Şimdi Ara

Download mini pc önerisi (satın aldım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Orijinalden alıntı: viperc

Ubuntu yu cihaza yüklemek için rehber aradım, ama bir türlü anlayabileceğim şekilde bulamadım. (ingilizcem zayıf, goggle translate yi kullanırım) Siz yüklemek için hangi kaynakları kullandınız.
    Misal yazılımı micro sd karta yükledikten sonra ubuntu açılıyor mu.

O verdiğim sitedeki rehber yeterli. Normal pc'nizi windows kullanıyorsanız orada windows için bir imaj ve win32diskimager diye bir yazılım var.
    Bu yazılım ile Picuntu_home.img dosyasını microsd belleğe yazdıracaksın, bellek hazırlandıktan sonra windows tarafından okunamıyor çünkü filesystem farklı.
    Sd kart işi burda bitiyor.

Mk808'e recovery alanına Olegk0 linux recovery.img flashlaman gerekiyor. Onun linki ise :

Flash işi windows altında driver falan uğraştırabiliyor onun bi rehberine bak. Ben rom flash tool 1.37 kullandım. Flash işi de bittikten sonra sd kartı
    mk808 e takıyorsun ve ubuntu herşeyi hazır şekilde açılıyor kurulum falan yok. Hazır yüklü sistem.

Bende iki adet rk3066 var. İkisine de picuntu versiyonları denedim ama tam istediğim gibi olmadı, hep bir şeyler eksik kaldı.

Anlaşılan o ki native olmasa da bir şekilde mali gpu kullanılanılabiliyor mk808 e kurulan picuntu da. Youtube da bir vidyoyu tam ekran yaptığınızda akıcı yürütebiliyor mu ? Ya da diğer web sitelerinde online vidyolarda ?

720p 1080p monitör ayarlarından değiştirilebiliyor mu ?

Verdiğiniz linkteki olegk0 kernel i hangisidir ? 3-4 tane kernel var klasör altlarında.

Cevabınıza göre mk808 almayı düşünüyorum, şimdiden teşekkür ederim.

• Video açısından hiç düşünmedim açıkcası download açısından kurmuştum picuntuyu. 720p 1080p mubuntu masaüstü altından seçilebiliyor.
    Youtube 480p üstü pek akıcı değil, başka browser yada flash üzerinden nasıl olur bilmiyorum test etmedim chromium browser ile denedim.

Kerneli ise oradan almıyorsun oradaki dizindeki sadece recovery.img flaslaman yeterli bu sddeki linux'u boot etmek için gerekli olan rom.
    Sd imaj dosyası ise o slatedroid linkinde var windows altından yapacaksanız windiskimager ile Picuntu_home.img dosyasını sdye yazdıracaksınız.
    Verdiğim picuntu sürümünde kernel vs. herşey hazır hatta birçok yazılım da içinde hazır kurulmuş direkt sistem imajı almışlar.

Ben diğer rk3066 lardan pek farklı olacağını sanmıyorum açıkcası, mk808 hazır denenmiş ve çalıştığı garanti olduğu için tercih ettim.
    Amacım download pc'si hazırlamaktı ki amacıma ulaştım. Video için picuntu değil de android/xbmc daha iyi seçim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 26 Kasım 2013; 2:03:03 >

• Teşekkür ederim.

Mali driver tam olarak çözülüp(native) ubuntuya eklenebilse her türlü medya işlevini görür diye düşünüyorum, ki bunu sanal makina üzerinde çalışan android yapabiliyorsa, ubuntu çok daha iyi yapabilmeli. Kaliteli bir firma ubuntunun arkasında durup resmi destek verse stick i ubuntuya göre dizayn etse yok satar. Bu yönde çaışmalar da var, andoid çok hafif kalıyor bu cihazlar için artık, özellikle rk3188 ler için durum böyle. Mızrak çuvala sığmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musamk

Teşekkür ederim.

Mali driver tam olarak çözülüp(native) ubuntuya eklenebilse her türlü medya işlevini görür diye düşünüyorum, ki bunu sanal makina üzerinde çalışan android yapabiliyorsa, ubuntu çok daha iyi yapabilmeli. Kaliteli bir firma ubuntunun arkasında durup resmi destek verse stick i ubuntuya göre dizayn etse yok satar. Bu yönde çaışmalar da var, andoid çok hafif kalıyor bu cihazlar için artık, özellikle rk3188 ler için durum böyle. Mızrak çuvala sığmıyor.

Evet arm mini pc'lere resmi destek malesef yok, picuntu da zaten bu tarz basit mini pc'lerde çalışması için optimize edilip hazırlanmış. Ama tek sorun donanımsal grafik hızlandırma yok sanırım.
  • Umutcan merhaba epey olmuş konu açılalı ama bişey soracam
    bunu kurup çalıştırdıktan sonra androide dönmek istenirse ne yapmak lazım veya sorunsuz dönülebiliyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirbas44

Umutcan merhaba epey olmuş konu açılalı ama bişey soracam
    bunu kurup çalıştırdıktan sonra androide dönmek istenirse ne yapmak lazım veya sorunsuz dönülebiliyormu?

Kendi sitesinde bulabileceğiniz güncel android romunu ve kernelini atıyorsunuz yeniden. Eski haline dönüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Orijinalden alıntı: demirbas44

Umutcan merhaba epey olmuş konu açılalı ama bişey soracam

Kendi sitesinde bulabileceğiniz güncel android romunu ve kernelini atıyorsunuz yeniden. Eski haline dönüyor.

teşekkür ederim..
  • Download pc de sanırım 6 yıllık bir tecrübeniz var. Mini Pc ile raspbery pi arasında kararsızım. Artsıyla eksisiyle kullandığınız cihazlara istinaden tavsiyeniz ne yönde olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Download pc de sanırım 6 yıllık bir tecrübeniz var. Mini Pc ile raspbery pi arasında kararsızım. Artsıyla eksisiyle kullandığınız cihazlara istinaden tavsiyeniz ne yönde olur?
    Raspberry pi almanız daha mantıklı olur. Fiyat olarak diğer androidli arm cihazlara göre yüksek fakat kullanışlılığı daha fazla.
    Yazılım geliştiriciyseniz pi zaten IoT başlangıç kiti, I/O pinleri sayesinde birçok şey yapılabilir.
    Sürücüleri vs. herşeyi hazır linux dağıtımları var pi için, dahili kablolu ethernet desteği de sürekli download/upload yapacak bir cihaz için stabilite demek.
    Ben mini pc için de kablolu ethernet bağlantısı sağlamıştım fakat araya powered usb hub falan koymak gerekiyor, bir pi kadar yekpare cihaz olmuyor.
    Açılışta usb donanımlarını sökmezsem picuntu boot olmuyordu vs.
    Şu an modemimde kendinden torrent client olduğu için artık onu da pek kullanmıyorum zaten. Eskiden alldebrid falan üyeliği ile indirme yapardım artık uğraşmıyorum.
    Bugün alacak olsam tercihim raspberry olurdu, yine pi almayı düşünüyorum ama bu sefer hobi amaçlı geliştirmeyi planladığım bir akıllı ev projesi için.

• quote:

Download pc de sanırım 6 yıllık bir tecrübeniz var. Mini Pc ile raspbery pi arasında kararsızım. Artsıyla eksisiyle kullandığınız cihazlara istinaden tavsiyeniz ne yönde olur?
    Neden ufak bir nas cihazi alip download ona yaptirmiyorsunuz

Arastirin isterseniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Elektriklerin dansöz gibi gidip geldiği bir ortamda 1 adet nas cihaz kutusunu emekli etmek durumunda kaldım. Voltaj korumalı ve pil destekli (dizüstü gibi) bir sistem malesef bu gibi durumlarda biraz daha avantajlı oluyor.
  • quote:

Elektriklerin dansöz gibi gidip geldiği bir ortamda 1 adet nas cihaz kutusunu emekli etmek durumunda kaldım. Voltaj korumalı ve pil destekli (dizüstü gibi) bir sistem malesef bu gibi durumlarda biraz daha avantajlı oluyor.
    Gecmis olsun üzüldüm

Pi de stabil olur mu endise o aslinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.