Şimdi Ara

Dövüş Sporları/Sanatları genel sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar öncelikle konuyu açma amacım'Ben bir dövüş sporuna başlamak istiyorum ama?' diyenler için.İlk olarak şunu belirlemeniz gerekir;
    Ben bir dövüş sporuna mı başlamak istiyorum yoksa bir dövüş sanatına mı ?

Belki bunu hiç duymamışsınızdır normal.Çünkü ben uydurdum :D Biraz seçimleri azaltalım.Dövüş sporu teknikten çok vücudun alışması, gelişmesi ve reflekslerin gelişmesi gibi vb. şekilde öğrenilir, yapılır.Ben ilk olarak 16 yaşımdayken Boks yapmaya başladım ve 1 sene civarı uğraşmayı bıraktım.Sonra bir arkadaşım 'hadi ya gel şöyle hem beraber ortamımız olur değişiklik olur falan ' dedi bende o gazla başladım ve 3 sene muay thai ile uğraştım.Sonra tabi iş hayatı başlayınca zaman sıkıntısı ile bıraktım ve devam etmedim.Sonra da başlamak istemedim zaten :D. Bir gün bir yerde afiş gördüm içeriği şuydu:'Kendinizi hem savunun hem de sanatı öğrenin' Tabi ben de o gazla başladım Wing Chun/Wing Tsun ile uğraşmaya. Nedir ne değildir derken ben bayağı bayağı yapmaya başladım ve halen de uğraşıyorum.
    Şimdi size önerim şu siz formda kalmak, vücut geliştirmek, hızlanmak,spor vb. diyorsanız şunlardan birini:Boks,KickBox,(boks bir sözlükte türkçe olarak vardı ama diğerlerni bulamadım kb yanlışsa da.)güreş vb ile başlayın
    Yok kardeş ben sanat öğrenmek istiyorum, farklılık olsun, teknikleri ve inceliklerini öğrenmek istiyorum diyorsanız bu biraz daha zor malesef.Çünkü ülkemizde karete,judo ve teakwando dan başka öğretilen bir şey yok. Eğer şanslıysanız internetten yerini öğrenip gidebileceğiniz bir kurs yada ders veren bir hoca bulabilirsiniz belki.Size önerim bulabiliyorsanız;WingTsun/Wing Chun, aikido,systema,silat,eskrima ve hatta ninjutsu. Bu sanatlar öğrenmesi bir hayli zordur ve uzun vadede vakit ayırmak isteyenlere önerilir.Bolca teknik içerirler ve genelinin bir felsefesi vardır.Örneğin bildiğim için söylüyorum wing chun sade teknikler içerir ve hiç bir yerden çalıntı teknikler içermez.Amacı rakibi kuvveti kullanarak değil kuvveti yönlendirerek rakibi etkisiz hale getirmektir.Süslü hareketler istiyorsanız ve yavaş derslerden sıkılıyorsanız adresiniz bir dövüş sanatı olmaması gerek.
    Daha da yazmak istemiyorum çünkü soru sorma payı bırakmak isterim.Sorunlarınızı memnuniyet ile çözerim.

• önce boksa başlamışsın bokstaki tüm ayak hareketlerini öğren wing chun filan boşver kickboxtaki yere düşürme hareketlerini öğren,güreşide bitir,aikidonuda yap tabi bunlar biraz zamanını alır ek olarak güreş tarzı judo sambo ve hapkido yer dövüşü yap bunlarla devam et gerisini boşver,yazdığın wing chunu söylemem çünkü wing chunda kural yok hep uğraştım demişsin uğraşmak ile bitirmek arasında fark var o sporları bitirmeni tavsiye ederim senin için baya iyi olacaktır iyi akşamlar.
  • Aziz Han Osman Kanuni Yavuz Selim Han Furkan kullanıcısına yanıt
    Neden 2 dk nızı ayırıp okumayı tercih etmediniz ? Tamam kabul ediyorum karışık ve düzensiz yazdım. Diyorum ki; boks, kick boks ve muaiy thai ile uğraştım ve sonra hoşuma gitmeyip bıraktım.Deneyerek wing chun kung fu ile tanıştım.Şu an onunla uğraşıyorum ve uğraşmak isteyenlere memnuniyetle yardımcı olurum. Sporu/Sanatı bitirmek diye bir şey yoktur ya uğraşırsın yada uğraşmazsın.Ne okudun, ne de bilgin var. Ben profesyonel birisi değilim fakat bu kadar anlamsızlaştırmak beni şaşırttı.
  • MikimmilCnm kullanıcısına yanıt
    kbta bilgim var,şimdi bende sana dedim ki bunlar boş iştir diye yine boks gibi şeylere devam et sen bunları boşver dedim şaşırmana gerekecek bir durum söz konusu değil.
  • Adanada Park fitness spor merkezinde WingTsun (wingchun) kungfu kayıtlarımız devam ediyor.Hem spor yapıp hem de dövüş sanatı öğrenmek isteyenler ilk ders ücretsiz karılabilirler. Hüseyin hoca tarafından Salı Perşembe günleri 19.00-20.30 saatleri arasında seanslar. Park fitness hayal park civarı Ahmet sapmaz bulvarı üzerinde Bellona mağazası yanında.Aylık ücret 150 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.