Şimdi Ara

Dövüş Sporları [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.368
Cevap
9
Favori
40.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Orijinalden alıntı: Orusburus

Ben bizzat Çinde wing chui eğitim aldım. Kapışmak isteyen varsa bulusup kapisalim ama ölürseniz sorumlusu değilim

yaz adresi

Şırnak Silopi de Çalışkan a gel. Doğu Sokak no: 45/2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wung ççon cular .. 1.98 130 kg ağırlığındayım.uzun seneler kickboks yaptım. ama yaşlı sayılırım. var mı kapışan :))

şaka bi yana kavga iyi değil yapmayın:)

savaşma sevişin demişler.
  • Donnie Yen filmlerine bakarsanız görürsünüz tartışmasız en iyi, özellikle yuen woo ping'in yonettigi filmleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StG 44

Yıl olmuş 2015 hâlâ böyle saçma sapan konular var.
    1 tonluk basınç diyen de var. Demek istediğin şeyin saçma olmasından önce ton dediğin şey kütlenin birimi. 1 ton basınç diye bir kavram yok yani.

vuruş şiddetinden bahsettim
    normal bi ağır siklet boksör 200 - 400 kg arası yüze darbe indirebiliyor
    hemen bilmişlik taslamana gerek yok basınç kelimesini kullandım diye
  • Gerçek şu ki jet lee hepsini döver. Jet lee den özel teknik ders alarak sizde herkesi dövebilirsiniz tabi jet lee hariç insan ustasını döver mi hiç recep ivedik.
    Tabi her teknik gibi bu tekniğinde bir zayıf noktası var. Bu teknik mermiye karşı bir işe yaramıyor maalesef bi mermilik canınız var.
    Ama üzülmeyin mermiye karşıda Polat Alemdar tekniği var bu teknik ile kurşun geçirmez bir özelliğe bürünürsünüz.

• concon lar. gece kanal 7 de ipman ı izleyip gaza gelmiş döktürmüşsünüz.

uzakdoğu sporları uzun yıllar ister ardında bir felsefe barındırır.boks da felsefe falan yok adamı döveceksin. ayrıca savunma yada yavaş sporları yüksek oranda kas gücüne dayanır. göze parmak muhabbetine girmişsiniz o göze parmak olayı ilk okulda sırada milletin gtünü parmaklamak gibi olmuyor. uzun lafın kısası boksör her ne kadar kaba kuvvet kullansa da conconları donunda sallar.cidden yamultur. o yüzden türkiyede ki hiç bir hoca da havası bozulmasın diye teknikleri kapıştırmaz bilir ki yenilirse öğrencilerden,ekmekten olur.
  • Belgeselini izlemiştim.Ip man filmin sonlarında boksörle yarım saatlik bir dövüş sahnesi var.Gerçekte bir buçuk dk sürmüş ve nakavt etmiş.Seyirciler yerlerine bile oturamadan maç bittiği için yuhalamışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pcbuilder

Belgeselini izlemiştim.Ip man filmin sonlarında boksörle yarım saatlik bir dövüş sahnesi var.Gerçekte bir buçuk dk sürmüş ve nakavt etmiş.Seyirciler yerlerine bile oturamadan maç bittiği için yuhalamışlar.

aynen haklısın ama 1.5 dakika da sürmemiş 10 sn. falan sürmüş :)
  • ip man siber saldırı yapardı xD

• eliyle XD
  • şu konu neden 7inci sayfaya kaymıyor :D
  • Ayrıca legastenikmişsin de
  • Çok iyi dövüşüyo olabilir,belkide en iyisidir ip man ama filmde çok estetik dövüşüyor,gerçekten böyle birsey yok

• Bir dakikada Boksör Kam’ı devirmesi

Bir diğer olay, Kuzey Çin, Kianghsi Eyaleti’nde boksör Kam Shan Mao ile yaptığı düello dövüşü. Fatshan’a gelerek dövüş sanatının ne kadar üstün olduğunu vurgulayan Kam, Ching Wu Spor Okulunun hocaları ile müsabaka yapmak istedi. Onun bu teklifini kabul etmeyen hocalar, ona, Fatshan Tiyatrosu’nda yapılacak olan bir turnuvada ünlü Yip Man ile dövüşebileceğini söylediler. İlk anda bir yabancı ile halka açık bir turnuvada dövüşmek istemeyen Yip Man, daha sonra ünlü doktor Lee Kwong Hoi’nin ısrarı üzerine dövüşmeye karar verdi.

Turnuva günü seyircilir tiyatro salonuna AKIN ettiler. Herkesi şaşırtan olay ise maçın başlamasının ilk dakikası içinde Kam’ın devrilmesi oldu. Devrilen Kam, hakem Tam Sheung Chi’nin ilanı ile mağlup kabul edildi. Müthiş bir dövüş beklerken ilk dakikada biten dövüşe kızan seyircileri sakinleştirmek ancak organizatörün başka dövüşçüler çıkartarak gösteriler yaptırması ile mümkün oldu.

• Wing chun tekniginde en iyi isimdir ve en iyi hocadir ayrica yanlis hatirlamiyorsam bu teknik bir kadin tarafindan tasarlanmisir ayrica yip usta brucee lee'nin hocasidir

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Yip_Man

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairLighty -- 15 Ağustos 2015; 18:10:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • Daniel Bryan kullanıcısına yanıt
    Tam anlamiyla bir wing chun hocasi turkiyede yok olsa hemen gidicem

• quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Tam anlamiyla bir wing chun hocasi turkiyede yok olsa hemen gidicem

var. sen izmirdeymişsin.izmirde sifu oktay sünbül var.
    http://wingtsunturkey.com/index.php/okullar linkinden izmiri sonra da konak yazısını seç sifu oktay sünbülü karşında görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 15 Ağustos 2015; 18:17:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torneol

quote:

Orijinalden alıntı: kungfufighter

quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar.Filmde Ip Man efsane dövüşüyor.Yumrukları kusursuzca blokluyor, hatta kılıçlı adama karşı neredeyse tek çizik almadan dövüşüyor ve mahvediyor rakibi.Gerçekte de böyle dövüşebiliyor muydu?

kılıçlı adama karşı kimse çıplak elle bişey yapamaz. bu ip man bile olsa değişmez.

teknikler yok mu

bıçaklı adama karşı teknikler belki işe yarayabilir.ama o da belki.bir ihtimal. fakat kılıçlı adama karşı hiç bir şey yapamazsın.

Ip Man ilk başta sağa sola falan kaçıyor eğiliyor falan.Sonra eline çubuk almak zorunda kalıyor.Çubuk ile ne yapabilir peki kılıçlı adama?

sevgili kardeşim o film. filmi gerçek olarak kabul edersen hata edersin.gerçek başka film başka.

Filmdeki teknikler yanlış mı yani bunu mu diyorsun?

aynen öyle filmdeki neredeyse her şey yanlış.

peki ipman gerçekte nası dövüşüyordu

ip man gerçek hayatta büyükusta idi. tabii olarak her büyük usta gibi mükemmel dövüşüyordu.

Sanırım günümüzde büyük usta yok.Varsa da ben görmedim.Gerçek dövüşlere bakıyorum sokak dövüşü gibi oluyor rastgele vuruyorlar.Bloklama falan yok.Hani olurya şansına denk getirip indiriyorlar birbirini.Belli bir sistem yok rastgele şansına.O yüzden bir büyük usta nasıl dövüşür bilmiyorum çünkü görmedim.Ip Man, boksör Kam'ı 1 dakikada nakavt etmiş diye yazı okudum.Boksör Kam da sanırım boks şampiyonuymuş.Bu bilgi doğru mu?Ip Man günümüzde yaşasaydı Floyd Mayweather ile dövüşseydi ne olurdu?Ip Man wing chun tekniklerinin hepsini yapabiliyor mu?

günümüzde de çok sayıda büyük ustalar var.ip man de wing tsun'u en iyi bilen kişilerden biriydi.evet boksör kam olayı doğru. ip man bir wing tsun ustasıydı.bırak bir wing tsun ustasını 1 tg düzeyindeki bir wing tsuncu bile bir boksörü saniyesinde indirebilir.

koy bakalım karşısına mike tysonı, ipman ne yapar hayal bile edemem, bırakın ipmanı, bruce lee bile profosyonel bi ağır siklet boksörün karşısında farenin kediden kaçışı gibi kaçar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• nihayet 7inci sayfa :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 15 Ağustos 2015; 18:20:34 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.