser ile sıkarsın adam yere yapışır, sonra da o yerde titrerken o an ki ruh haline bağlı olarak boğazını kesebilirsin.Onu orda etkisiz hale getirmez isen silahın etkisi geçince ayağa kalkıp ölümüne saldıracaktır.Peki ben bu taser'ı nerde bulurum?En iyi alet bu valla floydu bile indiririm bu alet ile.

sokakda ki sıradan bi adam, senin çeneye atacağın sağlam bi yumrukla bayılıcak kıvama gelicekken neden adama parmak sokmak gibi gereksiz bi eylem üzerinde bu kadar durdun hala anlamış değilim

Sadece dövüş bilmeyen adama değil, dövüş bilen birisine karşı da parmak tekniğini uygulayabilmem lazım.Zamanlamam çok iyi olmalı.Yumruğunu bloklayıp hemen parmak yapmak lazım.Yumruk atarken savunması açılıyor, yapılabilir.Kendimi çok geliştirmem lazım tecrübelenmem lazım ve en önemlisi hızlanmam lazım.Hız olursa yaparım parmak tekniğini.Aslında hiç bunlara gerek yok videodaki gibi taser'ım olsun kendimi en iyi şekilde savunurum dövüş bilmeye hiç gerek yok.5 yaşındaki çocuk bile taser ile kendimi muhteşem bir şekilde savunur.Taser nerde satılıyor nerden alabilirim?

karşındaki dövüş bilse dahi parmak tekniği kullanmaya gerek yoktur. anla artık şunu.

Bi arkadaş parmak tekniği boksöre yapılamaz falan dedi de o yüzden parmak tekniğini ısrarla söyledim.Yoksa kimsenin gözüne parmak sokmak istemem ölüm kalım meselesi olmadıkça

1)parmak teknikleri herkese istenildiği takdirde yapılabilir. karşıdakinin boksör olması kolunun uzun olması falan fazla bişeyi değiştirmez.
    2)190 boyundaki iri yapılı profesyonel bir boksörü parmak tekniklerini kullanmadan rahatlıkla dövebilirsiniz.bu da wing tsunla mümkün.
    anladın mı?

• Hocam açıkca söylemek gerekirse en az bir sene yapmış olmanız lazım.

İyi bir hocadan öğrendikten sonra kendinizi ona hazır hissedeceksiniz zaten.

Bir sene bu sporu yapmış birisi normal 3-4 insanı alt edebilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1)parmak teknikleri herkese istenildiği takdirde yapılabilir. karşıdakinin boksör olması kolunun uzun olması falan fazla bişeyi değiştirmez.
    2)190 boyundaki iri yapılı profesyonel bir boksörü parmak tekniklerini kullanmadan rahatlıkla dövebilirsiniz.bu da wing tsunla mümkün.
    anladın mı?

Peki parmak tekniği kullanmadan ayı gibi cüsseli bi boksörü nasıl döveceğiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: nervus*vagus

Hocam açıkca söylemek gerekirse en az bir sene yapmış olmanız lazım.

İyi bir hocadan öğrendikten sonra kendinizi ona hazır hissedeceksiniz zaten.

Bir sene bu sporu yapmış birisi normal 3-4 insanı alt edebilir.

Wing chun'u kastediyorsunuz di mi hocam?Peki antrenmanlar zor mu?İlk başlarda zorlanır mıyım?Neler yapıyolar salonda?

• Ben bizzat Çinde wing chui eğitim aldım. Kapışmak isteyen varsa bulusup kapisalim ama ölürseniz sorumlusu değilim

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.