Şimdi Ara

Download hızım çok düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1mb sınırsız uydunet internet paketine abone oldum 1 hafta önce fakat download hızım en fazla 30 kb/sn bu neden böle acaba

• Modem değerlerini kontrol etmeni öneririm. Aşağıdaki linke tıkla ve kutucuğa modeminin mac adresini yaz. Modemin mac adresi genellikle modemin altında ve kutusunun üzerinde yazar.

http://62.248.80.10/

Veya bölgende çok yoğun kullanıyorsa millet ondan dolayı da düşük hız alabilirsin. Yeni tarifelerde hız garanti edilmiyor, yoğunluğa göre hızın değişkenlik gösterebilir.

En son seçenek bağlantını başka bir yazılım kullanıyor olabilir. Virüs mesela...

Yada download için bağlandığın sunucu yavaştır veya kullandığın indirme yazılımından olabilir. IDM kullanmanı tavsiye ediyorum.

speedtest.net'den hız testi yapmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 24 Ağustos 2010; 3:09:21 >

• Dediğin siteden ölçüm yaptım sonuçları;

http://yfrog.com/mtadszzyj bu sitede resmi direk koyamadım o yüzden link vermek zorunda kaldım

Speedtest sonuçları;

ping:14
    download speed:1.01 MPps
    upload:0.24

Bu şekilde sabah 0 kb/sn ile çekiyodum dosyayı çıldırcam artık lütfen yardım edin ıdm ile indiriyorum zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelkelez -- 24 Ağustos 2010; 11:54:01 >
  • Değerlerinde hiçbir sorun yok,evde başka bilgisayar varsa onda denemeni öneririm.Sorun kendi bilgisayarında gibi gözüküyor,en azından 100 kb ile indirmen gerekiyor.
  • Bilgisayara daha uyduneti almadan 1 gün önce formatlamıştım pc de sorun olabilirmi
  • sanırım sorun çözüldü 130 la çekiyor şimdi
  • oturduğun bölge neresi bir haftadır bende de bir yavaşlama var da..
  • Görünüşe göre sorun Uydunet'te yada bilgisayarında değil sunucuda. Bu şekilde aşırı düşüler olduğunda mümkünse dosyayı başka sunucudan indir.
  • Benzer sorun bende var o yüzden kablo neti kapatıyorum hatta, bugün son defa gelicek teknik servis, eğer sorunu çözemezlerse ADSL var evde birde, onu kullanıcam mecbur.. Maksimum 40 ile download yapabiliyorum. Aynı bilgisayarı ADSL e bağlıyorum, oda 1 Mb, 100 ü geçiyor.. Yani notebookta sorun yok. İşin ilginci, daha doğrusu sorunun çözülememe nedeni kablo netimi masaüstü bilgisayarıma bağladığımda hızlı ama laptopta yavaş. Başka laptoplada denedim yine yavaş. Bağlanma şeklim hepsinde aynı, direk ethernet kablosu ile. Masaüstü bilgisayarımda Xp var, Laptopumda Win7HomeBas var, diğer denediğim laptoptada Xp vardı. Garip bir sorun yani anlayacağınız. Şimdi tel geldi ayrı bir laptop daha gelicek birde onda deniycem, büyük ihtimal onda da hızım düşük olucak. Kabloneti kapatıp adsl'e geçmekten başka bir yol kalmıyor sorun bulunmazsa.. Konu ile ilgili başlık açtım ama kimse doğru düzgün cevap yazmadı.

http://forum.donanimhaber.com/m_42404295/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42441279

• quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Benzer sorun bende var o yüzden kablo neti kapatıyorum hatta, bugün son defa gelicek teknik servis, eğer sorunu çözemezlerse ADSL var evde birde, onu kullanıcam mecbur.. Maksimum 40 ile download yapabiliyorum. Aynı bilgisayarı ADSL e bağlıyorum, oda 1 Mb, 100 ü geçiyor.. Yani notebookta sorun yok. İşin ilginci, daha doğrusu sorunun çözülememe nedeni kablo netimi masaüstü bilgisayarıma bağladığımda hızlı ama laptopta yavaş. Başka laptoplada denedim yine yavaş. Bağlanma şeklim hepsinde aynı, direk ethernet kablosu ile. Masaüstü bilgisayarımda Xp var, Laptopumda Win7HomeBas var, diğer denediğim laptoptada Xp vardı. Garip bir sorun yani anlayacağınız. Şimdi tel geldi ayrı bir laptop daha gelicek birde onda deniycem, büyük ihtimal onda da hızım düşük olucak. Kabloneti kapatıp adsl'e geçmekten başka bir yol kalmıyor sorun bulunmazsa.. Konu ile ilgili başlık açtım ama kimse doğru düzgün cevap yazmadı.

http://forum.donanimhaber.com/m_42404295/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42441279

Sorun internetinizden çok sizdeymiş gibi duruyor. Bilgisayarlardan birisi normal girerken öbürünün girmemesi ayar eksikliğinden olabilir.

• İki adet notebook yavaş giriyor, masaüstü hızlı giriyor, aynı notebooklar adsl ile hızlı giriyorlar.. Sorun bağlantıda olmalı.. Gerçi notebooklardan birindede packetloss testi yapılamıyor. her iki bağlantıdada linke tıklarsanız detaylı yazıyor. deli olucam...
  • bugün bende aradım hız 128-256kbps olarak gözüküyordu. Ankara da çalışma yapıyorlarmış yarın tekrar arayın arızayı işleme alalım dediler. eğer ankara da oturuyorsan sorun bundan kaynaklanıyor olabilir
  • Dediğiniz siteden bende ölçüm yaptım RF power problemi çıktı bu nedir.Çözüm olarak ileri yön kazancı kısılmalı dedi bunuda anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptor94hazer

Dediğiniz siteden bende ölçüm yaptım RF power problemi çıktı bu nedir.Çözüm olarak ileri yön kazancı kısılmalı dedi bunuda anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Modem mac adresinizin olduğu mesajınızı sildim. Forum da ve tanımadığınız güvenmediğiniz kişilere modem mac adresinizi kesinlikle vermeyiniz.

Soruna gelince

Download hızım çok düşük

Müşteri hizmetlerini arayın. Arıza kaydını alsınlar ekip gün içinde apartmanınızdaki kutudan sinyali düşürecektir. 2 dakikalık bir ayar.

• quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

quote:

Dediğiniz siteden bende ölçüm yaptım RF power problemi çıktı bu nedir.Çözüm olarak ileri yön kazancı kısılmalı dedi bunuda anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Modem mac adresinizin olduğu mesajınızı sildim. Forum da ve tanımadığınız güvenmediğiniz kişilere modem mac adresinizi kesinlikle vermeyiniz.

Soruna gelince

Download hızım çok düşük

Müşteri hizmetlerini arayın. Arıza kaydını alsınlar ekip gün içinde apartmanınızdaki kutudan sinyali düşürecektir. 2 dakikalık bir ayar.

teşekkür ederim.Benim sorunum aslında xbox live'a bağlanmıyor bütün sorun bundan kaynaklanıyor.Gelip yapsalar düzelir mi?bide RF power problemi nedir?
    ileri yön kazancı kısılmalı demiş bi yardım ederseniz sevinirim.

• Gelen frekans gücü yüksek. Ama bu xbox live'a bağlanmanızı etkilemez.
  • modemin resetleme tusu yok modemi nasıl resetliycem fabrika ayarlarına döndürcem?
  • Kablo modemler adsl modem gibi değil. Modemin ara yünde bir ayar yapmadığınız için reset yok. Fişini çekip takmanız yeterli.

Modemi xbox live dan önce bilgisayar da denediniz mi ?
  • suanda bilgisayarda calısıyor ama xbox live'a hala bağlanamıyorum.
  • quote:

suanda bilgisayarda calısıyor ama xbox live'a hala bağlanamıyorum.

# xbox dahil toplamda kaç cihazı internete bağlamaya çalışıyorsunuz?
    # Modeminizin marka ve modeli nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.